YouTube sareng Vimeo milih codec H.264 langkung ti Ogg / Theora

Dihandap ieu kuring nyalin pernyataan ku Mozilla ngeunaan kaputusan anu dilakukeun ku YouTube sareng Vimeo pikeun milih codec H.264 tibatan Ogg, para pangguna panyungsi sapertos Firefox sareng Opera dirugikeun ku kaputusan ieu, ogé sadaya pangguna Internét pikeun résiko patén sareng kedah mayar lisénsi pangguna, boh pikeun nyiptakeun eusi sareng tampilan na.

Pernyataan Mozilla:

Dupi anjeun ngabayangkeun tiasa terasrasakeun sadaya eusi dina internét ngan saukur ngagunakeun panyungsi anjeun? Naha anjeunTanpa kedah masang langkung seueur aplikasi, plugins atanapi codecs? Nya, éta mangrupikeun salah sahiji tujuan anu standar HTML5 énggal kalayan audio sareng video Dina bersih. Ayeuna, kaseueuran panyungsi nerapkeun tag pidéo anyar ieu anu ngamungkinkeun nunjukkeun eusi audiovisual tanpa kedah anu sanés, tanpa kedah nganggo Flash, tanpa kedah masang codecs.

Caritana henteu saé siga sigana saprak urang mendakan masalah anu gedé, nalika badan anu tanggung jawab (W3C) tina nyiptakeun spésifikasi HTML5 ngadamel draf, nyatakeun yén format pidéo na kedah lebet Teora, codec video gratis sareng bebas patén, tapi sababaraha perusahaan anu ngawangun W3C ngadu'a (khususna Apple) sapertos kapentingan bisnis ngagunakeun codec sorangan, sareng tungtungna teu aya codec khusus anu ditangtoskeun pikeun dianggo nganggo tag "video".

Naon panyungsi anu ngalaksanakeunana?

Sakumaha urang parantos disebatkeun sateuacanna, kaseueuran panyungsi parantos ngalaksanakeun tag ieu, tapi masing-masing mutuskeun pikeun nganggo codec pikeun tag ieu, hayu urang pegatkeun:

  • Presto / Opera: HTML5 via GStreamer (kalebet ukur Ogg / Theora).
  • WebKit / Chrome: HTML5 ngagunakeun ffmpeg (Ogg / Theora sareng H.264 / MP4).
  • Gecko / Firefox: HTML5 sareng Ogg / Theora.
  • WebKit / Epiphany: HTML5 via GStreamer (Ogg / Theora dijamin).
  • WebKit / Safari: HTML5 via QuickTime (H.264 / MOV / M4V, tiasa maénkeun Ogg / Theora kalayan komponén XiphQT).

Kami ningali yén sababaraha parantos milih codec Ogg / Theora gratis, sedengkeun anu sanés pikeun codec na H.264 dipaténkeun ku MPEG-LA (milik Apple sareng Microsoft) sareng anu teu tiasa dianggo dina program anu ngagunakeunana tanpa mayar MPEG-LA, sareng dugi ka 2010 sadayana saha waé anu badé nganggo éta (sanaos anjeun unggah pidéo nganggo codec ieu dina halaman wéb anjeun) kedah mayar a ngidinan tina panggunaan, anu hartosna anjeun moal tiasa ningalikeun pidéo anjeun gratis dina format ieu.
Tarohan dina codec sanés pikeun wéb anu lepat sareng ngarusak rasa naon internét sareng anu parantos aya, dina kecap Asa Dotzler:

Wéb moal sapertos ayeuna upami unggal blogger kedah mayar lisénsi pikeun ngirim gambar sareng téks dina hiji halaman. Pidéo na henteu kedah meryogikeun pamayaran lisénsi ogé.

