Az automatikus hibajelentés letiltása / engedélyezése az Ubuntuban

Hibaüzenet az Ubuntuban

Már tudjuk, hogy az Ubuntuban a 12.04-es verziótól kezdődően a Hibajelentés szolgáltatás alapértelmezés szerint engedélyezve van indításkor, és időről időre hibaüzeneteket jelenít meg, ha valami történik a disztribúcióban. Ezek a hibák hasznosak lehetnek számunkra, hogy tudjuk, történik-e valami a disztribúciónkban, de más felhasználók bosszantónak találhatják őket, és nem akarják látni őket. Mindkét csoport számára van megoldásunk ezzel az egyszerű oktatóanyaggal…

A felugró ablakok nemcsak tájékoztatják a felhasználókat a felmerült problémáról, hanem lehetőséget adnak a probléma jelentésére a fejlesztőknek is, így releváns információkat szerezhetnek a történtekről, és hibakereshetik a rendszert. Nem mindenki jelenti a hibát; sőt, a nagyszámú Ubuntu-felhasználó miatt a jelentés nem feltétlenül hasznos, mivel sok más felhasználó valószínűleg már jelentette, és dolgozik rajta.

A legtöbb esetben ez nem jelenti azt, hogy a Canonical rendszer kritikusan sérült vagy nem fog működni; ezek egyszerűen tájékoztató üzenetek, és a rendszer továbbra is megfelelően működik. Továbbá, ha csökkenteni szeretnéd ezeknek az üzeneteknek a számát, azt javaslom, hogy tartsd naprakészen a rendszeredet. Ez nem garantálja, hogy nem fognak megjelenni, de legalább azok a hibák, amelyeket javításokkal kijavítottak, nem fognak többé zavarni.

Rendben, akár azért szeretnéd engedélyezni, mert a múltban letiltottad, és nem emlékszel, hogyan kell újra bekapcsolni, akár ha el akarsz búcsúzni tőle, és meg szeretnéd akadályozni, hogy ezek az üzenetek újra megjelenjenek, az Appport hibajelentését a terminálból módosíthatod :

Az engedélyezéshez :

sudo service apport start

A letiltáshoz :

sudo service apport stop

Ne feledd, hogy ezt a systemd `systemctl` parancsával is megteheted. Ha azt szeretnéd, hogy indításkor letiltsd , azaz újraindításkor nem lesz újra aktív:

sudo nano /etc/default/apport

És miután megnyitottuk a fájlt a szerkesztővel, az "enable = 1" sort "enable = 0" -ra változtatjuk. És végleges lesz, ha a módosításokat elmentjük a Control + X és Y gombokkal.


Hozzáadás előnyben részesített forrásként a Google-ben