Virus dina GNU / Linux: Kanyataan atanapi Mitos?

Iraha debat virus y Lisénsi / Linux Ubuntu henteu lami pikeun pangguna nembongan (biasana Windows) naon cenah:

«Di Linux teu aya virus sabab anu nyiptakeun program jahat ieu teu nyéépkeun waktos pikeun ngalakukeun sesuatu pikeun Sistem Operasi anu ampir teu aya anu nganggo »

Anu ku kuring sok dibales:

"Masalahna sanés éta, tapi anu nyiptakeun program jahat ieu moal nyéépkeun waktos pikeun nyiptakeun hal anu bakal dilereskeun ku pembaruan munggaran Sistem, bahkan dina kirang ti 24 jam"

Sareng kuring henteu lepat, sabab tulisan anu hadé ieu diterbitkeun dina Nomer 90 (Taun 2008) ti Majalah Todo Linux. Palaku na David Santo Orcero nyayogikeun kami ku cara téknis (tapi gampang kahartos) katerangan kunaon Lisénsi / Linux Ubuntu teu ngagaduhan jinis software jahat ieu.

Disarankeun 100%. Ayeuna aranjeunna bakal ngagaduhan bahan anu langkung ngayakinkeun pikeun Ngajempékeun saha waé anu nyarios tanpa dasar anu mantep dina hal ieu.

Unduh Artikel (PDF): Mitos sareng Fakta: Linux sareng Virus

 

Diédit:

Ieu tulisan anu ditranskripsi, sabab urang anggap yén éta langkung raoseun pikeun dibaca ku cara kieu:

================================================== ======================

Perdebatan Linux sareng virus sanés anyar. Sering pisan urang ningali email dina daptar naroskeun naha aya virus pikeun Linux; sareng sacara otomatis aya anu ngajawab negeskeun sareng nyatakeun yén upami aranjeunna henteu langkung populér éta kusabab Linux henteu nyebar sakumaha Windows. Aya ogé sering pencét pers ti developer antivirus nyarios yén aranjeunna ngaleupaskeun versi virus Linux.

Sacara pribadi, kuring kantos gaduh sawala sakapeung sareng jalma anu sanés ku mail, atanapi ku daptar distribusi, ngeunaan masalah naha aya atanapi henteu virus dina Linux. Éta mangrupikeun mitos, tapi sesah pikeun ngabongkar mitos atanapi, tibatan, tipuan, utamina upami disababkeun ku minat ékonomi. Sasaurang resep nunjukkeun ide yén upami Linux henteu ngagaduhan masalah sapertos kieu, éta kusabab saeutik pisan jalma anu ngagunakeun éta.

Dina waktos nyebarkeun laporan ieu, kuring hoyong nyerat téks pasti ngeunaan ayana virus dina Linux. Hanjakalna, nalika tahayul sareng kapentingan ékonomi kabur, hésé ngawangun hiji hal anu pasti.
Nanging, urang bakal nyobian ngadamel argumen anu cukup lengkep di dieu pikeun nyabut serangan saha waé anu hoyong ngabantah éta.

Naon ari virus?

Mimiti, urang badé ngamimitian ku nangtoskeun naon ari virus. Mangrupikeun program anu nyalin nyalira sareng ngalir sacara otomatis, sareng anu tujuanna pikeun ngarobih fungsi komputer anu normal, tanpa ijin atanapi pangetahuan pangguna. Pikeun ngalakukeun ieu, virus ngagantikeun file anu tiasa dieksekusi ku anu sanés anu katépaan kode na. Definisi na standar, sareng mangrupikeun rangkuman hiji garis Éntri Wikipedia ngeunaan virus.
Bagéan anu paling penting tina definisi ieu, sareng naon anu ngabédakeun virus tina malware anu sanés, nyaéta virus dipasang nyalira, tanpa ijin atanapi pangetahuan pangguna. upami éta henteu masang nyalira, éta sanés virus: éta tiasa janten rootkit, atanapi Trojan.

Rootkit mangrupikeun tambalan kernel anu ngamungkinkeun anjeun nyumputkeun prosés anu tangtu tina utilitas daérah pangguna. Kalayan kecap séjén, éta mangrupikeun modifikasi tina kodeu sumber kernel anu tujuanna nyaéta utiliti anu ngamungkinkeun urang ningali naon anu ngajalankeun iraha waé teu ngagambarkeun prosés anu tangtu, atanapi pangguna anu tangtu.

Trojan mangrupikeun analogi: mangrupikeun modifikasi kana kode sumber jasa khusus pikeun nyumputkeun kagiatan curang anu tangtu. Dina kadua kasus, perlu pikeun kéngingkeun kode sumber tina vérsi anu pasti dipasang dina mesin Linux, nambalan kodeu, ngahijikeun deui, kéngingkeun kaistiméwaan pangurus, masang anu tiasa ditambal anu tiasa ditetepkeun, sareng ngainisialisasi jasa-dina kasus Trojan– atanapi sistem operasi. lengkep - dina kasus
rootkit–. Prosésna, sakumaha anu urang tingali, henteu sepele, sareng teu saurang ogé tiasa ngalakukeun ieu "ku teu dihaja". Duanana kedah dina pamasanganana yén saha waé anu ngagaduhan hak administrator, sacara sadar, ngaéksekusi sababaraha léngkah dina nyandak kaputusan anu sifatna téknis.

Anu sanés nuansa semantis anu henteu penting: pikeun virus pikeun masang dirina, anu urang kedah lakukeun nyaéta ngajalankeun program anu kainfeksi salaku pangguna umum. Di sisi anu sanésna, pikeun pamasangan rootkit atanapi Trojan penting pisan yén manusa jahat sacara pribadi asup kana akun akar mesin, sareng ku cara anu henteu otomatis, ngalakukeun sababaraha léngkah anu berpotensi dideteksi. virus sumebar gancang sareng éfisién; rootkit atanapi trojan peryogi aranjeunna ngudag kami khusus.

Pangiriman virus dina Linux:

Mékanisme transmisi virus, ku sabab kitu, anu leres-leres ngahartikeunana sapertos kitu, sareng mangrupikeun dasar pikeun ayana. Sistem operasi langkung peka virus bakal langkung gampang pikeun ngembangkeun mékanisme transmisi anu épisién sareng otomatis.

Samalah urang gaduh virus anu hoyong nyebarkeun dirina sorangan. Anggap éta parantos diluncurkeun ku pangguna normal, kalayan polos, nalika ngaluncurkeun program. Virus ieu sacara éksklusif gaduh dua mékanisme transmisi:

  • Replikasi dirina nyalira ku noél mémori prosés anu sanés, nyangkaruk nyalira ka aranjeunna saatos waktos.
  • Muka executives filesystem, sareng nambihan kode –payload– na ka laksana.

