WMFS, WMX, Window Maker, WindowLab sareng Xmonad: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

WMFS, WMX, Window Maker, WindowLab sareng Xmonad: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

WMFS, WMX, Window Maker, WindowLab sareng Xmonad: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang pos kasapuluh sareng terakhir dina Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios sésana 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun ngarengsekeun ulasan ieu sareng bérés terang aspek-aspek penting na, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm
  5. I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox
  6. Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM
  7. PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish sareng Spectrwm
  8. Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM
  9. UltimateWM, VTWM, Wayland, Wingo, WM2

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

WMFS

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Pangatur Jandéla tipe tiling minimalis dikembangkeun dina gaya From Scratch".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Ngariung.
  • Kusabab éta mangrupikeun proyék alit sareng pribadi, teu aya seueur inpormasi resmi anu sayogi tapi ditulis dina basa C sareng aya lisénsi BSD.
  • Éta nawiskeun kamungkinan pikeun ngonpigurasikeun tombol dina palang judul sareng jalan pintas keyboard. Éta ogé cocog sareng standar ICCCM sareng EWHM.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Teu aya inpormasi salajengna anu sayogi pikeun mempermudah unduhan sareng instalasi.

WMX

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandéla pikeun X. Dumasar kana WM2, janten ngajaga tampilan anu sami, tapi ku cara sapertos nyayogikeun kandaraan ékspérimén pikeun fitur anu raoseun diluar ruang lingkup manifes pikeun wm2 aslina".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi ampir 1 taun ka pengker.
  • Tipo: Stacking.
  • Ngadukung panggunaan Desktop virtual sareng panggunaan Ménu.
  • Ieu nawiskeun manajemen jandela anu lengkep pisan, nyaéta, Buka, nutup, pokus, detil, muter, mindahkeun, nyumput, nyumput sareng némbongan deui.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ngaunduh sareng masang atanapi inpormasi lengkep, tautan ieu diaktipkeun: Link 1 y Link 2.

Jandéla Maker

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandéla X11 asalna dirancang pikeun nyayogikeun dukungan integrasi pikeun Lingkungan Desktop GNUstep, sanaos tiasa dianggo mandiri. Dina unggal cara anu mungkin, éta nyababkeun tampilan anu elegan sareng anu raos tina panganteur NeXTSTEP. ".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik kirang ti 4 bulan ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta nawiskeun manajemén jandela gaya susun anu hadé sareng dukungan parsial pikeun gaya ubin.
  • Éta hampang sareng gancang, gampang dianggo, tiasa ngonpigurasi pisan, sareng ngagaduhan kamampuan pikeun ngahubungkeun pintasan keyboard kana sababaraha jinis tindakan.
  • Éta ngadukung entri ménu anu dinamis, aplikasi anu tiasa didaptarkeun (dockapps) sareng panggunaan file konfigurasi anu gampang kabaca sareng tiasa dianggo.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ngaunduh sareng masang atanapi inpormasi lengkep, tautan ieu diaktipkeun: Link 1 y Link 2.

WindowLab

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandela alit sareng saderhana kalayan desain anyar".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 4 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta ngagaduhan kabijakan mengklik pikeun museur jandéla, tapi henteu naékkeun pokus pikeun aranjeunna.
  • Éta nawiskeun mékanisme pangaturan ukuran jandela anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih hiji atanapi langkung wates jandéla dina hiji aksi, sareng ménu inovatif anu ngabagi bagéan layar anu sami sareng taskbar.
  • Ngidinan pointer janten terbatas kana taskbar / menu supados item ménu target langkung gampang didatangan.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami Pakét "windowlab"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang.

XMonad

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandéla X11 Jandela tapi gaya ubin ditulis sareng ngonpigurasi di Haskell. Sedengkeun, dina WM anu normal, satengah waktos tiasa dianggo pikeun ngajajar sareng milarian windows, Xmonad ngajantenkeun padamelan langkung gampang ku ngajadikeun otomatis tindakan ieu".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Dinamika.
  • Éta nawiskeun gaya minimalis, nyaéta, henteu aya embel-embel jandéla, henteu status bar, teu aya ikon dok, namung garis anu bersih sareng épisiénsi. Salaku tambahan, éta stabil pisan sareng gampang dikonfigurasi kusabab kode éfisién sareng saderhana na anu diprogram dina Haskell anu ngajamin pangalaman bébas kacilakaan.
  • Éta ngagaduhan konfigurasi anu tiasa diperpanjang, kusabab perpustakaan éksténsif anu hirup, kalebet dukungan pikeun hiasan jandela, bilah status, sareng basis data ikon.
  • Éta fungsional pisan, hatur nuhun kana fitur utamina, sapertos panggunaan ruang layar sareng pangrojong xinerama sajati; salian ti kamampuanana pikeun ngajadikeun otomatis tugas umum pikeun ngalereskeun windows, supados pangguna tiasa konsentrasi kana kagiatan anu sanés.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "xmonad"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

