How to change the User Agent in SRWare Iron

Ya we saw the advantages of using SRWare Iron instead of Chromium / Chrome and as I said in that article, change the User Agent Iron is very simple.

We just have to open a terminal as root, and create with our favorite text editor a file in / Opt / with the name UA.ini.

$ sudo nano /opt/UA.ini

We put in this file:

Mozilla / 5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) Debian Iron / 15.0.900.2 Safari / 535.2

And ready.


The content of the article adheres to our principles of editorial ethics. To report an error click here!.

71 comments, leave yours

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

*

*

  1. Responsible for the data: Miguel Ángel Gatón
  2. Purpose of the data: Control SPAM, comment management.
  3. Legitimation: Your consent
  4. Communication of the data: The data will not be communicated to third parties except by legal obligation.
  5. Data storage: Database hosted by Occentus Networks (EU)
  6. Rights: At any time you can limit, recover and delete your information.

  1.   gadi said

    I can confirm it, it works.

    1.    gadi said

      Ok, in the comment the logo of the distro does not appear, but in the header of the blog it does. It's Chakra, by the way.

      1.    elav <° Linux said

        I don't know why that logo comes out hahaha. I had seen it in my life. Maybe if you change Iron for SRWare Iron the original will come out 😀

  2.   gadi said

    Let's try again. I have looked in another comment of mine above, without this modification, and yes, the correct thing is to put SRWare Iron. My line is:

    Mozilla/5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit/535.2 (KHTML, like Gecko) Chakra SRWare Iron/15.0.900.2 Safari/535.2

    What happens is that the Chakra logo does not appear in the comments. As I say, in the header it does appear.

    1.    Courage said

      The same is not added the logo of Chakra but at least the browser works perfectly

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux said

      That's the fault of the comment plugin, which doesn't have Chakra support yet 🙁
      I promise to modify the plugin when I have a chance, so I add support for Chakra, Pardus, Tuquito and some other distro 🙂

    3.    Erithrym said

      Well, I have that line, changing Chakra for LMDE, of course, and the strange icon keeps appearing ...: S

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux said

        What if you try "Linux Mint"?

        1.    Erithrym said

          If I put Linux Mint it gives me what is now

        2.    Erithrym said

          What seems strange to me is that above it keeps telling me that I have LMDE: S

          1.    Erithrym said

            Ok, now you already updated XD
            It already tells me that I have Mint and in the comments too, but in the browser symbol that strange icon keeps appearing

          2.    Courage said

            Show me the whole line

          3.    Erithrym said

            The complete line is Mozilla/5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit/535.2 (KHTML, like Gecko) Linux Mint SRWare Iron/15.0.900.2 Safari/535.2

            1.    KZKG ^ Gaara <"Linux said

              I think the ugly icon is simply because that is the icon that brings the plugin for Iron 🙁… damn, I really have to spend some time and modify the plugin that ¬¬


          4.    Courage said

            Will that Mozilla not influence?

          5.    Erithrym said

            I don't know, I copied the code as Elav put it and I made the modifications so that, supposedly, it would show the browser and the operating system correctly ... since Iceweasel does not show me the operating system well in the comments, but that is because of the plugin, which doesn't have LMDE added yet

          6.    Courage said

            Well elav to see if it happens because I think it could be Mozilla / 5.0

            1.    elav <° Linux said

              It may be, I copied the line that came by default in Iron and only added Debian to it. Where I put Debian it said Chrome / 15.xx.xxxx


          7.    Erithrym said

            Ok, my new line is the following:
            Mozilla/5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit/535.2 (KHTML, like Gecko) LMDE Chrome/15.0.900.2 Safari/535.2
            Would it be fine like this, elav?

          8.    Erithrym said

            Ok, now the OS does not detect me in the comments, but Chrome makes me browser ... let's see if leaving only Iron ...

  3.   gadi said

    Sorry I floored the comments. New test.

    1.    Courage said

      You have loaded it

    2.    gadi said

      Nothing, the only way for the correct browser logo to appear is without the modification. So I made the comment that Courage answered (I didn't notice reboot).

