Microsoft kaping pisanan ing sejarah nerbitake sistem adhedhasar Linux

MicrosoftLinux

Tanpa mangu-mangu ana kedadeyan sing ora biasa dening Microsoft lan ora nggumunake yen akeh sing kaget karo apa sing mentas ditindakake, kasunyatane gampang njupuk salah sawijining mungsuh minangka basis kanggo salah sawijining produk sampeyan pancen ora bisa dibayangake.

Sawise pirang-pirang dekade duwe perang langsung ing pihak, pihak sing saiki dadi seksi serikat kerja sing bisa uga bakal ngowahi cara sing luwih apik utawa luwih elek.

Kanggo wektu sing cendhak, samubarang wis owah lan sejatine dadi kejutan, amarga objektif sejatine Microsoft durung dingerteni nalika nindakake kabeh perkara kasebut.

Kasunyatan sederhana sing mutusake kanggo kalebu eksekusi bash ing Windows minangka prekara sing kudu dipikirake.

Sistem sing diluncurake Microsoft bakal adhedhasar Linux KernelPerlu dielingake yen iki wis dimodifikasi, duwe jeneng kode Azure Sphere.

 Azure Sphere OS sistem Linux digawe dening Microsoft kanggo Internet of Things

Azure Sphere OS mbukak sumber lan yaiku dimaksudake kanggo nambah keamanan Internet of Things. Kanthi sistem iki, Microsoft ngusulake miwiti njupuk posisi ing wilayah kasebut.

Pancen bener piranti sing bisa disambung menyang jaringan Dheweke dudu barang sing ana ing saindenging jagad, amarga isih dianggep mewah yen duwe jinis artikel iki.

OS Azure Sphere

Mangkene, ora kabeh wong duwe kulkas, kompor, pemanggang roti, lampu, lawang, lan liya-liyane sing dirancang kanggo duwe koneksi internet lan bisa dikontrol utawa dipantau kanthi cara iki.

Mulane Microsoft ngusulake karo Azure Sphere OS kanggo nyedhiyakake keamanan kanggo jinis artikel iki, kanthi tujuan supaya bisa nutupi utawa ngrampungake kabeh kesalahan keamanan sing diduweni.

Kanthi bagean iki njamin layanan keamanan ing méga kanthi nganyari terus-terusan.

Lan ora mung iki, nanging ing rencana sing ditrapake, uga kalebu solusi ekologis sing nggunakake sistem sing ditawakake kanggo ngirit panggunaan lan energi sing bisa digunakake.

Safety penting banget kanggo pengalaman IoT sing gegandhengans. Aja ngandelake merek sampeyan mung kanggo siji baris pertahanan lan solusi paling apik nomer loro. Pendekatan holistik Azure Sphere kanggo keamanan adhedhasar riset lan pengalaman Microsoft taun.

Bebarengan, Azure Sphere crossover MCU, sistem operasi sing aman, lan layanan keamanan cloud turnkey nglindhungi kabeh piranti Azure Sphere, menehi keamanan end-to-end sing nanggepi ancaman sing muncul, mula sampeyan ora prelu. .

Ing Internet, ancaman keamanan anyar muncul saben dina. Azure Sphere nyedhiyakake landasan keamanan lan konektivitas sing ngidini sampeyan nggawe produk cerdas lan pengalaman sing disenengi para pelanggan, lan nggawa menyang pasar kanthi cepet, kanthi rega sing ngidini IoT skala gedhe.

Aku bisa negesake dhewe, kanthi langkah iki dening Microsoft karo Azure Sphere, Kita bakal miwiti ndeleng pirang-pirang taun ing pasar anyar kanthi persaingan.

Kita ora mung duwe smartphone, yen sampeyan ndeleng teknologi anyar sing lagi digawe lan utamane piranti anyar sing wis digawe lan dites sajroning nyata.

Conto praktis yaiku kemajuan gedhe sing wis digawe karo mobil otonom, ing ngendi Google lan Tesla nglawan pasar iki.

Sajrone luwih saka 30 utawa 40 taun, kita bakal urip ing jagad sing kabeh barang rumah tangga wis cerdas. Mula saka iku perusahaan gedhe wiwit siyap kanggo nutupi sebagian besar pasar mbesuk iki.

Kita bisa ngerti kabeh rincian saka situs web resmi link iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   HO2 Gi ngandika

    "Tujuan sejatine Microsoft kanggo nindakake samubarang kabeh durung kababar." golek dhuwit gampang

    1.    darkcrizt ngandika

      Sampeyan bisa mikir akeh prekara, nanging yen sampeyan ndeleng babagan mbayar gaji lan perawatan, nalika nggunakake piranti lunak sing ora digawe saka awal lan investasi, sisane mung dianggep ...

  2.   Gonzalo Martinez ngandika

    Aku ora ngerti apa sing ajaib, aneh, curiga, utawa apa wae sing ditindakake perusahaan kaya Microsoft, nalika perusahaan liyane nggawe kaya Red Hat, Oracle, Novell, Amazon utawa IBM, pirang-pirang taun kepungkur.

    Sejatine, minangka warta sing aku seneng banget, wiwit saiki kemajuan piranti lunak gratis adhedhasar kemajuan saka perusahaan gedhe kanthi anggaran gedhe kanggo nandur modal. Dina nalika programmer ngunci ing garasi lan 486 ngeculake piranti lunak gratis sing produktif lan duwe bathi rampung ing taun 1995.

    Linux, ora nate dadi pesaing utawa saingan karo Windows, amarga ceruk pasar Microsoft minangka pangguna pungkasan, ing endi Linux ora nate nembus luwih saka 5% (lan kanthi alesan sing apik, kanggo pangguna dhasar, nggunakake Linux minangka terminal yaiku rasa lara) regane mudhun), lan ing level server, Microsoft nawakake barang liyane sing ora ditawakake Windows, utawa nawakake kanthi ora lengkap (kayata Active Directory, utawa server web kanthi .NET).

    Apa wae, persaingan Windows bisa uga Mac OS X (saiki macOS), utawa FreeBSD, sing minangka sistem operasi lengkap. Linux mung kernel.

  3.   Gonzalo Martinez ngandika

    Darkcrizt, apa sampeyan bener-bener ora ngerti manawa Microsoft ora duwe sumber daya kanggo miwiti sawetara saka 0? Apa sampeyan mikir manawa alasan sederhana iki luwih penting tinimbang alasan teknis?

    HO2Gi, "golek dhuwit gampang", apa kesalahan Microsoft sing pengin nggawe? Apa ora kabeh perusahaan kaya Canonical utawa Red Hat nindakake?

    1.    lucho riquelme ngandika

      …… .. »Ing kasus apa wae, kompetisi Windows bisa uga Mac OS X (saiki macOS), utawa FreeBSD, sing kalebu sistem operasi lengkap. Linux iku mung Kernel »……….
      sampeyan ngerti tenan yen nalika ngomong babagan linux, kita ora nuduhake kernel, nanging distribusi (Debian, Slackware, Ubuntu, OpenSuse, lan puluhan turunan), sing mesthine minangka OS lengkap.