Cara mbusak folder ing Linux

mbusak folder linux

para mbusak folder ing linux, iku bisa rampung ing macem-macem cara, loro saka antarmuka grafis lan saka baris printah, lan sampeyan bisa malah nggunakake printah beda kanggo mbusak siji saka direktori iki sing ora pengin maneh, apa kebak utawa kosong. Ing tutorial prasaja iki sampeyan bakal sinau carane nindakake kanthi cepet. Tutorial kanggo sing anyar ing GNU/Linux, lan uga kanggo sawetara pangguna sing wis rada suwe lan bisa uga ora ngerti kabeh metode sing ana ...

Mesthi, cara sing paling nyaman lan paling gampang yaiku saka lingkungan desktop, mung milih folder sing pengin dibusak, banjur klik-tengen lan ing menu gulung mudhun sampeyan pencet Pindhah menyang Trash utawa Busak, gumantung ing lingkungan. Iki bakal nggawe direktori lan isine menyang tong sampah yen ora gedhe banget, supaya sampeyan bisa pindhah menyang tong sampah lan mbalekake konten yen pengin. Yen direktori akeh banget gigabyte, sampeyan bakal takon apa sampeyan pengin mbusak kanthi permanen, amarga ora bisa dilebokake ing tong sampah, lan ora bisa dibalekake maneh.

Ing sisih liya, sampeyan uga duwe sawetara direktori sing mbutuhake hak istimewa kanggo mbusak lan sampeyan ora bakal bisa nindakake saka pangatur file. Mulane, sampeyan kudu nggunakake terminal kanggo iku. Saka console printah sampeyan bisa nindakake ing sawetara cara, milih salah siji saka printah iki, pisanan kanggo mbusak folder kosong lan liya kanggo mbusak folder sing ora kosong:

rmdir nombre_carpeta

rmdir -r nombre_carpeta

Saiki yen sing dikarepake mung mbusak kabeh isi folder nanging ninggalake folder kasebut utuh, yen ngono sampeyan bisa nggunakake printah iki, sing pisanan mbusak kabeh file ing folder kasebut lan sing kapindho uga mbusak subfolder sing bisa uga ana:

rm /ruta/de/carpeta/*

rm -r /ruta/de/carpeta/*


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.