Wi-Fi 7 beuki caket sareng Intel nyebatkeun yén éta bakal penting

Tetep sanés industri ogé seuseueurna panyadia internét di dunya henteu nampi Wi-Fi 6 sareng Wi-Fi 7 parantos ngetok panto dina raraga nandaan generasi anyar Wi-Fi anu bakal nyandak konéktipitas ka tingkat salajengna. Generasi salajengna standar Wi-Fi nyaéta Wi-Fi 7 sareng Intel nampilkeunana salaku anu kedah dipiboga.

Nalika ngembangkeun standar industri, milarian solusi anu saling ditarima penting pisan. Mimiti, Aliansi Wi-Fi parantos nyandak pendekatan anyar pikeun namina. Ieu nyayogikeun pangguna nganggo istilah anu langkung gampang dipikaharti pikeun téknologi Wi-Fi anu dirojong ku alat-alat sareng pikeun ngahubungkeunana kana jaringan Wi-Fi.

Salami ampir dua dasawarsa, pangguna Wi-Fi kedah merjuangkeun konvensi namina téknis anu rumit pikeun nangtoskeun naha alatna ngadukung versi Wi-Fi anu pang anyarna. Ayeuna, sistem namina parantos disederhanakeun dina pengertian yén generasi Wi-Fi diitung numutkeun tingkat pamutahiran anu paling signifikan.

Hal ieu ngamungkinkeun usaha sareng panyadia jasa ngadukung aplikasi anu anyar sareng anu anyar dina infrastruktur jaringan daérah nirkabel (WLAN) anu sami bari nyayogikeun tingkat layanan anu langkung luhur tibatan aplikasi anu langkung lami.

5G nyaéta layanan sélulér sareng Wi-Fi 7 mangrupikeun téknologi aksés nirkabel jarak jauh. Wi-Fi 7 anyar ngabagi ciri-ciri 5G, kalebet ningkat performa.

Kalayan Wi-Fi 6, Wi-Fi Alliance ngenalkeun kaamanan anu langkung saé sareng WPA3, anu pang anyarna sareng pangageungna dina kaamanan Wi-Fi. Sareng paningkatan latency anu jauh langkung ageung, dugi ka 75% paningkatan latency. Maka, Wi-Fi 6 mangrupikeun téknologi anu, ku nyalira, nyandak paningkatan anu signifikan tibatan generasi-generasi sateuacana.

Wi-Fi 6 nyayogikeun skala opat kali langkung ageung sareng téknologi énggal sakitar OFDMA sareng manajemén gangguan anu langkung saé, khususna, kami nganggo langkung seueur kapasitas pikeun aksés langkung dijadwalkeun sahingga QoS langkung saé.

Kalayan Wi-Fi 7 bakal aya deui kapasitas sareng dukungan dugi ka 7 gigahertz sareng ogé pikeun band anu langkung handap dimana pangguna tiasa gaduh sababaraha aplikasi IoT (Internet of Things) sapertos sénsor anu peryogi kirang bandwidth. Janten ieu mangrupikeun jinis panggunaan anu lengkep pikeun panggunaan Wi-Fi anu énggal.

Kalayan paningkatan latency, éta bakal ngajantenkeun jaringan langkung deterministik, ditambah deui latency anjeun, jaringan anu tiasa diduga sareng anu penting pisan pikeun seueur aplikasi industri.

Ngembangkeun Wi-Fi 7 sayogi sareng tiasa dianggo sareng lima taun deui, janten sahenteuna 2024 moal ningali produk komérsial taun payun nganggo Wi-Fi 7, tapi éta mangrupikeun hal anu kedah diémutan kanggo ningali naon pandanganana sareng naon jinis pamutahiran anu urang ngarepkeun.

Fitur sareng kamampuan Wi-Fi 7 masih dikembangkeun salaku bagian tina standarisasi, IEEE, salaku bagian tina proyék 802.11b. Tapi penting pikeun ngamimitian kéngingkeun tanggepan sareng pastikeun pangguna sareng kasus panggunaan dilacak.

Kapasitas sanés anu nuju ditetepkeun nunjukkeun kana 320 saluran megahertz, janten ukuran saluran pikeun standar Wi-Fi 7 sacara praktis dua kali.

Dina tiori, éta dimaksudkeun pikeun ngalipatkeun kapasitas dibandingkeun sareng naon anu tiasa urang pikagaduh ayeuna ku 160 saluran megahertz sareng sadaya fungsi anu ogé dianggap, sareng anu pikaresepeun pisan, nyaéta anu disebut operasi multilink.

Janten Wi-Fi 7 bakal ngagaduhan kinerja fisik teoritis ampir lima kali langkung luhur tibatan Wi-Fi 6. Tapi tangtosna ieu hal anu anjeun ngagaduhan titik aksés sareng klien, anu ngagaduhan jumlah maksimum aliran sareng beroperasi dina saluran 320 megahertz éta, anu ogé ngagunakeun modulasi pangluhurna, janten éta téoritis.

Janten upami urang nganggap skénario praktis dimana kami ngagaduhan titik aksés sareng klien, sareng dimana klien umumna nganggap dua aliran spasial, sareng modulasi anu béda, 256 sareng 1K atanapi 4K, urang masih kénging bitrat multi-gigabit nalika nganggo saluran 320 megahertz anu kedahna sayogi di dua aliran luar angkasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.