WattOS: distro lightweight basis Ubuntu

Watts éta sebaran énggal Linux Ubuntu dumasar tapi diadaptasi pikeun mesin kalayan saeutik kakuatan. Éta ngagaduhan syarat sistem anu handap, anu hartosna éta tiasa dijalankeun dina komputer anu langkung lami.


Sistem operasi ieu aya dina sababaraha vérsi:

  • wattOS: Sistem tingkat lebet sareng fitur sapertos desktop Gnome
  • mWattOS: Ngagunakeun panganteur Xfce
  • attWattOS: Éta ngagaduhan antarbeungeut paréntah sareng GUI ringan
  • Substasi: Édisi sérver

Calon Realese 1 (RC1) nembé kaluar dina Januari taun ieu.

Ieu sababaraha screenshot tina sistem pikeun anjeun tingali. Salaku tambahan, aranjeunna bakal tiasa ningali aplikasi anu dipasang sacara standar.


Sakumaha namina namina, distribusi ieu sigana ngagaduhan komitmen penting pikeun ékologi. Ide na nyaéta distribusi ieu bakal ngamungkinkeun nyayogikeun desktop anu mirip pisan sareng Ubuntu (sanaos nganggo LXDE sareng Openbox tibatan GTK + sareng Metacity) tapi pikeun mesin anu lami, didaur atanapi disimpen deui. Di sisi anu sanésna, aranjeunna bangga kaasup alat-alat anyar pikeun ngendalikeun panggunaan énergi. Jujur, kuring henteu mendakan inovasi anu hébat anu aya kaitannana sareng Ubuntu ngeunaan titik terakhir anu kuring nyebatkeun.

Ieu nyandak kuring kana patarosan anu sanés: langkung saé upami anjeun tiasa tolok ukur (uji atanapi ngendalikeun) konsumsi kakuatan tina distro linux anu béda. Di sisi anu sanésna, balik deui ka WattOS, upami aranjeunna hoyong nempatkeun dirina salaku distro "héjo" aranjeunna kedah ngalebetkeun alat anu ngamungkinkeun kontrol langkung ageung kana konsumsi énergi / hemat (contona, "kaluar tina biasa" alat pikeun mareuman cdrom lamun henteu hayu urang anggo, jst) sareng anu ngaleungitkeun "klasik" anu kalebet dina Gnome atanapi KDE.

WattOS ayeuna di No. 64 ti Distrowatch, halaman anu urutan distros Linux & BSD anu paling kawéntar. Henteu goréng, tapi masih jauh tina distro ultra-lampu sanés sapertos Puppy, Vector Linux, jsb. Sanaos kitu, kuring mendakan hal éta mangrupikeun alternatif anu pikaresepeun pisan: lampu hiper sareng gancang pisan.

Pikeun nyobaan, unduh Live CD ISO.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Erick12 cenahna

    Hal anu paling parah ngeunaan distro ieu nyaéta kuring henteu tiasa masangna, hal anu sami kajadian ka kuring yén dina LXLE tanda muncul dimana éta nyarios yén instalasi na rusak sareng kuring ngirim laporan, janten langkung saé kuring tetep Lubuntu ...

  2.   Eulalio cenahna

    Distro ieu, pikeun mimitian, Éta henteu distro, éta distro sareng pamasangan na sanés kanggo anu teu dikenal, pas dipasang sareng ngonpigurasi leres, éta henteu tiasa dipecah.

  3.   Juancho cenahna

    Distro distro nyaéta Debian sareng sanés cocooan ...