Sadaya virus anu tiasa urang anggap sapertos sahenteuna gaduh salah sahiji tina dua mékanisme transmisi ieu. Aduh Anu duaan. Teu aya deui mékanisme.
Ngeunaan mékanisme anu munggaran, hayu urang émut arsitéktur mémori virtual tina Linux sareng kumaha prosésor intel jalanna. Ieu ngagaduhan opat cincin, jumlahna tina 0 dugi ka 3; beuki handap jumlahna, bakal langkung seueur kaistiméwaan yén kode anu ngalir dina cincin éta ngagaduhan. Cingir ieu pakait sareng kaayaan tina prosésor, sareng, ku sabab éta, naon anu tiasa dilakukeun sareng sistem dina cincin khusus. Linux nganggo ring 0 kanggo kernel, sareng ring 3 kanggo proses. teu aya kode prosés anu dijalankeun dina ring 0, sareng teu aya kode kernel anu dijalankeun dina ring 3. Aya ngan hiji titik entri kana kernel tina ring 3: gangguan 80h, anu ngamungkinkeun luncat ti daérah anu aya kode pangguna ka daérah anu aya kode kernel na.

Arsitéktur Unix sacara umum sareng Linux khususna henteu ngajantenkeun panyebaran virus tiasa dilakukeun.

Kernel ku ngagunakeun mémori virtual ngajantenkeun unggal prosés yakin yén éta ngagaduhan sadayana mémori nyalira. Prosés – anu tiasa dianggo dina réngking 3– ngan ukur tiasa ningali mémori maya anu parantos ngonpigurasi pikeun éta, kanggo cincin tempat éta beroperasi. Sanés mémori prosés anu sanés dijagaan; nyaéta yén pikeun hiji prosés mémori anu sanésna aya diluar rohangan alamat. Upami prosés pikeun ngéléhkeun sadaya alamat mémori, éta bahkan moal tiasa ngarujuk alamat mémori prosés anu sanés.

Naha ieu teu tiasa ditipu?
Kanggo ngarobih naon anu parantos dikoméntaran - contona, ngahasilkeun titik Éntri dina ring 0, ngarobih vektor ngaganggu, ngarobih mémori virtual, ngarobih LGDT… - ngan ukur tiasa tina ring 0.
Nyaéta, pikeun prosés anu tiasa némpél mémori prosés anu sanés atanapi kernel, éta kedahna kernel nyalira. Sareng kanyataan yén aya hiji titik Éntri tunggal sareng parameter-parameterna dialirkeun dina daptar ngadon nyusahkeun jebakan - kanyataanna, naon anu kedah dilakukeun dilewatkeun ku register, anu teras diterapkeun salaku kasus dina rutinitas perhatian. .
Skénario sanésna nyaéta kasus sistem operasi sareng ratusan telepon anu teu aya dokumén pikeun ngirining 0, dimana ieu dimungkinkeun - bakal aya telepon anu terlupakan anu teu pati kalaksanakeun dimana bubu tiasa dikembangkeun - tapi dina kasus sistem operasi anu sapertos kitu mékanisme léngkah saderhana, éta henteu.

Kusabab kitu, arsitéktur mémori virtual nyegah mékanisme transmisi ieu; teu aya prosés - bahkan anu ngagaduhan kaistimewaan root - ngagaduhan cara pikeun aksés mémori anu sanés. Urang tiasa ngajawab yén prosés tiasa ningali kernel; éta parantos dipetakeun tina alamat mémori logis na 0xC0000000. Tapi, kusabab cincin prosesor anu dijalankeunnana, anjeun moal tiasa ngarobihna; bakal ngahasilkeun bubu, sabab éta mangrupikeun daérah mémori anu kalebet kana cincin sanés.

"Solusi" bakal janten program anu ngarobih kode kernel nalika file. Tapi kanyataan yén ieu didamel deui ngajantenkeun teu mungkin. Binér henteu tiasa ditambal, sabab aya jutaan kernel binér anu béda di dunya. Kantun éta nalika ngarobih deui aranjeunna parantos nempatkeun atanapi ngaluarkeun hiji hal tina kernel anu tiasa dieksekusi, atanapi aranjeunna parantos ngarobih ukuran salah sahiji labél anu ngaidentipikasi versi kompilasi - hal anu dilakukeun bahkan sacara teu dihaja - tambalan binér henteu tiasa dilarapkeun. Alternatipna nyaéta pikeun ngaunduh kode sumber tina Internét, nambalan éta, ngonpigurasi kanggo pakakas anu cocog, nyusunna, masang éta, sareng ngabalikan deui mesinna. Sadaya ieu kedah dilakukeun ku program, sacara otomatis. Lumayan tangtangan pikeun bidang Kecerdasan Jieunan.
Sakumaha urang tiasa tingali, bahkan virus salaku akar tiasa ngaluncatan halangan ieu. Hiji-hijina jalan sésana nyaéta transmisi antara file anu tiasa laksana. Anu henteu tiasa dianggo ogé sapertos anu bakal urang tingali di handap ieu.

Pangalaman kuring salaku administrator:

Dina langkung ti sapuluh taun kuring ngatur Linux, kalayan dipasang dina ratusan mesin di pusat data, laboratorium mahasiswa, perusahaan, jst.

  • Kuring henteu kantos "kéngingkeun" virus
  • Kuring henteu kantos pendak sareng anu ngagaduhan
  • Kuring henteu kantos pendak sareng anu kantos pendak sareng anu ngagaduhan

Kuring terang langkung seueur jalma anu ningali Loch Ness Monster tibatan anu kantos ningali virus Linux.
Sacara pribadi, kuring ngaku yén kuring parantos gagabah, sareng kuring parantos ngaluncurkeun sababaraha program anu diproklamirkeun "spesialis" nyalira "virus pikeun Linux" -mula ayeuna, kuring bakal nyebut éta virus, henteu ngajantenkeun téks na pedantic-, ti akun biasa kuring ngalawan mesin kuring, pikeun ningali naha virus tiasa: boh virus bash anu beredar di dinya - sareng anu, saliwatan, henteu nginféksi file naon waé - sareng virus anu janten terkenal pisan, sareng muncul dina pers . Abdi nyobian masangna; sareng saatos dua puluh menit damel, kuring nyerah nalika kuring ningali yén salah sahiji tuntutan na nyaéta gaduh diréktori tmp dina partisi jinis MSDOS. Pribadi, kuring henteu terang saha waé anu nyiptakeun partisi khusus pikeun tmp sareng pormat kana FAT.
Nyatana, sababaraha anu disebat virus anu ku kuring parantos diuji pikeun Linux meryogikeun tingkat élmu anu luhur sareng kata sandi root pikeun dipasang. Kami sahenteuna tiasa cocog, sahenteuna, salaku "paling parah" virus upami peryogi intervensi aktif kami pikeun nginféksi mesin. Salajengna, dina sababaraha kasus aranjeunna meryogikeun kanyaho luas ngeunaan UNIX sareng kata sandi dasar; anu lumayan jauh tina pamasangan otomatis anu sakuduna.