    3.    KZKG ^ Gaara <"Linux said

      Nothing man don't worry 😉

      1.    elav <° Linux said

        No problem !!!

  4.   isar said

    I have a problem with where the distro logo is displayed in the header. It shows me like this:

    1.    isar said

      Dish, the link has not gone out before So

      1.    isar said

        Fuck, let's see if the third time I hit xD http://i42.tinypic.com/2lmw175.png

        1.    elav <° Linux said

          We are in the process of solving that problem 😀

  5.   Jhals said

    Sorry for the flood, but trying xD

    1.    Jhals said

      Apparently it only shows the Iron only xD, I would like to see the plugin code to see if it can be fixed or to see if they could already fix this 😀

      1.    isar said

        I think the problem is that the Chrome string does not come out in the User-Agent, if now I get it right, I put my User-Agent

        1.    isar said

          Okay, add Chrome / 15.0.900.2 after Iron / 15.0.900.2 and it should work for you.

  6.   ppsalama said

    Following the same instructions works for me, doesn't it? ... sending ...

    1.    ppsalama said

      Well no ... sorry to try commenting ...

      1.    ppsalama said

        nothing?

  7.   ppsalama said

    Well, I don't want to flounder anymore. I have modified my user agent like this again (before it only put Iron)

    Mozilla / 5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) Archlinux SRWare Iron / 15.0.900.2 Safari / 535.2
    if it doesn't come out ... is there a website where I can try (without having to comment here)?
    Thank you

  8.   Diazepan said

    Testing

    1.    KZKG ^ Gaara said

      By the way, Isar also made a correction in Iron's recognition 😀

      1.    Jamin samuel said

        my command line is this:

        Mozilla / 5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) Linux Mint SRWare Iron / 15.0.900.2 Safari / 535.2

        1.    Jamin samuel said

          and nothing happens ahahahaha crazy with this I'm going to go crazy I haven't been able to hit the nail on the head 😀

  9.   Jamin samuel said

    Proving to have what happens 🙂

    1.    Jamin samuel said

      ahaha well nothing happened, everything is the same: and the command line is this:

      Mozilla / 5.0 (X11; Linux i686) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) Debian Iron / 15.0.900.2 Chrome / 15.0.900.2

      Any Suggestions?

  10.   Diazepan said

    Test

    1.    Diazepan said

      2 test

      1.    diazepan said

        prueba3

  11.   Wolf said

    1 test

    1.    Wolf said

      2 test

  12.   Leper_Ivan said

    Ok, I finally got it ..

    Mozilla / 5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) ArchLinux Iron / 15.0.900.2 Safari / 535.2

    That's the UA.ini line for ArchLinux ..

    1.    Manuel de la Fuente said

      According to UserAgentString.com is wrong, it should be like this:

      Mozilla / 5.0 (X11; Arch Linux x86_64) AppleWebKit / 535.2 (KHTML, like Gecko) Iron / 15.0.900.2 Chrome / 15.0.900.2 Safari / 535.2

      Only that way does it say that you use "Arch Linux distribution". But he still recognizes it in the comments and the logo of the sidebar, so if you like stick with that one.

  13.   Rots87 said

    testing

  14.   Rayonant said

    Testing UA

    1.    Rayonant said

      Testing again

  15.   Helena said

    1 test

  16.   Helena said

    2 test

    1.    Helena said

      test 3 * how embarrassing *

  17.   Helena said

    try 4 and I don't know why the apple logo comes out: /, I'm using arch

    1.    Helena said

      to see if this is the final test

  18.   charlie_sunday said

    prueba

  19.   charlie_sunday said

    excellent it worked thanks! 😀

  20.   downloads said

    Testing 1

  21.   downloads said

    Testing 2 and 3

  22.   Ferran said

    test 1

  23.   Ferran said

    test 2

  24.   Ferran said

    test 3

  25.   Wisp said

    Excellent

    1.    Wisp said

      2

      1.    Wisp said

        3

        1.    Wisp said

          4

          1.    Wisp said

            5

  26.   Wisp said

    6