Rust 1.65.0: Apa Anyar ing Rilis November Anyar

Rust 1.65.0: Apa Anyar ing Rilis November Anyar

Rust 1.65.0: Apa Anyar ing Rilis November Anyar

Wiwit diluncurake saka Basa pamrograman karat, karo kang versi 0.1 ing wiwitan taun 2012, iku wis apik banget lan bablas siklus pangembangan. Saliyane, a akeh popularitas lan ditampa apik ing antarane programer lan pangguna piranti lunak, amarga gampang ngidini pangembangan piranti lunak sing dipercaya lan efisien. Lan bubar wis ngrilis nganyari anyar kanthi jeneng "karat 1.65.0" karo warta menarik sing bakal kita alamat kene.

Nanging, iku worth kang lagi nyimak sing, liwat sawetara taun pungkasan, wis a gedhe nggunakake lan integrasi karo Linux Kernel, lan akibate, ing sistem operasi gratis lan mbukak adhedhasar GNU/Linux. Menyang titik dadi Integrasi menyang Linux Kernel wiwit versi 6.1, lan digunakake kanggo nggawe app gedhe, minangka akeh kacarita ing kene SakaLinux lan akeh situs web Linux lan komputer liyane.

Basa Rust: Pangembang ngumumake versi anyar 1.50.0

Basa Rust: Pangembang ngumumake versi anyar 1.50.0

Lan kaya biasane, sadurunge mlebu kanthi lengkap ing Basa pamrograman karat lan peluncuran saka versi "karat 1.65.0", kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge:

Basa Rust: Pangembang ngumumake versi anyar 1.50.0
Artikel sing gegandhengan:
Basa Rust: Pangembang ngumumake versi anyar 1.50.0

RustLinux
Artikel sing gegandhengan:
Linux 6.1 RC1, tampilan pisanan ing Rust ing Linux

Rust 1.65.0: Basa kanggo mbangun piranti lunak sing dipercaya lan efisien

Rust 1.65.0: Basa kanggo mbangun piranti lunak sing dipercaya lan efisien

Apa Anyar ing Rust 1.65.0

Antarane warta (tambahan, dandan lan koreksi) diiklanake ing antarane sampeyan situs resmi lan situs web ing GitHub, iku worth nyorot sawetara sing penting, kayata:

Owah-owahan GAT: Jinis lan Const

Generik seumur hidup (GAT), "tipe" lan "const", saiki padha bisa ditetepake ing jinis gegandhengan, kang ndadekake functionalities sing luwih Versatile, nggampangake nggunakake seri saka pola sing saiki ora bisa ditulis.

Jinis anyar "let statement"

A jinis anyar saka "ayo statement" wis ngenalaken sing nggabungke pola refutable lan a "liyane" ing wangun blok divergen sing kaleksanan nalika pola sing ora cocog. Pranyatan sing normal "ayo" padha mung bisa nggunakake pola irrefutable, statis dikenal kanggo tansah cocog. Dene, sing dibangun anyar iki nggunakake pola sing bisa dibantah, sing bisa cocog lan ngiket variabel ing lingkungan sekitar kaya biasane. ayo b. Utawa, diverge nalika pola ora cocog.

fungsi break ing pamblokiran labeled

Ekspresi blok sing prasaja saiki bisa diwenehi tandha minangka target istirahat, sing saiki ngidini pamblokiran bisa diakhiri luwih awal. Soko banget padha nggunakake a pernyataan goto, tanpa mlumpat sembarangan. Mung saka njero blok nganti pungkasan. Saiki, fungsi anyar iki diwenehi label minangka "break", sampeyan uga bisa nyakup nilai ekspresi, kaya karo puteran. Kang ngidini pamblokiran multi-statement duwe nilai saka "bali" awal.

Pamisahan informasi debugging Linux

Dhukungan kanggo pamisah informasi debugging ing macOS, saiki uga stabil ing Linux. Tuladhane:

  • csplit-debuginfo=unpacked bakal pamisah informasi debugging menyang sawetara file .dwo (file obyek DWARF).
  • csplit-debuginfo=dikemas bakal gawé siji .dwp (DWARF) paket bebarengan karo output binar karo kabeh informasi debug dikempalken.
  • csplit-debuginfo=mati iki isih prilaku gawan, kang kalebu data DWARF ing .debug_*, bagean ELF obyek, lan binar final.

Kabar liyane

  1. Sisipan MIR saiki diaktifake kanggo optimized mbangun. Iki nyedhiyakake 3-10% dandan ing wektu mbangun kanggo kothak donya nyata.
  2. Nalika nggawe jadwal, Kargo saiki ngurutake antrian proyek sing ditundha kanggo nambah kinerja.
  3. Ing tingkat compiler, ditambahake dhukungan kanggo ngasilake file proraw siji minangka standar nalika nggunakake "-C instrument-jangkoan". Kajaba iku, saiki pNgidini nggunakake pranala dinamis kanggo target iOS/tvOS, ing antarane liyane.

"Rust minangka basa pamrograman multi-paradigma sing dikompilasi, tujuan umum, dikembangake dening Mozilla lan didhukung dening LLVM. Basa iki wis dirancang kanggo dadi basa aman, bebarengan lan praktis lan ndhuwur kabeh dadi panggantos kanggo basa C lan C++. Rust minangka basa pamrograman open source sing ndhukung pemrograman fungsional, prosedural, imperatif, lan berorientasi obyek sing murni.".

Artikel sing gegandhengan:
Kerla: kernel anyar sing ditulis nganggo Rust lan kompatibel karo Linux ABI
RustDesk: Aplikasi Desktop Remote Cross-Platform sing Migunani
Artikel sing gegandhengan:
RustDesk: Aplikasi Desktop Remote Cross-Platform sing Migunani

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing cendhak, iki Bukak saka "karat 1.65.0" terus kanggo nambah nilai kanggo pembangunan lan nggunakake gedhe kuwi language programming, kang dadi liyane lan liyane penting ing sistem operasi adhedhasar ing GNU / Linux. Dadi luwih, sing saka Linux Kernel 6.1 seri, wis bisa melu. Sing penting banget, amarga Rust nduweni properti kunci sing njamin ora ana prilaku sing ora ditemtokake ing kernel.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.