Nopember 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Nopember 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Nopember 2022: Piranti Lunak Gratis sing apik, ala lan apik

Ing sasi kaping sewelas taun iki lan dina penultimate saka «November 2022 », kaya biasane, ing pungkasan saben sasi, kita nggawa sampeyan sethitik iki kompendium, sawetara sing paling akeh publikasi sing ditampilake saka periode kasebut

Supaya padha bisa seneng lan nuduhake sawetara sing paling apik lan paling relevan informasi, warta, tutorial, manual, pandhuan lan rilis, saka situs web kita Lan saka sumber liyane sing bisa dipercaya, kayata web DistroWatch, ing Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF), ing Inisiatif Sumber Terbuka (OSI) Lan Yayasan Linux (LF).

Pambuka Wulan

Ing cara sing padha bisa luwih gampang tetep gaul ing lapangan saka Piranti Lunak Gratis, Open Source lan GNU / Linux, lan wilayah liyane sing ana gandhengane karo warta teknologi.

Tulisan Wulan

babak november 2022

Nang FromLinux ing November 2022

Apik

Clonezilla Live 3.0.2-21: Fitur lan warta distro
Artikel sing gegandhengan:
Clonezilla Live 3.0.2-21: Fitur lan warta distro
Rust 1.65.0: Apa Anyar ing Rilis November Anyar
Artikel sing gegandhengan:
Rust 1.65.0: Apa Anyar ing Rilis November Anyar
Kabeh babagan GParted Live lan sing anyar ing versi 1.4.0-6
Artikel sing gegandhengan:
Kabeh babagan GParted Live lan sing anyar ing versi 1.4.0-6

Ala

kopilot
Artikel sing gegandhengan:
Masalah hukum karo GitHub Copilot wiwit muncul

kerentanan
Artikel sing gegandhengan:
Dheweke ndeteksi kerentanan ing Android sing ngidini ngliwati layar kunci
kerentanan
Artikel sing gegandhengan:
Dheweke ndeteksi rong kerentanan ing GRUB2

Menarik

Kepiye carane nginstal versi Python 3? Kalebu 3.12
Artikel sing gegandhengan:
Kepiye carane nginstal versi Python 3?
OpenSSL_logo
Artikel sing gegandhengan:
OpenSSL 3.0.7 teka kanggo ndandani masalah kebanjiran buffer 
Katahots: Alat text-to-speech sing prasaja
Artikel sing gegandhengan:
Katahots: Alat text-to-speech sing prasaja

Top 10: Recommended Posts

  1. De todito linuxero Nov-22: Review informatif ing GNU/Linux: Kompendium warta cilik lan migunani babagan warta Linux ing sasi saiki. (Deleng)
  2. Linus Torvalds nganggep arsitektur i486 bakal luwih apik ing museum tinimbang ing kernel Linux: Dhukungan i386 ditarik ing 2012. Bakal dhukungan i486 ing 2022? (Deleng)
  3. Rakuten Mobile nolak Red Hat kanggo milih Rocky Linux: Uga, Rakuten Symphony bakal nggunakake sistem operasi Rocky Linux nyata-wektu karo klien mangsa. (Deleng)
  4. Angie, garpu Nginx digawe dening pangembang sing nilar F5: Angie minangka server web sing efisien, kuat, lan bisa diukur, lan panggantos gulung kanggo Nginx. (Deleng)
  5. Mozilla Ventures, dana usaha Mozilla kanggo ndhukung perusahaan kanthi cita-cita sing padha karo Mozilla: Bakal nandur modal ing perusahaan anyar sing kompatibel karo Mozilla. (Deleng)
  6. Ngerteni Tutorial LibreOffice 07: Pambuka kanggo LO Math: Cicilan kapitu saka seri Libre Office saben wulan kita darmabakti kanggo LibreOffice Math. (Deleng)
  7. Wolvic 1.2, browser web VR teka kanthi perbaikan puter maneh lan liya-liyane: Browser web sing dirancang kanggo digunakake ing sistem augmented lan virtual reality kanthi dandan anyar. (Deleng)
  8. Babagan FreeBSD lan apa sing anyar ing versi anyar 12.4 RC1: FreeBSD punika a OS becik kanggo macem-macem platform, nawakake fitur canggih(Deleng)
  9. LXQt 1.2 teka kanthi dandan kanggo Wayland, PCManFM-QT lan liya-liyane: LXQt dipanggonke minangka kelanjutan sing entheng, modular, cepet lan trep saka desktop Razor-qt lan LXDE(Deleng)
  10. Kompilasi Kernel: Kepiye cara nindakake ing Distro basis Debian?: Proses saiki supaya bisa ngumpulake Kernel Linux saka awal, ing Debian utawa Distro sing kompatibel. (Deleng)

