Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?

Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?

Aset Crypto sareng Cryptocurrency: Naon anu kedah urang terang sateuacan ngagunakeun éta?

Éta deui parantos disorot atanapi parantos pangaweruh umum dunya topik Cryptoassets, utamina anu aya hubunganana sareng masalah Cryptocurrency, Kusabab peluncuran éta Cryptocurrency Libra jeung "Calibra Wallet" ku «Libra Association» diantarana sababaraha perusahaan téknologi panggedéna sareng perdagangan éléktronik dunya mangrupikeun bagian, diantarana Facebook, sakumaha anu nembe dibahas dina pos kami anu disebut: Cryptocurrency Facebook basis Libra blockchain kalayan dompét digital anjeun nyalira.

Salajengna, rebound anyar dina harga Cryptocurrency anu munggaran, paling dikenal sareng dianggo, disebatna «Bitcoin», anu hargana dinten ieu (Juni-2019) sakitar 10 rebu $ (USD) parantos ngabantosan ledakan berita ngeunaan Cryptoassets dunya ayeuna sareng pikahareupeun. Naon anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun aspék, istilah atanapi konsép anu dipikaterang Cryptoassets sareng Cryptocurrencies pikeun ningkatkeun kasuksésan nyoko kana, ti saprak ieu aranjeunna dumasar kana kasuksésanna dina kapercayaan sareng panggunaan pangguna na.

Bubuka Cryptocurrencies

Ayeuna sareng sakumna dunya aya anu saé sareng manpaat Asét crypto sareng proyék cryptocurrency dijalankeun. Sababaraha mangrupikeun proyék anu énggal sareng pikahareupeun konservatif anu pakait sareng lembaga perbankan ayeuna di dunya, anu sanésna mangrupikeun proyék lami sareng énggal innovators anu sasarengan sareng organisasi swasta sareng komersial anu ageung sareng alit, sareng sababaraha mangrupikeun proyek ayeuna sareng anu bakal datang pikaresepeun saliwat sareng badan umum di sababaraha nagara.

Kusabab ieu, éta gunana pisan pikeun terang sareng ngartos sakumaha mungkin anu aranjeunna Aset Crypto sareng Cryptocurrencies sareng sadaya istilah sareng téknologi na pakait pikeun kapentingan aranjeunna sareng sadaya jalma anu dina sababaraha waktos urang tiasa diulem, dipaksa bahkan diparéntah nganggo éta.

Keuangan Téknologi sareng Cryptocurrencies

Terminologi sareng téknologi pakait

Ékonomi Digital

Mangrupikeun daérah perdagangan anyar anu aya dina pamekaran lengkep sareng ékspansi. Dasarna ngarujuk ka sadayana dagang éléktronik atanapi digital dilaksanakeun ngalangkungan Internet sareng Teknologi Informasi sareng Komunikasi (TIK) panganyarna dina raraga ngadamel sareng kéngingkeun produk, barang sareng jasa énggal sareng langkung saé dina sababaraha klik. Sedengkeun Dagang Éléktronik ngan ukur ngarujuk kana kanyataan éta sorangan, prosés jual beuli produk ku cara éléktronik, sapertos aplikasi sélulér sareng Internét.

Aset Crypto sareng Cryptocurrencies: Ékonomi Digital

Daérah anyar ieu ngalibatkeun sareng ngahijikeun progresif sareng éksponénsial téknologi tina béda bidang (pendidikan, padamelan, hiburan, kauangan, dagang, telekomunikasi) pikeun kéngingkeun mekanisme alternatip anu langkung épisién, aman sareng dipersonalisasi pikeun sadayana.

Dina Ékonomi Digital, Internét dijantenkeun platform universal pikeun generasi padamelan, nyiptakeun kabeungharan, sareng distribusi sareng konsumsi barang sareng jasa. Sadaya ieu pikeun nyumponan kabutuhan anu tumuh masarakat ayeuna, masarakat téknologi dumasar kana élmu pangaweruh.

Téknologi Keuangan

Téknologi Keuangan, sababaraha kali disebat salaku «Keuangan Teknologi» atanapi FinTech, mangrupikeun konsép anu namina asalna akronim tina kecap basa inggris "Téknologi Keuangan". Sareng éta khusus nunjukkeun ka sadayana téknologi modéren anu dianggo ku organisasi (perusahaan, bisnis sareng industri), umum sareng swasta, dina sektor naon waé (kauangan, komérsial, téknologi sareng jasa sosial) pikeun nyiptakeun sareng nawiskeun produk, barang sareng jasa énggal.

Parangkat lunak Gratis, FinTech sareng Crypto-anarchism: Kamungkinan Kamungkinan?

Batur anu langkung konservatif, biasana ukur nganggap salaku FinTech ngan ukur pikeun susunan perusahaan dina bidang kauangan anu nyumbangkeun ideu énggal sareng modél ékonomi sareng komérsial ngalangkungan panggunaan TIK anu énggal sareng paling modéren. Diantara téknologi anu ngalangkungan konsép ieu nyaéta Distribution Accounting Technology (DLT) sareng Blockchain Technology (Blockchain) sareng Crypto-commerce (Cryptoassets sareng Cryptocurrencies).

Dina kasimpulan, Technologies Keuangan gaduh salaku tujuan pikeun ngajantenkeun téknologi paling modéren nawiskeun jumlah pangguna anu paling ageung, solusi anu langkung saé (barang atanapi jasa) kauangan sareng komérsial ku cara anu langkung gampang diakses, ékonomis, épisién, masif, transparan, aman, sareng mandiri.

