Naha Windows hoyong Linux janten salah sahiji produk anjeun?

Kuring henteu terang naha waktuna salempang atanapi gumbira di payuneun kajadian panganyarna anu kajantenan di sakitar sababaraha perusahaan anu ngadistribusikaeun distros Linux sareng raksasa perangkat lunak propriétis Windows. Naon anu leres nyaéta ngamungkinkeun Linux ngajalankeun dina Windows tiasa janten langkah anu rada picilakaeun anu, upami éta pikaresep pikeun lingkungan Linux, bakal nyandak dilebetkeun deui seueur aplikasi kana sistem operasi urang.

Tapi penting pikeun urang muhasabah maksud tina wawakil organisasi ieu kalayan dilebetkeun kana conto alat anu mimiti anu ngamungkinkeun konsol Linux hadir dina Windows 10 sareng ayeuna kalayan pengumuman yén di hareup (semu geuwat) urang tiasa ngakses ubuntu ti Windows Store.

Naon anu diala Linux tina ieu?Naha Windows hoyong Linux janten salah sahiji produk anjeun?, Naha Linux bakal kaleungitan sababaraha pangsa pasar saha anu meunang?, Naha Windows ngaraos diancam ku Linux?. Ieu sareng seueur patarosan sanés anu kedah ditaroskeun ku masing-masing anu ayeuna mikaresep Linux sareng filosofi perangkat lunak Gratis.

Sakedik-sakedik, Microsoft sareng parangkat lunak bintang na Windows parantos ngadeukeutan ka parangkat lunak gratis sareng Linux, tapi jujur, sumbangan anu parantos dilakukeun sakedik pisan dibandingkeun sareng naon anu ditampi salaku imbalanna. Tapi urang ogé kedah ngartos yén upami urang hoyong pangembangan Linux anu dipercepat, urang kedah ngadukung sadaya perjanjian anu mawa manpaat dina hiji cara atanapi cara anu sanés pikeun sistem operasi gratis ieu.

Dina pendapat pribadi kuring, kuring yakin yén Linux sareng parangkat lunak gratis kedah nyiptakeun halangan anu ngajagaan urang sateuacan pangaruh Microsoft sareng sadaya perangkat lunak proprietari, tapi nyingkahan nampik kamungkinan ningkatkeun sareng ngamangpaatkeun kontribusi anu tiasa ditawarkeun ku industri ieu.

Anu sanésna henteu kénging dikonsumsi pikeun kapentingan nyalira anu dikembangkeun ku batur pikeun kapentingan dunya, sareng dina kasus anu paling parah, sakali maling anu sanésna, aranjeunna nyiptakeun kampanye pikeun mupus ideu anu utami.

Kuring salah sahiji jalma anu yakin yén urang kedah nyingkahan pisan yén parangkat lunak gratis janten sosialis, ngartos kana kalimat ieu salaku prosés masihan anu sami ka sadayana sareng nyandak jalma-jalma anu pangpangna pikeun masihan ka jalma-jalma anu ngagaduhan paling henteu. Linux sareng Parangkat Lunak Gratis kedah nyiptakeun mékanisme anu jelas anu nyingkahan parasit, anu nguntungkeun tina pamekaran pihak katilu tanpa niat sakedik malah henteu ngahaturkeun nuhun pikeun sumbangan sapertos kitu.

Sadaya ieu kedah ngahudangkeun kami visi anu kritis, anu ngamungkinkeun masarakat sadayana ngagaduhan visi anu jelas tina kajadian anu kajantenan, ngatur pikeun mastikeun pro sareng kontra gerakan Microsoft ngeunaan parangkat lunak gratis. Sareng kuring henteu nyarios sareng ieu yén visi kritis kedah ngurilingan boikot, sabalikna, éta kedah ngurilingan nyalurkeun mékanisme anu diperyogikeun supados perangkat lunak gratis mangrupikeun waris.

Kami terang yén komunitas dina sababaraha kasus moal mangaruhan perjanjian anu parantos didirikeun, atanapi perjanjian anu bakal datang, tapi penting pikeun urang ngajantenkeun posisi urang jelas sareng anu langkung penting tina kaayaan anu hadé.

Bakal subuh sareng urang bakal ningali, tapi antukna, Tux ngajagaan urang.

PS: GNU / Linux tapi kami pikir yén Linux éta naon sareng kami parantos nyarios ngeunaan éta


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

70 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yusuf cenahna

    Anu dipihormat, sigana anjeun henteu terang naon anu hartosna kecap sosialisme sareng naon hartosna!

    salam!

    1.    Luis cenahna

      Ngantosan koméntar jenis ieu, éta mangrupikeun idéologi anu sacara pribadi sigana kuring rada kurang dina akal sehat anu diklaim ditawarkeun. Kusabab kuring ningali kecap éta kuring langsung kana koméntar pikeun ningali saha anu pangpayunna nyobian kecap éta, jelaskeun kontéks anu penting.

    2.    Gustavo zapata cenahna

      Hahaha saurang komunis anu gelo, henteu hoyong ngabayangkeun tulisan sareng ideu utama sareng henteu hoyong nyiptakeun utas komentar dina topik anu sanés. Hayu atuh wartoskeun ka koméntar yén sosialisme mangrupikeun babagian kasangsaraan anu sami, saha waé anu cicing di nagara éta anu saheulaanan janten présidén karakter anu cukup lambang sosialisme sapertos Hugo Chavez. Éta lalaki ngancurkeun nagara ieu.

      1.    Comanshark cenahna

        Éta mangrupikeun palanggaran sabab ngarusak visi sosialisme. Analogi anu diciptakeunana, lamun dipikir-pikir, bodo. Numutkeun ka anjeunna, sosialisme nyaéta "... masihan anu sami ka sadayana sareng nyandak ti anu ngagaduhan pang ageung masihan ka anu pangsaeutikna." teras anjeunna teraskeun sareng "Linux sareng Software Gratis kedah nyiptakeun mékanisme anu jelas anu nyingkahan parasit"; Janten anu gaduh paling henteu nyaeta "parasit"? Ngadamel definisi subyektif tina sosialisme teras ragrag kana kalepatan.

        Iwal ti di luhur - anu mangrupikeun kasalahan anu gampang tina analogi, teu aya anu nyerat ngeunaan - naon anu anjeunna hoyong nunjukkeun dumasarkeun ku ayana Lisénsi GNU; sadaya anu dilakukeun nyaéta nyababkeun seuneu anu teu aya.

        1.    Mario Gonzalez cenahna

          lirénkeun gelut hiji-hijina hal anu goréng anu kajantenan di dieu nyaéta yén windows nyobian nincak linux, henteu masalah naha hiji nagara atanapi anu sanés sosialis atanapi henteu anu penting nyaéta urang henteu kedah ngantep windows ngéléhkeun sistem operasi anu urang resep ...
          mangrupikeun koméntar kalayan dorongan pikeun nyebat persatuan diantara pangguna Linux ...

      2.    Técris cenahna

        Anjeun henteu kedah angkat ka dinya ngucurkeun opini ngeunaan anu henteu dipikaterang, sareng sajauh mungkin tetep kana bebeneran, Vénézuéla henteu kantos janten sosialis, ku réferéndum konstitusional taun 2007 éta dimaksudkeun pikeun ngawangun nagara sosialis di Vénézuéla, éta hiji-hijina pamilihan anu Hugo Chavez éléh.

      3.    Sebas cenahna

        Sosialisme nyaéta nalika teu aya perbankan swasta sareng pemegang saham perusahaan mangrupikeun padamel. Nyaéta, ékonomi tanpa kapitalis, tanpa jalma-jalma anu beunghar ku biaya nilai surplus karya batur.

        Kuring ngan ukur nyatakeun définisina, henteu mihak naha éta alus atanapi goréng.

        Sareng numutkeun definisi éta di Vénézuéla henteu kantos aya sosialisme, ngan politikus anu nyarioskeun ngeunaan sosialisme bari linggih dina ékonomi anu kapitalis. Sapertos di Jerman sateuacan pra-Nazi.

        1.    Chema cenahna

          Boh di Vénézuéla atanapi di USSR.

          Di Uni Soviét alat produksi henteu pernah dikelola ku padamel, upami sanés ku nagara sorangan; Teu aya alesan yén nagara éta mangrupikeun "perwakilan" nalika dina RFS Yugoslavia aya pangaturan mandiri anu nyata ti bagian pagawé nuturkeun tiori Marxist.

          Tungtungna Trotsky leres, milik nagara USSR henteu bénten sareng hubungan produksi kapitalis sareng modél pamaréntahanna rézim fasis, hukuman anu anjeunna diasingkeun sareng dibunuh kusabab nyarioskeun anu leres.

