Yayasan Linux ngumumkeun Versi Anyar tina AGL UCB 8.0 Automotive Distro

gl-

Sababaraha dinten ka pengker Yayasan Linux anu dipikaterang ngalangkungan panerbitan dina blogna sékrési versi kadalapan sebaran Linux "AGL UCB" (Base Code Automotive Kelas Linux Terpadu), yén platform dikembangkeun sadunya pikeun dipaké dina rupa-rupa subsistem otomotifti dasbor dugi ka sistem infotainment otomotif.

Sebaran éta dumasarkeun kana kamekaran proyék Tizen, GENIVI sareng Yocto. Lingkungan grafis dumasar kana kamajuan proyék Qt, Wayland, sareng Weston IVI Shell. Sét démo ngeunaan platform anu ngawangun pikeun QEMU, Renesas M3, Intel Minnowboard Max (Atom E38xx), TI Vayu sareng Raspberry Pi 3 papan.

Kalayan partisipasi masarakat, Majelis pikeun papan NXP i.MX6, DragonBoard 410c sareng Raspberry Pi 4 nuju dikembangkeun via git.

Perusahaan anu kalibet dina pamekaran tina proyék kalebet mérek terkenalSapertos Toyota, Ford, Nissan, Honda, Jaguar Land Rover, Mazda, Mitsubishi sareng Subaru.

Pembuat mobil tiasa nganggo AGL UCB salaku kerangka pikeun nyiptakeun solusi akhir, saatos ngalaksanakeun adaptasi anu diperyogikeun pikeun alat sareng kustomisasi antarbeungeut.

Platform ngamungkinkeun anjeun fokus dina pamekaran aplikasi sareng anjeun nyalira cara pikeun ngatur padamelan pangguna, tanpa mikirkeun infrastruktur tingkat handap sareng ngirangan biaya perawatan.

Proyék kabuka lengkep: sadaya komponén sayogi dina lisénsi gratis.

Sakumpulan purwa fungsional tina aplikasi has anu ditulis nganggo téknologi HTML5 sareng Qt disayogikeun dina platform.

Salaku conto, aya palaksanaan layar utama, wéb browser, dasbor, sistem navigasi (nganggo Google Maps), kontrol iklim, pamuter média kalayan dukungan DLNA, antar muka pikeun ngonpigurasi subsistem audio, program pikeun maca wartos.

Komponén ogé ditawarkeun pikeun kontrol sora, dimeunangkeun inpormasi, interaksi sareng smartphone ngalangkungan Bluetooth sareng sambungan kana jaringan BISA pikeun aksés sensor sareng transfer data antara titik-titik kandaraan.

Sorotan AGL UCB 8.0

Dina terbitan versi anyar ieu, nyorot yén propil alat ditambihan pikeun dasbor sareng telematika (sistem navigasi), ogé palaksanaan demonstrasi antarbeungeut telematika.

oge dukungan pikeun ngaluncurkeun program dina pangguna anu teu ngagaduhan kaistiméwaan disorot sareng pamisahan kakuatan dina tingkat pangguna parantos ditambihan kana kerangka pangembangan aplikasi (aplikasi sareng jasa sistem anu saacanna dijalankeun salaku akar).

Sedengkeun Paket Plate Support (BSP) pikeun tambihan SanCloud BeagleBone Enhanced + Automotive Cape plate.

Paket BSP diénggalan pikeun BSP Renesas RCar3. Paket i.MX6 parantos dirobih nganggo supir grafik terbuka etnaviv pikeun Vivante GPUs.

Tina parobihan anu sanés dina versi anyar ieu, urang tiasa mendakan:

  • Ditambahkeun fungsi panghentian aplikasi dina paket afm-util
  • Dukungan awal pikeun Raspberry Pi 4 (agl-image-minimal)
  • Komponén sistem anu diénggalan kana platform Yocto 2.6
  • Tumpukan bagan parantos diénggalan ka Wayland 1.17 sareng Weston 6.0 server komposit
  • Dina profil dash sareng antarmuka pikeun sistem infotainment, komponén pikeun panarima Waltham sareng pamancar parantos ditambihan
  • Aplikasi Aplikasi (Manajer Wéb Wéb) parantos diénggalan kana kode kode Chromium 68 sareng dibébaskeun tina katergantungan Qt
  • Backend média dumasar kana média pipewire, anu ngagentos PulseAudio, dilaksanakeun sareng diaktipkeun sacara standar
  • Tugas manajer dirobih janten widget anu dipasang nyalira
  • Ditambahkeun palaksanaan awal sistem manajemén sési (wireplumber)
  • Ngenalkeun palaksanaan anyar mixer sora. Dukungan samentawis dihapus pikeun Audio I / O ngalangkungan Bluetooth (bakal dipulangkeun dina update 8.0.1)
  • Ditambahkeun dukungan pikeun komunikasi J1939 sareng standar diagnostik beus mobil. Modeu rékaman aman dirojong pikeun CAN beus
  • Sistem sintésis sora terintegrasi sareng Alexa Voice Agent.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.