nyatet: Émut ngajalajah halaman wéb resmi pikeun masing-masing WM pikeun terang kumaha visina sami, kumargi, dina masing-masing éta, umumna aya gambar layar anu diperbarui tina tampilan grafisna.

WMs anu dikenal sanés

Salain ti 50 Jandéla Gerentes parantos disebatkeun sareng ditinjau, aya deui anu pantes dicarioskeun sahingga minat pribadi masing-masing tiasa ditalungtik sareng dianalisis. Diantara ieu kami bakal nyebut kieu 50:

  1. 2 wm: https://github.com/garbeam/2wm
  2. 5 Dwm: Teu aya domain ayeuna.
  3. emh: https://github.com/hioreanu/ahwm
  4. Alloywm: Teu aya domain ayeuna.
  5. amateur: Teu aya domain ayeuna.
  6. amiwm: http://www.lysator.liu.se/~marcus/amiwm.html
  7. Baheula: https://github.com/antico/antico
  8. Emh: http://www.petertribble.co.uk/Solaris/awm.html
  9. B4Léngkah: http://www.b4step.com/index.html
  10. Badwm: http://badwm.sourceforge.net/
  11. Blanes 2000 (Blwm): Teu aya domain ayeuna.
  12. catwm: https://github.com/djmasde/catwm
  13. Clfswm: HTTPS://github.com/LdBeth/CLFSWM
  14. CTwm: http://www.ctwm.org/index.html
  15. Golem: http://golem.sourceforge.net/
  16. gwm: https://github.com/mnsanghvi/gwm
  17. kajembaran ati: http://integrity.sourceforge.net/
  18. Kahakai: http://kahakai.sourceforge.net/
  19. Karmén: http://karmen.sourceforge.net/
  20. larswm: Teu aya domain ayeuna.
  21. lwm: http://www.jfc.org.uk/software/lwm.html
  22. Matwm2: https://github.com/segin/matwm2
  23. MaXX Interaktif Desktop: https://docs.maxxinteractive.com/
  24. mdtwm: https://github.com/ziutek/mdtwm
  25. Mlvwm: http://www2u.biglobe.ne.jp/~y-miyata/mlvwm.html
  26. reungit: Teu aya domain ayeuna.
  27. nwm: http://mixu.net/nwm/
  28. Olvwm / Olwm: Teu aya domain ayeuna.
  29. Oroborus: Teu aya domain ayeuna.
  30. Pawm: Teu aya domain ayeuna.
  31. Piewm / Ptvtwm: http://www.petertribble.co.uk/Solaris/ptvtwm.html
  32. pywm: http://pywm.sourceforge.net/
  33. quarkwm: https://sourceforge.net/projects/quarkwm/
  34. wwm: http://qvwm.sourceforge.net/index_en.html
  35. scwm: http://scwm.sourceforge.net/
  36. Sedwm: http://sed.free.fr/
  37. Siemens RTL: https://dev.suckless.narkive.com/ZzbkXSfA/siemens-rtl-tiled-window-manager
  38. Sithwm: https://sithwm.darkside.no/sithwm.html
  39. Halus: https://subtle.subforge.org/
  40. Manajer Jandela Tektronix (Tekwm): Teu aya domain ayeuna.
  41. Tinywm: http://incise.org/tinywm.html
  42. treewm: http://treewm.sourceforge.net/
  43. tvtw: Teu aya domain ayeuna.
  44. Uwm (Ultrix): https://pkgsrc.se/wm/uwm
  45. waimea: https://github.com/bbidulock/waimea
  46. ngaheureuyan: Teu aya domain ayeuna.
  47. Wimpwm: Teu aya domain ayeuna.
  48. W. M. (X11): https://www.x.org/releases/
  49. wmii: https://github.com/sunaku/wmii
  50. XPDE: http://xpde.warbricktech.com/index.php

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut WMFS, WMX, Window Window, WindowLab sareng Xmonad, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.