XFCE: Kumaha ngarobih Lingkungan Desktop Mouse Linux?

XFCE: Kumaha ngarobih Lingkungan Desktop Mouse Linux?

XFCE: Kumaha ngarobih Lingkungan Desktop Mouse Linux?

Salah sahiji topik atanapi daérah, anu sering narik seueur seueur pangguna anu langkung seueur Lisénsi / Linux Ubuntu di sakumna dunya, biasana kamampuan anu terakhir pikeun ngijinkeun dirina janten pribadi, sareng ngantepkeun aranjeunna pamer kamampuan kustomisasi sateuacan batur, dina persaingan anu séhat sareng saé.

Pastina unggal GNU / Linux Distro, masing-masing Lingkungan Desktop (DE), masing-masing Jandela Manajer (WM) éta biasana ngagaduhan kamampuan kustomisasi anu béda. Ku alatan éta, dina ieu publikasi urang bakal fokus XFCE, anu sanésna, mangrupikeun Lingkungan Desktop favorit abdi (DE) mangtaun-taun ayeuna, anu ayeuna kuring anggo dina MX Linux 19.3 Distro.

XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Nanging, pikeun anu henteu kantos nganggona atanapi terang sakedik perkawis XFCEPeryogi nyarankeun maca publikasi kami anu sateuacanna ngeunaan éta, dimana kami nyatet yén éta:

"XFCE mangrupikeun lingkungan desktop anu enteng pikeun sistem sapertos UNIX. Tujuanana nyaéta pikeun gancang sareng nganggo sababaraha sumber sistem, bari tetep pikaresepeun sacara visual sareng gampang dianggo. XFCE ngempelkeun filsafat tradisional UNIX ngeunaan modularitas sareng kagunaan deui. Éta diwangun ku séri aplikasi anu nyayogikeun sadaya fungsionalitas anu anjeun tiasa ngarepkeun ti lingkungan desktop modéren. Éta rangkep nyalira sareng tiasa dipilih tina bungkusan anu sayogi pikeun nyiptakeun lingkungan pribadi anu optimal pikeun padamelan". Komunitas XFCE (www.xfce.org).

XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?
Tulisan anu aya hubunganana:
XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Sareng pikeun anu resep ngiringan Kustomisasi GNU / Linux DistrosSacara umum, urang ngantepkeun anu sanés-sanésna:

Ngaropea GNU / Linux kalayan Grub Customizer
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngarobih Sistem Operasi GNU / Linux kami?
dinten-desktop-gnu-linux-websites-wallpaper-celebration
Tulisan anu aya hubunganana:
GNU / Linux Desktop Days: Wallpaper Wéb pikeun Ngagungkeun
Conkys: Gotham, Proses sareng CPU Cores dina MX-Linux 17
Tulisan anu aya hubunganana:
Conky Manager: Atur widget monitoring anjeun kalayan gampang

Arch LXDE sareng Compton
Tulisan anu aya hubunganana:
Compton, komposer ringan anjeun kedah nyobian
XFCE: Kustomisasi kuring nyalira XFCE dina MX Linux

XFCE: Kustomisasi kuring nyalira XFCE dina MX Linux

XFCE: Lingkungan Desktop Mouse Mouse

Kumaha ngaropea XFCE?

Pikeun ngamimitian nganggo ngarobih di Lingkungan Desktop XFCE urang bakal ngabagi kana sababaraha elemen, ninggali Latar Desktop (Wallpaper), sabab jelas éta parantos 100% kana cita rasa pangguna.

Personalisasi - Léngkah 1: Penampilan

Katingali

Pikeun ngamimitian Kustomisasi XFCE, idéalna kedah dimimitian ku penampilan DE sacara umum, anu tiasa dimimitian ngalangkungan pilihanna "Penampilan" éta "Manajer konfigurasi" ku XFCE. Kanggo ngalakukeun ieu, pangguna kedah ngagulung unggal tab (Gaya, Ikon, Font sareng Setélan) sareng cobian konfigurasi anu sanés. Tambang tiasa ditingali dina gambar langsung di luhur.

Personalisasi - Léngkah 2: Desktop

meja

Teras anjeun tiasa buka pilihan na "Meja" éta "Manajer konfigurasi" ku XFCE. Kanggo ngalakukeun ieu, pangguna kedah ngagulung unggal tab (Latar, Ménu sareng Ikon) sareng cobian konfigurasi anu sanés. Tambang tiasa ditingali dina gambar langsung di luhur.

Personalisasi - Léngkah 3: Setélan Manajer Jandéla

Personalisasi - Léngkah 3: Setélan Manajer Jandéla 2

Setélan Manajer Jandéla

Teras angkat ka pilihan "Setélan Manajer Jandéla" éta "Manajer konfigurasi" ku XFCE. Kanggo ngalakukeun ieu, pangguna kedah ngagulung unggal tab (Pilihan, Fokus, Aksesibilitas, Daérah Gawé, Posisi sareng Komposér) sareng cobian konfigurasi anu sanés. Tambang tiasa ditingali dina gambar langsung di luhur.

Personalisasi - Léngkah 4: Dasbor

Panel utama Desktop

Ti dinya anjeun tiasa angkat kana pilihan "Panel" éta "Manajer konfigurasi" ku XFCE. Kanggo ngalakukeun ieu, pangguna kedah ngagulung unggal tab (Penampilan Presentasi sareng Unsur) sareng cobian konfigurasi anu sanés. Tambang tiasa ditingali dina gambar langsung di luhur.

Personalisasi - Léngkah 5: Whisker Menu

Personalisasi - Léngkah 5: Whisker Menu

Tombol Imah sareng Menu

Dina kasus khusus kuring, sakumaha anjeun tiasa tingali kuring nganggo elemen (widget) disebut «Menu Wishker» ngaganti anu "Menu XFCE Tradisional". Anu ngamungkinkeun kuring pikeun ngonpigurasikeun sakumaha anu katingali, dina gambar langsung di luhur.

Personalisasi - Léngkah 6: Compton sareng Conky

Unsur éksternal séjén (Conky)

  • Compton: Pikeun ngahontal, diantara seueur épék visual anu sanés, transparansi global anu kalebet transparansi pikeun jandéla aktip, sareng transparansi pikeun jandéla ménu utama.
  • Kongkorong: Pikeun ngahontal kalebet tampilan informatif anu saé sareng fungsional dina desktop.

XFCE4: Penampilan visual sacara standar.

Pastina, seueur deui anu tiasa dilakukeun ngaropea XFCENanging, dina waktos ieu, urang tiasa gampang angkat penampilan visual tina desktop standar, sapertos anu ditingalikeun dina gambar luhur langsung, anu sanés pisan anu bénten ti éta, sapertos anu kuring atos nunjukkeun ka anjeun di luhur.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «¿Cómo personalizar el Entorno de Escritorio XFCE?», anu sacara standar, asalna terang pisan sareng minimalis, janten, henteu pikaresepeun pisan tina sudut pandang visual; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.