Nginféksi laksana dina Linux:

Dina Linux, prosés sacara saderhana tiasa ngalakukeun anu diijinkeun ku pangguna anu épéktip sareng grup anu épéktip. Leres aya mekanisme pikeun tukeur pangguna anu saleresna ku kas, tapi sakedik deui. Upami urang perhatoskeun dimana ayana palaksanaanana, urang bakal ningali yén ngan ukur akar anu ngagaduhan hak istiméwa nyerat boh dina diréktori ieu sareng dina file anu aya. Kalayan kecap séjén, ngan root anu tiasa ngarobih file sapertos kitu. Ieu kasus di Unix ti taun 70an, dina Linux saprak asalna, sareng dina sistem file anu ngadukung kaistiméwaan, teu acan aya éror anu ngamungkinkeun paripolah anu sanés. Struktur file ELF anu tiasa dieksekusi dipikaterang sareng leres didokumentasikeun, janten sacara téknis tiasa file jenis ieu pikeun ngamuat muatan dina file ELF anu sanés ... salami pangguna anu épéktip pikeun kelompok anu pangpayunna atanapi anu épéktip tina mimitina ngagaduhan hak aksés. maca, nyerat sareng ngalaksanakeun dina file anu kadua. Sabaraha executable filesystem éta tiasa nginféksi salaku pangguna umum?
Patarosan ieu aya waleran saderhana, upami urang hoyong terang sabaraha file anu tiasa "ngainféksi", urang ngajalankeun paréntah:

$ find / -type f -perm -o=rwx -o \( -perm -g=rwx -group `id -g` \) -o \( -perm -u=rwx -user `id -u` \) -print 2> /dev/null | grep -v /proc

Kami ngaluarkeun diréktori / proc sabab mangrupikeun sistem file virtual anu nembongkeun inpormasi ngeunaan kumaha jalanna sistem operasi. File tipe file kalayan hak istimewa palaksanaan anu bakal kami mendakan henteu janten masalah, sabab éta sering aya tautan maya anu katingalina dibaca, ditulis sareng dieksekusi, sareng upami pangguna nyobian, éta henteu pernah jalan. Kami ogé ngaluarkeun kasalahan, seueur - kumargi, khususna di / proc sareng / bumi, aya seueur diréktori dimana pangguna umum henteu tiasa lebet -. Skrip ieu peryogi waktos anu lami. Dina kasus kami, dina mesin anu dianggo opat urang, jawab na nyaéta:

/tmp/.ICE-unix/dcop52651205225188
/tmp/.ICE-unix/5279
/home/irbis/kradview-1.2/src
/kradview

Kaluaranna nunjukkeun tilu file anu tiasa katépaan upami virus hipotésis dijalankeun. Anu dua nyaéta file tipe stop kontak Unix anu dipupus nalika ngamimitian – sareng henteu tiasa kapangaruhan ku virus–, sareng anu katilu mangrupikeun file program dina pamekaran, anu dipupus unggal-unggal waktos didaptarkeun deui. Virus, ti sudut pandang praktis, henteu bakal sumebar.
Tina naon anu urang tingali, hiji-hijina cara pikeun nyebarkeun payload nyaéta ku jalan root. Dina hal ieu, supados virus tiasa dianggo, pangguna kedah ngagaduhan hak khusus administrator. Dina kasus éta, éta tiasa ngainféksi file. Tapi ieu anu dicekelna: pikeun nyebarkeun inféksi, anjeun kedah nyandak anu tiasa dieksekusi deui, kirimkeun ka pangguna sanés anu ngan ukur ngagunakeun mesin salaku root, sareng ngulang prosésna.
Dina sistem operasi anu diperyogikeun pikeun janten pangurus pikeun tugas umum atanapi ngajalankeun seueur aplikasi sadidinten, ieu tiasa janten masalah. Tapi dina Unix perlu janten administrator pikeun ngonpigurasikeun mesin sareng ngarobih file konfigurasi, janten jumlah pangguna anu dianggo akun root salaku akun harian sadidinten. Éta langkungna; sababaraha sebaran Linux malah teu diaktipkeun Akun Akar. Ampir sadayana, upami anjeun ngakses lingkungan grafis sapertos kitu, latar tukangna bakal robih beureum, sareng pesen konstan diulang anu ngingetan yén rekening ieu henteu kedah dianggo.
Tungtungna, sagala rupa anu kedah dilakukeun salaku root tiasa dilakukeun ku paréntah sudo tanpa résiko.
Kusabab kitu, dina Linux anu tiasa dieksekusi moal tiasa nginféksi batur salami urang henteu nganggo akun root salaku akun pamakean umum; Sareng sanaos perusahaan antivirus keukeuh nyarios yén aya virus pikeun Linux, leres-leres hal anu paling caket anu tiasa didamel di Linux nyaéta Trojan di daérah pangguna. Hiji-hijina cara pikeun Trojans ieu tiasa mangaruhan sababaraha hal dina sistem nyaéta ku ngajalankeun éta salaku root sareng kaistiméwaan anu diperyogikeun. Upami urang biasana ngagunakeun mesin salaku pangguna biasa, moal mungkin prosés anu diluncurkeun ku pangguna umum pikeun nginféksi sistem.

Mitos sareng bohong:

Kami mendakan seueur mitos, hoaxes, sareng ngan saukur bohong ngeunaan virus dina Linux. Hayu urang ngadamel daptar diantarana dumasar kana diskusi anu kajantenan sababaraha waktos ka pengker sareng wawakil pabrikan antivirus pikeun Linux anu tersinggung pisan ku tulisan anu diterbitkeun dina majalah anu sami ieu.
Sawala éta mangrupikeun conto rujukan anu saé, sabab éta nyentuh sadaya aspek virus dina Linux. Urang bakal marios sadaya mitos ieu hiji-hiji sabab aranjeunna dibahas dina diskusi khusus éta, tapi anu parantos diulang sababaraha kali dina forum sanés.

Mitos 1:
"Henteu sadayana program anu jahat, khususna virus, peryogi kaistiméwaan root pikeun nginféksi, khususna dina kasus virus éksékutip (format ELF) anu nginféksi éksékutip sanés.".

Bales:
Saha waé anu ngadamel klaim sapertos kitu henteu terang kumaha sistem istiméwa Unix jalan. Dina raraga mangaruhan file, virus peryogi kaistiméwaan maca –kudu dibaca pikeun ngarobih–, sareng nyeratna – kedahna ditulis kanggo modifikasi janten valid– dina file anu tiasa dieksekusi anu badé dieksekusi na.
Ieu sering aya kasus, tanpa dikecualian. Sareng dina unggal-unggal distribusi, pangguna sanés root henteu ngagaduhan kaistiméwaan ieu. Teras kantun henteu janten akar, inféksi moal mungkin. Tés empiris: Dina bagian saencanna kami ningali skrip saderhana pikeun mariksa kisaran file anu tiasa dipangaruhan ku inféksi. Upami urang ngaluncurkeunana dina mesin kami, urang bakal ningali kumaha carana henteu tiasa dianggurkeun, sareng ngeunaan file sistem, batal. Ogé, henteu sapertos sistem operasi sapertos Windows, anjeun henteu kedah ngagaduhan hak istiméwa pikeun ngalaksanakeun tugas umum sareng program anu biasa dianggo ku pangguna normal.

Mitos 2:
"Atanapi aranjeunna henteu kedah janten akar ngalebetkeun sistem tina jarak jauh, dina kasus Slapper, cacing anu, ngamangpaatkeun kerentanan dina Apache's SSL (sertipikat anu ngamungkinkeun komunikasi anu aman), nyiptakeun jaringan mesin zombie sorangan dina Séptémber 2002".

