Yayasan Linux: Hadir dina Consumer Electronics Show 2020

Yayasan Linux: Hadir dina Consumer Electronics Show 2020

Yayasan Linux: Hadir dina Consumer Electronics Show 2020

La Linux Yayasan taun ayeuna anjeunna ngadamel penampilan anu saé di «Show de Electrónica de Consumo (CES) 2020» di Vegas, AS Pasti dina ieu acara taunan, éta biasana jarang atanapi jarang ningali Linux "murni", nyaéta, a produk (Hardware sareng / atanapi Software) anu sumbu sentralna kanggo disorot nyaéta «Linux», Atanapi naon waé «Software Libre» jeung «Código Abierto».

Sacara umum, partisipasi ti «Linux», Atanapi naon waé «Software Libre» jeung «Código Abierto», biasana ngarujuk ka atanapi kalebet, ku paméré sababaraha komputer atanapi sérver digunakeun pikeun tujuan démo, anu dina gilirannana, biasana disayogikeun sareng vérsi «Distribución Ubuntu». Sanaos dina waktos anu sanés, aya kasus anu kasohor, sapertos partisipasi ti «Distribución Ubuntu»Organisasi Canonical, dimana éta TV Ubuntu. Tapi taun ayeuna, giliran giliran «Fundación Linux» nampilkeun nu «Proyecto AGL (Automotive Grade Linux o Linux de Grado Automotriz)».

Yayasan Linux - CES 2020: Perkenalan

El «Proyecto AGL» mangrupikeun proyék kolaborasi tina «Código Abierto» anu ngagancangkeun kamekaran a platform software kabuka pinuh pikeun aplikasi otomotif. Kukituna, AGL ngawangun sareng nyayogikeun kerangka jeung infrastruktur open source patali sakitar kasus panggunaan otomotif.

«AGL» ayeuna mangrupikeun proyek terintegrasi anu didukung ku langkung ti 100 anggota, seueur anu utama pabrik mobil, Kitu ogé ngical paralatansiga NVIDIA sareng Samsung. Parangkat lunak anu diciptakeun dina «Proyecto AGL» parantos mimiti ngaji langkung ti 2018 modél kendaraan brand Como Toyota sareng Mazda. Produk sapertos pelat rujukan, paméran klaster instrumen diantarana barang-barang anu dipamerkeun dina «CES 2020», taun ayeuna, didukung ku «Proyecto AGL».

Yayasan Linux - CES 2020: Eusi

Yayasan Linux di CES 2020

La Linux Yayasan (Linux Foundation) bakal ilubiung salaku paméran tina CES 2020 nyarios, nunjukkeun sareng ngadukung Ékosistem AGL anu lega dina stand 1815 tina acara anu kasebat, ti mana inpormasi langsung tiasa didapet ku ngadatangan halaman wéb anu «CES 2020».

Naon Consumer Electronics Show?

Acara ieu numutkeun panitia na nyalira website resmi Ieu:

"CES mangrupikeun tempat pangumpulan global pikeun sadayana anu mekar dina bisnis téknologi konsumen. Éta parantos dijantenkeun lapangan pikeun ngabuktikeun para inovator sareng téknologi canggih salami 50 taun; éta mangrupikeun tahapan dunya dimana inovasi generasi salajengna dibawa ka pasar. Salaku acara hands-on pangageungna sapertos na, CES kalebet sagala aspek industri. Acara anu dipimilik ku Consumer Technology Association (CTA) ® anu ogé ngahasilkeun éta, narik para pamimpin bisnis sadunya sareng pamikiran ka payun".

Naon Proyek Linux Yayasan AGL?

dumasar kana website resmi tina sami, proyék na nyaéta:

"Automotive Grade (Quality) Linux mangrupikeun proyék kolaborasi sumber terbuka anu ngahijikeun mobil, vendor, sareng perusahaan téknologi pikeun ngagancangkeun pamekaran sareng panerapan tumpukan parangkat lunak kabuka pikeun mobil kapayunna. Kalayan inti na inti, AGL ngembangkeun platform terbuka tina taneuh anu tiasa dijantenkeun standar industri de facto pikeun ngaktipkeun pamekaran gancang fitur sareng téknologi anyar.".

Produk naon anu didukung ku AGL Project anu dipidangkeun dina CES 2020?

Diantara seueur proyek di daérah otomotif (Ngaji diri y Téhnologi Vehicle), ieu menonjol:

  • Subaru, perusahaan otomotif, nampilkeun kendaraan Subaru Outback 2020 sareng Warisan 2020, anu ngagunakeun kamajuan anu didukung ku AGL salaku bagian tina platform infotainment na.
  • Toyota, perusahaan otomotif, nampilkeun Toyota RAV4 sareng Mazda CX-30, kalayan parangkat lunak anu didukung ku AGL.
  • Yayasan Linux ogé ngagaduhan langkung ti 20 demo open source dina kaayaan na, nunjukkeun anu pangsaéna tina naon anu dikembangkeun dina Proyék AGL.

kacindekan

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" dina partisipasi dina «Fundación Linux» dina «CES 2020», ngamajukeun teh «Proyecto AGL (Automotive Grade Linux o Linux de Grado Automotriz)», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux pikeun maca tulisan anu pikaresepeun ngeunaan «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nasher_87 (ARG) cenahna

    Éta henteu kejutan ngeunaan linux dina sektor otomotif, dipikanyaho yén OS pusat Tesla nyaéta atanapi sahenteuna éta Ubuntu, Gentoo dina modél S, kuring nembé ngaluarkeun perpustakaan pikeun nyetir dibantuan

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam, Nasher_87. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina.