Simplenote: editor cathetan lintas platform sing sederhana

Prasaja

Prasaja yaiku aplikasi njupuk cathetan lintas platform (Linux, Windows, Mac, iOS lan Android) dikembangake dening para pencipta WordPress kanthi dhukungan markdown.

Saliyane aplikasi lintas platform, bisa diakses liwat browser web paling akeh.

Ngidini pangguna kanggo nggawe lan nyimpen cathetan adhedhasar teks, dikategorikake karo tag, lan malah nuduhake kiriman karo kanca.

Aplikasi kasebut minangka favorit kanggo komunitas Linux, amarga mbukak sumber, sampeyan bisa nyimpen cathetan ing Internet.

Simplenote duwe API sing bisa diakses njaba, sing ngidini klien liyane nulis: Widget Dashboard OS X DashNote, nvPY, klien SimpleNote lintas platform, antara liya.

Kajaba iku, program OS X Notational Velocity lan utilitas Windows ResophNotes uga bisa disinkronake karo Simplenote.

Simplenote nduwe desain sing resik mula katon kaya editor teks dhasar, sing bisa ditulis minangka teks dhasar utawa ing mode reduksi.

Sanajan cukup dhasar, Simplenote duwe sawetara alat pangaturan, kayata fungsi telusuran lan menehi tag dhukungan.

Salah sawijining fitur sing misuwur yaiku kemampuan kanggo "mbalekake wektu." Sampeyan bisa nggunakake alat geser kanggo mlumpat menyang titik sadurunge ing cathetan sing wis diowahi, banjur pilih kanggo mulihake.

Kepiye cara nginstal Simplenote ing Linux?

Salah sawijining opsi sing kudu diduweni aplikasi iki yaiku kanthi ndownload AppImage aplikasi iki, dadi kanggo ndownload versi stabil paling anyar sing bisa langsung menyang link ing ngisor iki.

Saiki pKanggo ndownload versi stabil saiki yaiku 1.3.3Dheweke bisa nindakake kanthi mbukak terminal ing sistem lan ngetik printah ing ngisor iki.

Yen padha Pangguna sistem 32-bit sing bisa didownload yaiku:

wget -O Simplenote.AppImage https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-i386.AppImage

Nalika ing kasus Pangguna sistem 64-bit paket kanggo arsitektur sampeyan yaiku:

wget -O Simplenote.AppImage https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-x86_64.AppImage

Sawise sampeyan ndownload paket sing cocog karo arsitektur sampeyan, kudu menehi ijin kanggo nindakake iki kanthi printah ing ngisor iki:

sudo chmod a+x Simplenote.AppImage

Lan bisa ngluncurake aplikasi kasebut kanthi ngeklik kaping pindho ing file AppImage utawa saka terminal kanthi ngetik:

./Simplenote.AppImage

Simplenote, kaya akeh aplikasi konvensional, duwe paket DEB lan RPM kanthi sebilangan distribusi Linux sing paling populer bisa nginstal aplikasi iki kanthi cara sing sederhana

Cathetan prasaja 1

Instal saka paket DEB

Yen pangguna Debian, Ubuntu utawa distribusi apa wae sing dhukungan kanggo paket deb, dheweke bisa nginstal aplikasi iki kanthi metode iki.

Dheweke mung kudu entuk paket deb paling stabil kanggo aplikasi ing kaca kasebut ing ndhuwur.

Kanggo ndownload paket sistem 32-bit saka terminal, prentah ngetik ing terminal yaiku:

wget -O Simplenote.deb https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-i386.deb

Lan kanggo sistem 64-bit, perintah sing kudu ditindakake yaiku:

wget -O Simplenote.deb https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-amd64.deb

Wis rampung download, instalasi dheweke bisa nindakake kanthi printah ing ngisor iki:

sudo dpkg -i -Simplenote.deb

Yen sampeyan duwe masalah katergantungan, sampeyan bisa ngatasi:

sudo apt -f install

Instalasi liwat paket RPM

Pungkasan, kanggo sampeyan sing pangguna RHEL, CentOS, Fedora, openSUSE utawa distribusi apa wae sing dhukungan kanggo paket rpm, sampeyan kudu entuk paket aplikasi paling anyar sing stabil.

Kanggo ndownload paket sistem 32-bit saka terminal, prentah ngetik ing terminal yaiku:

wget -O Simplenote.rpm https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-i686.rpm

Lan kanggo sistem 64-bit, perintah sing kudu ditindakake yaiku:

wget -O Simplenote.rpm https://github.com/Automattic/simplenote-electron/releases/download/v1.3.3/Simplenote-linux-1.3.3-x86_64.rpm

Wis rampung download, instalasi bisa rampung kanthi printah ing ngisor iki:

sudo rpm -i Simplenote.rpm

Instalasi liwat Snap

Pungkasan, cara instalasi pungkasan sing kasedhiya yaiku nggunakake paket Snap, mula dheweke kudu nduwe dhukungan kanggo nginstal aplikasi jinis iki ing sistem kasebut.

Ing terminal, dheweke mung kudu ngetik perintah ing ngisor iki:

sudo snap install simplenote


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.