XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

XFCE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Ngeunaan anjeunna Lingkungan Desktop XFCE ti waktos ka waktos, kami ogé mairan beja panganyarna na (4.16, 4.14, 4.12, diantarana), atanapi dina sababaraha poko neunggeul pikeun dirina, atanapi a aplikasi menarik pikeun cenah Lingkungan Desktop.

Dina tulisan ieu kami bakal fokus khusus kana Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

XFCE: Pamasangan

Numutkeun kana Komunitas anjeun:

"XFCE mangrupikeun lingkungan desktop anu enteng pikeun sistem sapertos UNIX. Tujuanana nyaéta gancang sareng ngagunakeun sababaraha sumber sistem, bari tetep pikaresepeun sacara visual sareng gampang dianggo.". Komunitas XFCE (www.xfce.org)

Salaku tambahan, aranjeunna nyorot yén:

"XFCE ngempelkeun filsafat tradisional UNIX ngeunaan modularitas sareng kagunaan deui. Éta diwangun ku séri aplikasi anu nyayogikeun sadaya fungsionalitas anu anjeun tiasa ngarepkeun ti lingkungan desktop modéren. Éta rangkep nyalira sareng tiasa dipilih tina bungkusan anu sayogi pikeun nyiptakeun lingkungan pribadi anu optimal pikeun padamelan". Komunitas XFCE (www.xfce.org)

XFCE: Sadayana ngeunaan XFCE

Sadayana ngeunaan XFCE

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • Proyék dina XFCE ieu dimimitian dina mangsa sataun 1996. Janten cabang na anu teras stabil dirilis dina taun-taun ieu: 1998 (XFCE 2), 1999 (XFCE3) sareng 2003 (XFCE4).
  • Ayeuna na terakhir versi stabil teh XFCE 4.14 jeung vérsi pangwangunan vérsi na XFCE 4.16.
  • XFCE Hal ieu sering ditingali salaku gaganti idéal pikeun anu lami, tapi enteng, saderhana sareng fungsional GNOME2, anu diganti ku modéren tapi beurat, rumit sareng kuat GNOME3.
  • Éta ngagaduhan nami, XFCE, sabab mimitina éta dumasar kana anu kawéntar XForms Lingkungan Umum. Ayeuna, inisial na teu aya hubunganana sareng nanaon, sanaos aya hubunganana sareng nami Inggris ieu: Lingkungan Koléstérol X Gratis.
  • Ieu téh hiji Lingkungan Desktop éta sanaos mangtaun-taun sacara progresif mekar lalaunan pisan, sigana kusabab tim leutik programer sareng kolaborator anjeun geus dibandingkeun GNOME sareng KDE Plasma. Anu kontras sareng ningkatna kamashuran sareng kamekaran komunitas pangguna na.
  • Ngajaga a penampilan dasar standar antukna supados tetep saderhana dianggo sareng dikuasai, gancang sareng gampang dikonfigurasi, ogé tiasa disesuaikan sareng éndah.
  • Ayeuna diwangun dina GTK3 Pakakas Alat.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Una catetan lagu padet sajarah.
  • Wawaran a kasaimbangan alus teuing antara kagancangan, stabilitas sareng konfigurasi.
  • Lega dipaké salaku Lingkungan Desktop Default di loba Distros.
  • pisan customizable na lightweight, utamina dina tingkat Panel sareng Desktop ngalangkungan setélan sareng widget (goodies).
  • Kasaluyuan asli sareng aplikasi GNOME sabab duanana nganggo GTK +. Sanaos tiasa ngaji pisan Aplikasi Plasma KDE upami éta dipasang dina cara anu minimal sareng perpustakaan anu diperyogikeun, dina Sistem Operasi.

kalemahan

  • Ékosistem aplikasi saderhana tapi ku aplikasi anu saé, sanaos biasana henteu rumit pisan (maju).
  • Tim kerja leutik sareng sakedik dukungan organisasi, tapi ngagaduhan komunitas ageung Pamaké dina tumuh pinuh.
  • Teu ngadukung seueur fitur sapertos Lingkungan Desktop sedeng anu sanés sapertos Kayu Manis atanapi MATE, tapi éta stabil pisan sareng sopan pisan dina panggunaan sumberdaya.

Para diajar deui Anjeun tiasa didatangan halaman wéb na:

  1. Halaman wéb resmi Proyék XFCE

Dimana anjeun tiasa mendakan anjeun Wiki, Dokuméntasi, Proyék (Komponén sareng Aplikasi), tingali berita na sareng daptar perobihan, diantarana seueur hal-hal sanés. Tautan ieu ogé sayogi pikeun nambihan inpormasi ngeunaan XFCE:

  1. Blog Rusiah Simon
  2. DEBIAN Wiki dina XFCE
  3. Arch Wiki ngeunaan XFCE

XFCE: Pamasangan

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install xfce-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop XFCE sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install xfce4
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop XFCE, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih Lightdm Login Manajer.

Catetan: Saatos nguji éta Lingkungan Desktop XFCE dipasang, anjeun tiasa install dina aplikasi asli tambahan sareng plugins anu diperyogikeun sami, sapertos, contona:

apt install lightdm gtk3-engines-xfce xfce4-goodies xfce4-appmenu-plugin xfce4-calculator-plugin xfce4-eyes-plugin xfce4-hotcorner-plugin xfce4-indicator-plugin xfce4-mpc-plugin xfce4-sntray-plugin xfce4-statusnotifier-plugin xfce4-windowck-plugin xfce4-wmdock-plugin

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu teh pos katilu tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Kahiji ngeunaan GNOME, anu kadua perkawis KDE Plasma, sareng ieu mangrupikeun ngeunaan Kayu manis, MATE, LXDE sareng pamungkas LXQT.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «XFCE», anu aya diantara seueur anu aya, anu paling lengkep di antara anu hampang sareng anu katilu anu paling dipikaresep ayeuna di dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.