Abdi hoyong mésér buku catetan… naha éta tiasa dianggo kalayan Linux?

Patarosan anu langgeng ... Iraha waé mésér laptop, naha éta buku catetan atanapi netbook, jalma bakal sieun naha kernel bakal leres ngadeteksi sadaya potongan pakakas anu nyusunna. Ieu leres pisan pikeun aranjeunna anu asalna tina Windows sareng sieun "ngalakukeun luncat" sabab sigana leres-leres luar biasa yén sacara praktis henteu aya supir anu kedah dipasang (dina sababaraha kasus ngan ukur kartu vidéo atanapi Wi-Fi).

Linux sapertos kitu, henteu ngan ukur dipasang jauh tapi langkung gancang tibatan Windows 7 anu pangénggalna, tapi ogé, pas pamasangan parantos réngsé, éta henteu meryogikeun pamasangan supir tambahan atanapi kedah nga-restart mesin 800 rébu kali dugi ka tungtungna urang tiasa ngagunakeunana.


Sakumaha anjeun terang, cara anu paling saé pikeun ningali naha komputer, naon waé éta, tiasa dianggo saé pisan sareng Linux ngagunakeun liveCD atanapi liveUSB. Sakali aranjeunna ngajalankeun distro pilihanna ku cara éta, aranjeunna bakal tiasa mariksa naha éta dideteksi sadayana pakakas leres sareng upami aya masalah kasaluyuan anu lumangsung. Ngeunaan titik pamungkas ieu, perlu disebatkeun yén sababaraha distro, sanaos didasarkeun kana kernel anu sami, panginten tiasa kasaluyuan langkung saé sareng perangkat keras anu aranjeunna anggo tibatan anu sanés.

Najan kitu, pilihan ieu (anu kanggo liveCD / liveUSB) sanés pilihan anu leres nalika nuju bisnis komputer mésér komputer impian anjeun; langkung seueur upami aranjeunna badé mésér éta online. Naon anu kudu dilakukeun dina waktos éta tina asa? Nya, ieu alesan utama pikeun tulisan ieu, pikeun nyarankeun a situs anu kuring mendakan kamari ampir kabeneran sareng anu ngempelkeun pangalaman tina pangguna anu béda sareng seueur laptop anu pang populerna.

Situs na disebat LinLap.com sareng anjeun bakal ningali yén éta ngamungkinkeun anjeun milari kompus ku mérek sareng modél, janten gampang pisan dianggo. Éta lengkep dina basa Inggris, tapi upami basa na henteu masalah pikeun anjeun, kuring nyarankeun yén anjeun nganggo, henteu ngan ukur pikeun milari inpormasi tapi ogé pikeun nyumbangkeun pangalaman anjeun sareng ngabantosan pangguna anu sanés.

Hal séjén anu kuring pikaresepeun pisan nyaéta Bagian «Pitunjuk» yén situs éta ngagaduhan, anu kalebet rangkéan tutorial step-by-step ngeunaan cara masang distro Linux anu paling populér, tingali naha komputer cocog, jsb. Salaku tambahan, aya anu kalebet a séri pakakas pikeun mariksa teh asup kaakal, ACPI jeung Wifi.

Naon pangalaman anjeun nganggo Linux sareng laptop anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Elisabeth ortega cenahna

    Ubuntu 10.04 LTS kalayan desktop GNOME (sanés Unity) sareng netbook Intel Atom @ 1.80 GHz sareng 1 GB RAM, sampurna! (sanaos anjeunna ngagaduhan mania kanggo ngawartosan yén kuring ngagaduhan 2 inti ...).
    Tim anu sami sareng Fedora 10 "beku" salami 10 detik sareng masihan kuring panik kernel ganjil.
    Tim anu sami sareng OpenSuse11 ngalaman waktos sesah pikeun nyetél grafik.

    Komputer desktop HP anu kuring nuju damel, Intel duo 2.0GHz, 4GB RAM sampurna sareng Ubuntu 12.04 LTS sareng OpenSuse12.0, tapi kartu grafik (nvidia GeForce GT 430 1GB) masihan kuring seueur masalah. Di OpenSuse kuring masih tiasa masang supir nvidia (sanaos henteu tanpa masalah) tapi di Ubuntu, henteu. Kalayan kartu ATI (punten, kuring henteu émut modélna tapi éta 1GB), sampurna.

  2.   Neodezeon cenahna

    Abdi hoyong mésér Alienware, tapi kuring henteu terang naha Debian cocog sareng 100%, kuring ogé hoyong ku prosésor AMD tapi Dell ngan ngajual Intel-shiiit

  3.   Ibieca cenahna

    pantun,

    Kuring diuji vérsi linux mint 13 sareng éta jalan sampurna
    ku USB live, tapi nyobian masang éta ngahalangan pamasangan kana
    satengah. Kuring ngaunduh vérsi anu sami deui, kuring nganggo MD5 pikeun ningali éta
    download file anu leres, usik sareng duanana dina vérsi langsung na
    dipasang dina hard drive jalan sampurna.

    En
    Kacindekan, bisa jadi file anu diunduh tiasa rusak
    medias, nyaéta, éta bakal mangaruhan pamasangan sareng sanés vérsi langsung.

    Wasalam

  4.   Javier cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng paviliun hp aki abdi gancang pisan uu

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kaleresan kuring teu tiasa mikir naon anu salahna ...
    Sacara umum, upami liveusb jalan, pamasanganana ogé kedah jalan.
    Meureun éta mangrupikeun program sanés anu anjeun pasang saatos pamasangan sistem ...
    Rangkulan! Paul.

    Dina 8 Nopémber 2012 08:08 PM, Disqus nyerat:

  6.   Nolberto Matias del Puerto cenahna

    Kuring gaduh kasus sareng acer anu nguji Ubuntu sareng linuxMint kalayan liveUSB tiasa dianggo sampurna .. tapi nalika masang salah sahiji ti dua layar éta lengkep tanpa lampu .. sanajan kuring dipasang driver proprietary, éta masih gagal kuring .. dina éta hal naon anu bakal jadi masalah?

  7.   Juli774 cenahna

    Tangtosna, upami éta bakal lumaku pikeun anjeun, éta ngan peryogi sakedik waktos pikeun biasa.
    buka halaman ieu pikeun milari inpormasi lengkep:

    http://www.mylifelinux.com

  8.   Beatriz GAvan cenahna

    Toko mana anu kuring angkat di Mexico City atanapi Morelos atanapi Puebla kanggo mésér Dell nganggo Linux atanapi Ubuntu tos kapasang?