Kabeh babagan GParted Live lan sing anyar ing versi 1.4.0-6

Kabeh babagan GParted Live lan sing anyar ing versi 1.4.0-6

Kabeh babagan GParted Live lan sing anyar ing versi 1.4.0-6

Iku wis meh 3 taun wiwit kita ono ing warta babagan "GParted Live", lan wiwit padha mung announced kasedhiyan ing versi saiki 1.4.0-6Nah, saiki iki wektu sing pas.

Ya, sampeyan salah siji saka wong-wong sing durung tau nggunakake alat iki, iku pas kanggo sedhela antisipasi sing ora mung teka minangka Distribusi GNU/Linux ing format ISO kanggo digunakake langsung (urip), nanging kasedhiya minangka a paket mandiri sing bisa diinstal ing sembarang Sistem operasi berbasis GNU/Linux.

GParted

Lan kaya biasane, sadurunge mlebu kanthi lengkap ing topik dina iki ing Distribusi GNU / Linux nelpon "Garted Live", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

GParted
Artikel sing gegandhengan:
GParted 1.1 wis dirilis kanthi sawetara perbaikan lan warta

SystemRescue: Versi anyar 8.0 kasedhiya wiwit Maret 2021
Artikel sing gegandhengan:
SystemRescue: Versi anyar 8.0 kasedhiya wiwit Maret 2021

GParted Live: Versi 1.4.0-6 kasedhiya

GParted Live: Versi 1.4.0-6 kasedhiya

Apa GParted Live?

Live GParted saiki a sistem operasi bootable nggunakake saka a media bootable (CD/DVD/USB) ing komputer. Kanthi cara kasebut, supaya bisa nindakake macem-macem tugas teknis sing gampang, dadi sing utama, kekuwatan ngowahi kabeh partisi hard drive sing dideteksi.

Uga, GParted minangka Editor Partisi resmi proyek GNOME, sing, alat becik kanggo nggawe, ngatur maneh lan mbusak partisi disk babagan Lingkungan Desktop GNOME, lan liya-liyane, amarga kesederhanaan lan kompatibilitas.

Akibate, karo, apa urip utawa diinstal, sapa bisa partisi disk dadi siji utawa luwih partisi salah siji utawa ngganti organisasi (ukuran partisi) nalika ngreksa isi partisi.

Fitur

Kanthi rinci, kita bisa ngilangi fitur umum lan fungsi GParted kaya ing ngisor iki:

  • Gawe tabel partisi: Ketik MS-DOS utawa GPT.
  • Coba ngluwari data saka partisi sing ilang.
  • Aktifake lan mateni panji partisi: Boot lan didhelikake.
  • Selarasake partisi menyang silinder tradisional utawa wates Mebibyte (MiB).
  • Ngatur partisi: Nggawe, mindhah, nyalin, ngowahi ukuran, mriksa, label lan mbusak.

Uga, GParted bisa mlaku kanthi optimal karo piranti panyimpenan ing ngisor iki:

  • Hard drive (SATA, IDE lan SCSI).
  • Tipe RAID (Hardware, BIOS lan Software).
  • Jinis memori flash (memori USB, drive SSD lan memori NVMe.
  • Piranti panyimpenan kanthi ukuran sektor apa wae (512, 1024, 2048, 4096 bait lan liya-liyane).

Pungkasan, GParted ndhukung tumindak ing ngisor iki ing sistem file:

GParted ndhukung tumindak ing ngisor iki ing sistem file

Apa anyar ing versi saiki 1.4.0-6

release iki saka Live GParted wis warta sithik banget, lan kaya ing ngisor iki:

  1. Kernel Linux dianyari dadi 6.0.6-2.
  2. Sistem operasi GNU/Linux dhasar wis dianyari. Mula, versi iki saiki adhedhasar repositori Debian Sid (ing 2022/Nov/03).
  3. Paket liyane kalebu ing versi iki, yaiku: vim, pv, htop, bmon, nmon, zutils, pigz, xz-utils, zstd, zip, unzip, colordiff, xxd, vbindiff, cifs-utils, smbclient, nmap, xrdp , rdesktop, usbutils, vlan, podo karo.

Wigati dimangerteni, gparted minangka app, iku isih arep kanggo Versi 1.4.0 dirilis ing tanggal 28/03/2022, lan peluncuran kasebut minangka barang anyar, sawetara ing ngisor iki:

  1. Ditambahake bcache lan JBD EXT3/4 deteksi jurnal eksternal.
  2. Tambahan saka kamungkinan saka Labeling dipasang btrfs, ext2/3/4 lan xfs sistem file.
  3. Ndeteksi titik gunung kanggo sistem file sing dienkripsi lan nggulung cepet ing kothak kombo pilihan drive.

para informasi luwih lengkap babagan GParted sampeyan bisa ngunjungi situs web ing GitHub, GitLablan SourceForge.

Nganyari lan ngoptimalake MX-Linux 19.0 lan DEBIAN 10.2 sawise nginstal
Artikel sing gegandhengan:
Nganyari lan ngoptimalake MX-Linux 19.0 lan DEBIAN 10.2 sawise nginstal
Piranti Lunak Gratis Gratis kanggo Distributor GNU / Linux ing taun 2020
Artikel sing gegandhengan:
Program Piranti Lunak Gratis Gratis kanggo Distributor GNU / Linux ing taun 2020

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Cekakipun, kalorone "Garted Live" minangka Aplikasi GParted, Padha a solusi lunak kelangan sing ngidini kita ngatur disk kita kanthi visual lan grapyak, Dene kang pemisahan. Mulane, bebarengan karo liyane, iku ora bisa ilang minangka a aplikasi teknis sing penting ing sembarang Distribusi GNU / Linux. Wiwit, loro ing awal kanggo nginstal, utawa mengko nalika kita nambah hard drive anyar, kita bakal tansah kudu gampang ngatur. Sing, kanggo nggawe, ngowahi utawa mbusak partisi ing kanggo macem-macem tujuan.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Robert Diaz ngandika

    Sugeng kanggo kasunyatan, alat sing luwih migunani, aku bakal ngomong indispensable. Sampeyan kudu ngerti yen bisa diinstal ing Parrot kaya ing Kali. Iku bakal wicaksana banget yen diiringi DISCS amarga nggampangake. ngrekam gambar liyane.

    1.    Instal Linux Post ngandika

      Salam, Robert. Matur nuwun kanggo komentar sampeyan. Sa adoh aku ngerti, kasedhiya ing kabeh repositori distro. Coba command prompt: sudo apt install gparted .