Bales:
Conto ieu sanés ngarujuk kana virus, tapi cacing. Bédana penting pisan: cacing mangrupikeun program anu ngamangpaatkeun jasa pikeun Internét pikeun ngirimkeun nyalira. Éta henteu mangaruhan program lokal. Kituna, éta ngan ukur mangaruhan server; henteu ka mesin tinangtu.
Cacing sok janten sakedik pisan sareng kajadian anu teu tiasa diémutan. Tilu anu leres-leres penting lahir di taun 80an, jaman nalika Internét henteu polos, sareng sadayana percanten ka sadayana. Hayu urang émut yén aranjeunna salah sahiji anu mangaruhan sendmail, ramo sareng réxec. Dinten ayeuna kaayaan langkung rumit. Sanaos kami henteu tiasa nolak yén éta masih aya sareng éta, upami ditingalkeun, aranjeunna bahaya pisan. Tapi ayeuna, waktos réaksi kana cacing pondok pisan. Ieu kasus Slapper: cacing anu didamel dina kerentanan anu dipendakan - sareng ditambal - dua bulan sateuacan munculna cacing éta sorangan.
Malah asumsina yén saha waé anu nganggo Linux ngagaduhan Apache dipasang sareng ngajalankeun sadaya waktos, kantun ngamutahirkeun bungkusan bulanan bakal langkung ti cukup pikeun henteu ngagaduhan résiko.
Leres pisan yén bug SSL anu disababkeun ku Slapper kritis - kanyataanna, bug pangbadagna anu kapendak dina sadaya sajarah SSL2 sareng SSL3 - sareng sapertos éta dibereskeun dina sababaraha jam. Éta dua bulan saatos masalah ieu dipendakan sareng direngsekeun, aya anu ngadamel cacing dina bug anu parantos dibenerkeun, sareng ieu mangrupikeun conto anu paling kuat anu tiasa dipasihkeun salaku kerentanan, sahenteuna éta mastikeun.
Sakumaha aturan umum, solusi pikeun cacing nyaéta henteu mésér antipirus, masang éta sareng nyéépkeun waktos komputasi ngajantenkeunana cicing. Jalanna nyaéta ngagunakeun sistem pembaruan kaamanan distribusi kami: saatos distribusi diénggalan, moal aya masalah. Ngajalankeun ngan ukur jasa anu urang butuhkeun ogé mangrupakeun ide anu saé pikeun dua alesan: urang ningkatkeun panggunaan sumberdaya, sareng urang nyingkahan masalah kaamanan.

Mitos 3:
"Saur inti na teu tiasa dibunuh. Nyatana, aya sakumpulan program jahat disebut LRK (Linux Rootkits Kernel), anu didasarkeun persis dina ngamangpaatkeun kerentanan dina modul kernel sareng ngagentos binér sistem.".

Bales:
Rootkit dasarna nyaéta tambalan kernel anu ngamungkinkeun anjeun nyumputkeun ayana pangguna sareng prosés anu tangtu tina pakakas anu biasa, berkat kanyataan yén aranjeunna moal némbongan dina diréktori / proc. Hal normal nyaéta aranjeunna nganggo éta dina tungtung serangan, ti mimiti, aranjeunna bakal ngamanpaatkeun kerentanan jauh pikeun kéngingkeun aksés ka mesin kami. Maka aranjeunna bakal ngalakukeun sekuen serangan, pikeun nambahan hak istimewa dugi ka aranjeunna gaduh akun root. Masalahna nalika aranjeunna nampi éta kumaha cara masang jasa dina mesin kami tanpa dideteksi: éta dimana rootkit asup. Pangguna diciptakeun anu bakal janten pangguna anu épéktip pikeun layanan anu urang hoyong nyumput, aranjeunna masang rootkit, sareng aranjeunna nyumputkeun duanana pangguna sareng sadaya prosés milik pangguna éta.
Kumaha carana nyumputkeun ayana pangguna gunana pikeun virus mangrupikeun hal anu tiasa urang bahas panjang-panjangna, tapi virus anu ngagunakeun rootkit pikeun masang dirina sigana pikaresepeun. Hayu urang bayangkeun mékanika virus (dina pseudocode):
1) Virus lebet kana sistem.
2) Milarian kode sumber kernel. Upami éta henteu, anjeunna masang nyalira.
3) Konpigurasikeun kernel pikeun pilihan pakakas anu dilarapkeun kana mesin anu dimaksud.
4) Nyusun kernel.
5) Pasang kernel énggal; ngarobih LILO atanapi GRUB upami diperlukeun.
6) Reboot mesin.

Léngkah (5) sareng (6) meryogikeun hak root. Rada rumit yén léngkah (4) sareng (6) henteu kauninga ku anu katépaan. Tapi anu lucu nyaéta aya jalma anu yakin yén aya program anu tiasa ngaléngkah (2) sareng (3) sacara otomatis.
Salaku puncakna, upami urang pendak sareng anu nyarios ka urang "nalika aya deui mesin Linux bakal aya langkung seueur virus", sareng nyarankeun "gaduh antipirus dipasang sareng ngapdet sacara teras-terasan", panginten éta aya hubunganana sareng perusahaan anu masarkeun antivirus sareng apdet. Waspada, kamungkinan boga anu sami.

Antipirus pikeun Linux:

Leres aya antivirus anu saé pikeun Linux. Masalahna, aranjeunna henteu ngalakukeun naon anu dibantah ku anu ngadukung antivirus. Fungsina nyaéta nyaring surat anu ngalirkeun tina malware sareng virus kana Windows, ogé pikeun mastikeun ayana virus Windows dina folder anu diékspor ngalangkungan SAMBA; janten upami urang nganggo mesin urang salaku gateway mail atanapi salaku NAS pikeun mesin Windows, urang tiasa ngalindunganana.

Clam-AV:

Kami moal ngarengsekeun laporan kami tanpa nyarioskeun antipirus utama pikeun GNU / Linux: ClamAV.
ClamAV mangrupikeun antivirus GPL anu kuat pisan anu nyusun kaseueuran Unix anu sayogi dina pasaran. Éta dirarancang pikeun nganalisis lampiran pikeun pesen mail anu ngalangkungan stasiun sareng nyaring éta pikeun virus.
Aplikasi ieu ngahijikeun pisan sareng sendmail pikeun ngamungkinkeun nyaring virus anu tiasa disimpen dina sérver Linux anu nyayogikeun mail ka perusahaan; gaduh database virus anu diénggalan sadidinten, kalayan dukungan digital. Basis databés diperbarui sababaraha kali sapoé, sareng éta mangrupikeun proyék anu meriah tur pikaresepeun pisan.
Program anu kuat ieu sanggup nganalisis virus bahkan dina lampiran dina format anu langkung rumit pikeun dibuka, sapertos RAR (2.0), Zip, Gzip, Bzip2, Tar, MS OLE2, file Kabinet MS, MS CHM (HTML COprinted), sareng MS SZDD .
ClamAV ogé ngadukung mbox, Maildir, sareng file mail RAW, sareng file Portable Executable dikomprés sareng UPX, FSG, sareng Petite. Clam AV sareng pasangan spamassassin mangrupikeun pasangan anu sampurna pikeun ngajagi klien Windows kami tina server mail Unix.

KACINDEKAN

Pikeun patarosan Naha aya kerentanan dina sistem Linux? jawaban na pasti enya.
Teu aya anu dina pikiran anu leres anu ragu; Linux sanés OpenBSD. Hal sanésna nyaéta jandéla kerentanan anu ngagaduhan sistem Linux anu leres-leres diropea. Upami urang naros ka diri urang, naha aya alat pikeun ngamangpaatkeun liang kaamanan ieu, sareng ngamangpaatkeun éta? Nya, enya, tapi ieu lain virus, éta garapan.

