Distribusi Anaconda: Suite Paling Lengkap kanggo Ilmu Data nganggo Python

Ing sawetara dina kepungkur aku wis sinau lan esthi kanthi jero Basa pamrograman Python sing wis dibahas ing blog kanthi bola-bali, alasan utamane amarga aku duwe sawetara ide sing pengin dakkarepake lan tujuane proses otomatis ing Linux nanging bisa skala ing sistem operasi liyane.

Kabeh panliten iki menehi kesempatan kanggo ketemu anyar alat, trik, lan pandhuan sing bakal migunani banget kanggo programer Python, dadi ing sawetara dina sabanjure, kita bakal bisa nuduhake sawetara artikel sing ana gandhengane karo basa pamrograman sing hebat lan kuat iki.

Distribusi Anaconda minangka salah sawijining alat sing dakanggep kudu dadi dhasar kanggo seri artikel iki, amarga dakanggep Suite paling lengkap kanggo Ilmu Data karo Python lan nyedhiyakake akeh fungsi sing bakal ngidini kita ngembangake aplikasi kanthi cara sing luwih efisien, luwih cepet lan gampang.

Apa Distribusi Anaconda?

Anaconda Punika a Open Source Suiteutawa sing nyakup serangkaian aplikasi, perpustakaan lan konsep sing dirancang kanggo pangembangan Ilmu Data kanthi Python. Ing garis umum Anaconda Distribution minangka distribusi Python sing bisa digunakake minangka manajer lingkungan, manajer paket lan duwe koleksi luwih saka 720 paket open source.

Distribusi Anaconda diklompokake dadi 4 sektor utawa solusi teknologi, Anaconda Navigator, Proyek Anaconda, Ing perpustakaan ilmu data y Count. Kabeh kasebut diinstal kanthi otomatis lan kanthi prosedur sing gampang banget.

Ilmu Data kanthi Python

Nalika nginstal Anaconda, kita bakal kasedhiya kabeh alat sing kasedhiya, kita bisa ngatur liwat antarmuka Navigator antarmuka grafis utawa bisa nggunakake Conda kanggo administrasi liwat console. Sampeyan bisa nginstal, mbusak utawa nganyari paket Anaconda kanthi sawetara klik ing Navigator utawa kanthi printah siji saka Conda.

Fitur Distribusi Anaconda

Suite kanggo Ilmu Data karo Python iki nduweni akeh fitur, ing antarane bisa nyorot babagan ing ngisor iki:

  • Sumber terbuka gratis, kanthi dokumentasi sing cukup rinci lan komunitas sing hebat.
  • Multiplatform (Linux, macOS lan Windows).
  • Sampeyan ngidini sampeyan nginstal lan ngatur paket, katergantungan lan lingkungan kanggo ilmu data karo Python kanthi cara sing gampang banget.
  • Mbantu ngembangake proyek ilmu data nggunakake macem-macem IDE kayata Jupyter, JupyterLab, Spyder, lan RStudio.
  • Nduweni alat kaya Dask, numpy, pandas lan Numba kanggo nganalisis Data.
  • Ngidini bisa nggambarake data nganggo Bokeh, Datashader, Holoviews utawa Matplotlib.
  • Macem-macem aplikasi sing ana gandhengane karo model pembelajaran lan pembelajaran mesin.
  • Anaconda Navigator minangka antarmuka panganggo grafis GUI sing cukup sederhana nanging duweni potensi sing gedhe banget.
  • Sampeyan bisa majeng paket sing gegandhengan karo ilmu data karo Python saka terminal.
  • Nyedhiyakake kemampuan kanggo ngakses sumber belajar sing luwih maju.
  • Ngilangi ketergantungan paket lan masalah kontrol versi.
  • Iki dilengkapi alat sing ngidini sampeyan nggawe lan nuduhake dokumen sing ngemot kode kanthi kompilasi, persamaan, deskripsi lan anotasi.
  • Ngidini sampeyan nyusun Python dadi kode mesin supaya cepet ditindakake.
  • Iki nggampangake nulis algoritma paralel kompleks kanggo ngleksanakake tugas.
  • Ndhukung dhukungan kanggo komputasi kinerja dhuwur.
  • Proyek bisa hotspot, ngidini sampeyan nuduhake proyek karo wong liya lan mbukak proyek ing macem-macem platform.
  • Nyederhanakake implementasi proyek ilmu data kanthi cepet.

