Redcore Linux 2201: Versi anyar sing kasedhiya wis teka!

Redcore Linux 2201: Versi anyar sing kasedhiya wis teka!

Redcore Linux 2201: Versi anyar sing kasedhiya wis teka!

Persis meh setahun kepungkur, ing Proyek Linux Redcore uncalan Panjenengan versi 2102 (Polaris), lan minangka biasanipun kita alamat ngandika release ing banget pas wektune publikasi. Lan, minangka sawetara dina kepungkur wis maneh dirilis versi anyar disebut Redcore Linux 2201, amarga maneh kita bakal nyelidiki kabar babagan peluncuran kasebut.

Yen sampeyan wis tau krungu saka Redcore Linux Distro, iku apik kanggo miwiti ngandika sing project iki ngupaya nggawe lan kurban a Distribusi GNU / Linux karo kombinasi paling apik saka fungsi Gentoo banget lan gampang lan prasaja nggunakake liyane GNU / Linux Distros, diwenehi a pengalaman panganggo sing luwih apik nalika nginstal lan nggunakake saben dina.

gentoo-linux

Lan, sadurunge komentar ing kirim iki babagan release saka Redcore Linux 2201, kita bakal ninggalake sawetara pranala menyang kiriman sing gegandhengan sadurunge kanggo maca mengko:

gentoo-linux
Artikel sing gegandhengan:
Bangun langsung ing Gentoo wis dilanjutake lan bakal ditindakake saben minggu

gentoo-linux
Artikel sing gegandhengan:
Pengembang Gentoo nganggep kemungkinan bagean binar nggawe kernel

Redcore Linux 2201: Rastaban, kasedhiya versi anyar

Redcore Linux 2201: rastaban, versi anyar kasedhiya

Apa Proyek Redcore Linux?

Miturut tim pangembangan proyek iki, ing situs resmi, ing Redcore Linux Distro punika, distribusi adhedhasar cabang test saka Gentoo Linux kang nggunakake profil hardened minangka standar.

Salajengipun, punika a garpu lan tutugan saka project wis defunct saka Kogaion Linux Distro. Mulane, kaya kogaion linux, ngupaya nggawa daya Gentoo Linux kanggo masal (saka pangguna Linux).

alasane, yau tujuan utama yaiku nawakake cara sing cepet banget kanggo nginstal sistem sing kompatibel karo Gentoo Linux, tanpa mbuwang jam utawa dina kanggo kompilasi saka kode sumber, maca dokumentasi, ing antarane akeh perkara liyane sing mboseni, akeh wektu lan rumit. Lan kanggo nggayuh tujuan kasebut, dheweke nyedhiyakake, bebarengan karo Distro, gudang karo paket binar sing wis dibangun sing nampa nganyari terus-terusan.

Artikel sing gegandhengan:
Redcore Linux 2102 wis dirilis lan iki warta

Apa Anyar ing Redcore Linux 2201

Antarane novelties iki miwiti, kita bisa nyorot ing ngisor iki:

Bintang

  1. Jeneng lengkap yaiku Redcore Linux Hardened 2201, lan jeneng kode sing ditugasake yaiku Rastaban.
  2. Iki njaga lan nambah tujuan dadi distribusi rilis sing terus-terusan, mula terus disinkronake karo wit uji Gentoo Linux saben 6 jam.
  3. Iki kalebu paket dhasar penting ing ngisor iki: header linux 5.19, glibc 2.35, gcc 12.2.0, binutils 2.39. Lan uga, ing ngisor iki program sistem migunani: Tabel 12.2.0, Xorg 21.1.4, Xwayland 21.1.3, lan tumpukan grafis adhedhasar libdrm 2.4.113. Uga, alsa 1.2.7.2, pulseaudio 16.1, lan gstreamer 1.20.3 tumpukan swara adhedhasar.
  4. Nawakake kernel Linux LTS 5.15.71, lingkungan desktop KDE Plasma 5.25.5 bebarengan karo KDE Gear 22.08.1 lan KDE Frameworks 5.98.0. Kanggo browser web, iki sing kasedhiya kanggo digunakake: Firefox 105.0.2, Chrome lan Chromium 106.0.5249.91, Opera 90.0.4480.84, Vivaldi 5.4.2753.51, lan Microsoft Edge 106.0.1370.34. Lan nggawa piranti lunak Esync lan Timeshift.
  5. MQ-Deadline punika standar I / O panjadwal kanggo NVME lan SATA SSDs, lan nggunakake BFQ minangka standar I / O panjadwal kanggo SATA HDDs.

