WSL, lapisan kanggo mbukak aplikasi Linux ing Windows, wis stabil

WSL

WSL mbedakake dhewe kanthi ngirim kernel Linux lengkap tinimbang emulator sing nerjemahake panggilan sistem Linux menyang panggilan sistem Windows kanthi cepet.

Microsoft bubar ngumumake rilis versi stabil WSL 1.0.0 (Windows Subsystem for Linux). Ing wektu sing padha, paket WSL sing dikirim liwat Microsoft Store dibusak saka pangembangan eksperimen.

Kanthi release saka versi anyar iki, ing printah "wsl -install" lan "wsl -update" wis dipindhah saka standar nggunakake Microsoft Store kanggo nginstal lan nganyari WSL, sing ngidini pangiriman nganyari luwih cepet dibandhingake karo distribusi minangka komponen Windows sing dibangun.

Kagunan wsl nyedhiyakake pilihan "–inbox" kanggo bali menyang skema instalasi sadurunge. Windows 10 mbangun uga didhukung liwat Microsoft Store, menehi Windows 10 akses pangguna menyang inovasi WSL kayata mbukak aplikasi grafis Linux lan dhukungan kanggo manajer sistem sistem.

Utilitas wsl.exe sing dianyari, diterjemahake kanthi standar kanggo diundhuh saka Microsoft Store, kalebu ing Windows 10 lan 11 November nganyari "22H2", sing isih diinstal mung sawise verifikasi manual (Setelan Windows -> "Telusuri nganyari"). , lan bakal ditrapake kanthi otomatis ing pertengahan Desember. Minangka pilihan instalasi alternatif, sampeyan uga bisa nggunakake paket msi sing di-host ing GitHub.

Kanggo mesthekake yen eksekusi Linux mlaku ing WSL, tinimbang emulator asli sing nerjemahake panggilan sistem Linux menyang panggilan sistem Windows, lingkungan kernel Linux lengkap diwenehake. Kernel ngajokaken kanggo WSL adhedhasar release kernel saka Linux 5.10, sing ditambahi karo patches WSL-tartamtu, kalebu optimizations kanggo nyuda wektu wiwitan kernel, nyuda konsumsi memori, memori bali dibebaske dening pangolahan Linux kanggo Windows, lan ninggalake pesawat minimal dibutuhake driver lan subsistem ing inti.

Kernel mlaku ing lingkungan Windows nggunakake mesin virtual wis mlaku ing Azure. Lingkungan WSL mlaku ing gambar disk kapisah (HDV) karo sistem file ext4 lan adaptor jaringan virtual.

Komponen ruang pangguna dipasang kanthi kapisah lan adhedhasar distribusi sing beda-beda. Contone, Ubuntu, Debian GNU/Linux, Kali Linux, Fedora, Alpine, SUSE, lan openSUSE mbangun kasedhiya kanggo instalasi ing WSL ing Microsoft Store.

Ing versi 1.0, ndandani babagan 100 kewan omo lan sawetara inovasi wis dileksanakake:

  • Nyedhiyakake kemampuan opsional kanggo nggunakake manajer sistem sistem ing lingkungan Linux. Dhukungan Systemd ngidini sampeyan nyuda syarat kanggo distribusi lan nggawa lingkungan sing kasedhiya ing WSL nyedhaki distribusi sing mlaku ing hardware konvensional. Sadurunge, kanggo nggarap WSL, distribusi kudu nggunakake driver inisialisasi sing disedhiyakake Microsoft sing mlaku ing PID 1 lan nyedhiyakake konfigurasi infrastruktur kanggo interoperabilitas antarane Linux lan Windows.
  • Kanggo Windows 10, kemampuan kanggo mbukak aplikasi grafis Linux wis dileksanakake (sadurunge, dhukungan grafis mung kasedhiya ing Windows 11).
  • Nambahake opsi "-no-launch" kanggo printah "wsl -install" kanggo mateni peluncuran distributif sawise instalasi.
  • Nambahake opsi "-web-download" menyang "wsl -update" lan "wsl -install" printah kanggo ndownload komponen liwat GitHub tinimbang Microsoft Store.
  • Nambahake opsi "–vhd" menyang printah "wsl -mount" kanggo masang file VHD lan "–name" kanggo nemtokake jeneng titik gunung.
  • Nambahake printah "–vhd" menyang printah "wsl -import" lan "wsl -export" kanggo ngimpor utawa ngekspor ing format VHD.
  • Added "wsl --import-in-place" printah kanggo ndhaftar lan nggunakake file .vhdx ana minangka distribusi.
  • Nambahake printah "wsl --version" kanggo nampilake nomer versi.
  • Ngapikake kesalahan penanganan.
  • Komponen kanggo ndhukung aplikasi grafis (WSLg) lan kernel Linux digabungake menyang paket siji sing ora mbutuhake download file MSI tambahan.
  • Ing nguber panas, nganyari WSL 1.0.1 dirilis (nalika isih ing negara pratinjau), sing ndandani kacilakan proses wslservice.exe nalika miwiti sesi anyar, file karo soket Unix /tmp/.X11 -Unix ana. diganti dadi mode mung-maca, panangan kesalahan wis apik.

Pungkasan Yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki, sampeyan bisa mriksa rinciane Ing link ing ngisor iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.