Cara nginstal Distribusi Anaconda?

Nginstal Distribusi Anaconda iku gampang banget, mung menyang Bagean download Distribusi Anaconda lan download versi sing dikarepake (Python 3.6 utawa Python 2.7). Sawise didownload, kita mbukak terminal, menyang direktori sing cocog lan nglakokake upaya instalasi kanthi versi sing cocog.

Ganti nganggo jeneng bash sing diunduh
bash Anaconda3-4.4.0-Linux-x86_64.sh
o
bash Anaconda2-4.4.0-Linux-x86_64.sh

Banjur kita kudu pencet enter kanggo terus, kita nampa lisensi kasebut kanthi yes, kita konfirmasi direktori sing bakal nginstal Anaconda lan pungkasane kita milih yes saengga Anaconda dadi prioritas tinimbang Python mesin kasebut.

Saka terminal, kita mbukak Anaconda Navigator kanthi anaconda-navigator lan kita bisa miwiti seneng alat kasebut kaya ing galeri ing ngisor iki.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nggunakake ing ngisor iki Dhaptar prentah Conda sing bakal ngidini sampeyan nginstal lan ngatur paket kanthi cara sing cepet banget.

Alat Suite iki dirancang kanggo Ilmu Data nganggo Python nanging migunani kanggo umume para pangembang python, duwe akeh aplikasi lan paket sing bakal ngidini kita dadi luwih efisien.

Akeh paket lan keperluan sing ana ing Distribusi Anaconda bakal dievaluasi kanthi rinci ing macem-macem artikel sing bakal diterbitake, muga-muga wilayah iki dadi kapentingan sampeyan lan aja lali menehi komentar lan komentar babagan iki.


14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   anonim ngandika

    Excelente

  2.   Jorge Alvarez ngandika

    Ing Windows yen Anaconda, nanging ing Linux aku mesthi luwih gampang nginstal saka setoran, luwih integral karo sistem, luwih gampang dipasang. Paling ora kanggo panggunaan pandas, numpy lan Notebook Jupyter dhasar sing dakwenehake, aku ora nemoni masalah

  3.   Edwin Enrique Vargas ngandika

    Kadal sing apik banget!

  4.   Thaizir El Troudi ngandika

    Apa disaranake kanggo kita sing miwiti python?

    1.    kadal ngandika

      Disaranake banget kanggo sing miwiti python, ana alat ĺ sing diarani notebook jupyter sing dipasang karo Distribusi Anaconda lan muga-muga cocog kanggo sinau lan njupuk cathetan ing python… Bakal entuk artikel babagan alat iki.

      1.    Thaizir El Troudi ngandika

        Aku bakal ngenteni dheweke.

  5.   maxi ngandika

    hello aku ora bisa mbukak anaconda-navigator ing terminal

    1.    Thaizir El Troudi ngandika

      Aku kangelan padha.

      1.    Fabio Gaviria ngandika

        sampeyan kudu luwih dhisik mung pisanan nalika mbukak:

        $ sumber ~ / .bashrc

        Banjur yen mbukak kanthi normal kaya sing katon ing ndhuwur.

  6.   Diego Silverberg ngandika

    Pitakon, apa saluran telegram desdelinux ???

    1.    sadalsuud ngandika

      Iki minangka pitakon sing apik banget, sing dak goleki ora nemu apa-apa

      1.    kadal ngandika

        Saiki kita ora duwe masalah manajemen, nanging kita mikir supaya cepet-cepet ngrampungake. Kanggo komunitas nggabungake.

  7.   efuey ngandika

    Aku wis nginstal Anaconda3 ing LinuxMint 18.2 Aku mbukak spyder lan ngerteni yen mung ngidini aku ngakses hard drive. Sampeyan ora weruh USB. Kepiye cara ngatur pilihan iki? Salam sejatine

  8.   Mesin Virtual ngandika

    Tutorial apik Aku nggawe mesin Lubuntu + Anaconda kanthi siyap kabeh.
    Aku nuduhake yen migunani: https://github.com/Virtual-Machines/Anaconda-VirtualBox