yt-dlp, garpu youtube-dlc kalayan sababaraha perbaikan

Sababaraha dinten ka pengker sékrési vérsi anyar yt-dlp diumumkeun, anu mangrupikeun gunana pikeun ngaunduh audio sareng pidéo tina jasa sapertos YouTube. Mangpaatna nyaéta garpu youtube-dl dumasar kana proyék youtube-dlc, anu ayeuna henteu dimekarkeun.

Kusabab dugi ka ayeuna urang tiasa perhatoskeun stagnasi pamekaran proyék youtube-dl asli, saprak pelepasan terakhirna lumangsung tanggal 5 Juni 2021 sareng ti saprak éta teu acan aya rilis énggal, sanaos ayana séri konfirmasi anyar di cabang induk.

Dina waktos anu sasarengan, sababaraha bug jahat (contona, masalah sareng unduh pidéo YouTube kalayan larangan umur) tetep henteu dibenerkeun, anu, dibarengan ku kurang aktipitas anu terkenal, nimbulkeun sababaraha patarosan ti pangguna.

Ngeunaan yt-dlp

Fokus utama pangembangan yt-dlp nyaéta nambihan fitur sareng perbaikan anyar, ogé ngajaga sadaya fitur anu aya hubunganana sareng proyék aslina, sapertos klasifikasi format: pilihan klasifikasi format standar parantos dirobih sahingga résolusi anu langkung luhur sareng codec anu langkung saé ayeuna langkung dipikaresep tibatan ngan saukur nganggo bitrate anu langkung luhur. Ogé, anjeun ayeuna tiasa nangtoskeun urutan sortir nganggo -S. Ieu ngamungkinkeun pamilihan format langkung gampang tibatan anu dimungkinkeun ku ngan saukur nganggo –format.

Kitu ogé éta seuseueurna fitur tina garpu youtube-dl anu sanés parantos diimpor, khususna pilihan «–write-komentar» (ngamuat koméntar video dina infojson), nyisipkeun sawangan dina mp4 / ogg / opus sareng anu sanésna.

Diantara fitur-fitur anyar yt-dlp leungit tina aslina nyaéta:

  • Anggo SponsorBlock API pikeun ngaleungitkeun / bandéra tulisan anu disponsoran dina pidéo YouTube.
  • Kamampuh ngaunduh albeum YouTube Music.
  • Kamampuh ngimpor cookies kalayan gampang tina browser.
  • Bagikeun pidéo kana bab.
  • Unduhan multi-untaian klip pidéo.
  • Kamungkinan ngagunakeun aria2c pikeun ngaunduh DASH (mpd) sareng HLS (m3u8).
  • Ékstrak video anyar
  • Sadaya eupan (: ytfav ,: ytwatchlater ,: ytsubs ,: ythistory ,: ytrec) sareng ngadukung daptar puter swasta tina sababaraha halaman eusi
  • Milarian (ytsearch:, ytsearchdate :), url milarian sareng saluran milarian damel
  • Campuran ngadukung unduh sababaraha halaman eusi
  • Solusi parsial pikeun masalah watesan
  • Otomatis alihan url saluran / pidéo pikeun ngalaksanakeun tingkah laku lami
  • Ékstraksi tarjamahan tina manifests: Subtitles tiasa sasari tina manifests média siaran.
  • Sababaraha Citakan Kaluaran sareng Jalur - Anjeun tiasa nyayogikeun témplat output anu béda sareng jalur download pikeun sababaraha jinis file.
  • Anjeun ogé tiasa nyetél jalur samentawis dimana file perantara diunduh nganggo –paths (-P)
  • Konfigurasi Portabel - file Konfigurasi sacara otomatis dimuat tina akar sareng diréktori bumi.
  • Perbaikan témplat kaluaran: Citakan kaluaran ayeuna tiasa diformat pikeun tanggal sareng waktos, édisi angka, traversal obyék, sareng seueur deui.
  • Pilihan anyar sanésna: –print, –s-requests-bobo, –convert-thumbnail, –write-link, –force-download-archive, –force-overwrites, –break-on-rejetc.
  • Paningkatan: Langkung gancang Regex sareng operator sanés dina –match-filter, sababaraha file files –postprocessor-argsy –downloader-args, langkung seueur pilihan pilihan format, sareng seueur deui.

Warta utama yt-dlp 2021.09.02

Dina versi anyar ieu disorot éta palaksanaan interaksi sareng SponsorBlock API dilebetkeun, ti saprak sateuacanna, SponSkrub dianggo pikeun tujuan ieu.

Tambien nambihan pilihan énggal pikeun mupus atanapi nyertakeun bab video sareng dukungan eksperimen pikeun manifes DASH (anjeun peryogi ffmpeg nganggo tambalan ieu).

Sedengkeun pikeun ékstraktor disebatkeun yén seueur perbaikan anu dilakukeun dina ékstraktor anu aya, salian ti anu énggal ogé ditambihan, sapertos: BannedVideo, bilibili, Epicon, filmmodu, GabTV, Hungama, ManotoTV, Niconico, Patreon, peloton, ProjectVeritas, radiko, StarTV, tiktok, Tokentube, TV2Hu, voicy.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta tina proyék ieu, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.

Kéngingkeun yt-dlp

Pikeun anu resep tiasa masang aplikasi ieu, aranjeunna tiasa ngalaksanakeunnana nganggo pip:

python3 -m pip install --upgrade yt-dlp

Atanapi metode anu sanés nyaéta kalayan:

sudo wget https://github.com/yt-dlp/yt-dlp/releases/latest/download/yt-dlp -O /usr/local/bin/yt-dlp
sudo chmod a+rx /usr/local/bin/yt-dlp


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.