          1.    Alderaeney cenahna

            Anjeun ngabingungkeun sareng komunisme dimana upami éta dipimilik ku kaum proletariat, dina sosialisme barang produksi kagungan nagara.

            1.    Sebas cenahna

              Henteu, dina sosialisme barang-barang produksi kagolong kana kaum proletariat. Maksad abdi, kelas ékonomi parantos réngsé.
              Dina komunisme, tujuan ngabasmi sadaya kelas langkung jauh, sabab teu aya pamaréntahan boh agama (kelas politik sareng kelas gereja). Maka dina komunisme nagara utopis kahontal dimana ngan aya hiji kelas sosial (pagawé / proletariat) kalayan teu aya diluhurna hirup dina anarki (henteuna pamaréntahan).
              Éta sababna sosialisme mangrupikeun léngkah panengah pikeun komunisme (anu henteu teras-terasan hartosna yén sosialisme ngusahakeun ngakibatkeun komunisme kumargi seueur sosialis nganggap sosialisme sareng tungtung dirina sorangan kusabab aranjeunna nganggap yén ieu "hiji-hijina bagian lumayan 'tina komunisme).


          2.    Sebas cenahna

            Persis, éta teu langkung ti Kapitalisme Nagara.

            Di Vénézuéla pilihan pikeun formula hibrid sosialisme anu aya sareng kapitalisme, rumus anu disebat "abad ka-XNUMX."
            Hasilna henteu béda pisan sareng Allende's Chili atanapi Jerman pra-Nazi.
            Carita anu sami kasalahan anu sami.

  2.   Jonathan cenahna

    Kuring pikir yén kolaborasi silih antara microsoft sareng komunitas GNU / Linux rada picilakaeun, urang terang sateuacanna yén microsoft henteu ngalakukeun nanaon ngan gratis, jelas henteu aya hiji, upami henteu sababaraha alesan naha aranjeunna ngalakukeun ieu, tapi kuring pikir éta anu tiasa ngawatesan sabaraha jauh "aliansi" sareng "kolaborasi" ieu, aranjeunna mangrupikeun bos panggedéna proyék openource sapertos debian, ubuntu, sareng redhat kalayan sadayana turunanana, sareng dimana pangguna anu resep sareng gairah ngeunaan pingguin sareng Wildebeest, hayu urang ilubiung dina tés, dokuméntasi, pamekaran. Tangtosna, microsof tiasa nyumbang sareng tiasa nyandak hal-hal tina openource, tapi sok ngahargaan ideu komunitas sareng kabébasan, sapertos anime Full Metal Alchemist, ieu kedahna bursa xD anu sami. Hébat Artikel ku omongan, salam ti Méksiko.

  3.   Aguayro cenahna

    Naha anjeun peryogi Linux tina Windows? Saha anu nguntungkeun (atanapi vampirisasi) saha?

    1.    Francisca cenahna

      Aguyro, saé saurna ¡¡¡¡¡¡
      Ayeuna, aya anu ngajelaskeun ka kuring, didieu aranjeunna nyarioskeun sumber terbuka sareng peretas ngawartosan kuring: punten promosikeun ngan ukur perangkat lunak gratis, nyatana kuring henteu terang naha kuring ngalaksanakeun leres, sabab kadang kuring nyaring kabuka kusabab kuring pikaresepeun; Pikeun LINUX mah éta sinonim sareng gratis sareng sadayana sumber terbuka, anu sanés anu matak pikahariwangeun kuring sabab kuring henteu ngartos pisan kumaha cara ngatur éta, tapi kuring parantos janten ahli dina bébas sareng sabalikna tina proprietary
      Naha aya anu tiasa terang kana patarosan ieu? sabab inpormasi anu kuring tampi dipamarkeun dina grup dimana aranjeunna namina kuring pangurus
      Hatur nuhun ka sing saha waé anu maca kuring sareng hatur nuhun pisan ka anu ngajawab kuring

      1.    NEKERAFA cenahna

        Anjeun kedah ati-ati, sabab seueur jalma anu bingung konsep éta. Gratis dina basa Inggris hartosna gratis sareng gratis. Parangkat lunak gratis mangrupikeun sumber gratis (software gratis), éta gratis sanaos henteu gratis (freeware), atanapi éta duanana.
        Langkung aman pikeun milarian parangkat lunak kabuka kusabab éta ngan ukur ngarujuk kana konsép 100% perangkat lunak gratis, henteu paduli harga na. Aya vérsi Ret Hat Enterprise anu hargana artos tapi tetep kabuka sabab disalabarkeun dina lisénsi GPL.

      2.    Sebas cenahna

        Software gratis atanapi OpenSource, ku sababaraha cara sami, duanana dina kode sareng definisi.
        Pokokna aranjeunna ngan ukur béda dina koherensi gerakan, dimana OpenSource parantos berhasil ngajual kamuflikanana anu disumputkeun ku parapet «pragmatisme», saolah-olah aranjeunna mangrupikeun vegetarian anu parantos nyababkeun hirupna nyarios yén kadaharan vegetarian kedah kakuasaan kusabab éta langkung saé, langkung séhat, langkung raos sareng tungtungna unggul, tapi nalika ngeunaan tuang aranjeunna "kedah pragmatis" sareng aranjeunna tuang naon waé anu paling cocog pikeun kapentingan aranjeunna ayeuna.

        Éta sababna jalma-jalma ieu ngawartosan anjeun ngobrol ngeunaan FreeSoftware sareng sanés OpenSource, kusabab anu baheula ngajaga sareng nyungkeun hapunten tina prinsip na.

        Dina dua kasus, éta tiasa gratis atanapi mayar. Aspék éta henteu aya hubunganana dina kontropérsi.

    2.    Gonzalo Martinez cenahna

      Jelas linux nguntungkeun tina perusahaan mana waé anu dipikaresep ku anjeun, sabab aya seueur sumber daya pikeun nyumbang kana linux.

      Naha perusahaan ngalakukeun éta pikeun kapentingan nyalira? Tangtosna, perusahaan mangrupikeun bisnis, naon anu aranjeunna nyarios di luhur ngeunaan Windows hoyong ngancurkeun Linux, Windows hoyong ngasilkeun artos, henteu ngancurkeun naon-naon anu sigana budak leutik.

      Di sisi anu sanésna, pastina Microsoft tiasa nerapkeun sareng ngembangkeun hal-hal pikeun Linux anu lalaki janggotan bosen di sakuliling bumi dina waktosna luang bakal mangtaun-taun.

      1.    Sebas cenahna

        Leres pisan leres. Sareng kanyataanna nyaéta dinten ayeuna Linux bakal aya dina sababaraha dekade prasejarah upami sanés pikeun kontribusi multinasional (idéntik sareng Microsoft) anu nempatkeun artos sareng mayar para propésional pikeun ngembangkeun Linux sapertos ayeuna. Lalaki janggot panginten ngagaduhan maksud anu pangsaéna, tapi kanyataanna nyaéta sumber daya manusa maranéhna henteu cekap pikeun nuturkeun permintaan pasar.

      2.    Leopoldo cenahna

        Microsoft henteu masihan nanaon gratis, baheula urang parantos ningal kumaha perpustakaan anu diidinan dianggo salaku "gratis" sakali dianggo ku perangkat lunak sanés Microsoft dilisensikeun (c) sareng ditagih hak cipta. Microsoft parantos éléh perang sélulér, sareng ayeuna nyobian ngancurkeun gnu / linux. Aranjeunna henteu nyumbang nanaon, aranjeunna ngatur sadayana. Entong nyarios omong kosong sapertos multinasional ngembangkeun Linux sabab éta bohong. Masalahna dina linux nyaéta justru jumlah jalma anu ngagunakeunana kusabab éta gratis, pasang anggur (émulator mikro-sial) pikeun maénkeun kaulinan konyol "gratis" tanpa mayar royalti pikeun sigstema na atanapi pikeun gim "retak" sareng diunduh tina sababaraha halaman wéb anu seueur.

    3.    Edgar cenahna

      ieu mangrupikeun hal anu konkrit sareng rada fasih dina masalah ...

  4.   Abaddon cenahna

    TEU miharep éta janten salah sahiji produk anjeun, éta parantos salah sahiji produk anjeun sabab FEDORA, SUSE JEUNG PU_A DE UBUNTU Langgeng parantos sayogi di toko Windows. Windows moal pernah mésér Linux (kernel) tapi éta henteu nyegah ngambil alih distribusi gnu / linux, sahenteuna anu sanés komunitas tapi bisnis sapertos fedosusubuntu.
    Kuring ngajak anjeun ningali bsd sareng mimitian ngalih ti linux, dina desktop TrueOS mangrupikeun pilihan anu saé pikeun énggal pikeun unix.