Portal multimédia

Kami ngalaman kejutan minggu ieu anu pisan Youtube kumaha Vimeo ngumumkeun yén aranjeunna bakal ngamimitian nganggo tag "video" HTML5 salaku alternatip pikeun nunjukkeun pidéo anjeun sanés Flash. Kabagjaan éta henteu lami nalika urang ningali éta aranjeunna ngan bakal nerapkeun éta pikeun codec H.264, ngantunkeun Theora kaluar. Alesan anu aranjeunna pasihkeun pikeun henteu nganggo codec gratis nyaéta yén éta kirang ngagaduhan kualitas sareng yén aranjeunna parantos ngagaduhan sadayana dina H.264, anu kami henteu ngartos kumargi éta nunjukkeun yén Kualitas téora mirip anu ditawarkeun ayeuna dina Youtube dina ngabandingkeun antara Theora sareng H.264 sareng yén parantos aya distributor eusi sanésna Aranjeunna parantos milih pikeun format gratis sapertos portal video Dailymotion anu nunjukkeun kakuatan tag pidéo kalayan codec gratis.

update: La Yayasan Software Gratis taroskeun kami pikeun milih dina halaman saran Google, pikeun palaksanaan Ogg / Theora dina Youtube.

kalangkang

Upami urang hoyong tetep wéb muka, urang kedah salawasna bet dina format bébas anu ngamungkinkeun sadayana pikeun ngaksés inpormasi sacara bébas sareng gratis, tanpa nempatkeun halangan dina jalan sareng di luhur sadayana tanpa maksa panyipta eusi sareng portal hosting pikeun mayar lisénsi patén.

Google sanggup mayar jutaan dolar sataun pikeun nganggo H.264 dina YouTube atanapi browser Chrome na, sareng kamungkinan Mozilla tiasa ogé, tapi éta mangrupikeun masalah prinsip yén panyungsi Mozilla milih pikeun format gratis, kusabab naon anu diwakilanana, kusabab éta mangrupikeun dasar tina internét sareng kusabab kode panyungsi kedah tiasa dianggo ku pihak katilu anu henteu kedah mayar lisénsi ka pihak katilu. Naha saur anjeun Firefox tiasa dikembangkeun ku masarakat upami dina waktos éta kedah mayar jutaan dolar kanggo ngagunakeun téknologi sapertos HTML, CSS atanapi JavaScript?

Browser sareng portal eusi kedah bet dina Ogg / Theora salaku codec pikeun tag pidéo, sabab éta nyayogikeun kaunggulan pikeun saha waé (salian ti éta, éta mangrupikeun anu ayeuna dilaksanakeun dina jumlah pangotéktip pangageungna).

Hayu urang henteu ngantep wéb sateuacanna gumantung kana patén-patén anu ngalambatkeun inovasi. Leres pikeun format gratis, sumuhun pikeun wéb terbuka!

Pendapat sanés dina dunya Mozilla:

Kumaha upami? Naha anu google nunjukkeun lint? Naha ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngamimitian ngaruksak firefox sabab Chrome, anu sanaos saé pisan, henteu dugi kana firefox 3.6, sumawonna versi 3.7?

Kocapkeun h.264 langkung saé tibatan Ogg / Teora, Nalika éta sigana leres, naha éta ngan saukur alesan pikeun henteu bet dina softball gratis? Upami Google leres-leres bet dina perangkat lunak gratis, naha henteu kedah nyayogikeun sumberdaya pikeun ningkatkeun Ogg / Teora tibatan miceun éta?

Naon anu anjeun pikirkeun? Ninggalkeun kami komentar Anjeun!

Ditempo dina | Hispanik Mozilla


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rovesal cenahna

    Sadaya perusahaan ieu bet pikeun kapentingan komérsialna sareng henteu mikir sacara altruistis ngeunaan pangguna Internét ku lepat. Aranjeunna terang naon anu aranjeunna lakukeun (sapertos politikus anu ngajual indungna pikeun artos anu hina) sareng aranjeunna henteu pernah mikirkeun kamajuan sains. Pondokna, aranjeunna gringos sareng aranjeunna ngan ukur ningali artos (kotoran setan).

  2.   g cenahna

    Apple bisnis murni google microsoft kebebasan di tukang