Virus kedah nungkulan sababaraha kasusah anu teras-terasan disimpen salaku cacat Linux / masalah ku pembela Windows, sareng anu nyusahkeun ayana virus nyata - kernel anu disusun deui, seueur versi tina seueur aplikasi, seueur distribusi, hal-hal anu sanésna otomatis dialungkeun sacara transparan ka pangguna, jsb–. "Virus" teoritis ayeuna kedah dipasang sacara manual tina akun root. Tapi éta henteu tiasa dianggap virus.
Nalika kuring sok nyarios ka murid-murid kuring: tong percanten, punten. Unduh sareng pasang rootkit dina mesin. Sareng upami anjeun hoyong langkung, baca kode sumber tina "virus" dina pasaran. Kabeneran aya dina kode sumber. Hésé pikeun virus "nyatakeun diri" tetep namina cara éta saatos maca kode na. Sareng upami anjeun henteu terang kumaha maca kode, ukuran kaamanan saderhana anu kuring nyarankeun: anggo akun root ukur pikeun ngatur mesin, sareng jaga apdet kaamanan up to date.
Ngan ku éta mustahil pikeun virus asup anjeun sareng teu mungkin pisan yén cacing atanapi batur bakal nyerang mesin anjeun sacara suksés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

85 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Sebas_vv9127 cenahna

    Kalayan update harian pikeun Distro Linux OS anjeun ditangtayungan pinuh.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Ieu UU

  2.   Kharzo cenahna

    Saatos maca ieu, kaunggulan dina hal kerentanan sareng kaamanan umum dibandingkeun sareng Windows jelas pisan, tina naon anu kuring baca éta rada sesah ngaeksploitasi kerentanan di GNU / Linux, saleresna nyaéta dina OS ieu kuring sering kaget. kagancangan kalayan masalah kaamanan anu dilereskeun, sapertos waktos éta 40 kerentanan dideteksi dina kernel Ubuntu Linux, sareng dinten anu sami éta parantos direngsekeun ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng Kharzo:
      Nya enya, hal-hal ieu kedah dibaca ku jalma-jalma anu nyatakeun dirina Gurus sareng Élmuwan Komputer sareng henteu pernah ninggalkeun Windows. Nalika pangguna GNU / Linux nyarioskeun perkawis manpaat OS, sanés nyerang Windows, éta sabab urang jelas terang naon kaunggulan / kalemahan masing-masing 😀

      1.    Perseus cenahna

        OO, penjelasan anu langkung saé pikeun topik "penginjilan" Linux -> Menang mustahil.

        + 100

    2.    wilsongcm cenahna

      panjelasan anu saé pisan ...
      sanaos kuring ngan ukur pangguna biasa, kuring gaduh mamang sareng kawawuhan sapertos batur, tapi kuring pasti tetep sareng linux, ti saprak 2006 ...

  3.   rogertux cenahna

    Pikeun ngabahas sareng rerencangan! Aranjeunna salawasna nag upami linux ieu, éta upami anu sanés ...

  4.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Kuring pasti nyarankeun maca PDF ... leres-leres, masterful, cemerlang, sampurna ...

  5.   Yo-yo cenahna

    Pikeun nurunkeunana !!! 🙂

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sabenernna ... Abdi nyalin ayeuna, supados langkung raoseun pikeun sadayana maca 😀
      Dina sababaraha waktos kuring ngamutahirkeun tulisan sareng ngantepkeun tautan kana PDF anu enya, tapi kuring ogé bakal nempatkeun eusi na di dieu.

      Wasalam

      1.    Kampak cenahna

        Héy! Hatur nuhun pisan kana transkrip na!
        Tulisan anu pikaresepeun pisan!

    2.    Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

      Kuring henteu terang yén anjeun maca tina linux Yoyo 🙂 sapertos kuring ogé Muylinux sareng XD anu sanés

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Yoyo ngabagi sababaraha tulisan kami pikeun G + haha… kami bersyukur ka anjeunna pikeun éta 😀
        Nyatana… anjeunna parantos rada lami maca kami 🙂

        1.    Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

          Abdi resep, halaman ieu saé pisan

          1.    elav <° Linux cenahna

            Kami bungah yén anjeun raoseun ngeunaan blog kami ^^

  6.   moscosov cenahna

    Kuring terang langkung seueur jalma anu ningali Loch Ness Monster tibatan anu kantos ningali virus Linux

    Hahahahaha luar biasa.

    1.    henteu aya namina cenahna

      Abdi ogé resep kana kalimat hehehe

  7.   rayonan cenahna

    Tanpa ragu 100% disarankeun, langkung jelas mustahil, hatur nuhun pisan pikeun ngabagi elav!

  8.   Manuel Villacorta cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Sareng kuring mikir yén upami kuring kakeunaan teu gaduh antipirus.

    Kanggo sésana, éta hartosna upami éta tiasa janten pembawa virus pikeun Windows, tangtosna éta moal mangaruhan urang, tapi upami urang tiasa ngirimkeun ka pangguna Windows sanés, leres?

    Salaku tambahan, kumaha upami urang ngajalankeun program anu kaserang anggur? aya naon sareng éta

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng sumping Manuel Villacorta:
      Éta anu panginten seueur pangguna. Di dieu di nagara kuring sababaraha perusahaan bahkan parantos nempatkeun Kaspersky (versi Linux) dina PC Linux (pantes kaleuleuwihan) ...

      Ngeunaan Anggur, kuring henteu tiasa nyaritakeun anjeun, tapi kuring pikir yén éta mangaruhan hiji hal, éta pasti aplikasi na nyalira dina Anggur .. 😕

  9.   3 ndria cenahna

    Tulisan anu saé pisan, utamina kusabab masihan argumen dumasar kana data téknis sareng henteu ngan ukur nyarios

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya kitu .. Kumaha saur anjeun? Kuring pikir éta cool kan? Di dinya anjeun ngagaduhan éta nalika anjeun sawala sareng batur dina Fb ngeunaan poko 😀

  10.   ren434 cenahna

    Sae pisan pikeun Ngajempékeun saha waé anu nyebatkeun yén aya virus juajua di GNU / Linux.

    Kuring bakal ngagaduhanana dina spidol nalika kuring kedah masihan pela kalayan hasefroch.

  11.   Lucas Matias cenahna

    Éta pantes dibaca 😀

  12.   kawani cenahna

    Anu kuring pikir nyaéta pencegahan henteu pernah nganyenyeri, garapan anu ampir teu tiasa lebet ka kami tapi Trojan langkung gampil.

    Sedengkeun pikeun perséntase, éta ogé kusabab sistem ijin Linux

  13.   Alba cenahna

    LOL sareng monster Loch Ness xD

    Nya ... kuring dosa hoyong ngayakinkeun réréncangan kuring nganggo Linux ku alesan anu sami yén pangguna Windows ngadiskontosikeun distro: ampir teu aya anu nganggo éta, kurang kamungkinan aya kajadian anu bakal dilakukeun ku aranjeunna ... kuring terang, kasalahan kuring Tapi ku ieu kuring bakal tiasa nyarios naha éta saé ... Sanaos kuring kedah ngajelaskeun kalayan pir sareng apel kusabab henteu seueur réréncangan kuring bakal ngartos yén ogé lumayan lah

    hatur nuhun pisan atoh pikeun nyalametkeun inpo ieu: 3

  14.   Perseus cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun kanggo inpo na

  15.   Hairosv cenahna

    Sabenerna kuring hoyong milarian blog sapertos kieu tapi pikeun windows….