    1.    Sebas cenahna

      Kitu ogé éta mangrupikeun produk sanés di Azure.
      Leres, Linux parantos mangrupikeun hiji deui produk Microsoft.

  5.   Inukaze cenahna

    Halo, Microsoft niatna sami sareng biasana, ngancurkeun GNU / Linux sareng naon waé anu sanés penemuan sareng ditumpukeun ku Microsoft.

    1 - Naon anu Kengingkeun Linux sareng ieu?, R = Leres pisan teu nanaon

    2 - Naha Saham Pasar Leungiteun Linux? , R = Dina server no, dina End Users, tiasa waé tapi upami hiji jalma ngagaduhan cukup koherensi sareng kaputusan pikeun hijrah sistem operasi, anjeunna moal uih deui ti anu hijrah.

    3 - Naon anu anjeunna peroleh ku gerakan ieu? Naon atanapi saha anu anjeun tingali tepatna?
    GNU / Linux, leres pisan teu nanaon

    Microsoft Windows, ngamajukeun "Cinta" palsu ka GNU / Linux supados aranjeunna ngantepkeun éntri na dimimitian ku trik karusakan anu laun sareng berkepanjangan, hoyong ngagentoskeun alternatif ku parangkat lunak ciptaan, contona sareng Microsoft Visual Studio.

    Nalika aranjeunna nyarios ka urang nyalira antara taun 2000 ~ 2005 "Microsoft moal pernah nyiptakeun Software anu cocog sareng GNU / Linux, sabab éta mangrupikeun sistem operasi anu goréng"

    Kusabab kitu kuring sok ngawartoskeun aranjeunna pikeun henteu nganggo parangkat lunak Microsoft anu éksklusif, hiji-hijina tujuanana nyaéta aranjeunna ngaganti standar kabuka masarakat ku anu proprietari, pikeun tujuan jangka panjang, ngajantenkeun sipat-sipatna standar sahingga sadayana janten gumantung. ti microsoft.

    Novell (SuSE Professional) sareng Cannonical (Ubuntu 11.04) mangrupikeun anu pangheulana ngantepkeun Microsoft ngarugikeun aranjeunna, sareng ayeuna aranjeunna milarian "Debian, Fedora, OpenSuSE, ArchLinux" ti jauh kuring jelas-jelas ningali maksudna pikeun ngarugikeun komunitas sareng filosofi anu dipikaresep perusahaan anjeun.

    4 - Naha Windows ngaraos diancam ku Linux? Tanpa ragu, upami henteu, aranjeunna moal ngagaduhan rasa hayang pisan ngancurkeunana ti jero.

    Kusabab massa anu bodo sareng dominan, pastina Microsoft bakal ngahontal tujuanana, sabab sababaraha jalma anu nolak standarisasi perangkat lunak propriétari perusahaan khusus.

    Kusabab upami éta henteu, urang moal lami gaduh SystemD, tapi kumargi seuseueurna pangguna akhir teuing bodo pikeun paduli lisénsi Piranti Lunak Gratis sareng filosofi, anjeun moal terang kumaha éta tiasa mangaruhan anjeun ka hareup.

    Hiji-hijina hal anu seueurna seueur pangguna énggal sareng panengah bakal nyarios ka anjeun nyaéta "Kuring dipasang distro, sareng éta tiasa dianggo, sareng éta hiji-hijina hal anu penting pikeun kuring", tapi aranjeunna henteu ati-ati sareng parangkat lunak anu aranjeunna anggo sareng lisénsi masing-masing. sareng sababaraha anu leres-leres hoyong diajar ti seueur anu parantos terang, seueur jalma anu parantos terang parantos janten komunitas anu cukup toksik kanggo seuseueurna.

    Kusabab ieu urang kedah saling ngadidik, pikeun ngabentuk komunitas anu padet sareng tekad anu resep kana Perangkat Lunak Gratis sareng lisénsi GPL, sabab dina tungtungna bakal langkung merenah pikeun sadayana, boh pikeun ngalestarikeun sareng diajar, ogé optimasi parangkat lunak. kalayan lisénsi sapertos kitu.

    1.    Francisca cenahna

      INUKAZE, naon anu anjeun carioskeun bakal janten jalan kaluar anu hébat, tapi jarang jalma mikir sapertos kitu, anjeun kedah mimitian ku ngalatih barudak, yén anjeun kedah ngalakukeun pemberontakan anu hébat, éta gumantung pisan ka hareup, di dieu di Argentina , seueur jalma teraskeun sareng XP, sabab éta anu aranjeunna terang sareng henteu hoyong anu sanés, sareng sesah pikeun ngayakinkeun kana manpaat parangkat lunak gratis, ngan ukur barudak anu bakal tiasa ningali yén aya anu langkung saé sareng langsung
      Kuring miharep éta usulan sareng solusi na timbul di dunya ieu yén propriétari parantos parantos mabokkeun urang kana tingkat maut

      1.    Inukaze cenahna

        Halo, muhun kuring bakal ngalegaan, sareng kuring bakal masihan ringkesan sareng pendapat kuring ngeunaan taun-taun kuring nganggo GNU / Linux.

        Justru salah sahiji hal anu ngalawan GNU / Linux nyaéta aranjeunna henteu ngagaduhan standarisasi dina hal-hal sapertos sapertos

        Sistem Audio {OSS, OSS4, Alsa, Pulsa, Roar, Gstremer, Phonon, Esd, Arts}
        Paket {.tar.bz2, .tar.gz, .tar.xz, .xz, .txz, .tgz, deb, rpm} -> Kuring miharep pisan Flatplak ngajawab masalah ieu tapi dina tingkat sistem anu ayeuna ngajawabna dina tingkat pangguna. kanggo ayeuna kuring nyobian ngadamel sababaraha "AppImages" (Portabel)

        Anu pikeun kuring henteu asup akal, éta siga PlayOnLinux, anu masang versi Anggur pikeun pangguna khususna, tibatan masangkeunana dina tingkat sistem pikeun sadaya pangguna supados henteu sababaraha kali nempatan rohangan anu sami sareng anu sami versi anggur di pamaké anu béda.

        Sistem Grafis {XFree86, X.Org, Wayland, Mir}
        Perpustakaan anu vérsi sareng teu cocog sareng tukang
        Supir: nvidia, amd, amd / ati, intel, printer, wifi, bluetooh, touchpads, wacoms
        Lingkungan Desktop: Plasma 5, KDE4, Trinity Desktop (KDE 3), Mate (Gnome 2), Xfce 4, LXQt, LXDe, Razor-Qt, Techcisa Desktop, Olix Desktop, Rox Desktop, Étoilé, Equinox Desktop, Unity, Cinnamon , Budgie Desktop, Pantheon Desktop, Solus Desktop, Moshka Desktop.

        Dimana kuring ningali yén masalah utamina aya
        1 - Pamekar henteu pernah langsung konsultasi ka komunitas ngeunaan alat-alatna anu sering dianggo, pikeun nangtoskeun anu mana rata-rata peralatan high-end, medium, low-end sareng alat-alat anu teras di anggo.

        2 - Nalika ngémutan komputer mana anu diantosna anu dianggo, anjeun tiasa pokus dina nyiptakeun lingkungan desktop anu enteng pisan ngawatesan diri kana pakakas khusus. bisi sanaos pikeun seueur sora na siga anu leres-leres absurd. langkung saé ngadamel lingkungan desktop pikeun perangkat keras anu teu diteruskeun contona pikeun

        Pentium MXX, 233 MHz
        Memori ram: 64 Mb
        Video: 8 MB sareng OpenGL 1.0

        Nalika aranjeunna maca, upami aranjeunna naroskeun naha éta sabab upami anjeun ngadamel desktop pikeun watesan éta, aranjeunna stabilkeun, teras debug sareng ngaoptimalkeunana supados mantap, padet sareng stabil, nalika dianggo dina komputer anu gaduh sumber daya anu langkung ageung, ieu ngan ukur bakal ngagaduhan pangaruh positip dina hal konsumsi sumberdaya.

        Ogé dijantenkeun desktop dimodulasi, nyaéta, sakumaha firefox éta di awal, sareng sabab aya sababaraha lingkungan desktop ayeuna, tiasa masang ekstensi sareng gumantung kana naon anu dianggo aranjeunna bakal ningkatkeun konsumsi sumber daya.

