Rocky Linux 8.7 teka karo gambar maya anyar, nganyari lan liya-liyane

linux rocky

Rocky Linux minangka distribusi adhedhasar RHEL lan dirilis minangka panggantos CentOS.

Rilis versi anyar saka Rocky Linux 8.7 diumumake, Iki minangka versi stabil katelu saka proyek kasebut, diakoni minangka siap kanggo penyebaran produksi.

Distribusi kompatibel kanthi binar karo Red Hat Enterprise Linux 8.7 lan kalebu kabeh dandan sing diusulake ing rilis iki lan kaya CentOS klasik, owah-owahan sing digawe kanggo paket Rocky Linux mudhun nganti mbusak merek Red Hat lan mbusak paket khusus RHEL, kayata redhat-* , insights-client lan langganan-manajer-migrasi*.

Rocky Linux ngarahake nggawe mbangun RHEL gratis sing bisa ngganti CentOS klasik, sawise Red Hat ngeculake dhukungan kanggo cabang CentOS 8 luwih awal saka jadwal ing pungkasan 2021 lan ora ing 2029 kaya sing dikarepake.

Proyèk iki wis diselehake ing sangisore naungan Rocky Enterprise Software Foundation (RESF) sing mentas dibentuk, sing kadhaptar minangka Perusahaan Manfaat Umum nirlaba. Organisasi kasebut diduweni dening Gregory Kurtzer, pangadeg CentOS, nanging fungsi manajemen sesuai karo piagam sing diadopsi didelegasikan menyang dewan direksi, ing ngendi para peserta sing melu proyek kasebut dipilih dening masyarakat.

Fitur anyar utama Rocky Linux 8.7

Ing versi rilis Rocky Linux 8.7 iki, owah-owahan spesifik rilis kasebut kalebu ing pangiriman menyang gudang plus kapisah de paket karo klien mail Thunderbird kanthi dhukungan PGP lan paket open-vm-tools, plus repositori nfv nawakake paket kanggo virtualisasi komponen jaringan, dikembangake dening grup SIG NFV (Network Functions Virtualization).

Anyar liyane sing katon ing versi anyar saka Rocky Linux 8.7 yaiku saiki gambar resmi linux rocky kasedhiya ing Oracle Cloud Platform, plus artefak konco kabeh gambar digawe saiki diekspor kanggo digunakake ing pembangunan.

Saliyane iki, kita uga bisa nemokake sing kasedhiyan gambar maya kanthi varian LVM saka gambar umum, EC2, lan Azure sing wis kasedhiya.

Versi anyar saka urutan modul kalebu node.js 18, mercurial:6.2, maven:3.8 lan ruby:3.1, uga versi anyar saka toolset compiler kalebu GCC Toolset 12, LLVM Toolset 14.0.6, Rust Toolset 1.62 lan Go Toolset 1.18, Redis 6.2.7 lan Valgrind 3.19

Nganyari lan konversi paket sistem uga disorot, ing antarane paket ing ngisor iki katon: chrony 4.2, unbound 1.16.2, opencryptoki 3.18.0, powerpc-utils 1.3.10, libva 2.13.0, PCP 5.3.7, Grafana 7.5.13, SystemTap 4.7, NetworkManager 1.40, samba 4.16.1.

Saka wong-wong mau ana paket penting lan iku versi anyar saka NetworkManager 1.40 sing didesain ulang, versi sing endows sistem karo support kanggo ngatur endpoints kanggo MPTCP, plus ana setelan profil anyar ipv4.link-local kanggo ngaktifake IPv4 alamat link-lokal, karo iki saiki, link-lokal bisa diatur saliyane manual utawa otomatis / alamat DHCP.

Saka pangowahan liyane sing misuwur saka versi anyar iki:

  • Nilai standar saka arahan LimitRequestBody ing httpd diganti saka tanpa wates dadi 1GiB kanggo ndandani CVE-2022-29404.
  • SSSD saiki ndhukung integrasi langsung karo Windows Server 2022.
  • Pangguna Rocky Linux 8 saiki bisa nganyarke menyang 8.7 nganyari dnf liwat PackageKit lan antarmuka (perangkat lunak GNOME, lsp.).

Pungkasan, kanggo sampeyan sing pengin ngerti luwih akeh babagan iki babagan release anyar iki, sampeyan bisa takon rincian ing link ing ngisor iki.

Ngundhuh lan Entuk Rocky Linux 8.7

Kanggo sing kasengsem ing bisa kanggo nyoba utawa nginstal versi anyar iki ing komputerElinga yen Rocky Linux mbangun disiapake kanggo arsitektur x86_64 lan aarch64.

Kajaba iku, rakitan kanggo Oracle Cloud Platform (OCP), GenericCloud, Amazon AWS (EC2), Google Cloud Platform lan lingkungan awan Microsoft Azure, uga gambar kanggo wadhah lan mesin virtual ing RootFS/OCI lan Vagrant (Libvirt, VirtualBox) format. , VMware).

Pangguna distribusi Enterprise Linux 8 liyane bisa nganyarke lan ngowahi menyang Rocky Linux 8.7 liwat skrip konversi migrate2rocky.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.