KaOS 2022.10: Wis dirilis lan iki wartane!

KaOS 2022.10: Wis dirilis lan iki wartane!

KaOS 2022.10: Wis dirilis lan iki wartane!

Minangka biasanipun, saben sasi taun, ing syarat-syarat rilis anyar GNU/Linux Distros y versi anyar GNU/Linux Distros, meh saben dina ana warta sing relevan babagan iki. Lan sing bakal kita komentari dina iki yaiku babagan peluncuran anyar "KaOS 2022.10".

Mesthine, akeh sing dadi pembaca sing rajin "SakaLinux", sampeyan bakal ngerti babagan Distro kasebut, amarga kita kerep ngetutake pengumuman rilis. Nanging, kanggo wong sing kurang ngerti, kudu dielingake manawa Distribusi kasebut diciriake, utawa dibedakake kanthi mandiri, khusus fokus ing proyek KDE, lan iku dibangun saka ngeruk bebarengan karo repositori sawijining. Lan ing antarane akeh liyane, inspirasi dening Arch Linux, nanging nganggo paket dhewe, kasedhiya saka repositori dhewe.

KaOS 2022.10: Rilis ISO Stabil Oktober

Lan, sadurunge sampeyan miwiti maca kirim iki babagan peluncuran "KaOS 2022.10", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

KaOS 2022.10: Rilis ISO Stabil Oktober
Artikel sing gegandhengan:
KaOS 2022.04 wis dirilis lan iki wartane

Artikel sing gegandhengan:
KaOS 2020.09 kasedhiya kanthi desain ulang tema, aplikasi anyar lan liya-liyane

KaOS 2022.10: Rilis ISO Stabil Oktober

KaOS 2022.10: Rilis ISO Stabil Oktober

10 perkara anyar utama KaOS 2022.10

Miturut wara-wara peluncuran resmi, iki sawetara saka warta unggulan padha:

Gegandhengan karo installer Calamari

  1. Saiki sampeyan bisa nindakake instalasi khas saka piranti pointing Touchpad utawa Mouse, supaya keyboard ora perlu maneh. Nanging, keyboard virtual wis dileksanakake kanggo modul sing mbutuhake input teks.
  2. Kanggo sing luwih seneng PulseAudio tinimbang Pipewire, modul wis ditambahake (mung KaOS), sing menehi pangguna pilihan kanggo milih server swara sing disenengi (karo Pipewire disetel minangka standar). Dracut minangka standar anyar kanggo nggawe gambar initramfs, lan saiki ndhukung Kernels tanpa versi.
  3. Slideshow sing disajikake sajrone instalasi wis mrikso lengkap, ora ana maneh nggunakake gambar sing beda kanggo saben slide, saiki duwe latar mburi statis lan teks animasi sing minger lan luntur. Antarane efek visual lan owah-owahan liyane.
  4. Uga saiki kalebu pilihan kanggo ndeleng slideshow kanthi informasi babagan distribusi utawa ndeleng apa sing lagi ditindakake dening installer Calamares kanthi milih tampilan log.
  5. Tata letak uga wis diowahi, mula saiki luwih intuisi kanggo mindhah langkah-langkah lan luwih cocog karo aplikasi KaOS liyane sing ditampilake ing mode Live lan boot pisanan ing sistem anyar. Antarane owah-owahan liyane.
  6. Kaya kasebut ing ndhuwur, KaOS wis dipindhah menyang Dracut minangka infrastruktur initramfs anyar. Sing terus milih langkah kanggo nyakup ZFS minangka pilihan sistem file anyar sing durung ditindakake. Kangge, kanggo instalasi UEFI, mung bootloader systemd-boot sing ngerti ZFS. Adaptasi saka rEfind isih kudu ditindakake.

Desktop lan GUI Related

  1. Desktop Plasma saiki kalebu ing ngisor iki: Plasma versi paling anyar (5.25.90), KDE Gear (22.08.1), lan Frameworks (5.78.0). Kabeh dibangun ing ndhuwur Qt 5.15.6+. Antarane owah-owahan sing kalebu ing Plasma 5.25.90 yaiku dhukungan Wayland sing luwih apik kanthi kemampuan kanggo milih apa aplikasi bakal diskalakake dening kompositor utawa dhewe supaya ora duwe aplikasi burem ing Wayland.
  2. KCP, alat sing mbantu ngatur paket komunitas, wis dianyari: Lan saiki bisa dhaptar dependensi rusak. Iki perlu kanggo nggawe nulis ulang lengkap KCP-Center (penampil paket komunitas online) bisa. Antarane owah-owahan liyane.
  3. Basis distribusi iki kalebu program ing ngisor iki: Gawk 5.2.0, Bash 5.2, kernel dipindhah menyang Linux 5.19.13, Systemd 251.5, DBus 1.14.4, Git 2.38.0, Mesa 22.1.7, paket Texlive wis dipindhah menyang 2022, Openssh 9.1.P1, Libssh 0.10.4, lan ZFS 2.1.6.
  4. Iku kalebu garpu poto-maintained saka Qt 5.15. Kang nampa nganyari saben wulan, supaya saiki versi 5.15.7. Uga, Obs-studio wis klebu lan njejeri kanggo Qt6. Uga, tema Kvantum duwe dhukungan kanggo Qt6.
KaOS 2020.02
Artikel sing gegandhengan:
KaOS 2020.02 teka Plasma 5.18 LTS, Linux 5.5 lan liya-liyane

Artikel sing gegandhengan:
KaOS Linux nampa KDE Plasma 5.16 lan Linux Kernel 5.1

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, app "KaOS 2022.10" isih siji gedhe GNU / Linux Distro worth ngundhuh lan testing, kanggo netepke sawijining keuntungan lan ciri. Lan ninggalake minangka distribusi GNU/Linux utama yen ngono.

Lan kanggo iki, mung bakal cukup download saka Panjenengan bagean Download resmi ing dheweke situs resmi. Banjur, simpen gambar sing diundhuh menyang a Piranti USB kanthi bantuan saka aplikasi etcher utawa liyane saka favorit. sementara, ya wis pangguna KaOS, mung bakal cukup mbukak terminal lan mbukak ing ngisor iki dikenal dhawuh: sudo pacman -Syuu. Terusake, nampa nganyari sing kasedhiya, lan rampung kanthi miwiti maneh kanggo nikmati kabeh sing kasedhiya.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.