        3 - Optionally gaduh épék Compiz urang poho, saprak nalika nyieun lingkungan desktop-Tujuan umum pikeun pamaké tungtung, seueur, sanajan aranjeunna nganggo éta ukur pikeun digawé, resep janten visual pikaresepeun.

        Jelas pikeun éta, nyungkeun sahenteuna 64 MB Pidéo (Nalika compiz digawé di 2007 kalayan ampir sadaya fitur na diaktipkeun)

        4 - Hal sanésna nyaéta tiasa dikustomisasi, sareng langkung saé didasarkeun desain dina Véktor sanés piksel, pikeun nyingkahan teu kedah nyiptakeun, contona, ikon anu sami dina skala anu béda tibatan upami «128 × 128» «64 × 64» «48 × 48 »« 36 × 36 »« 32 × 32 »« 24 × 24 »« 22 × 22 »« 16 × 16 »« 8 × 8 »

        5 - Ngadegkeun modul anu ngamungkinkeun milih ngagambar jandéla dina sistem anu tiasa dipilih ku pangguna diantara anu sayogi, contona:
        QT -> 1, 2, 3, 4, 5
        GTK -> 1, 2, 3, 4
        EFL -> 0.17, 0.18, 0.19, 0.20, 0.21
        XForms

        Dumasar nyiptakeun lingkungan desktop sapertos kana pedoman GNUStep sareng FreeDesktop.org.

        Nalika aranjeunna tiasa netepkeun standar éta, éta bakal tiasa narik sadaya jinis pangguna sareng pangembang. sabab seueur pangembang parantos ngawartosan yén aranjeunna leres-leres nyéépkeun seueur waktos pikeun nyiptakeun kasaluyuan sareng sababaraha sistem sora, bahkan ngalangkungan SDL.

        Batur anu kadang nganggo seueur bungkus sareng perpustakaan anu béda-béda dugi ka aranjeunna henteu tiasa nangtoskeun sarat tina parangkat lunak anu parantos didamel. sanaos seueur anu nganggo LXC kanggo méréskeun sakumaha seueur anu aranjeunna kadang éta henteu épéktip.

        Misalna pamekar sapertos mednafen sigana nganggo distribusi sapertos ArchLinux sok mutahir, janten contona nalika pangguna Slackware 14.2 nyobian nyusun kode sumberna, ieu moal mungkin. sabab Slackware cekelan langkung seueur ku parangkat lunak anu langkung lami tapi ogé langkung stabil.

        Tapi atoh, éta ngan ukur hal anu moal kajadian sabab
        1 - Pamekar Lingkungan Desktop seuseueurna gaduh ideu nyalira, sareng salami éta tiasa dianggo dina PC na, anu ngagaduhan PC langkung sepuh henteu janten masalah

        2 - Jinis pangembang anu sanés, contona Jandéla Manajer sapertos Enlightment, sanaos ide na saé, pamekar na henteu nganggo éta sapopoé, janten kamajuanana lambat, sareng saliwatan moal janten lingkungan desktop, sanaos tingkat kinerja sareng konsumsi, ieu anu pangsaéna

        Tapi dugi ka aranjeunna henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng proyékna éta Bohdi Linux mutuskeun pikeun nyiptakeun turunan ti E17, kusabab E21 sanaos langkung stabil, leres-leres kaleungitan tujuan sareng kasaluyuan sareng nyalira.

        3 - Pamekar anu tiasa ngembangkeun éta, masing-masing hoyong maksakeun ideu na pikeun anu sanésna, sareng tungtungna, aranjeunna tiasa ngahontal perjanjian pikeun kalebet duanana, langkung parah dina biaya ngorbankeun syarat-syarat lemah lingkungan desktop anu bakal dikembangkeun.

        4 - Pangguna Beracun, komunitas anu ngan ukur ngadu'a sareng ngadu'a sareng henteu leres-leres nyumbang nanaon, hiji-hijina hal anu aranjeunna tungtungna lakukeun nyaéta proyék-proyék éta ditilar. Kusabab aranjeunna henteu masihan bongbolongan, aranjeunna ngan ukur wadul ngeunaan sagala hal sareng sadayana.

        Kusabab kitu, kuring henteu mungkin pikeun aranjeunna ngadamel sareng nerapkeun solusi anu paling logis sareng saderhana, nyaéta nyiptakeun parangkat lunak pikeun anu henteu tiasa sacara finansial mésér alat anu langkung énggal. Nalika kuring hijrah ka GNU / Linux taun 1998, salah sahiji hal anu kuring resep pisan nyaéta sarat anu handap pisan dibandingkeun sareng Windows 98SE.

        Sareng nalika kuring masang SuSE 5.2 kuring, saatos sangsara ngahususkeun partisi, ku Séktor, Silinder sareng Kepala tina hard disk. Nalika kuring ngamimitian KDE1, sanaos katingalina pikasieuneun sacara grafis, fluidity sareng stabilitas na ngajantenkeun kuring murag asih sareng sistem.

        Tapi ayeuna pamekar pikeun lingkungan desktop sareng gim vidéo, aranjeunna yakin yén leres-leres sadaya jelema ngagaduhan aksés kana internét, sareng ékonomi masing-masing nagara kajembaran pisan anu tiasa mésér komputer kalayan spésifikasi minimum ieu.

        Prosesor: Quad Core, i7, 12 GHz
        Ram: DDR4, 16GB
        Pidéo: 2 GB NVRAM, Nvidia, ATI / AMD atanapi Intel

        Utamana pamekar gim pidéo 3D. bahkan langkung utamina anu nganggo Unity pikeun nyiptakeun gim. Nalika aya jutaan mesin anu tiasa anjeun nyiptakeun kaulinan anjeun, éta mangrupikeun parangkat lunak gratis, sareng kirang langkung saratna.

        Henteu lami ti harita kuring ningali 3 klon Mario Bros ti Nes dina Github
        Anu mimiti didamel di Unity (Mesin mesin sanés lingkungan desktop)

        Anu kadua didamel di Unreal Engine 4

        EL Tercero didamel dina CPP + Allegro + SDL

        Saratna nyaéta:
        Kamanunggalan: Ram -> 4 GB, Video -> 1 GB NVRam, Prosesor: Quad Core at 6 Ghz

        Mesin henteu nyata -> 2 GB Ram, Video -> 512 MB NVram, Processor: Dual Core 3,00 GHz

        Anu Katilu -> 256 MB Ram, Video -> 8 MB, Prosesor, Pentium IV dina 600 MHz

        Dimana komunitas kaseueuran pamekar ayeuna mikir langkung seueur ngeunaan kumaha cara ngadamel kaulinan kalayan gancang henteu paduli sarat anu badé dipénta.

        Daripada nyiptakeun kode sumber anu dioptimalkeun numutkeun jinis gim anu anjeun damel, sabab kuring bahkan parantos nyobian proyék anu saé pisan sapertos «Waktu Petualangan» anu didamel sareng Blénder + Python sareng éta henteu seueur nyéépkeun

        Ringkesna, seueur pamekar anu ninggali kodeu terstruktur, sareng dioptimalkeun ogé pikeun mesin, dina kahadéan tiasa nyiptakeun langkung seueur anu peryogi langkung ngan kedah tiasa nyiptakeun langkung gancang, ngorbankeun stabilitas.

        Kumaha waé ogé. Maksadna upami henteu aya standarisasi serius program anu dilakukeun dina Free Software, éta nyusahkeun pikeun nyiptakeun parangkat lunak anu langkung obyéktif. Ieu ogé ngakibatkeun ngarareunah pisan nalika milari parangkat lunak pikeun tugas khusus anu stabil sareng gampang dianggo, contona clone AutoCad, henteu, urang gaduh alternatif, sareng sanaos seueur anu saé, aya anu rada ahéng pikeun diajar. ngagunakeun.

