Ing 2035 jam atom bakal mandheg nyinkronake

jam atom

Wiwit taun 2035, ora ana detik ekstra sing bakal ditambahake kanggo nyinkronake jam karo wektu astronomi

Ing Konferensi Umum babagan Bobot lan Ukuran, diputusake, saka paling ora 2035, kanggo mungkasi sinkronisasi périodik jam atom. referensi donya karo wektu astronomi bumi.

Iki amarga inhomogeneity rotasi bumi, jam astronomi rada konco referensi, lan kanggo nyinkronake wektu sing tepat, wiwit taun 1972, jam atom ditundha nganti detik saben sawetara taun, sanalika prabédan antarane referensi lan wektu jam astronomi tekan 0,9 detik (koreksi pungkasan saka jinis iki yaiku 8 taun kepungkur).

Saiki, wiwit taun 2035, sinkronisasi bakal mandheg lan beda antarane Wektu Universal Terkoordinasi (UTC) lan wektu astronomi (UT1, tegese wektu surya) bakal nglumpukake.

Masalah mungkasi tambahan ekstra detik wis dibahas ing Biro Timbangan lan Pengukuran Internasional wiwit 2005, nanging kaputusan wis saya postponed. Ing jangka panjang, gerakan rotasi Bumi alon-alon amarga pengaruh gravitasi Bulan, lan interval antarane sinkronisasi mudhun kanthi wektu, umpamane, yen dinamika tetep sawise 2000 taun, wong kudu ngenteni. detik anyar kanggo ditambahake saben sasi.

Penyimpangan ing paramèter rotasi bumi ana ing alam acak lan owah-owahan, diamati ing taun anyar, bisa mimpin kanggo ora perlu kanggo nambah, nanging kanggo subtract liyane ekstra.

Minangka alternatif kanggo sinkronisasi detik demi detik, kamungkinan sinkronisasi karo akumulasi owah-owahan dianggep kanthi 1 menit utawa 1 jam, sing mbutuhake koreksi wektu saben pirang-pirang abad. Kaputusan pungkasan babagan metode sinkronisasi tambahan samesthine bakal ditindakake sadurunge 2026.

Kaputusan kanggo nundha wektu per detik amarga akeh gangguan ing sistem piranti lunak related kanggo kasunyatan sing sak sinkronisasi 61 detik muncul ing salah siji menit. Ing 2012, sinkronisasi kasebut nyebabake kegagalan gedhe ing sistem server sing dikonfigurasi kanggo nyinkronake wektu sing tepat nggunakake protokol NTP.

Amarga unwillingness kanggo nangani katon ekstra detik, sawetara sistem macet ing daur ulang lan wiwit nggunakake sumber daya CPU rasah. Ing sinkronisasi sabanjure, sing kedadeyan ing 2015, kayane pengalaman sedih sing kepungkur wis dianggep, nanging ing kernel linux, sajrone tes awal, bug ditemokake (didandani sadurunge sinkronisasi), sing nyebabake sawetara timer mbukak sedetik luwih dhisik tinimbang jadwal.

Sanajan ing wektu sing suwe, rotasi Bumi saya alon amarga ditarik dening Bulan, percepatan wiwit taun 2020 uga ndadekake masalah kasebut luwih angel amarga, sapisanan, kabisat detik bisa uga kudu dicopot, tinimbang ditambahake. UTC mung kudu alon-alon kanggo ngenteni Bumi, ora skip kanggo nyekel. "Iku diterangake minangka masalah Y2K, amarga iku soko kita wis tau kanggo menehi hasil karo,"Sa Donley, referensi kewan omo komputer sing padha samesthine kanggo kedaden ing awal 2000s.

Wiwit paling server NTP umum terus menehi ekstra liya minangka, tanpa burem dadi sawetara interval, saben sinkronisasi jam referensi dianggep minangka darurat sing ora bisa ditebak (ing wektu wiwit sinkronisasi pungkasan, dheweke bisa lali babagan masalah kasebut lan ngleksanakake kode sing ora nggatekake karakteristik ing pitakon).

Masalah uga muncul ing sistem finansial lan industri, sing mbutuhake wektu akurat nelusuri pangolahan karya. Wigati dicathet yen kesalahan sing ana gandhengane karo detik ekstra katon ora mung nalika sinkronisasi, nanging uga ing wektu liyane, contone, bug ing kode kanggo mbenerake tampilan detik ekstra ing GPSD nyebabake owah-owahan wektu 1024 minggu. ing Oktober 2021. Iku hard kanggo mbayangno apa anomali ora kanggo nambah, nanging subtracting detik bisa mimpin.

Apike, mandap sinkronisasi duwe drawback, kang bisa mengaruhi operasi saka sistem dirancang kanggo UTC lan UT1 kaping padha. Masalah bisa muncul ing astronomi (contone, nalika nyetel teleskop) lan sistem satelit.

sumber: https://www.nature.com/


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.