Distrochooser: Halaman wéb anu ngabantosan anjeun milih GNU / Linux Distro anu pas

Distrochooser: Halaman wéb anu ngabantosan anjeun milih GNU / Linux Distro anu pas

Distrochooser: Halaman wéb anu ngabantosan anjeun milih GNU / Linux Distro anu pas

Pikeun seueur pangguna (énggal atanapi énggal) éta kajantenan nalika aranjeunna ngamimitian di dunya Lisénsi / Linux Ubuntu milih nganggo a Disarankeun atanapi trendi distro, Anu inpormasi na parantos sumping ka aranjeunna ti sababaraha jalma atanapi anggota (s) sababaraha Komunitas atanapi Grup anu aranjeunna parantos gabung atanapi kagolong.

Kituna, éta sering kajadian anu GNU / Linux Distro anu urang anggo sanés hasil tina anu nyata analisis metodologis tina naon anu urang hoyong, butuh sareng sayogi. Sareng éta dimana lumangsung, halaman wéb tina Distrochooser.

Distrochooser: perkenalan

Distrochooser Éta mangrupikeun situs anu saé khususna pikeun pangguna anu énggal atanapi kirang pangalaman, sabab éta ngabantosan aranjeunna pikeun milih Sebaran GNU / Linux langkung pas atanapi merenah, numutkeun kabutuhan anjeun anu dituduhkeun dina angket anu hadé.

Tulisan anu aya hubunganana:
Diajar ngeunaan Parangkat Lunak Gratis sareng GNU / Linux tanpa kedah masangna

Distrochooser: Eusi

Distrochooser: Naon GNU / Linux Distro anu paling saé pikeun kuring?

Ngeunaan Distrochooser

Éta sigana gampang milih sareng nganggo a GNU / Linux Distro, tapi nyatana nyaéta pikeun anu ngamimitian di dunya ieu, bahkan pikeun anu parantos gaduh waktos di dinya, sering janten kasus yén, ku seueur pilihan anu sayogi, seueur anu ngan saukur tiasa milih nganggo Distro anu sacara umum dikenal salaku DEBIAN, Ubuntu, Mint, MX Linux, atanapi anu béda sapertos Opensuse, Arch atanapi Manjaro.

Ngalangkungan panilitian, analisis, sareng waktos uji coba tiasa nguntungkeun pikeun seueur, tapi ku panggunaan Distrochooser, anjeun tiasa kéngingkeun bantosan tambahan, anu pantes henteu parantos dilakukeun di luhur. Sareng pikeun tujuan ieu, Distrochooser nyandak angket atanapi formulir online, tina 16 patarosan kanggo nangtoskeun anu pangsaéna GNU / Distros Linux pikeun anu datang numutkeun waleranna nyalira.

Ayeuna, anu Situs resmi Distrochooser ngagaduhan dukungan multibasa, nyaéta dina basa Jérman, Inggris, Cina, Perancis sareng Spanyol. Salaku tambahan, éta ngagaduhan situs béta dina pamekaran, anu ngan ukur asalna tina basa Jérman, Inggris sareng Italia.

Kumaha jalanna Distrochooser?

Distrochooser ngalakukeun (nunjukkeun) a rangkay barang (patarosan / kaayaan) yén urang bakal ningali salajengna, sareng anu kedah diwaler atanapi direngsekeun, anu biasana ngaliput aspek atanapi unsur, sapertos tingkat pangetahuan pamilon ngeunaan Komputasi, Informatika, GNU / Linux, tingkat penguasaan leuwih Komputer, Sistem Operasi sareng Aplikasi, diantara batur.

Teras, urang bakal ngalaksanakeun survey pikeun ningali naon anu anjeun nyarankeun numutkeun waleran kami anu dilebetkeun, supados anu sanés ogé didorong pikeun ngalakukeun éta.

Survei tés

Layar Utama: Dina basa Spanyol.

Distrochooser: Layar awal: Dina basa Spanyol.

Barang 1: Sababaraha distribusi didamel kanggo tujuan khusus, sababaraha pikeun dianggo sadidinten. Kunaon anjeun peryogi?

Distrochooser: Item 1

Barang 2: Kumaha anjeun meunteun literasi komputer kuring?

Distrochooser: Item 2

Barang 3: Kumaha anjeun meunteun kanyaho kuring ngeunaan Linux?

Distrochooser: Item 3

Barang 4: Sabaraha pilihan anu anjeun badé robih nalika dipasang? Sabaraha variabel konfigurasi anu kedah dieusian ku nilai standar?

Distrochooser: Item 4

Barang 5: Kaseueuran distribusi tiasa dimuat tina USB atanapi DVD drive pikeun uji distribusi tanpa ngarobih komputer anjeun atanapi dipasang dina hard drive. Anu sanés tiasa dipasang dina USB stick (instalasi anu pengkuh).

