GPU-Viewer: Open Source Informasi Komputer Viewer

GPU-Wiever: Open Source Computer Information Viewer

GPU-Wiever: Open Source Computer Information Viewer

La urip saben dina Linux iku biasane, sing bisa Count ing akeh alternatif app kanggo tugas sing padha. Lan nalika entuk informasi khusus utawa umum babagan kita komputer (hardware/software) ana akeh cara sing bisa ditindakake. Wiwit printah terminal native (conto: dmesg, dmidecode, acpi, free, uname, lsb_release, lspci, lsusb, lsscsi, lsmod, fdisk, blkid), program CLI saka pihak katelu (contone: lshw, inxi), nganti aplikasi desktop Gratis lan mbukak (GUI) (CPU-X lan CPUFetch, lan Hardinfo). Nalika dina iki, kita bakal njelajah siji dikenal minangka "GPU Viewer".

Piranti lunak cilik iki, menarik alat open source, lan babar blas free, kang utamané ngidini kita nampilake data teknis (nilai) kanthi rinci babagan sistem grafis, gegandhengan karo OpenGL, Vulkan lan OpenCL.

AMD ATI

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kiriman iki babagan aplikasi kasebut "GPU Viewer", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

AMD ATI
Artikel sing gegandhengan:
AMD ngeculake nganyari kanggo Radeon GPU Analyzer lan nambah dhukungan kanggo Vulkan

Artikel sing gegandhengan:
Rong alat sing apik kanggo overclock NVIDIA lan AMD GPU ing sangisore Linux

GPU-Wiever: Frontend saka glxinfo, vulkaninfo, clinfo lan es2_info

GPU Viewer: Frontend saka glxinfo, vulkaninfo, clinfo lan es2_info

GPU Viewer

Miturut sampeyan situs web resmi ing GitHub, Aplikasi iki (GPU Viewer) iku antarmuka grafis kanggo program (perintah CLI) glxinfo, vulkaninfo, clinfo, lan es2_info. Pramila tujuane kanggo njupuk kabeh rincian penting program kasebut kanggo nampilake ing GUI pangguna-loropaken.

Saiki, iku ngembangaken ing Python3 (pygobject karo GTK3). Lan kanggo entuk (ekstrak) kabeh data teknis saka aplikasi kasebut (glxinfo / vulkaninfo / clinfo) lan nampilake ing ngarep, nggunakake perintah grep, kucing, awk.

Instalasi

Macem-macem mekanisme bisa dileksanakake kanggo instalasi. Tuladhane:

Repositori

Kanggo nggawe sampeyan instalasi liwat repositori, prosedur ing ngisor iki kudu ditindakake:

  • sudo add-apt-repository ppa: arunsivaraman / gpuviewer
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get nginstal gpu-viewer

Manajer paket CLI (dpkg, apt-get, aptitude lan apt) + .deb installer

Kanggo nggawe sampeyan instalasi liwat manager paket Nggunakake file installer format .deb sing kasedhiya, prosedur ing ngisor iki kudu ditindakake:

  • Download file installer paling anyar sing kasedhiya Kene.
  • Jalanake manajer paket CLI sing dipilih lan jalanake perintah instalasi sing dibutuhake.
  1. sudo dpkg -i nginstal gpu-viewer
  2. sudo apt-get nginstal ./gpu-viewer_1.42J1-1_amd64.deb
  3. sudo aptitude ./gpu-viewer_1.42J1-1_amd64.deb
  4. sudo apt nginstal ./gpu-viewer_1.42J1-1_amd64.deb

Manajer paket Flatpak

Diwenehi, GPU-Viewer uga kasedhiya ing format Flatpak, minangka bisa diverifikasi ing Flathub, kita bisa, kanthi mangkono, nglakokake printah ing ngisor iki ing terminal:

  • flatpak nginstal flathub io.github.arunsivaramanneo.GPUViewer

Perangkat Lunak GNOME

Kanggo sing nggunakake Piranti Lunak GNOME (Graphical Package Manager / Software Store) prosedur kasebut bakal kaya ing ngisor iki:

  • Miwiti Toko Piranti Lunak lan goleki GPU-Viewer

  • Miwiti instalasi GPU-Viewer

njelajah app

Nalika aplikasi diwiwiti, iku nuduhake sawetara tab sing nuduhake beda nilai utawa data teknis. Tab iki dipérang utawa dipérang kaya ing ngisor iki:

  • Vulkan

Iki kalebu informasi sing ana gandhengane karo karakteristik piranti, watesan piranti, ukuran piranti, format, jinis memori lan tumpukan, kulawarga antrian parsial, conto, lan lapisan.

  • kapan

Nawakake informasi OpenGL, informasi OpenGL ES, watesan hardware OpenGL lan ekstensi ditampilake miturut vendor beda, ndeleng setelan buffer pigura GLX lan informasi EGL, informasi EGL

  • OpenCL

Nawakake rincian platform, rincian piranti, memori piranti lan rincian gambar, eksekusi piranti lan kapabilitas antrian, rincian vektor piranti, jumlah total platform, nomer piranti kanggo platform.

  • VDPAU (NVIDIA API)

Pungkasan, kalebu tab "bab" ngendi sampeyan bisa ndeleng lisensi, ndeleng log pangowahan, ndeleng informasi migunani kanggo nyumbang liwat PayPal, ngakses link saka kaca utama GPU Viewer ing Github, kanggo ndeleng informasi kesalahan ing aplikasi.

acrit 1
Artikel sing gegandhengan:
Alacritty - Emulator Terminal Akselerasi GPU
GLMark2
Artikel sing gegandhengan:
Cara ngukur kinerja GPU kita

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, app "GPU Viewer" ngidini kita cepet lan gampang diwenehi jumlah luar biasa saka informasi babagan kertu grafis digunakake, lan sing dileksanakake Teknologi Vulkan lan OpenGL. Antarane liyane Spesifikasi teknis penting.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.