10 paréntah pikeun ngatur basis data nganggo MySQLAdmin

Mangtaun-taun kuring sok ngatur basis data MySQL ku ngalebetkeun server MySQL sareng ngaeksekusi pitunjuk, nyaéta:

mysql -u root -p

Sareng didieu kuring nyerat kecap akses sareng kuring tiasa ngalakukeun naon anu kuring pikahoyong, tapi kuring nembé mendakan: MySQL

Vérsi sareng status MySQL?

Mimiti, hayu urang parios vérsi MySQL anu dipasang:

mysqladmin -u root -p ping

O muhun:

sudo service mysql status

Dina kasus kuring kuring nampi ieu:

MySQL-status-hirup

Masih, aranjeunna tiasa terang vérsi MySQL anu ngajalankeun sareng:

mysqladmin -u root -p version

Kumaha carana nyetél atanapi ngarobih kecap akses kana root MySQL?

Dina seueur distros nalika sérver MySQL dipasang éta henteu teras ngonpigurasi ku kecap konci root sacara standar pikeun MySQL, pikeun netepkeun kecap akses pikeun root nalika teu ngagaduhan éta saderhana:

mysqladmin -u root password PASSWORD-QUE-QUIERAN

Upami henteu, sareng aranjeunna ngagaduhan kecap akses pikeun root tapi hoyong ngarobihna, sintaksisna sapertos kieu:

mysqladmin -u root -pPASSWORD-QUE-TIENEN password 'NUEVO-PASSWORD'

Kumaha cara ngadamel database dina MySQL?

Sakumaha saderhana ngajalankeun:

mysqladmin -u root -p create NOMBRE-DE-DB

Kumaha ngahapus basis data dina MySQL?

Mirip pisan sareng pitunjuk sateuacanna:

mysqladmin -u root -p drop NOMBRE-DE-DB

Kumaha terang naon sambunganna aya kana sérver MySQL?

mysqladmin -u root -p status

Dina waktos ieu kuring nyerat tulisan ieu dina laptop kuring nunjukkeun kuring kieu:

Uptime: 19381 Threads: 1 Patarosan: 9518 Panawaran laun: 0 Muka: 431 Tabél siram: 1 Méja kabuka: 106 Pertanyaan per detik: 0.491

Nya kitu, upami anjeun hoyong terang sadayana nilai sareng kaayaan tina variabelna, nempatkeun:

mysqladmin -u root -p extended-status

Kaluaran bakal langkung éksténsif waktos ayeuna.

Atanapi upami ieu henteu nyaritakeun inpormasi anu anjeun peryogikeun, cobian:

mysqladmin -u root -p variables

Upami anjeun hoyong ngamuat deui kaistiméwaan, nyaéta, ngadamel siram paréntah éta nyaéta:

mysqladmin -u root -p reload;
mysqladmin -u root -p refresh

Sadaya paréntah ieu tiasa dianggo sareng sérver MySQL anu aya di localhost, upami anjeun hoyong ngaéksekusi pitunjuk dina sérver jauh anjeun kedah nambihan:

-h IP-DE-SERVIDOR

Pokokna, kuring terang yén seueur anu resep PHPMyAdmin sareng anu sanésna ngan saukur resep kana terminal, di dieu kami gaduh tip kanggo terminal 😉

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan MySQLAdmin anjeun parantos terang - » mysqladmin –bantuan

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eliotime3000 cenahna

    Bewara ka éditor tina tulisan éta gambarna henteu tiasa ditingali atanapi aya masalah sareng idin tina diréktori pikeun ningali grafik.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Abdi nuju menerkeun ayeuna, hatur nuhun 🙂

      1.    likewho cenahna

        Masih teu katingali 😮

        1.    ngepung84 cenahna

          ayeuna parobihanana diterapkeun

          1.    eliotime3000 cenahna

            Sajauh ieu, kuring henteu ningali nanaon pisan. Hal anu paling gampang nyaéta unggah gambar ka Imgur, teras anjeun numbu na éta waé.

          2.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Ieu parantos dibereskeun, punten kanggo panundaan ... Kuring ngalaman masalah online ayeuna-ayeuna.

  2.   elav cenahna

    Mmm .. Abdi ogé henteu tiasa ningali gambarna, sigana mah "saha" nempatkeun ramo na dimana teu kedahna 😀

  3.   Nathan cenahna

    Diajar Microsoft Access, tong nyéépkeun waktos ieu. Teu aya anu nganggona

    1.    elav cenahna

      JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAJAJA… Microsoft Access? Serius? Duka saé, naon anu kedah dibaca ...