    1.    kawani cenahna

      Hésé kusabab Muy kaserang fanboyisme serius

    2.    Alf cenahna

      Aya hiji, http://www.trucoswindows.com/ Aranjeunna serius pisan, aranjeunna sanés fanboys.

      Dina sababaraha kasempetan kuring maca pangdeudeul kumaha anjeunna nyarankeun ngagunakeun ubuntu pikeun méréskeun masalah windows, tapi éta lami pisan.

  16.   pandev92 cenahna

    Virus sapertos sadayana, éta goréng tapi sahenteuna aranjeunna tuang seueur jalma XD anu sanésna kuring ragu yén éta bakal tiasa dianggo, jelas yén dina Linux hese atanapi ampir teu mungkin pikeun anjeun ngalebetkeun hiji, tapi argumen éta henteu cekap pikeun anggo Linux, sabab sami bakal dilarapkeun ka Mac osx.
    Aya hal anu langkung penting tibatan éta pikeun ngagunakeun Linux.

    1.    Kampak cenahna

      Naon ogé gratis? xD

  17.   Giorgio grappa cenahna

    Tulisan anu saé pisan, hatur nuhun pikeun ngahubungkeunana, éta bakal mangpaat pisan pikeun kami.

    Abdi hoyong nambihan panitén:

    "Di Linux teu aya virus sabab anu nyiptakeun program jahat ieu teu nyéépkeun waktos pikeun ngalakukeun sesuatu pikeun Sistem Operasi anu boro saha waé anu nganggo"

    Sabenerna, pernyataan ieu henteu pas ogé: kaseueuran server dina Internét - dianggo ku jutaan jalma - damel dina sistem GNU / Linux (Google, contona, sareng moal aranjeunna ngagambarkeun mangsa anu hadé pikeun pabrik? Virus?); 91% tina 4 komputer super panguatna di dunya, ogé [http://i.top500.org/stats].

    Pondokna, upami teu aya virus "nyata" ngalawan GNU / Linux, éta sanés kusabab kurangna kahoyong, tapi kusabab kasusah téknis (kitu ogé dijelaskeun dina tulisan).

  18.   sareng sistem basis UNIX anu sanés? cenahna

    Hapunten kabodoan kuring, tapi dimana sistem anu sanés anu dumasar kana Unix, XNU atanapi BSD? Tungtungna GNU / Linux didasarkeun kana UNIX sareng kuring terang yén Sistem sapertos AIX mangrupikeun pangladén anu langkung saé kusabab kaamananna, kuring ogé nyarioskeun MacOs X sareng FreeBSD.
    Kuring pikir yén tulisan, henteu paduli kumaha saéna, henteu kedah didasarkeun ngan ukur dina Linux, sanaos ieu halaman wéb anu khusus

  19.   ubuntero cenahna

    éta majalah anu saé pisan (sadayana linux), nganyenyeri naon anu kajantenan, hatur nuhun parantos nyalametkeun tulisan! Salam!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Sareng naon anu bahagia? : S

  20.   ErunamoJAZZ cenahna

    Thu ... kuring lumpat paréntah find yén aranjeunna pasihkeun aya sareng kuring pikir éta henteu acan réngsé, aya langkung ti 2000 "mungkin katépaan" (?)

    Tulisan anu saé pisan.

    1.    OmarHB cenahna

      Hehe, kuring henteu mundur ti Ubuntu, nyatana ku distro éta kuring mimiti nganggo GNU / Linux sorangan, sareng kuring resep turunan anu disebut Oz Unity, dugi ka sadar yén kuring henteu peryogi seueurna aplikasi anu kalebet sacara standar, sareng sabalikna, aranjeunna ningkatkeun kerentanan dina OS kuring. Kusabab kitu, sareng saatos cekap maos sareng uji coba sababaraha distro, kuring mutuskeun hijrah ka Debian, anu kuring raoseun pisan, sareng ngan ukur anu kuring butuhkeun. Sareng upami kuring peryogi anu sanés, henteu masalah, pastina kuring bakal mendakanana di gudang resmi, upami henteu, pikeun nyusun sumberna. Ah! Sareng ku jalan ka panulis, tulisan anu saé. Salam.

    2.    Andrelo cenahna

      Seueur diantara aranjeunna ogé katingali ka kuring, tapi éta folder, ogé hiji-hijina hal anu paréntah na lakukeun, nyaéta milarian file anu ngagaduhan ijin pikeun katépaan, kedah ngaleungitkeun idin anu tangtu, leres? Teras kuring bakal tingali sareng ClamAV, sateuacan linuxero miceun kuring kokotor, kuring nganggo pikeun méréskeun unit kalayan windows

  21.   edwar cenahna

    tingali hatur nuhun kanggo inpormasi tapi éta ngalawan produksi pikeun ngabéjaan yén teu aya anu nganggo linux nalika urang anu terang anu leres ngeunaan Microsoft nganggo

  22.   Eduardo Natali cenahna

    Hai, jodo! Kumaha upami, kuring didedikasikan pikeun sistem sapertos anjeun, kuring nyerat pikeun ngabagjakeun anjeun, tulisan anjeun kabeneran murni, ogé LUCU !!! sareng cemerlang !! kalayan sagala dasarna. pikaresepeun maca éta! Hatur nuhun pisan, Salam, Eduardo Natali

  23.   Jorge Manjarrez Lerma cenahna

    Kumaha damang.

    Microsoft sareng khususna sistem operasina sahenteuna 10 taun katukang * sistem NIX (ngartos Unix, Linux sareng MacOS), sanaos kedah ogé diakui yén dina kaseueuran kaayaan éta kalepatan pangguna sareng kamampuan Microsoft pikeun nyayogikeun anu minimum dokuméntasi diperlukeun pikeun kaamanan sistem operasi. * Sistem NIX ngagaduhan ciri anu asli anu sipatna ngajantenkeun fauna inpormasi bahaya ampir teu mungkin (henteu 100% henteu cocog). Éta henteu aya langkung seueur jalma anu nganggo * NIX sareng khususna Linux, tibatan kamampuan sistem ieu saé pisan sareng kualitas, hal anu mérek windows henteu ngagaduhan prioritas (émut Win Win contona).

  24.   Felipe Salazar Schlotterbeck cenahna

    Kusabab kuring ningali ubuntu 7.04 kalayan kerang kuring terang yén kedah aya virus pikeun gnu / linux

  25.   Miguel cenahna

    Kaleresan aya tulisan éta saé pisan. Lumayan padamelan sareng waktos kanggo ngajawab seueur patarosan anu aya dina hal ieu ... wilujeng.

  26.   jhoedram cenahna

    Kabeneran anu kuring pernah ngalaman, sababaraha virus dina sistem tapi éta salah kuring, sadayana direngsekeun ku pembaruan.

  27.   pandev92 cenahna

    Trojan di Linux, eksis sapertos anu aya di Mac OSX sareng tingkat anu langkung ageung di Windows, kalayan bédana yén dina Linux éta langkung sesah, sareng upami urang nyarioskeun kabuka bsd, bahkan langkung hésé.

