Hardware GNU / Linux: Perusahaan lan Komputer sing ora ana GNU / Linux

Hardware GNU / Linux: Perusahaan lan Komputer sing ora ana GNU / Linux

Hardware GNU / Linux: Perusahaan lan Komputer sing ora ana GNU / Linux

Suwe-suwe, salah sawijine kekarepan, impen utawa ambisi pangguna utawa anggota Piranti Lunak Gratis, Open Source lan Komunitas GNU / Linux, iku duweke kita Sistem Operasi utawa Distribusi (Distros) manggoni persentasi sing apik kanggo pie, ing babagan Suster Operasional digunakake ing komputer, desktop lan laptop.

Lan akeh warta babagan iki wis saya tambah, sanajan persentase isih sithik banget. Miturut portal kasebut NetMarketShare, ing suwene 12 wulan persentasi dununge kanggo 2.18%, nalika kanggo wulan Juni 2020, dununge ing 3,61%, sing nuduhake cenderung cilik kanggo tuwuhing GNU / Linux ing Desktop komputer pangguna, umume.

Hardware & GNU / Linux: Pambuka

Kajaba iku, kanggo metrik apik sing dituduhake NetMarketShare babagan GNU / Linux ing komputer, kudu entuk gaya sing mantep lan andal ing wektu sing saben dina luwih perusahaan nginstal pabrik, kalorone ing komputer desktop lan laptop, beda Distributor GNU / Linux, duwe utawa komunitas, dioptimalake lan dikonfigurasi kanthi apik kanggo kinerja sing paling apik.

Kanthi cara kaya ngono, supaya bisa nawakake sing apik banget dhukungan sawise-sales, yen prelu, kanggo a kepuasan pangguna sing luwih dhuwur, anyar utawa ora, saka GNU / Linux.

Hardware & GNU / Linux: Konten

Hardware & GNU / Linux

Babagan poin iki, kaya sing wis kasebut sadurunge ing publikasi sadurunge diarani "Program Sertifikasi Produk Hardware: Ngormati Kebebasan Sampeyan", saiki ana program dhukungan sing apik kanggo ngupayakake pencapaian tujuan kasebut.

Ngutip postingan kasebut, iki ditambahake ing ngisor iki:

"Program sertifikasi produk perangkat lunak Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF) sing diarani "Ngormati Kebebasan Sampeyan" (RYF) nawakake sertifikasi lan tandha resmi sing bisa ditampilake ing piranti hardware sing nduweni kualifikasi padha Program iki nyengkuyung nggawe lan adol perangkat keras sing nyengkuyung ngurmati kebebasan lan privasi, lan kontrol liwat kita, para pangguna (konsumen)".

Uga, ing situs web resmi program iki RYF saka FSF, sampeyan bisa entuk dhaptar cilik nanging apik Hardware sing kompatibel lan disertifikasi, utamane komputer Workstation, Server lan Laptop con GNU / Linux, lan malah wis diinstal.

Perusahaan sing wis diinstal komputer lan pabrik GNU / Linux

Disertifikasi miturut program RYF

  • Kamardikan: Perusahaan teknologi kanthi investasi ing R&D lan merek komputer pribadi dhewe, dununge ing New Jersey, Amerika Serikat.
  • Viking: Perusahaan hosting web kanthi gratis, sing layanane 100% adhedhasar firmware boot gratis, piranti lunak gratis lan didukung energi ijo sing disertifikasi. Kajaba iku, dheweke duwe toko online sing nawakake server lan workstation gratis. Kantor pusaté ana ing Aachen, Jerman.
  • TechnoEthical: Perusahaan penjualan sing dadi toko online sing adol hardware sing kompatibel karo Sistem Operasi sing ngurmati kebebasan pangguna, kaya sing ditemtokake ing Proyek GNU. Kantor pusaté dununge ana ing Bukares, Romania (Uni Eropa).

Wong liya sing ora kalebu program RYF

  1. KaisarLinux
  2. Ketik
  3. Juno Komputer
  4. Sertifikasi Linux
  5. Pine64
  6. Purism
  7. Slimbook
  8. Lab bintang
  9. System76
  10. Thinkpenguin
  11. Tuxedo
  12. vant

Lan pungkasan nanging ora kalah penting, luwih becik dicathet yen sawetara raksasa teknologi seneng Dell y HP, dheweke wis ngerti Program adol komputer nganggo GNU / Linux ora ana ing kothak, Dene wong liya Buta teknologi, darmabakti luwih utawa mung kanggo Server Linux. Nanging kabeh mau menehi sumbangan wedhi kanggo nelukake Desktop pangguna, umume.

Gambar umum kanggo kesimpulan artikel

kesimpulan

Muga-muga bisa iki "postingan cilik sing migunani" babagan tawaran saiki saka Hardware Komputer (PC) kanthi pabrik GNU / Linux sing wis diinstal, dening akeh perusahaan komersial; dadi akeh kapentingan lan sarana, Kanggo kabeh «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» lan menehi kontribusi gedhe kanggo panyebaran ekosistem aplikasi sing apik, gigantic lan berkembang «GNU/Linux».

Lan kanggo informasi luwih lengkap, aja ragu-ragu ngunjungi Perpustakaan online minangka OpenLibra y jedit kanggo maca buku (PDF) babagan topik iki utawa liyane wilayah ilmu. Saiki, yen sampeyan seneng iki «publicación», aja mandheg anggone nuduhake karo wong liya, ing Situs web, saluran, grup, utawa komunitas favorit jaringan sosial, luwih becik gratis lan mbukak minangka Mastodon, utawa aman lan pribadi kaya Telegram.

Utawa cukup bukak kaca ngarep ing SakaLinux utawa gabung karo Saluran resmi Telegram saka DesdeLinux kanggo maca lan milih publikasi sing menarik iki utawa liyane «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» lan topik liyane sing ana gandhengane karo «Informática y la Computación», lan «Actualidad tecnológica».


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Giovanni ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo nyebutake kita.

    Gio (Juno)