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kuring ogé nyarios anu sami, sanaos MySQL sigana langkung gampang pikeun ditata tibatan aksés tina segi fungsina (sareng seueur deui upami anjeun ngalakukeun éta tina konsol).

        1.    elav cenahna

          Naha aksés éta henteu sami sareng MySQL. Hayu urang tingali Saha anu ngatur DB situs nganggo Access?

          1.    pandev92 cenahna

            nyaéta acces henteu ngalakukeun fungsi anu sami LOL!

    2.    eliotime3000 cenahna

      Di Peru, aranjeunna sering ngagunakeunana dina MyPES, sanaos panggunaan anu saéstuna sistem ieu dibéré minimal, tanpa ngémutan yén éta rada lemah dibandingkeun sareng MySQL / MariaDB, PostgreSQL sareng geng.

    3.    Rodolfo cenahna

      Friend Access sanés DB sapertos kitu, server sql enya, aksés sapertos simulasi alit tina DB, Mysql upami éta mesin database, anu ngagaduhan seueur hal anu propriétér DBs ayeuna-ayeuna, teu aya anu meri mesin sanésna ku DB.

      Naha anjeun terang yén host internét masihan dukungan asli pikeun MySQL? seueur cms sapertos drupal, joomla, wordpress sareng naon waé anu aya hubunganana sareng aplikasi wéb dina kaseueuran kasus nganggo MySQL, dimana aranjeunna ngajarkeun yén aranjeunna ngalakukeun sababaraha hal anu dasar sareng éta sababna aranjeunna nganggo aksés, tapi anjeun kedah maca sareng mendakan kaluar ngeunaan mesin atanapi manajer basis data.

      1.    malaikat cenahna

        Rodolfo Leres Anjeun Terang Hatur Nuhun
        Acces sanés DB acces mangrupikeun program Guindous proprietary

  4.   eliotime3000 cenahna

    Pasti, masalah éta kusabab KZKGGaara maénkeun sareng BD VPN sareng ngajantenkeun gambarna henteu katingali.

  5.   badut cenahna

    Dina kasus henteu kapake ku naon-naon paréntah henteu dianggo pikeun anjeun, salin paréntah ieu dina terminal:

    ~ # sudo apt-get -y miceun –purge MySQL

    1.    eliotime3000 cenahna

      JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAA !!!!!!

      Abdi henteu percanten yén aranjeunna tuang anduk kalayan gancang ku MySQL.

  6.   cyborg cenahna

    halo
    aksés, éta dianggo ku jalma-jalma anu henteu mampuh naon-naon anu langkung saé, sareng perusahaan ageung nganggo MySQL,
    lirén janten troll

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta sababna di Peru, sabab gumantung pisan kana Microsoft, éta ngagunakeun produkna sacara tuntas (diantarana, Access sareng SQL Server).

  7.   janus981 cenahna

    Jigana paréntah penting leungit: MySQL -u root -p source db-name dipaké pikeun ngimpor database. Salam.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring terang yén ti saprak kuring diajar MySQL nganggo Windows.

  8.   viliam cenahna

    Sajauh ieu kuring henteu mendakan alat énggal anu hébat pikeun damel sareng MySQL - Valentina Studio. Édisi gratis anjeun tiasa ngalakukeun langkung seueur tibatan seueur alat komérsial!
    Pariksa éta dianjurkeun pisan. http://www.valentina-db.com/en/valentina-studio-overview

  9.   Mario Riveros cenahna

    Kumaha Ngatur db MySQL dina centos 6 kalayan Windows Client

  10.   Gambar placeholder Manuel Lucero cenahna

    Diperkirakeun.

    Kumaha kuring terang ku konsol dina server linux, mesin database anu dipasang?

    Hatur nuhun.
    Atte.
    ML.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      pantun,

      Upami asumsina anjeun nganggo distro sapertos Debian anu parantos dipasang paréntah kabisa, anjeun tiasa mariksa sapertos kieu:

      aptitude search mysql | grep server

      Ieu bakal nyaritakeun naha server MySQL dipasang atanapi henteu

      Anjeun tiasa nyobian anu sami sareng Postgre.

      Émut yén hurup kahiji di kénca nyaéta indikatorna. P hartosna éta henteu dipasang, hartosna abdi dipasang.

  11.   John Paul Moreno cenahna

    Abdi resep inpormasi ieu, pikaresepeun pisan 😉
    hatur nuhun kanggo sadayana…

bool (leres)