        Parangkat lunak anu museur ka barudak mangrupikeun tantangan anu sanés ogé, sababaraha kali kuring parantos ngadiskusikeun sareng pamekar game, sareng kuring sok ngawartosan aranjeunna, upami aranjeunna tiasa nyiptakeun pidéo, yén aranjeunna tiasa ngajarkeun budaya umum tanpa pamaén terang yén aranjeunna ngokolakeun éta, éta mangrupikeun anu pangsaéna pikeun aranjeunna tiasa laksanakeun. . kumargi aya jalma sapertos kuring anu henteu diajar nanaon ku maca buku, upami henteu urang diajar ngalangkungan pidéo kuring seueur diajar

        Abad Of Empires -> Sejarah
        Pedang Patah -> Sejarah
        Peradaban -> Sejarah
        Pokémon -> Logika
        Benteng -> Logika
        Diablo 1/2 -> Fantasi
        Dokter Saha -> Élmu / Fiksi
        Blaster Matematika -> Matematika
        Mesin Luar Biasa -> Logika
        SafeCracker -> Logika
        Call Of Duty 1/2 -> Sejarah
        Medali Penghormatan: Serangan Sekutu, Pasifik Asual -> Sejarah
        Pelangi Genep -> Logika
        Agatha Cristie -> Sareng teu aya deui (Dumasar kana buku 10 Negritos, kuring terang sabab babaturan kuring anu maca nyarios ka kuring) -> Drama

        Abdi resep pisan kana implengan sareng Fiksi Élmu, kusabab kuring henteu ngagaduhan imajinasi 😀.

        Kuring ngalegaan teuing teuing ti batan kabutuhan, tapi intina nyaéta yén kuring mikir yén urang kedah netepkeun pangkalan anu langkung standar pikeun pangguna akhir, anu tiasa dianggo ku sadayana, sareng ti dinya janten langkung obyektif nalika ngagaduhan alat sareng alternatip pikeun dilakukeun kamajuan langkung optimal pikeun parangkat lunak gratis.

        1.    morpheokmg cenahna

          Jigana dokuméntasi bakal leungit.
          Pamekar nganggap yén anjeun terang basa, anjeun geek linux sareng anjeun terang MVC, anjeun tiasa ngaartikeun kamekaranana, ku modélna nyalira, kurang dokuméntasi, utamina kelasna, modulna, jst. anu kadang henteu standar. mingpin perusahaan atanapi mini / perusahaan miceun panggunaan perangkat lunak gratis, kusabab kabutuhan pikeun nanem modal waktos dina «narjamahkeun» naon anu dilakukeun ku pangembang, sareng nalika anjeun naroskeun ka pangembang ngeunaan panerapanana dina sistemna, aranjeunna ngan saukur nyarios ka anjeun , «Nya, diajar program».
          Dokuméntasi langkung penting tibatan ngabagi kode anjeun sareng ngarepkeun aranjeunna ngagunakeunana.
          Kuring kedah "ngikis" 2 atanapi 3 proyék kusabab dokuméntasi anu goréng atanapi teu hoyong pangembang ngajelaskeun naon anu aranjeunna diusahakeun dilakukeun ku parangkat lunakna.
          conto anu kuring tiasa nempatkeun nyaéta GNU Health, yowsup 2
          Sanaos nerapkeun deui sababaraha hal ngeunaan parangkat lunak sareng adaptasi kana kabutuhan klien saé pisan, sababaraha klien henteu cukup sabar pikeun hiji adaptasi ngadaptasi parangkat lunak éta pikeun kabutuhanana, sareng aranjeunna langkung resep mayar parangkat lunak microsoft anu mahal pikeun nerapkeun perangkat lunak gratis.

  6.   muhun cenahna

    Naon anu janten maksud anu aya dina ieu? nyaéta hiji-hijina hal anu kuring tiasa naroskeun ka nyalira.

  7.   fracielarevalo cenahna

    Sok aya kamungkinan ace up leungeun baju nyaéta yén sadaya anu parantos kahontal dina mangtaun-taun damel sareng genep masalah operasi di Linux sajaba ti sebaranna, henteu tiasa dina sakotéap panon sok yén anjeunna nguntungkeun

  8.   B-Singa cenahna

    Teuing urang janten curiga pisan. Éta kabébasan anu dipiboga ku Microsoft, dina tungtungna saha anu tiasa nyegah tina ngadamel subsistem Linux nyalira? Urang kedah perhatosan salaku komunitas kana gerakan-gerakan ieu. Ngancurkeun Linux bakal mustahil. Kuring henteu terang kumaha éta tiasa ngancurkeun taun 90 kalayan persaingan agrésif sareng sadaya halangan sareng permainan kotor MS, tingali naha dinten ieu bakal tiasa dilakukeun, anu kirang aya hubunganana unggal dinten.

  9.   Tandaan VR cenahna

    Éta mangrupikeun tindakan anu kotor pikeun pangembang pikeun ngeureunkeun damel dina distribusiana sareng ngalih kana MS-Windows (naha dianggo gratis atanapi ampir teu aya nanaon nalika aranjeunna tiasa mayar anjeun ogé pikeun éta). Nalika ieu kajantenan, distribusi bakal beuki kirang, maka pangguna bakal kapaksa ngalih ka MS-Windows.

  10.   Gustavo cenahna

    Analisis anjeun pikaresepeun pisan. Aya sababaraha hal anu kontroversial sareng boro-boro pilih kasih. Salaku conto, kontribusi anu dilakukeun ku Microsoft pikeun (f) oss komunitas parantos seueur ngabantosan. Anjeunna parantos nyumbang kana Kernel sareng ngaluarkeun proyék anu saé, sapertos inti .NET sareng VS Code. Salaku tambahan, anjeunna dipikanyaho kolaborasi sareng proyék kabuka sapertos yayasan Node.js, OpenLightDay, Open API, konsorsium Sunda, sareng anu sanésna. Pikeun sadaya ieu, urang kedah bersyukur, sabab ku sababaraha cara, sumberdaya Microsoft parantos ngalaksanakeun sakedik upaya pikeun ngajantenkeun komunitas langkung saé.

    Kusabab Satya ngajantenkeun peran hal pamimpin, sigana, aranjeunna parantos robih. Kerjasama atanapi EEA? Kami henteu terang sareng pastina henteu kedah ngajagi urang terjaga. Dina titik ieu, pondasi komunitas sumber bébas sareng kabuka parantos dipelak, idéologi anu kuat sareng, tina naon anu kuring tingali sareng resep, ogé dibela ku anggotana.

    Kuring yakin pisan yén Microsoft, dinten ayeuna, henteu ngagaduhan pilihan atanapi resep ngadamel sababaraha "manuver" pikeun ngajaurikeun ékosistem parangkat lunak gratis sareng alesanna cukup logis: Microsoft ogé nguntungkeun ti masarakat. Conto anu jelas nyaéta proyek anjeun anu aya dina GitHub, sapertos inti NET, VS Code, EntityFramework Core, jst. aranjeunna kéngingkeun dukungan anu luar biasa ti masarakat sareng hasilna saé. Conto sanésna nyaéta Azure, ngadopsi Linux dina awan anjeun ngan saukur sual efektivitas biaya.

    Singketna, IMHO, Linux sareng kamiripan anu hébat hartosna kameunangan pikeun Microsoft, leres, panginten langkung ti naon anu urang nampi ti aranjeunna.

  11.   Vic cenahna

    Sateuacan nyerat seueur tembakan, baca lisénsi, janten aranjeunna henteu kedah nyarios seueur kotoran babarengan, ti tulisan dugi ka komentar FATAL !!!

  12.   Tanrax cenahna

    OS X parantos nyandak langkung seueur pamekar Linux ka sisi na. Sareng dunya teras-terasan baralik. Salaku pangembang, upami kuring kedah ngerjakeun Windows kuring bakal raoseun pisan.

  13.   badai salju cenahna

    Supados anjeun tiasa ningali kumaha goréngna gawéna, sabab éta ngalaksanakeunana ku mesin virtual. Éta henteu bakal ngajantenkeun pangguna Windows saé pisan sareng aranjeunna badé pikir Linux anu kosong. Janten Linux bakal kaleungitan pangguna énggal?

  14.   Miguel cenahna

    Mimiti ... wilujeng énjing !!!
    Dina pandangan kuring, éta langkung saderhana pikeun nyabut niat "Microchofff."
    Subjék anu dimaksud Bill Cates henteu lirén janten playboy sareng oportunis anu dina hiji waktos dina hirupna terang kumaha "nyolong" ideu batur sareng ngamangpaatkeun éta pikeun kapentingan dirina nyalira.
    Istilah sanésna, "KEUNTUNGAN" ku késang batur.
    Naon anu ngajantenkeun anjeun mikir yén mékanisme internalna badé robih sareng anjeunna bakal janten modél lalaki anu bakal nyumbangkeun hal-hal anu menarik pikeun masarakat ku cara anu henteu nguntungkeun.
    Lalaki ieu ngarobah naon anu anjeunna keuna kana emas sareng masihan zakat pikeun anu terang kumaha jalanna.
    Maksad abdi… .usurerooooo !!
    Salaku touch linux, urang tiasa pamitan kana hal anu pantes.

