OpenLibra, garpu Libra sing ditampilake minangka alternatif "ora dikelola dening Facebook"

OpenLibra

Sawise Visa, Mastercard, eBay, Stripe lan Mercado Pago, anggota pendiri Asosiasi Libra, ngumumake dina Jumuah yen dheweke nglirwaake proyek cryptocurrency Libra. Udakara telung puluh perusahaan pamblokiran lan organisasi sing beda nirlaba rencana ngluncurake proyek Facebook Libra kanggo nggawe versi nakal sing diarani OpenLibra.

Nalika Libra cryptocurrency Facebook sing bakal teka nyoba kanggo nyenengake mitra lan regulator, Alternatif iki ngarep-arep bisa ngrampungake sawetara kekurangan sing bisa ditindakake. Diumumake ing konferensi Devcon 5 Yayasan Ethereum ing Osaka, Jepang, OpenLibra diterangake minangka "platform terbuka kanggo inklusi finansial," kanthi corak khusus: "Ora dikelola dening Facebook."

OpenLibra negesake manawa kompatibel karo Libra, tegese sapa wae sing nggawe aplikasi ing platform Libra uga kudu gampang ngetrapake ing OpenLibra. Nilai token OpenLibra bakal diindeks menyang nilai token Libra. "Strategi kita yaiku ngeksploitasi kekuwatan Libra, nanging kanggo nggedhekake yen prelu. OpenLibra kompatibel sacara teknis lan finansial, kalebu sing kuat.

"OpenLibra minangka platform teknologi lan motto kanggo kalebu finansial. Alternatif Libra Facebook, sing fokus ing pamrentahan terbuka lan desentralisasi ekonomi. Proyek OpenLibra minangka kolektif individu sing ora resmi. Kita ora duwe "anggota asosiasi," "mitra," "karyawan," utawa "pimpinan." Kita kalebu proyek pamblokiran lan sawetara landasan nirlaba paling apik ing kategori kita lan saiki ngupayakake solusi crypto asli kanggo Libra.

Para editor nyathet manawa, kaya sing dirancang, platform Libra:

  • Bakal disebar nanging ora didesentralisasi (amarga bakal dikontrol kapan wae dening Facebook)
  • mbutuhake ijin kanggo sesambungan karo
  • ora bakal duwe jaminan kerahasiaan
  • Bakal dipimpin dening plutokrasi (pamrentah sing paling sukses).

Penyunting nuduhake manawa sawetara ciri Libra migunani lan dheweke malah bisa ndandani sing paling rentan. Nanging rencana sing sampeyan ujar bisa nyebabake asil sing ngganggu.

Libra bakal dipimpin dening klompok perusahaan sing ditutup. Wong ing saindenging jagad, sanajan dudu pangguna Facebook, bakal dadi bagean saka jaringan Libra, nanging ora bakal duwe cara langsung njupuk kabijakan asosiasi kasebut. Yen Libra dadi bank sentral Internet, penting banget kanggo nggawe pamrentah sing luwih kalebu.

Nilai sing digawe ing ekosistem Libra bakal dijupuk dening sawetara perusahaan sing wis dadi bagean saka konsorsium. Nganti saiki, Facebook ora duwe niat kanggo nyakup mitra liyane ing konsorsium utawa nyebarke penghasilan kanthi luwih akeh.

Sanajan ana oposisi saka negara-negara, kita yakin Facebook bakal bisa nggayuh tujuane. Pamrentah OECD bakal fokus ing asil dhewe lan sejatine ora duwe kekuwatan legislatif kanggo nglawan kekuwatan transnasional kaya Libra Facebook. Amarga iku, kita nggawe OpenLibra.

Nalika Libra bakal dadi pamblokiran sing sah (sing ateges tegese mung pihak sing berwenang sing bisa mbukak simpul Libra), OpenLibra bakal ora duwe idin wiwit wiwitan. Uga ana bedane pamrentahan sing signifikan.

 Kepiye pamrentahan OpenLibra ora pati jelasNanging tim inti 26 wong proyek kasebut kalebu wong sing ana gandhengane karo proyek cryptocurrency kaya Ethereum lan Cosmos.

Lucas Geiger, salah sawijining pendiri startup crypto Wireline (lan anggota tim inti kasebut ing ndhuwur), nampilake proyek OpenLibra dina Selasa ing adegan Devcon. Miturut CoinDesk, ujar manawa individu lan organisasi sing mbukak OpenLibra duwe "kurang tanggung jawab kanggo ngatur tinimbang Facebook" lan para anggota didesentralisasi "ora mung kanthi geografis, nanging uga politik lan ekonomi."

Babagan finansial, Geiger ujar kaya ngono biaya proyek wiwitane dijamin dening hibah saka Interchain Foundation, sing ndhukung pangembang Cosmos lan dana liyane bakal dibayar.

Nganti saiki, Proyek OpenLibra nerbitake versi mesin virtual Libra sing ora sah ing GitHub. Ora kaya Libra Facebook, petungan kode ing OpenLibra, diarani "MovMint", mbukak piranti lunak blok Tendermint sing dirancang khusus kanggo digunakake ing platform umum.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Hmm ngandika

    Iki ora amarga manuk minangka tandha-tandha sing ala, nanging utawa bakal gagal utawa bakal dadi cryptocurrency liyane, kenapa aku ngomong iki? Amarga yen ora bisa mlebu WhatsApp, Messenger, lsp Apa daya tarik? Nganti saiki, ora ana sing mbayar pembayaran ing antarane pangguna kanthi mata uang crypto lan luwih gampang ditindakake kanthi bitcoin tinimbang karo mata uang anyar, apa jaminan sing sampeyan pengin nggunakake mata uang iki kanggo aplikasi lan ora digunakake bitcoin luwih apik utawa mata uang liyane?

    1.    David naranjo ngandika

      Minangka cryptocurrency liyane, yen aku setuju, isih kudu dipikirake, sing mbedakake yaiku ora dipikolehi kanthi pertambangan, saliyane kasunyatan manawa proyek kasebut nduweni tujuan kanggo ngatasi apa sing ora ditawakake Libra. Amarga masalahe yaiku ora didesentralisasi, saliyane kasunyatane umume istilah "cryptocurrency" lan utamane panggunaan kasebut cenderung diarani anonimitas lan keamanan pangguna. Libra sing ora nawakake ...

  2.   kraton isaac ngandika

    Lan dakkandhakake, apa sing dibutuhake ana ing kene kanggo nggawe OpenLibra, aku ngerteni ...

    1.    David naranjo ngandika

      Bakal mesthi ana mungsuh Facebook lan kabeh sing disentuh utawa digawe, kanthi alesan sing gampang ... (paling ora aku ndeleng saka perspektif kasebut)