Njaba OutLinux

Metu saka FromLinux ing November 2022

GNU/Linux Distro Rilis Miturut DistroWatch

  1. Euro Linux 9.1: Dina 30.
  2. grml 2022.11: Dina 30.
  3. OracleLinux 9.1: Dina 30.
  4. Proxmox 2.3 "Server Serep": Dina 29.
  5. Salix 15.0 "Urip": Dina 29
  6. Snal Linux 1.24: Dina 28.
  7. RockyLinux 9.1: Dina 28.
  8. UBports 16.04 OTA-24: Dina 25.
  9. BlueOnyx 5211R: Dina 23.
  10. Alpine Linux 3.17.0: Dina 22.
  11. Proxmox 7.3 "Lingkungan Virtual": Dina 22.
  12. OracleLinux 8.7: Dina 21.
  13. Magic 9 Alpha 1: Dina 19.
  14. Watt OS R12: Dina 18.
  15. Red Hat Enterprise Linux 9.1: Dina 18.
  16. ALT Linux 10.1: Dina 17.
  17. Alma Linux OS 9.1: Dina 17.
  18. RockyLinux 8.7: Dina 16.
  19. BackBox Linux 8: Dina 16.
  20. Euro Linux 8.7: Dina 15.
  21. Fedora 37: Dina 15.
  22. Red Hat Enterprise Linux 8.7: Dina 13.
  23. Gampang OS 4.5: Dina 13.
  24. FreeBSD 12.4-RC2: Dina 12.
  25. Alma Linux OS 8.7: Dina 10.
  26. Deepin 23 Alpha: Dina 10.
  27. Clonezilla Live 3.0.2-21: Dina 08.
  28. FreeBSD 12.4-RC1: Dina 05.
  29. GParted Live 1.4.0-6: Dina 04.
  30. TrueNAS 13.0-U3 "CORE": Dina 01.
  31. Nitrux 20221101: Dina 01

Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan saben rilis kasebut lan liya-liyane, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Yayasan Piranti Lunak Gratis (FSF / FSFE)

  • Pandhuan Menehi FSF - Utamakan Kebebasan ing Pemberian Taun Iki: Sajrone telulas taun kepungkur, Free Software Foundation (FSF) wis nerbitake Pandhuan kanggo Sumbangan Etis ing Teknologi. Minangka cara kanggo nuntun wong-wong sing kasengsem kanggo nggawe hadiah sing ora nyuda kamardikan. (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing pranala ing ngisor iki: FSF y FSFE.

Warta Paling Anyar saka Open Source Initiative (OSI)

  • Carane OSI tekan Mastodon:TKita duwe saluran media sosial resmi anyar kanggo Open Source Initiative: OSI ana ing Mastodon. Kita wis kerja nganti pirang-pirang wulan kanggo entuk omah sing wis dikonfirmasi ing Fediverse lan saiki wis kedadeyan! (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing ngisor iki pranala.

Warta Paling Anyar saka Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • SONiC nampani Marvell minangka anggota inti saka sistem operasi jaringan open source anyar: Piranti lunak kanggo Open Networking ing Cloud (SONiC), proyek saka Yayasan Linux yaiku sistem operasi jaringan berbasis Linux (NOS) open source sing mbukak switch lan ASIC saka macem-macem vendor, ngumumake dina iki Marvell gabung karo proyek kasebut minangka anggota Premier. (Deleng)

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan informasi iki lan warta liyane saka periode sing padha, klik ing ngisor iki pranala: blog, Anuncios, Rilis pers Lan Yayasan Linux Eropa.

Ringkesan: Maneka publikasi

Resumen

Singkat, kita ngarep-arep iki "cilik lan migunani warta compendium " karo highlights njero lan njaba blog «DesdeLinux» kanggo sasi sewelas taun iki, «noviembre 2022», dadi kontribusi gedhe kanggo dandan, wutah lan panyebaran saka «tecnologías libres y abiertas».

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.