Fedora 37 kalebu Gnome 43, paningkatan keamanan, dhukungan RPi 4 lan liya-liyane.

Fedora-37

Fedora 37 minangka versi stabil paling anyar saka distribusi.

Sawetara dina kepungkur release saka versi anyar saka Fedora 37 iki announced lan versi anyar iki nyorot dhukungan resmi kanggo Raspberry Pi 4, mbusak dhukungan kanggo 7-bit ARMv32, Fedora CoreOS dianyari menyang edisi Fedora, RPM 4.18, LXQt 1.1, antara liya.

Versi anyar saka Fedora 37 Fokus ing Pengalaman Desktop lan minangka biasanipun Fedora Workstation nawakake versi paling anyar saka GNOME 43 kalebu panel "Keamanan Piranti" anyar ing Setelan, sing menehi pangguna informasi babagan keamanan hardware lan perangkat kukuh ing sistem. Adhedhasar versi sadurungé, app liyane wis njejeri Dhasar GNOME menyang versi paling anyar saka Toolkit GTK, nawakake kinerja sing luwih apik lan tampilan lan rasa modern.

Saliyane iki, uga disorot sing sawetara owah-owahan wis digawe kanggo nyederhanakake dicokot instalasi, amarga paket basa kanggo browser Firefox wis dipérang dadi subpaket. Iki tegese bisa mbusak paket "firefox-langpacks" yen lokalisasi ora dibutuhake dening pangguna. Paket runtime kanggo gettext, alat sing mbantu paket liyane ngasilake teks multibasa, dipérang dadi subpaket sing kapisah.

Sawise sawetara kegagalan, sing paling anyar yaiku cacat keamanan OpenSSL, Fedora 37 ngenalake kabijakan TEST-FEDORA39 kang portends owah-owahan ngrancang kanggo release mangsa. Kabijakan anyar iki nyedhiyakake kanggo nglirwakake tanda tangan Algoritma Hash Aman 1 (SHA-1).

Ngomong babagan kriptografi, paket kasebut openssl1.1 saiki ora digunakake, sanajan iku kudu nyatet sing bakal terus kasedhiya, nanging tim Fedora nyaranake nganyari kode kanggo nggarap openssl 3. OpenSSL minangka toolkit enkripsi kanthi rong perpustakaan, libcrypto lan libssl, sing nyedhiyakake implementasi algoritma kriptografi lan protokol komunikasi SSL / TLS, uga antarmuka baris perintah, openssl.

Anyar liyane sing katon ing versi Fedora 37 anyar iki yaiku kompatibilitas karo Raspberry Pi 4 saiki resmi kompatibel karo Fedora Linux, kalebu kertu grafis sing digawe cepet.

Ing sisih liya, uga nyebutake ARM, Fedora Linux 37 ngeculake dhukungan kanggo arsitektur ARMv7 (uga dikenal minangka arm32 utawa armhfp).

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, ing versi iki, Tim Fedora nganyari paket utama basa pamrograman lan perpustakaan sistem, kalebu Python 3.11, Golang 1.19, glibc 2.36, and LLVM 15.

Minangka kanggo edisi Fedora, edisi Server saiki ngasilake gambar disk KVM kanggo nggawe luwih gampang kanggo mbukak server ing mesin virtual. Autorelabel saiki mlaku kanthi paralel, nggawe operasi "fix file" luwih cepet.

Fedora Spins and Labs kalebu Fedora Comp Neuro, sing nyedhiyakake alat kanggo neuroscience komputasi, lan lingkungan desktop kayata Fedora LXQt, sing nyedhiyakake lingkungan desktop sing entheng. Lan arsitektur alternatif: ARM AArch64, Power lan S390x.

Iki uga disorot Fedora Linux 37 ngenalake rong edisi anyar marang sing wis ana:

  • Fedora Workstation - minangka sistem operasi sing resik lan gampang digunakake kanggo komputer desktop lan laptop, kanthi alat lengkap kanggo pangembang lan pencipta kabeh jinis.
  • Server Fedora: Iki minangka sistem operasi sing kuat lan fleksibel sing kalebu teknologi pusat data sing paling apik lan paling anyar. Iki ngidini sampeyan ngontrol kabeh infrastruktur lan layanan.
  • Fedora IoT - Nyedhiyakake platform open source sing dipercaya minangka dhasar sing kuat kanggo ekosistem IoT.
    Fedora Cloud edition - minangka gambar sistem operasi basis minimal sing kuat lan gambar khusus sing kasedhiya kanggo digunakake ing awan umum lan pribadi.
    Fedora CoreOS minangka sistem operasi minimalis, fokus ing kontainer, lan nganyari dhewe.
  • Fedora Cloud bali. Kelompok Kerja Awan wis ngalami kebangkitan maneh kegiatan. Awan kasebut nyedhiyakake dhasar sing apik kanggo Fedora kanggo mbukak ing awan umum utawa pribadi. AMI bakal kasedhiya ing Pasar AWS ing minggu iki, lan saluran komunitas saiki langsung.

Ngundhuh lan entuk Fedora 37

Kanggo sing kepengin nyoba utawa nginstal Fedora 37 versi anyar, sampeyan bisa entuk gambar sistem ing situs web resmi. Gambar disiapake bebarengan karo Spins klasik karo KDE Plasma 5, Xfce, MATE, Cinnamon, LXDE lan lingkungan desktop LXQt.

Linke yaiku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Montoya Villalobos ngandika

    Artikel iki katon apik banget lan informatif ing wektu sing padha. Aku pengin informasi liyane. Sejatine, aku arep mbukak blog pisananku. Wektu iki, aku pengin nyewa wong sing bisa nulis artikel kanggo aku saben dina. Punika conto pad nulis sing bisa sampeyan tindakake https://ejemplius.com/muestras-de-ensayos/musica/ Aku ngenteni tanggapanmu. Sugeng dina!