Google Chrome включатиме повідомлення, що блокує подібно до Firefox

Блокування сповіщень Chrome

Два дні назад ми ділимося тут у своєму блозі з повідомленням про вихід остання версія Firefox, тобто версія 72 який прибуває з різними функціями і новини, з яких лише три найбільше виділилися в оголошенні. Серед них a на що я звертаю увагу користувачів - це система блокування сповіщень у браузері.

Завдяки новій реалізації у Firefox, Ви можете повністю перестати бачити спливаючі запити сповіщень. Оскільки, коли користувач відвідує новий сайт, який надсилає подібні запити, в адресному рядку з’явиться маленька піктограма, яка коливається з боку в бік і вказує на те, що Firefox заблокував наступне сповіщення.

З ним якщо користувач не хоче отримувати сповіщення сайту, який ви переглядаєте, тоді піктограму, яка з’являється, слід просто ігнорувати. Якщо вам потрібні сповіщення, просто натисніть на піктограму і клацніть на кнопку дозволу сповіщень.

Згадуючи про цю нову функцію у Firefox, Google представив трохи томуабо плани реалізації в засоби ненав’язливого сповіщення від Chrome, схожий на ті, що були запропоновані користувачам у Firefox 72 кілька днів тому

Google погодився з тим, що більшість сповіщень, пов’язаних з обліковими даними, відображаються на сайтах нав’язливо.

З згадує, що замість показу таких повідомлень, коли є реальна потреба їх, сайти зазвичай зловживають цією функцією і вимагати підтвердження повноважень після першого відкриття сайту, не пов’язуючи його з контекстом проведених операцій.

Така діяльність, наприклад, призводить до того, що користувач отримує дозвіл на отримання спам-запитів на push-сповіщення, тим самим перериваючи роботу користувача та відволікаючи увагу на дії у діалогових вікнах підтвердження.

Ось чому Google оголосив, що з моменту запуску Chrome 80 (заплановано на 4 лютого) можна буде відображати інформацію про запити авторизації стримано, не вимагаючи жодних дій.

Замість окремого діалогу, відображатиметься повідомлення із попередженням про блокування запиту авторизація в адресному рядку, яка згодом перетвориться на індикатор із зображенням перекресленого дзвоника. Натиснувши на індикатор, ви можете активувати або відхилити запитуваний дозвіл у будь-який зручний час.

У Chrome 80, як у настільному виданні, так і в мобільній версії, новий режим застосовуватиметься лише за певних умов, але в налаштуваннях буде пункт для вашої програми для всіх запитів дозволу

Зараз функція поступово розповсюджується на канарах Canary, Dev та Beta і може бути примусово ввімкнено в Chrome 80 та пізніших версіях. Щоб увімкнути функцію, просто перейдіть до chrome: // flags / # тихі сповіщення-підказки.

Автоматично, новий режим буде вибірково ввімкнено для користувачів які раніше блокували такі запити, а також для сайтів, де реєструється великий відсоток відхилених запитів.

У майбутньому теж планується вжити більш жорстких заходів щодо захисту від за допомогою інтерфейсу вихід сповіщень сайтами за зловмисні або шахрайські дії.

Також не рекомендується, щоб сайти використовували спливаючі вікна або рекламні діалоги, які відволікають увагу пропозицією підписатись на сповіщення, які зазвичай відображаються перед запитом авторизації.

Рекомендується робити запит лише після дій, ініційованих користувачем, наприклад, коли користувач натискає спеціальний індикатор передплати в меню або на окремій сторінці.

Також в рекламі, Google рекомендує розробникам дотримуватися найкращих практик запитувати дозвіл повідомляти користувачів. Веб-сайти, які просять користувачів підписатись на веб-сповіщення, коли вони вперше приходять, часто мають дуже низький рівень прийнятності.

Fuente: https://blog.chromium.org


Зміст статті відповідає нашим принципам редакційна етика. Щоб повідомити про помилку, натисніть тут.

Будьте першим, щоб коментувати

Залиште свій коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікований.

*

*

  1. Відповідальний за дані: Мігель Анхель Гатон
  2. Призначення даних: Контроль спаму, управління коментарями.
  3. Легітимація: Ваша згода
  4. Передача даних: Дані не передаватимуться третім особам, за винятком юридичних зобов’язань.
  5. Зберігання даних: База даних, розміщена в мережі Occentus Networks (ЄС)
  6. Права: Ви можете будь-коли обмежити, відновити та видалити свою інформацію.

bool(true)