  15.   Pengacara setan cenahna

    Naon tulisan omong kosong! . Gnu / Linux bakal neraskeun sapertos biasa, sabab lisénsi na moal robih sareng opat kabébasan ogé moal robih. GÜINDOS bakal neraskeun daptar tugasna, ngalakukeun usaha ku naon waé sareng naon waé biaya.

    Naon anu kajantenan Gnu / Linux sabab Android didasarkeun? Dupi Google tuang na? . Naon anu anjeun nawiskeun pikeun masang distribusi dina mesin virtual tina toko aplikasi anjeun anu ngagaduhan masalah? Amoss leumpang !!! Hayu urang tingali naha anjeun bakti diri pikeun nyerat tulisan anu langkung pikaresepeun tibatan nyéépkeun waktos nganggo omong kosong ieu.

    1.    Abaddon cenahna

      Upami anjeun henteu resep pisan kana blog ieu, anjeun tiasa buka anu sanés, punten

      1.    Pengacara setan cenahna

        Upami kuring henteu resep kana blog, kuring henteu bakal masihan koméntar kana tulisan éta kusabab henteu bakal maca. Anu kuring kritik nyaéta tulisan éta sorangan, eusina, anu teu sami. Sareng upami anjeun henteu resep kana kritik, pareuman koméntar sareng perkawis direngsekeun.

    2.    Albert cenahna

      Android henteu dumasar kana "GNU / Linux". Android dumasar kana kernel linux anu dirobih. Upami mimitina anjeun henteu terang bédana konsep ieu, naon deui anu anjeun carioskeun anu teu dipikaresep.

      1.    Pengacara setan cenahna

        Leres kuring ngalakukeun kasalahan sakedik nyarios, "dumasar kana Gnu / Linux" nalika kuduna mah "dumasar kana Linux". Tapi kuring kedah nambihan, yén naon anu anjeun carioskeun henteu leres-leres leres ogé, sabab Android henteu "ngarobih" Linux Kernel.

        Bener na, éta henteu nganggo Kernel lengkep, éta ngan ukur nganggo modul anu dipikaresep, tapi henteu ngajantenkeun modifikasi sakumaha anjeun ngaku. Pokokna, kanyataan yén anjeun ngalakukeun kasalahan leutik ieu henteu ngabatalkeun alesan anjeun ... Ahh, punten ... tapi anjeun henteu nganggo hiji argumen!

  16.   Carlos cenahna

    Microsoft Kuring ngan ukur hoyong artos seueurna jalmi-jalmi ngarasa bébas ku sora linux sabab linux teraskeun ngaraos bebas

  17.   Waldo cenahna

    Frasa anu ngajelaskeun sosialisme sanés anu anjeun carioskeun tapi "Tina masing-masing numutkeun kamampuanana, masing-masing numutkeun kabutuhna." Anu rada benten sareng katerangan anjeun.
    Strategi MS parantos salawasna "ngadopsi, ngalegaan, mareuman." "Ngadopsi" sabab disangka nganut standar sareng téknologi énggal, teras "manjangan" aranjeunna, ngagedéan dugi ka ngan ukur versi sorangan tina téknologi éta tungtungna "cocog" kusabab gelar imposisi pasar na. Konsensus rusak, éta "mupus" téknologi anu "diadopsi" sareng "ngabeledug."
    Teu aya deui. Terus lakonan hal nu sami.

    Salam.

  18.   Comanshark cenahna

    Kamelang anjeun seueur teuing.

    Anu mimiti: MicrosoftSapertos perusahaan komérsial, éta milari kauntungan dina bisnis na; unggeuk ka Linux éta tiasa janten strategi pikeun kauntungan.

    PS: "Analogi" anjeun kana sosialisme henteu hadé.

    1.    Guille cenahna

      Microsoft, henteu sapertos seueur perusahaan merkantilist, ngahasilkeun artos ku ngalanggar hukum. Éta mangrupikeun perusahaan dinten-dinten, sasarengan sareng réréncangan laptopna (HP, ACER, ASUS, LENOVO,…) teras-terasan ngalanggar hukum Uni Éropa ku maksa ngagaleuh Windows ku laptop. Dilarang ku undang-undang anu mindahkeun diréktif 2005/29 / CE dina lampiran I na, pasal 29 ngeunaan prakték kasar sareng agrésif (maksakeun mésér hiji produk sasarengan sareng produk sanésna), dina hukum Spanyol 29/2009, pasal 31.2. Di Italia kapercayaan Corte di Cassazione n. 19161 tina 11/09/2014. Éta mangrupikeun dua produk, sanés bungkus, kusabab: a) sifat anu béda (tangible good-software), b) panerapan anu lumaku béda (jual beuli lisénsi panggunaan sistem saé fisik), c) kontrak anu béda (hiji kanggo anu mésér anu sanésna pikeun muka sareng nampi lisénsi). Pasihkeun deui naon anu dipaling, lirén nyolong teras urang ngobrol.

      1.    Comanshark cenahna

        Urang parantos terang yén, patarosan na: Canonical, Suse, Linux Foundation sareng FSF naon anu aranjeunna nyarios? Janten "bahaya" pikeun parangkat lunak gratis kuring henteu ningali gerakan naon waé.

  19.   Fernando Gonzalez cenahna

    Tungtung sadaya, Richard Stallman bakalan leres dina sadaya masalah ngamungkinkeun alat proprietari atanapi campuran proprietari sareng alat gratis dianggo salaku kernel Linux, henteu ... kuring henteu ningali rupa anu hadé pikeun naon anu dilakukeun Microsoft.

  20.   Silva Mario Guillermo Zavala cenahna

    Kuring sapuk pisan sareng jabatan anjeun ... naon anu anjeun hajat?

    salam

  21.   Miguel Angel cenahna

    Strategi EEE Microsoft (Embrace Extend Destroy) dipikaterang pisan. Dinten ayeuna giliran Linux. Ngan ukur ayeuna Linux mangrupikeun platform anu padet sareng dewasa, nyebar pisan dina sérver, sanés hal anu saé sapertos HTML nyaéta nalika HTML lahir contona.

  22.   Pablo cenahna

    »Nyingkahan parasit anu henteu ngahaturkeun hatur nuhun» Kuring parantos di Linux sacara praktis ti ubuntu munggaran, sareng upami aya anu jelas kuring tinggalkeun hubungan sareng Linux salami ieu, nyaéta komunitasna jalma anu ngembangkeun, sahenteuna dina mayoritas na éta "henteu resep" nyaéta, aranjeunna henteu ngagaduhan tujuan pikeun diturunkeun atanapi nempatkeun anjeun dina pesawat jalma anu langkung unggul, sareng upami rerencangan abdi sadayana lingkungan Linux komunis, éta dumasarkeun kana komunitas, teu aya hiji pamekar anu ngalakukeun éta nyalira éta langkung sadayana nyumbangkeun sareng nyiptakeun linux,
    tapi sok aya domba hideung anu nalika dimimitian ku anu énggal sareng neneda supados JALMA NGAGUNAKEUN JADI POPULAR JEUNG nalika aranjeunna, éta hoyong janten jutaan, hal anu pangsaéna nyaéta Jinis ieu pamekar henteu kénging langsung kana garis

    1.    Comanshark cenahna

      Saé saurna!

      Salah sahiji hal anu kuring resep ngeunaan GNU / Linux nyaéta kumaha komunitas masarakat damel (Sesuatu "utopian" numutkeun detractors komunisme).

      Kaleresan nyaéta panulis tulisan, ku ngamajukeun jinis panghalang, nyaéta ngancurkeun sagala rupa anu hartosna parangkat lunak gratis; kaayaan bakal saé salami lisénsi anu terhormat.

  23.   GerardoL cenahna

    Numutkeun ka Joussef, panulis sigana henteu terang hartos sosialisme, pikeun sésana, tulisan naekeun hal anu narik pisan. Naha Microsoft ngamangpaatkeun GNU / Linux pikeun ngeuyeuban nyalira langkung ...? sareng anu di luhur sigana henteu cicing di Vénézuéla sareng ningali prestasi de Chavez anu nyata sareng teu berwujud

  24.   Alfredo Peralta cenahna

    Perusahaan ageung caket kana sistem anu ngadukung perséntase anu luhur téknologi planet henteu saé saéna.
    sareng anu aya hubunganana sareng patarosan anu dikedalkeun ku panulis, kuring gaduh sababaraha waleran dina kapasitas pribadi.
    Naon anu diala Linux tina ieu? Teu nanaon, naha Windows hoyong Linux janten salah sahiji produk na? Kuring yakin langkung ti janten produk bakal nyerep ilmu anu diala berkat Software Gratis, naha Linux bakal kaleungitan bagian tina pangsa pasar anu diala na? Saur Windows henteu kaancam ku Linux? Lila-lila, tapi ayeuna ku sagala rupa anu aya hubunganana sareng IoT, Cloud, Mobile, jst. Microsoft jauh sababaraha taun jauh tina seueur kamajuan. Pondokna, waktos bakal ngawartosan.

