Хоакин Гарсија Кобо

Lубител на слободниот софтвер и светот на програмирањето. Почнав во светот на Linux благодарение на дистрибуцијата Mandrake 7 и скоро 20 години подоцна сè уште сум во овој свет и секогаш се обидувам да го направам своето. Оттогаш, не само што добив диплома напред користејќи Слободен софтвер, туку направив многу написи и упатства за тоа.