ComposeFS, sistem file saka pangripta Flatpak

komponèn

componefs minangka sistem file anyar sing diusulake kanggo Linux

Bubar kabar kasebut nyebar Alexander Larson, pangripta Flatpak ing Red Hat, wis dikirim pratinjau patch sing dileksanakake sistem file ComposeFS kanggo kernel Linux.

Sistem file sing diusulake mirip Squashfs lan uga cocok kanggo masang gambar mung diwaca. Bedane mung amarga kemampuan ComposeFS kanggo nuduhake konten gambar disk sing dipasang lan dhukungan kanggo otentikasi data sing bisa diwaca kanthi efisien.

Wilayah aplikasi sing dikarepake ComposeFS yaiku masang gambar wadhah lan nggunakake repositori OSTree kaya Git. Iki ngidini file isi bisa dienggo bareng antarane gambar, sanajan metadata (kayata cap wektu utawa kepemilikan file) beda-beda ing antarane gambar.

ComposeFS nggunakake model panyimpenan alamat adhedhasar konten, sing, pengenal utami dudu jeneng berkas, nanging hash saka isi berkas. Model iki nyedhiyakake deduplikasi lan ngidini kanggo nyimpen mung siji salinan saka file sing padha ditemokaké ing partisi dipasang beda.

Intine, composefs minangka cara kanggo mbangun lan nggunakake gambar mung diwaca. sing digunakake padha karo carane sampeyan bakal nggunakake, contone, loopback gambar squash. Saliyane iki composefs wis loro dhasar anyar fitur. Pisanan, ngidini data file bisa dienggo bareng (ing disk lan on kaca cache) antarane gambar, lan sareh sampeyan duwe dm-verity kaya maca validasi.

Contone, ing gambar wadhah ngemot akeh file umum sistem lan karo Composefs, saben file iki bakal dituduhake dening kabeh gambar sing dipasang, tanpa nggunakake trik kaya nerusake karo link hard.

Ing wektu sing padha, file sing dienggo bareng ora mung disimpen minangka salinan siji ing disk, nanging uga dikelola dening entri ing cache kaca, ngidini loro disk lan RAM bisa disimpen.

Composefs uga ndhukung validasi fs-verity file isi. Nggunakake iki, pencernaan file isi disimpen ing gambar lan composefs bakal ngesyahke yen file konten sing digunakake nduweni fs-verity digest aktif kanggo cocog. Iki tegese isi backing ora bisa diganti kanthi cara apa wae (kanthi salah utawa ala) tanpa dideteksi nalika file kasebut digunakake.

Sampeyan uga bisa nggunakake fs-verity ing file gambar dhewe lan pass fs-verity digest samesthine minangka opsi gunung, kang bakal divalidasi dening composefs. Ing kasus iki, kita duwe kapercayan lengkap ing data lan metadata file sing dipasang. Iki ngrampungake kelemahane sing ana fs-verity nalika digunakake piyambak, amarga mung bisa verifikasi data file, dudu metadata.

Kanggo ngirit ruang disk, data lan metadata dipisahake ing gambar sing dipasang. Nalika dipasang, nemtokake:

  • Indeks binar sing ngemot kabeh metadata sistem berkas, jeneng berkas, ijin, lan informasi liyane kajaba isi nyata saka file kasebut.
  • Direktori dasar ing ngendi isi kabeh file gambar sing dipasang disimpen. File disimpen relatif marang hash isine.
  • Indeks binar digawe kanggo saben gambar FS lan direktori dhasar padha kanggo kabeh gambar. Kanggo verifikasi isi file individu lan kabeh gambar ing kahanan panyimpenan sing dienggo bareng, mekanisme fs-verity bisa digunakake, sing, nalika ngakses file, verifikasi manawa hash sing ditemtokake ing indeks binar cocog karo konten kasebut. nyata (yaiku, yen panyerang nggawe owah-owahan menyang file ing direktori dhasar utawa data rusak amarga gagal, rekonsiliasi kasebut bakal mbukak bedo).

pungkasane yen sampeyan kasengsem ing ngerti liyane babagan, sampeyan bisa mriksa ing rincian ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.