  25.   Zodiak Carburus cenahna

    systemd, dina kotak handap, sabab pamekar na Lennart Poettering hoyong disebat gaganti "System V", anu mangrupikeun sistem "init" UNIX, bapak sadaya sistem operasi "UNIX Like". Inukaze nyaéta hiji-hijina anu nyebatkeun éta dina sadaya koméntar sateuacana. Dina pendapat kuring anu hina, panerapan sistemd ku ampir sadaya Komunitas Linux nandaan awal akhir pikeun kabébasan Linux. Upami henteu, tinggal tingali. systemd dioptimalkeun pisan pikeun Desktop. Poettering ngabélaan pamekaran Linux kalayan ngorbankeun kasaluyuan sareng POSIX sareng sistem operasi anu sanés sapertos BSD sareng turunan, anu UNIX. Kadang-kadang masalah anu paling ageung nyaéta di jero atanapi internal, sareng sanés luar atanapi éksternal. Sareng sabab aranjeunna parantos mairan, dina kaseueuran kasus Komunitas henteu tiasa mangaruhan perjanjian jutawan jangka panjang anu ditandatanganan ku perusahaan anu kuat. Artosna.

    Batang tulisan, Kadal Kadé!.

    Parangkat Lunak Gratis ngahijikeun jalma-jalma anu kabuka sareng positip pikeun ngahontal kabébasan pilihan. Ngagaduhan alternatip pikeun perangkat lunak swasta. Janten langkung gratis.

  26.   Fabian cenahna

    Nempatkeun halangan sapertos ieu bertentangan sareng kabébasan dasar tina perangkat lunak gratis. Lisénsi gratis kanggo sadayana, sareng éta kalebet Microsoft. Di sisi anu sanésna, ieu seueur manpaat linux, ayeuna porting aplikasi bakal langkung gampil sabab bakal nganggo alat anu sami.

  27.   Miguel Tuyaré cenahna

    Panulis henteu nempatkeun kana méja yén Microsoft mangrupikeun monopoli téknologi di seueur nagara di dunya sareng yén éta parantos kéngingkeun anjeunna gugatan jutawan pikeun alesan éta, sadayana éléh. Atanapi anjeunna henteu masihan koméntar ngeunaan parobihan anu seueur di anggo nagara - sareng teras-teraskeun - pikeun ngadukung parangkat lunak gratis, bahkan nempatkeun éta "ngagentos" Microsoft sareng sanés "kalayan" sapertos kasus Jérman sareng anu sanés. Giliran nuju parangkat lunak gratis di instansi pamaréntahan sanés ngan ukur kusabab lisénsi tapi kusabab éta langkung saé, langkung lengkep, langkung gampang dijaga sareng daptar panjang sareng sajabana (tiasa disebatkeun yén kuring mangrupikeun bagian anu terakhir)

    Ngagabung sareng Microsoft ngadamel sup panggedéna di dunya pikeun ngabasmi GNU / Linux, sareng sanés lulucon atanapi dongéng jangkung, éta mangrupikeun bebeneran anu paling murni.
    Naha aya anu leres-leres percanten kana sababaraha prinsip altruistik ti pihak Microsoft?
    Upami aya anu ngajawab leres, kuring nyungkeun aranjeunna langsung google atanapi bebek dina perusahaan sareng berita na dinten ayeuna sareng salamina sahingga anjeun bangun kanyataanna sareng kaluar tina kentut kosmik.
    Di dieu sareng di Mars sareng di sakumna jagat raya, anu ngatur sadayana nyaéta Duit Duit sareng aranjeunna ngan ukur angkat ka éta.

    Dunya GNU / Linux sanés ngan ukur sual "lisénsi" tapi filsafat pamikiran sareng karya kahirupan sareng tindakan anu bénten pisan sareng sabalikna pisan sareng Microsoft.

    «Karya kuring nganggo parangkat lunak gratis dimotivasi ku tujuan idéalistis: nyebarkeun kabébasan sareng kerjasama. Kuring badé ngamajukeun panyebaran parangkat lunak gratis, ngagantikeun perangkat lunak propriétik anu ngalarang kerjasama, pikeun ningkatkeun masarakat urang. " (Richard Stallman)
    Buku ieu disebatna "Free Software for a Free Society." Naha saur anjeun Microsoft sareng perusahaan ageung sanésna hoyong masarakat gratis? Turun ka bumi !!!

    Microsoft mangrupikeun hal anu paling parah anu tiasa kajantenan pikeun urang élmuwan komputer kusabab jalma anu seueur imajinasi sareng artos ngawangun hiji karajaan dumasar kana pamasaran sareng tipu daya.
    Tipuan anu masih teras-terasan kumargi Windows 10 mangrupikeun "mesin parangkat lunak" anu didamel pikeun nénjo anjeun sareng pendak sareng anjeun pikeun tujuan nyalira pikeun ngajual dagangan anjeun.

    Dina «Pragmatic Idealism» baca tulisan ieu anu kuring nyerat sababaraha taun ka pengker sareng anu ngajelaskeun hal anu sanés ngeunaan naon anu aya di tukangeun perangkat lunak gratis:
    https://www.migueltuyare.com.ar/software-libre/105-el-idealismo-pragmatico.html

    Sareng anu sanés ieu anu nyarioskeun ngeunaan «The Naturalness of Free Software»:
    https://www.migueltuyare.com.ar/software-libre/132-resumen-de-la-naturalidad-del-software-libre.html

    Akhirna, kuring ngantepkeun ieu ngeunaan «Sosialisme Émbaran», dina hubungan anu dicutat panulis tulisan ieu:
    https://www.migueltuyare.com.ar/variete/80-socialismo-informatico.html

    1.    Juan cenahna

      Abdi henteu terang di nagara anjeun. Di Spanyol, dina pamaréntahan politikus ngeusian sungutna nyarioskeun ngeunaan LinuX anu aranjeunna dipolitisir (Aya distro ku daérah, hiji kanggo urang Catalans ... anu sanés pikeun La Mancha ... anu sanés pikeun urang Andalusia ... Leres, lampu alit. Daripada gabung sadayana dina hiji atanapi lirénkeun pencipta sistem operasi anu ketinggalan jaman sahenteuna sataun kalayan basa distro (Ubuntu ampir-ampiran) ... Pokokna. Kuring henteu badé éta. Kuring badé LinuX disahkeun ku politikus anu urang dipikacinta Pusat Pendidikan sareng Universitas. Tapi, pejabat luhur-luhur hoyong Güindos kalayan seueur. Sareng nalika urang luncat ka kelas luhur, para politikus. Ieu ngan ukur hoyong Mac, Ipones sareng ipad teras ngirim wasap sareng 4 email ... antara pertandingan Candycrash

      Ieu kabeneran parangkat lunak gratis di Spanyol: «Linux? Parangkat lunak gratis? kanggo naon? Upami dina perdagangan aranjeunna parantos maksakeun Güindo $ ka kuring ku kolusi jalma-jalma anu ngatur urang. Upami kuring tiasa ngagaduhan ofis sareng potorroshop gratis upami ngan ukur pikeun nyaluyukeun kacaangan poto. Laki-laki di toko éta nyarios yén anjeunna mikeun aranjeunna gratis, kuring henteu ngalakukeun anu haram. "

      Ha ha ... muhun urang henteu gaduh

  28.   Santi Linux cenahna

    Pendapat kuring kana masalah naon anu dilakukeun ku Microsoft / MS-Windows nyaéta pikeun strategi anu numutkeun kuring saur kuring (upami anjeun henteu tiasa sareng musuh anjeun sareng réréncanganna gabung sareng ngancurkeun anjeunna ti jero) nyatana strategi ieu Éta parantos dilarapkeun di jaman baheula ku perang anu terkenal antara microsoft sareng Java (Sun MicroSystems) sareng numutkeun kuring kuring henteu terang naon anu ceuk batur urang kedah nyegah Windows tina noél panangan sanaos dina pamikiran anu kadua kami ogé gaduh sakedik disalahkeun pikeun implementasi ulang WIN32 API di WINE anu microsoft parantos diréspon ku ngaluncurkeun strategi Adopt, Extend and Destroy anu kawéntar, sanaos kami henteu hoyong mikawanohna, bakal aya pangguna anu resep kantor tibatan alternatif linux gratis atanapi pangguna Windows anu hoyong Bash atanapi bagian tina kernel linux aya dina sistem pituin anjeun