  28.   Lunatic_Barrington cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo tulisan ieu! Jigana éta gunana pisan pikeun sadayana anu nembé sapertos kuring anu resep diajar sakedik deui ngeunaan kumaha jalan Linux. 🙂

  29.   Ghermain cenahna

    Sanaos tulisan ieu parantos diterbitkeun sababaraha dinten, éta henteu kaleungitan kaabsahanana, janten, kalayan ijin anjeun, kuring nyalin-nempelkeun kiridit anjeun. 😉

  30.   Fernando MS cenahna

    Pisan pikaresepeun, tanpa ragu kuring kedah ngaunduh tulisan PDF pikeun tiasa maca éta sahingga nyandak kasimpulan kuring sorangan.

  31.   Angamo1998 cenahna

    Upami kuring ogé panginten henteu, kuring ngagaduhan komputer dewan sareng éta ngaunduh virus anu paling jahat ti internét sareng teu nanaon, tapi hiji dinten kuring ngaunduh kernel kuring sareng nalungtik kuring nyiptakeun virus, sabab panginten henteu aya kajadian, kuring ngajalankeun éta, sabab sagala rupa anu aya di sakola aranjeunna nyobian ngalereskeun kuring, anjing teu tiasa.
    Virus kuring ngaleungitkeun supir, bungkus sareng kuring ngaleungitkeun program, nalika kuring ngalereskeun sakumaha tiasa unggal-unggal kuring ngamimitian sési éta balikkeun kuring ka menu sési mimiti.
    ZAS EN TODA LA BOCA
    tulisan (komputer kuring ogé dipercaya samsung sareng éta toshiba, dirévisi)

  32.   Jibril cenahna

    Tulisan na sepuh pisan, tapi informasina masih valid, kuring diberesihan seueur mamang ... Hatur nuhun

  33.   vania cenahna

    Nya, kuring pikir yén linux henteu sakumaha serius sapertos anu dicarioskeun, kumargi duanana windows sareng linux condong ngagaduhan virus, tapi ieu henteu hartosna yén linux henteu ngagaduhan fungsi anu langkung saé tibatan windows ...

  34.   Sergio cenahna

    Hatur nuhun pikeun seni anjeun éta ngabantosan kuring pisan Kuring nembé ngamimitian dina debian sareng kuring ningali seueur hal anu nguntungkeun masalah éta penting pikeun jalma anu henteu terang OS ieu sareng henteu terang pisan kuring bakal nyarankeun maca éta hatur nuhun total

  35.   Solomon Benitez cenahna

    Kuring sareng Mint dipasang dina Rootkit Hunter. Kuring dasarna nganggo éta sareng henteu ningali hiji rootkit anu dideteksi tina terminal. Janten éta langkung pikaresepeun tibatan kabutuhan pikeun ngagunakeunana.
    Ayeuna kuring nganggo OpenSUSE kuring henteu ngaganggu masang éta. Éta ogé masalah akal: nalika anjeun ngamimitian di dunya Linux, anjeun terang kabutuhan pikeun ninggalkeun akun akar pikeun kabutuhan anu paling penting sareng nyiptakeun jinis pangguna anu sanés. Kitu ogé, anjeun moal nempatkeun kecap konci kana unggal jandéla anu muncul tanpa terang prosés naon anu bakal dilakukeun.
    Kuring pikir yén mitos virus dina Linux mangrupikeun salah sahiji halangan mental pikeun diungkulan ku jalma sanés, sapertos dua hal anu utami: "Kuring henteu ngartos Linux, kuring henteu terang kumaha ngagunakeun Linux" sareng hoyong pikeun ngagulung sadayana, ngarepkeun sistem operasi Linux sami atanapi sami sareng Microsoft.

  36.   Liher cenahna

    Tulisanana ngan saukur hébat, panginten éta saé, hatur nuhun pisan pikeun nyeratna. Kuring parantos maos sampéan sampeu. Selamat, ku tulisan ieu sadayana dipedar sareng, pikeun bagian kuring, dibéréskeun 😀

  37.   dekoder cenahna

    Virus tiasa dilakukeun pikeun sadaya sistem. Sumawona, kuring tiasa nempatkeun kode backside pikeun linux tina garis kode. Patarosanana sanés ayana virus, tapi kamungkinan inféksi.

    Waler (saur abdi)

    Anjeun tiasa ngadamel virus dina linux: Leres
    Aya virus dina Linux: Sababaraha, sareng tanpa hasil
    Aya kamungkinan katépaan: Saeutik pisan

    1.    dekoder cenahna

      Ku jalan kitu, pikeun catetan, kuring hate windows, sareng kuring henteu membela éta. Upami éta némbongan dina agén pangguna kuring éta kusabab kuring aya di toko telepon sabab kuring henteu ngagaduhan internét di bumi ayeuna.

      Salam 😉

  38.   Matías Demarchi cenahna

    Kuring maca sadayana, kuring ningali yén éta henteu ngan ukur sahenteuna sahenteuna liang kaamanan, tapi kusabab desain kernel éta sorangan, tapi naha Android sangsara ampir saloba Windows tina masalah virus sareng perlambatan jangka panjang?

    1.    kuk cenahna

      sabab pangguna android biasana henteu terang kumaha ngatur sistemna sareng masang naon waé ti mana waé selain ti éta google henteu resep kana kaamanan di android sabab éta bisnis anu juicy anu éta henteu aman teuing ogé aya bédana ageung antara OS GNU / Linux sareng android sanaos aranjeunna ngagaduhan kernel anu sami

      1.    Sebas cenahna

        "Kusabab pangguna android biasana henteu terang kumaha ngatur sistemna sareng masang naon waé ti mana waé"

        Éta mangrupikeun jawaban anu bakal sah upami urang nyarioskeun pikeun sistem operasi naon waé.
        Janten kiriditna henteu pernah aya dina desain sistem sareng kalepatanana parantos dina panggunaan (ab) pangguna.

    2.    Gabo cenahna

      Henteu henteu, anjeun kedah maca sadayana deui, ningali anu saé sareng ulah kagolongkeun kana kaulinan konyol ngeunaan generalisasi virus, tuang waé kagagalan komputer. Anu di luhur rada pas tapi sacara umum nginféksi alat anu ngagunakeun kernel linux kalayan spyware sareng malware sok janten kalepatan pangguna anu masihan ijin kanggo sadayana anu dipasangna, naha dina android atanapi windows. Google ngalakukeun naon anu tiasa dilakukeun ku sabab éta terminal anu nganggo aksés root henteu dipasihkeun.

      1.    kuk cenahna

        Kaleresanna nyaéta Google henteu paduli atanapi henteu bakal hariwang ku cara anu serius ngeunaan kaamanan android sareng éta nyeri kusabab android bakal ngagaduhan kamungkinan janten sistem anu hébat tapi henteu ngajantenkeun aranjeunna langkung kusut ti pabrik android hatur nuhun kana kontrol Google ngahijikeun ka tukang supados lembaga sapertos NSA ngagaduhan aksés kana data pribadi anjeun. Naha éta hariwang ngeunaan kaamanan sistem? ogé Gabo leres seueur pangguna tapi henteu sadayana akar sistemna tanpa terang sababaraha kali yén ieu pedang bermata dua, anu kedahna ukur dianggo ku jalma anu terang naon anu dilakukeun.

