Yay: pembantu anu hadé pikeun AUR sareng alternatif pikeun Yaourt

Yaourt

Pangguna Linux tur turunan Anjeun bakal terang yén panggunaan Yaourt henteu disarankeun deui, sabab asistén AUR ieu henteu deui nampi pangrojong sareng lirénna, janten disarankeun nganggo sababaraha asistén sanés.

Éta sababna dinten ti dinten ieu kami badé bagikeun sareng anjeun bantosan AUR anu hadé sareng anjeun, anu urang tiasa anggap janten gaganti anu saé pikeun Yaourt komo pikeun pacaur anu ogé teu dilanjutkeun.

Asistén anu bakal urang carioskeun nyaéta Yay (Acan Yaourt anu sanés), ieu mangrupikeun pembantu énggal pikeun dipercaya AUR anu ditulis dina bahasa pemrograman GO.

Perkawis Yay

Enya we nyadiakeun antar muka pikeun Pacman sareng éta mangrupikeun ahli sihir anu peryogi ampir teu aya kagumantungan. Éta dumasarkeun kana desain yaourt, apacman sareng pacaur.

Fitur sanés anu tiasa urang nyorot tina asistén ieu nyaéta ngagaduhan fungsi otomatis, janten ngan ngetik sababaraha huruf awal sareng wizard ieu bakal ngabantosan anjeun ngalengkepan nami.

Entre Karakteristik utamina tiasa disorot:

  • Yay unduh PKGBUILD tina ABS atanapi AUR.
  • Ngadukung milarian sempit sareng henteu kéngingkeun asal usul PKGBUILD.
  • Binér teu ngagaduhan kagumantungan tambahan dibanding pacman.
  • Nyayogikeun panganteur katergantungan anu maju sareng ngaluarkeun kagumantungan dina akhir prosés ngawangun.
  • Éta ngadukung kaluaran warna nalika anjeun ngaktipkeun pilihan Warna dina file /etc/pacman.conf.

Kumaha carana ngempelkeun Yay dina Arch Linux sareng turunan?

Si anjeun hoyong install wizard ieu pikeun AUR dina sistem anjeun, anjeun tiasa nuturkeun indikasi ieu anu urang bagikeun di handap.

Prosés ieu valid pikeun distribusi anu diturunkeun tina Arch Linux ogé.

Upami anjeun ngagaduhan Yaourt atanapi asistén sanés anjeun tiasa masang ku bantosan éta, dina conto Yaourt ngan saukur ngetik:

yaourt -S yay

Upami henteu, urang tiasa ngawangun bungkus, mimitina urang kedah muka terminal sareng di dinya urang bakal ngetik paréntah ieu:

sudo pacman -S git
git clone https://aur.archlinux.org/yay.git
cd yay
makepkg -si

Sareng anjeun parantos réngsé, tukang sihir dipasang, ayeuna anjeun ngan ukur kedah ngamimitian nganggo éta.

Dasar panggunaan Yay

wéw

Tukang sihir ieu kawas batur, aranjeunna nganggo sintaksis anu mirip pisan sareng Pacman, janten panggunaanana leres-leres henteu sesah pisan.

Paréntah dasar panggunaan nyaéta, contona, Masang paket atanapi aplikasi di AUR:

yay -S <package-name>

EUpami anjeun hoyong milarian aplikasi dina Repository resmi sareng di AUR dina waktos anu sami, urang tambihkeun panji "s"

yay -Ss <package-name>

Salaku conto, kasus anu sanés, Upami anjeun ngan ukur kedah terang inpormasi paket anu tangtu:

yay -Si <package-name>

Upami urang hoyong masang paket lokal, cukup ngetik:

yay -U ruta-del-paquete

Éta ogé dimungkinkeun pikeun nempatkeun nami bungkusan na éta bakal ngalakukeun pamilarian pikeun sadayana anu aya hubunganana sareng kriteria ieu sareng ieu bakal nunjukkeun ka kami kana daptar anu kapendak sareng bakal naros kami pikeun milih anu dipikaresep.

yay <package-name>

Upami anjeun hoyong terang naon pembaruan anu kami sayogi, cukup ngetik:

yay -Pu

Bisi anjeun ngan ukur meryogikeun bungkus singkronisasi tina database:

yay -Sy

Upami aranjeunna hoyong ngalakukeun pembaruan sistem urang kedah ngetik:

yay -Syu

Perbarui sistem, kalebet bungkus AUR anu dipasang, urang ngan ngetik:

yay -Syua

Para masang bungkus naon waé tanpa komitmen (tanpa intervensi pangguna, tangtosna), anggo pilihan "-noconfirm".

yay -S --noconfirm <package-name>

Pikeun ngaleungitkeun kagumantungan anu henteu dihoyongkeun, cukup ngetik ieu:

yay -Yc

Upami urang hoyong ngabersihkeun cache aplikasi, cukup ketik:

yay -Scc

Upami anjeun hoyong ngahapus "hungkul" paket atanapi aplikasi:

yay -R <package-name>

Pikeun miceun paket atanapi aplikasi dibarengan ku kagumantunganana:

yay -Rs <package-name>

Pikeun miceun paket, kagumantungan sareng konfigurasi na, urang kedah ngetik:

yeuh -Rnsc

Upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis panggunaan yay, anjeun tiasa konsultasi manual na ku ngetikkeun:

man yay


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ronal cenahna

    blog ieu alus pisan. Abdi hoyong nuturkeun anjeunna tina jaringan mastodon. Upami aranjeunna ngadamel eupan sareng ngaitkeun kana mastodon ku bot, éta bakal langkung cool. Salamet kana padamelan anu anjeun laksanakeun

  2.   Elena ~ (⌒ω⌒) cenahna

    Jinis téma ieu anu anjeun jaga nalika anjeun kedah ngarobih deui distribusi anu diarepkeun!

    Hatur nuhun pisan kana sababaraha kali, :).