Xenial Xerus caket dieu

Éta didamel kanggo ngantosan, tapi ayeuna aya sakedik. Seueur anu parantos nyarios ngeunaan naon anu bakal dibawa ku LTS Ubuntu anyar ieu, tapi anu leresna nyaéta pikeun ieu 21 April bakal dileupaskeun Xenial Xerus, versi panganyarna tina Ubuntu 16.04.

ubuntu-16-04-lts-xenial-xerus-final-beta-screenshot-tour-502161-7

Éta bakal janten peluncuran sareng dukungan jangka panjang, sareng diperkirakeun nampi éta teras salami sahenteuna 5 taun. Éta bakal janten sistem dasar pikeun pamekaran sareng palaksanaan fungsi sareng fitur énggal, anu bakal ditambih ku antukna.

Xenial Xerus, nami anu khusus ditempatkeun ku Canonical kanggo vérsi anyar ieu, asalna tina Xenial, anu hartosna "marahmay"Sedengkeun Xerus ngarujuk kana hiji jinis bajing, dipikaterang ku« nakagancangan sareng marahmay«. Naon anu masihan Ubuntu 16.04 gambar tina sistem cairan sareng ramah.

ubuntu-1604-lts

Kirang ti dua minggu deui, seueur anu parantos dipikaterang ngeunaan naon anu bakal dibawa ku paket LTS ieu, sareng pastina bakal aya seueur inpormasi anu urang masih henteu terang, Nanging, ku naon anu parantos kami terang, urang gaduh cukup pikeun bungah ngeunaan ieu versi anyar.

Kernel 4.4 sareng Unity 7 sareng 8

Diantara hal anu paling matak ngeunaan pakét 16.04, nyaéta ngagaduhan anu hébat kernel 4.4, anu mimitina panginten éta moal ngalakukeunana, kusabab diluncurkeunana pisan. Nanging, Canonical berhasil ngahijikeun Kernel 4.4, anu sampurna, sabab duanana Ubuntu sareng Kernel dileupaskeun salaku LTS, janten pangguna tiasa ngandelkeun dukungan jangka panjang tina sistem operasi sareng Kernel.

Di sisi anu sanésna, aya seueur sawala ngeunaan mana Unity versi anyar ieu bakal tiasa dianggo. Ditungtungna, Desktop Ubuntu 16.04 bakal dijalankeun ku Unity 7, tapi ku Unity 8 salaku opsional. Salah sahiji parobihan visual anu hébat pikeun vérsi ieu, sareng salaku réspon kana paménta para pangguna tiheula, nyaéta kamampuan mindahkeun Unity Launcher tina posisi, ngaleupaskeun anjeunna tina panjara na di sisi kénca méja.

ubuntu_a

Pakét Snappy sareng Ahir Pusat Perangkat Lunak Ubuntu

Saatos sékrési ieu, pamekar Canonical bet dina GNOME, kitu Pusat parangkat lunak Ubuntu ngaleungit, pikeun nyiptakeun jalan pikeun anu bakal ngagentos na: Pusat Parangkat Lunak GNOME. Aplikasi anu sateuacanna dipasang sacara standar sapertos Empati sareng Brasero moal aya deui, bari Kalénder Gnome sareng paket LibreOffice dipasang sacara standar.

Ubuntu 16.04 bakal ngadukung paket Snappy, kalayan ideu nyiapkeun sistem operasi pikeun Unity 8 sareng kamungkinan integrasi sareng aplikasi pikeun alat sélulér handapeun Ubuntu, anu ditujukeun pikeun konvergénsi sistem.

ubunctugnome

Kanggo ayeuna Canonical parantos ngarilis vérsi uji coba unggal dinten ti Ubuntu 16.04 dugi ka rilis resmi na dina 21 April. Betas akhir tina "rasa" anu béda tina sistem operasi ieu ogé parantos diterbitkeun, anu kalebet dina peluncuran LTS ieu: Ubuntu MATE, Ubuntu GNOME, Ubuntu Studio, Ubuntu Kylin, Mythbuntu, Xubuntu, Lubuntu, sareng Kubuntu, anu kalebet dina vérsi anu pang anyarna ieu, mupus sadaya spekulasi leungit.

Upami anjeun henteu tiasa ngantosan rilis resmi Ubuntu 16.04, anjeun tiasa ngamimitian ku uji coba betas unggal distro, sayogi dina portal Ubuntu.




Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Martin cenahna

    Hiji pamundut. Kuring parantos nganggo Ubuntu 16.04 beta 64bit salami dua minggu ayeuna. Nalika tanggal rilis resmi Ubuntu 16.04 LTS parantos sumping, dina 21 April, naha kuring kedah pormat sareng ngadamel deui pamasangan Ubuntu anu bersih? Atanapi, sareng pembaruan anu kuring damel unggal dinten tina sistem operasi, éta sacara otomatis bakal janten LTS., Nyaéta, éta bakal lirén janten Ubuntu 16.04 Béta sareng éta otomatis bakal janten Ubuntu 16.04 LTS final. Salam.

    1.    Keiller cenahna

      Kuring masih leumpang sareng Ubuntu Mate 16.04 Béta, sanaos kuring henteu acan nalungtik, sigana kuring yén kalayan pembaruan sareng apt-get upgrade kami bakal aya dina versi anu stabil nalika éta sayogi.

    2.    Sayo cenahna

      Kalayan apdet anu cukup. Éta ngan ukur tina béta janten stabil. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ningali "Asal parangkat lunak" upami anjeun teu ngagaduhan pilihan paket anu diusulkeun dipariksa sareng teu dipariksa.

  2.   leillo1975 cenahna

    halo

    Abdi nambihan yén éta kalebet server Xorg dina vérsi 1.18, tabel 11.2, ogé pembaruan ageung dina driver video gratis (radeon sareng Nouveau)

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, upami Debian langkung payun sareng berita sanésna salain ti Ubuntu, éta bakal spektakuler.

  3.   lain ngaran cenahna

    Kuring ogé mendakan kalebet sistem file zfs anu luar biasa

  4.   hdds911 cenahna

    Gambar kadua desktop mana? Naon téma na, kumaha kuring kéngingkeunana?