Återanvänd eth0 i LMDE

Användarna av LMDE Du kan stöta på en mycket nyfiken situation i konfigurationen av nätverkskortet.

Normalt standardnätverksgränssnittet i Debian, ubuntu och andra, är eth0, men vid installation LMDE detta nummer körs och blir eth1. I mitt fall har jag två nätverkskort, eth0 y eth1, de blir eth1 y eth2 respektive.

Jag började söka och lösningen jag hittade för detta är att ta bort paketet  dnet-vanligt om den är installerad.

$ sudo aptitude purge dnet-common

Vi startar om och allt ska fungera igen.


Innehållet i artikeln följer våra principer om redaktionell etik. Klicka på för att rapportera ett fel här.

3 kommentarer, lämna din

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Miguel Ángel Gatón
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.

  1.   Carlos-Xfce sade

    Hej Elav. Det gjorde jag, installerade om, men det visade hela tiden "Auto eth1". Inget sätt, det påverkar mig inte eftersom jag bara har ett nätverkskort.

    1.    elav <° Linux sade

      Mmm så konstigt. Det fungerade för mig .. Hur som helst ..

  2.   quique sade

    Hej elav,

    Det är ett privilegium att njuta av den kunskap som du försöker utvidga och dela. Mycket bra arbete.
    Jag kollade om dnet-common-paketet installerades som standard i LMDE - det har nyligen ersatt Ubuntu Lucid på min dator - och det var inte istället det trådbundna nätverksgränssnittet visas också som eth1 i min manager (Network Manager 0.8.4 ).

    Med vänlig hälsning.