Distrochooser: Item 5

Barang 6: Penting pikeun terang sabaraha lami sistem na sabab sababaraha sebaran moal dijalankeun dina komputer anu langkung lami. Alesan utama pikeun ieu nyaéta turunna pangrojong pikeun téknologi baheula sapertos arsitéktur prosesor 32-bit anu mihak kana arsitektur 64-bit.

Distrochooser: Item 6

Barang 7: Sababaraha distribusi langkung resep ngadamel artikel dina wiki pikeun pangguna pikeun méréskeun masalahna. Naon anu anjeun pikaresep?

Distrochooser: Item 7

Barang 8: Linux tiasa nganggo seueur antarbeungeut pangguna anu béda ("Desktops"). Seueur distribusi anu nganggo desktop sacara standar. Penting pikeun terang upami anjeun langkung resep antar muka anu khusus. Masih, anjeun tiasa ngarobih sareng masang desktop anyar iraha waé.

Distrochooser: Item 8

Barang 9: Kaseueuran distribusi gratis. Sababaraha distribusi nawiskeun dukungan tambahan pikeun biaya awal.

Distrochooser: Item 9

Barang 10: Distribusi anu béda masang program anu béda-béda, sababaraha ogé cukup masang pikeun ngamimitian damel langsung. Anu sanés ngan ukur nyayogikeun pamasangan dasar, janten terserah ka pangguna pikeun milih naon anu kedah dipasang.

Distrochooser: Item 10

Barang 11: Lisénsi (idéologi) distribusi mangrupikeun debat anu lumangsung. Sababaraha ngan ukur nyayogikeun perangkat lunak gratis, anu sanés nampi perangkat lunak anu gratis. Lisénsi gratis ngamungkinkeun pangguna pikeun ngarobih, ngadistribusikaeun sareng nganggo parangkat lunak sakumaha anu aranjeunna pas. Aya kaayaan dimana sebaran kedah nganggo perangkat lunak anu gratis, contona, pikeun supir. Parangkat lunak sanés bébas henteu kéngingkeun parobihan atanapi pamariksaan kode. Penting pikeun terang upami anjeun ngagaduhan karesep ngeunaan modél lisénsi anu béda.

Distrochooser: Item 11

Barang 12: Sababaraha distribusi nganggo layanan online pikeun ningkatkeun pangalaman pangguna. Ieu tiasa mangaruhan privasi pangguna, pangguna tiasa dilacak nalika nganggo fitur sapertos kitu.

Distrochooser: Item 12

Barang 13: Sababaraha distribusi nyayogikeun téma sareng ikon nyalira pikeun nyiptakeun pangalaman pangguna anu lengkep.

Distrochooser: Item 13

Barang 14: Sababaraha distribusi tiasa nganggo fitur khusus, sapertos paningkatan kaamanan. Mana fitur ieu anu kuring hoyong dianggo (upami aya)?

Distrochooser: Item 14

Barang 15: Di Linux, parangkat lunak tiasa dipasang ku sababaraha cara. Anjeun tiasa nyusun perangkat lunak tina kode sumber atanapi masangkeunana ngalangkungan bungkusan. Naon anu anjeun pikaresep?

Distrochooser: Item 15

Barang 16: Sababaraha distribusi nawiskeun langkung sering update, anu tiasa mangaruhan stabilitas sistem. Naon anu anjeun pikaresep?

Distrochooser: Item 16

Hasil tés: Distros anu disarankeun ku Distrochooser dumasar kana jawaban anu diasupkeun nyaéta:

Distrochooser: Hasil

  1. Manjaro
  2. Kubuntu
  3. Ubuntu GNOME
  4. KDE Neon
  5. openSUSE Tumbleweed
  6. linux mint
  7. Fedora Workstation
  8. OS dasar
  9. PCLinuxOS
  10. Xubuntu
  11. Lubuntu
  12. mate Ubuntu
  13. Solus
  14. Ubuntu
  15. Debian
  16. Mageia
  17. openSUSE
  18. Zorin OS

Pondokna, anu ditawarkeun ka kuring mangrupikeun alternatif anu saé. Nanging, kuring langkung resep tetep nganggo vérsi anu disesuaikan sareng dioptimalkeun mah MX Linuxdisebut Kaajaiban.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina wéb  «Distrochooser», anu mangrupikeun situs anu saé khususna pikeun pangguna anu énggal atanapi kirang pangalaman, sabab éta ngabantosan aranjeunna pikeun milih Sebaran GNU / Linux langkung cocog atanapi merenah numutkeun kabutuhan anu anjeun nyatakeun; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.