    3.    Roberto cenahna

      Kusabab seueur Android nganggo éta salaku akar. Tapi virus masih jarang. Leres pisan yén Galaxy henteu ngijinkeun anjeun janten akar, janten kuring henteu kantos katépaan, ogé tablet kuring.

    4.    Sebas cenahna

      Kusabab sagala hal anu diperdebatkeun dina tulisan éta téh omong kosong semu-téknis.

      Aranjeunna ngajual ide anjeun yén "henteuna" virus sanés kusabab pangsa pasar anu rendah tapi kusabab kernel Linux anu super kuat nyegah panyebaranana, tapi teras Sistem Operasi némbongan kalayan ceuk kernel sareng seueur dianggo sareng aya virus, pelambatan , ngagantung sareng sagala rupa masalah.

      Teu aya desain anu nyegah ayana sareng sumebarna virus, kusabab éta ngahontal Windows dina cara anu sami sareng aranjeunna tiasa ngahontal sistem naon waé: Pamaké milarianana, nempatkeun kana komputerna sareng ngalaksanakeun éta teu maliré naon waé peringatan. Nalika kaayaan éta henteu kajantenan, inféksi condong nol bahkan dina Windows.

      Perlambatanana bakal kajadian nalika anjeun masang / nyabut corétan. Henteu aya sistem sareng desain anu kebal tina sampah. Sistem Operasi anu langkung populér, beuki seueur kamajuan, kumaha kualitas sareng dedikasi na.

      Sareng pikeun perhatoskeun perlambatan dina jangka panjang, perlu dipasang sistem pikeun jangka panjang!, Kaayaan anu biasana bahkan henteu kajantenan di Linux kusabab pormat sadidinten, boh pikeun ngarobih distro, pikeun "ngamutahirkeun" distro atanapi pikeun ngomean éta tina reureuhan sadidinten anu parantos dipibanda.

  39.   Emilio Moreno cenahna

    Inpormasi anu saé, éta parantos netelakeun seueur perkawis virus sareng Linux

  40.   Is cenahna

    Anu pangsaéna, kuring nyarankeun éta!

  41.   kuk cenahna

    Nya, henteu sistem anu aman 100% sareng anu kalebet GNU / Linux

  42.   Lalaki begang cenahna

    Tapi antipirus henteu ngan ukur ngajagi anjeun tina virus, aya malware dimana-mana, sareng AV anu saé tiasa ngajagi anjeun tina éta. Saha waé anu henteu nganggo antivirus kusabab anjeunna ngagaduhan GNU / Linux (kuring ogé nganggo éta), tapi kakeunaan seueur ancaman.

    1.    Gabo cenahna

      Anjeun kedah ngira yén antivirus dina sistem unix henteu kapaké pisan, upami panginten anu paling bakal aranjeunna sangsara ti xploits sareng ku update anu diaktipkeun éta bakal cekap, tangtosna upami urang tumut kana sababaraha distros (dina kasus GNU / Linux) aranjeunna ngamutahirkeun kernelna dugi ka 2 kali sataun.

  43.   daryo cenahna

    aya hiji hal anu virus henteu leres-leres ngémutan deb atanapi rpm packages, jalma boro nganalisis bungkus ieu sareng aranjeunna peryogi aksés root pikeun dipasang.

    1.    Thomas Sandoval cenahna

      Éta leres, tapi kaseueuran urang bakal nganggo Repository anu saluyu. Aya jalma anu parantos khusus pikeun ieu sareng gaduh riwayat damel di Linux, kadang-kadang kredensial éta ngabantosan terang naha percanten atanapi henteu.

  44.   oscar lopez cenahna

    postingan anu saé, kuring henteu terang hal-hal ieu ngeunaan linx, hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi.

  45.   Manuel Fernando Marulanda cenahna

    Tulisan anu saé, éta ngabantosan kuring pisan pikeun mersihan sababaraha mamang dina sirah kuring.

  46.   Pablulu cenahna

    Nuhun, kuring henteu gaduh sakedik ideu kana topik éta sareng tulisan éta parantos ngabantosan kuring pisan. Sambutan!

  47.   Miguel cenahna

    Halaman wé anu saé, henteu terang.
    Abdi resep pisan panjelasan anjeun ngeunaan virus.
    Kuring ngahubungkeun anjeun tina halaman wéb kuring,
    Salam,
    Miguel

  48.   Juan Rojas cenahna

    Halo, kuring ngatur langkung ti 3000 halaman wéb server Linux anu sanés, dinten ayeuna kuring tiasa nyebatkeun yén upami kuring parantos ngalaman virus sareng kuring parantos nétralisasi ku clam av, sanaos ngagaduhan firewall kalayan aturan anu saé, éta henteu sumebar. Sarua tapi upami aya
    Masalahna, mail sareng témplat halaman tukeur anu teu sah

    Wasalam

    1.    elav cenahna

      Naon virus anjeun gaduh? Kusabab virus ngalebetkeun mail, utamina ti anu ngirim nganggo Windows, teu umum, tapi ti ditu nepi ka mangaruhan sistem éta jalanna jauh pisan. Janten kuring naros deui virus naon éta?

  49.   aiko cenahna

    pisan, saé, inpormasi alus teuing

  50.   Roberto cenahna

    Pikaresepeun. Sugan kusabab seueur panggunaan root dina Android, aya virus pikeun Android. Tapi hég aranjeunna rada langka.

  51.   G cenahna

    Sigana mah ransomware henteu ngalakukeun tugasna dina Linux ogé.

    Salam sareng ucapan salamet kanggo jabatanana. Kalintang saé pisan !!!

    G

  52.   nyeken cenahna

    "Aranjeunna moal ngorbankeun waktos dina nyiptakeun hal anu bakal disaluyukeun sareng pembaruan sistem anu munggaran, sanaos kirang ti 24 jam"
    éta bakal upami dideteksi sareng didamel umum.
    Nya, teu aya komputer anu katépaan sareng pangguna na henteu mendakan dugi ka kasép.
    Bahkan aya virus anu asalna ti pabrik di BIOS, firmware, jst ... bahkan diproduksi ku instansi pamaréntah. Henteu perlu disebatkeun, aya seueur virus anu fungsina pikeun Linux atanapi OSX, sanaos henteu seueur pikeun Windows, tangtosna.

  53.   Daniel cenahna

    Sadayana anu anjeun carioskeun kirang langkung leres, tapi henteu seueur. Anjeun ngandelkeun mitos pikeun ngabongkar mitos anu sanés….

    Boga server Debian sareng Kernel 4 salami 6 bulan nyambung kana internét anu ngaladénkeun html statis (hal anu paling saderhana) teras anjeun tiasa mupus langkung ti 80% tina tulisan anjeun.

  54.   Conde cenahna

    Henteu mustahil pikeun peretas nembus hiji os sareng virus sareng spyware na.

  55.   Yoshiki cenahna

    Jigana 12 taun ka hareup, urang bakal pantes diéstokeun deui tina tulisan ieu. Ngabahas téknologi anyar, ancaman anyar ... sareng upami urang ayeuna sacara harfiah bébas tina virus atanapi henteu.

    Upami sanésna, tulisan anu saé (anu kuring kantos maos sateuacana).

  56.   Gambar placeholder Alejandro Alvarez cenahna

    Upami kuring parantos masang Windows sareng Linux, naha tiasa virus ngalebetkeun pc kuring nalika kuring nganggo Linux sareng ngalih kana Windows?