Ndandani

  1. Pamasang sampeyan wis didandani supaya sampeyan ora perlu nggunakake maneh mod probe ext4 kanggo bisa, ing sawetara kasus langka lan aneh. Uga, saiki ora ngidini nggunakake tembung sandhi sing kosong.
  2. Program sisyphus ora macet maneh nalika dhaptar dependensi gedhe banget. Lan backend Discover flatpak ora butuh wektu sing akeh banget kanggo mbukak.
  3. Piranti lunak WPA Supplicant sing kalebu saiki ndhukung algoritma sing kurang aman (WEP, WPS, TKIP).

Nanging, ing antarane dheweke masalah unresolved dikenal, tim pangembang laporan yen preduli saka basa instalasi sing wis dipilih, sistem diinstal tansah ditampilake ing Inggris. Lan durung duwe integrasi sing sukses karo VirtualBox.

Artikel sing gegandhengan:
Crita anyar kanggo Gentoo
Artikel sing gegandhengan:
Pandhuan 20 Langkah Nginstal Gentoo

Roundup: Posting spanduk 2021

Resumen

Ing ringkesan, lan saka perspektif wong sing wis tau digunakake Gentoo Linux, Aku bungah banget sing proyèk kaya Redcore Linux 2201 lan liyane, karo orientasi iki nggawe liyane loropaken ing Employment lan katon, kanggo tartamtu Distro Ibu (Basa) ana ing pembangunan lengkap lan expansion. Lan, mesthine kanggo penggemar saiki Gentoo, lan saka sembarang GNU/Linux asale distro iki, release iki bakal kontribusi apik kanggo masyarakat sing, loro kanggo awake dhewe lan kanggo nggampangake adopsi pangguna anyar nggunakake basis Linux (Gentoo) sing padha seneng banget.

Yen sampeyan seneng kiriman iki, manawa sampeyan menehi komentar lan enggo bareng karo wong liya. Lan elinga, ngunjungi kita «miwiti kaca» kanggo nggoleki warta liyane, uga gabung karo saluran resmi Telegram saka DesdeLinux, Kulon grup kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   anti ngandika

    Distro anti-linux liyane sing luwih total, supaya sampeyan ora sinau babagan Linux kanthi menehi kabeh sing wis rampung. Untunge, kita mesthi duwe Slackware lan Gentoo, kanggo sinau Linux kanthi bener. Amarga karo kabeh liyane, sampeyan mung sinau kanggo nangani distribusi, nanging sampeyan ora sinau Linux, amarga padha menehi sampeyan kabeh rampung, malah Debian lan Fedora, sampeyan nginstal lan sawise nginstal, goleki siji, apa sing kudu dilakoni sawise nginstal. ... lan iku ing wayahe sampeyan wis duwe. Lan ora karo Arch, sampeyan ora sinau apa-apa, sampeyan nempelake 4 printah ing terminal lan maksimal 20 menit sampeyan wis nginstal arch lan wiwit iku kabeh grafis, dadi sayangé saiki kita duwe donya Linux kanthi Windowsized. karo sabanjure sabanjuré utawa karo salinan lan aku kenek kaya wong gemblung, kaya ing arch lan kabeh ekosistem Linux mung ana 5 cara kanggo sinau Linux. Pisanan, gunakake kabeh distro antilinux kanggo entuk ide lan sinau babagan cara nangani distribusi sing beda-beda, yaiku, Ubuntu lan turunan, debian, fedora, manjaro, solus, mageia, suse, lsp. Langkah kapindho, sampeyan miwiti sinau Linux nganggo slackware, langkah katelu sampeyan sinau Linux nyata karo Gentoo. Papat, sampeyan mbangun distro dhewe karo LFS lan sampeyan wis ahli lan kaping lima lan pungkasan, sampeyan sinau kursus administrator sistem Linux pribadi lan resmi lan sampeyan mung rampung. Kabeh liyane omong kosong.

    1.    pelayo ngandika

      Wong pinter sing nganggep yen dheweke iku dewa kudu metu lan menehi pelajaran bodho marang staf ...

      1.    Ora ana wong ngandika

        Lan sayangé smartass iku bener ... lan wong sing wis nggunakake gentoo testing kanggo 14 taun lan saiki, lan ora puas karo gentoo, wis nyiyapake LFS liwat chroot saka gentoo lan nyetel BLFS meh ing mburi. iku, sing amarga kekurangan wektu aku durung rampung.
        Langkah sabanjure lan pungkasan yaiku nambahake port crux menyang LFS supaya aku duwe port manager paket dhewe lan mandheg gumantung saka amplop sing ngrusak saben distro dadi sewu potongan kanthi dependensi sing dipeksa lan binari sing wis dikompilasi kanthi patch "ora diungkapake"….hehe toko app.