    Sareng nyatana, sanaos Linux henteu acan ngaleungitkeun Windows dina kuota desktop na, Linux anu meunang contona dina Android, dina seueur infrastruktur, sareng dina awan sareng server na ngajalankeun pikiran bisnis anu dimana linux kedah nyerang langkung seueur. ka para pesaingna sabab hayu urang tingali manpaat linux anu nyatana naon anu tiasa mangaruhan perusahaan linux mangrupikeun serangan ku peretas ahli dina kernel linux kusabab aya sababaraha bug atanapi kasalahan dina kode ieu sedengkeun perusahaan anu ngagunakeun Windows dina versi server atanapi bisnis na bakal ngagaduhan kasalahan di jerona, yén upami aya serangan ransomware maka perusahaan kedah mareuman komputerna atanapi ngantosan réspon gancang ti Microsoft janten anjeun nyalira narik kasimpulan anjeun anu parantos Kuring nyatakeun yén linux langkung saé tibatan windows sabab linux ngagaduhan dukungan pikeun alat lami sareng anu sanés janten kuring masrahkeun ieu ka anjeun

  29.   Kalangkang cenahna

    Tina linux, naha anjeun gaduh saluran telegram?

  30.   Yesus Perales cenahna

    Kuring ngan ukur terang yén perlu ati-ati pisan sareng naon anu dilakukeun ku Microsoft, anjeun henteu kedah hilap kana dokumén Lebaran sareng nyimpulkeun aya seueur deui anu sapertos kitu.

  31.   Dimax cenahna

    Upami anjeun henteu tiasa ngéléhkeun éta, gabung sareng aranjeunna.
    Musuh langkung saé dijaga caket.
    Saha anu caket kana tangkal anu saé ...
    Strategi bisnis, henteu énggal.

  32.   Jibril Gordillo Herdez cenahna

    Anjeun kedah asak dina ngagambarkeun ieu!

  33.   eliotime3000 cenahna

    Microsoft hoyong fokus dina ngajual dirina salaku "alat anu saé pikeun pangembang", henteu deui nyorot Windows salaku produk unggulanana, tapi, pikeun bersaing sareng perusahaan sapertos Oracle sareng alternatif sapertos Docker.

  34.   Luis cenahna

    Kuring gaduh kesan yén windows nargétkeun pangguna anyar, anu gaduh minat kana linux tapi henteu ningalkeun lingkungan windows boh pikeun kaulinan, sababaraha program atanapi ngan saukur sieun atanapi kanyamanan. Dasarna nyaéta pikeun ngeureunkeun hijrah total sistem anjeun sareng ngajagi pangguna janten tawanan.

  35.   pietre.linux cenahna

    Leres, leres, masalahna aya dina nguntungkeun fosos dina sadaya perjanjian ieu, sareng masihan ka FSF sareng Yayasan Linux nyabok dina pigeulang pikeun ngadamel perjanjian ieu anu sakedik atanapi henteu aya manpaatna, hayu urang émut sabaraha perkawis anu dilakukeun ku Microsoft sareng intel ka Caparnos sadaya produk tina intel sahingga ngan ukur cocog sareng windows, boot boot, uefi sareng seueur deui kabungahan anu sanés, upami aranjeunna sapertos babaturan? Naha aranjeunna henteu ngaleupaskeun supir?

  36.   Miguel cenahna

    Jandéla mangrupikeun jahat. Maot kana jandéla!.

  37.   Ed cenahna

    Peña anu nyarioskeun politik dina postingan ieu tibatan henteu nyarioskeun distro sareng linux nunjukkeun yén aranjeunna ngabingungkeun daging babi kalayan gancang.
    Linux mangrupikeun alternatif pikeun Windows sanaos pasarna 100% pikeun windows. Aya program anu masih teu tiasa dijalankeun dina linux sareng seueur anu masih kenal sareng linux sanaos server ageung na unix. Kedah aya alesan…

    1.    Sebas cenahna

      Leres tapi jalma-jalma parantos nyarioskeun perkawis hal-hal anu aya dina tulisan. Resep atanapi henteu.

  38.   Alén waras cenahna

    Jelas kadal pisan bingung, upami aya hal ieu mangrupikeun bagian tina liberalisme énggal nyaéta windows atanapi mac, aranjeunna ngudag kauntungan, éta mangrupikeun perangkat lunak anu masif sareng mahal, tibatan linux tiasa diaksés sareng sumber terbuka, kabuka pikeun kapamalian, ku ngabagi, anjeun bahkan tiasa nyumbang kalayan nambihan perpustakaan anjeun nyalira, nyaéta, upami aya anu sosialis sareng teu aya anu merhatoskeun éta Linux. Éta mangrupikeun bagian tina filsafat anu dina sababaraha waktos Karl Marx nyobian ngajelaskeun, tapi ku ambisius anu teu éra sareng teu kaémutan moal tiasa dilaksanakeun, panginten nalika urang parantos cukup mekar, dunya anu bébas sareng egaliter anu gaduh karakter timbal balik bakal tiasa dilakukeun.

  39.   Laspra cenahna

    Virgilio parantos nyarios éta dina The Aeneid: "Timeo danaos et dona ferentes." Microsoft mangrupikeun perusahaan anu badé ngamaksimalkeun kauntunganana sareng éta kajantenan ku ngajual langkung seueur anu kedah ngaleungitkeun persainganna. Sareng éta tiasa dilakukeun ku cara ngaruksak atanapi nyerang aranjeunna. Tapi henteu pernah kolaborasi.

  40.   Orlando cenahna

    alus
    Abdi énggal dina blog.
    Kuring damel sareng linux centos, suse, ubuntu server, kuring nganggo oracle, zimbra, samba, apache, sareng sajabana dina server ieu. Kuring nyambung ka sadayana di stasiun Windows. Ieu anu paling dipikanyaho ku jalma tanpa pendidikan komputer.
    Éta sadayana ngarugikeun kuring pikeun masang. Abdi sanés pamekar linux.
    Anu kuring hoyong dugi ka kurangna pendidikan sapertos di ampir sadaya kota urang, upami aya anu teu ngajarkeunana, éta moal dugi ka sadayana.
    Hal anu saé nyaéta mimitian ti mimiti, ngajarkeun ngagunakeunana, sanés ngan ukur diajar nyalira.
    Pangguna Linux sabab kuring terang aranjeunna iri pisan kana élmuna, aranjeunna nyiptakeun kagumantungan sareng idéalna, upami ngagaduhan ruang lingkup anu langkung ageung sareng ngaleungitkeun MS, éta kedah nerapkeun kabijakan pangajaran ngagunakeun produk sareng pangembang bakal langkung seueur kasempetan pikeun nyiptakeun aplikasi anyar.
    Android mangrupikeun conto, sadaya mérek sélulér anu dianggo ku masarakat éta, aya anu percanten sakedik salaku masarakat nganggo iPhones, kanggo naon? Kuring henteu terang naon manpaat tambahan anu bakal anjeun bawa, upami bahkan aplikasi MS parantos dipasang dina Android.

    wiki
    Android mangrupikeun sistem operasi dumasar kana kernel Linux. Éta dirarancang utamina pikeun alat sélulér layar rampa sapertos smartphone, tablet, sareng ogé pikeun arloji pinter, televisi, sareng mobil. Wikipedia
    Sistem manajemén rangkep: Google Play, APK sareng alternatif sapertos F-Droid
    Versi stabil pangénggalna: 8.1.0 "Oreo" /; 5 Désémber 2017 (15 dinten)
    Tipe Inti: Monolitik
    Modél pangwangunan: Sumber terbuka
    Pelepasan awal: 23 Séptémber 2008 (inpo)
    Jenis Pasar: Smartphone; Tablet; TV Android; Android Otomatis; Android Wear

    Ieu LINUX purun sareng anjeun kedah ngamangpaatkeun éta kusabab éta langkung aman sareng windows henteu jalan saé pisan dina telepon sélulér.
    Naon anu MS hoyong nyerang pasar éta ku cara nyandak kana hal anu dugi ka ayeuna teu tiasa MONOPOLI, didieu teu aya sosialisme, aranjeunna ngan ukur hoyong pasar anu dimeunangkeun ku produk sanés sareng kumaha cara anu langkung saé pikeun ngahontal éta? Pakait ku sababaraha cara. Anu kawéntar upami anjeun henteu tiasa ngalawan aranjeunna gabung sareng aranjeunna !!!
    Éta pendapat kuring anu hina