Téhnologi Akuntansi anu Disebarkeun (DLT)

Didistribusikeun Téknologi Ledger, ogé katelah ku singkatan na DLT tina frase "Distribution Ledger Technology" Biasana digunakeun utamina dina bidang pamekaran swasta, tapi kalebet Blockchain Technology, anu dasarna sami tapi bidang pamekaran umum. DLT ngan ukur ngarujuk kana téknologi dina cara anu lengkep, nyaéta kana téknologi anu ngamungkinkeun transaksi dina Internét ku cara anu aman sareng tanpa perantara, ngalangkungan basis data anu disebarkeun, anu ngajamin teu tiasa robih sareng panyalindungan kriptografi data.

Aset Crypto sareng Cryptocurrency: DLT

Ngobrolkeun perkawis DLT kalebet, konsép jaringan node anu disebarkeun sareng terdesentralisasi, anu ngarujuk ka host anu nyimpen salinan pangkalan data anu digunakeun, pikeun nyegah data tina dimanipulasi, kecuali upami aya Serangan 51%, anu henteu langkung ti serangan dimana panyusud kéngingkeun kendali seuseueurna simpul, ngaganggu kaputusan jaringan, ngatur pikeun ngarobih sagala anu dipikahoyong. Maka ngalanggar prinsip pamaréntahan dina jaringan, anu nyobian ngajaga démokrasi saimbang di antara para pamilon (simpul), sahingga teu aya tipu daya atanapi manipulasi antara aranjeunna.

Konsép Blockchain teu kedah bingung sareng DLT. Ngadamel analogi pikeun ngartos duanana konsep tiasa nyarios yén, nyarioskeun mata uang, DLT bakal janten konsép nyalira tina «Mata Artos» sareng Blockchain bakal janten hiji khususna, contona, Dolar, Euro, Ruble atanapi Yuan. Sakumaha masing-masing ieu mangrupikeun salah sahiji seueur mata uang, Blockchain mangrupikeun DLT. DLT mangrupikeun istilah generik, sareng Blockchain mangrupikeun istilah khusus, anu ngagaduhan popularitas na pikeun ledakan aset crypto, khususna kripto. Janten nalika nyarios ngeunaan Blockchain, biasana nunjukkeun kana platform aslina "Bitcoin", janten anu munggaran didamel.

Blockchain Téhnologi

Blockchain Téhnologi, ogé katelah Blockchain, ku namina dina basa Inggris, nyebatkeun éta téknologi anu ngalibatkeun ngaruntuykeun blok anu nyimpen inpormasi dina jaringan, sareng anu kedah sareng diverifikasi ku pangguna ti mimiti didamel dugi ka akhir. Sareng dimana masing-masing blok ngandung pointer hash ka blok anu sateuacanna, nyiptakeun jaringan anu saling nyambung. Blockchain ogé biasana dikaitkeun sareng nami organisasi swasta anu ngajantenkeun panjelajah blok anu ogé ngagaduhan nami anu sami.

Blockchain sareng Téhnologi Akuntansi Anu Disebarkeun

Dina Blockchain, hash teu aya sanés mangrupikeun sakumpulan digit acak anu ngagaduhan gambaran alit pikeun data sanés tina ukuran naon waé. Hal ieu dipaké pikeun nyegah panipuan kana téknologi cenah. Kusabab unggal blok ngagaduhan Hash unikna nyalira, salian ti data anu disimpen di jerona sareng Hash tina blok samemehna. Hashs dianggo sedemikian rupa sehingga upami eusi blok robih, hash blok éta robih. Sareng upami hash dirobah tanpa janten produk tina perobihan kontén, gangguan lumangsung dina sadaya blok saatosna.

Así Blockchain janten jinis artikulasi téknologi terstruktur dina sistem anu énkripsi alami, anu nyayogikeun sarana anu aman sareng dipercaya pikeun pangguna, idéntitasna, data sareng transaksi, tanpa kedah perantara, ngalangkungan Internet. Hiji hartosna anu ngajamin yén sagala anu dilakukeun leres, disahkeun sareng henteu tiasa dirobih, nyaéta yén éta ngagaduhan kualitas anu teu tiasa dirobih.

Tambang Digital

Pertambangan Digital biasana ngarujuk kana polah (metode atanapi tindakan) tina méréskeun blok, ngabuktoskeun sadaya transaksi anu dikandungna pikeun kéngingkeun pahala. Kalayan kecap séjén, éta mangrupikeun prosés anu host (simpul) ngajawab operasi kriptografi dina hiji Blockchain, anu biasana nyiptakeun token, aset crypto atanapi cryptocurrency salaku produk akhir. Sadaya prosés ieu biasana ngalir dina laju anu ditetepkeun ku algoritma anu tepat sareng spésifikasi téknis anu parantos ditangtoskeun.

Dina kalakuan anu ditetepkeun, dina dasarna titik nyaéta verifikasi transaksi sakumaha valid, pikeun teras bungkus kana blok sareng Hash anu saluyu, teras pilih Hash tina blok samemehna sareng tambihan kana blok anu ayeuna. Teras ngajalankeun algoritma konsensus Blockchain asli pikeun mastikeun yén simpul parantos ngalakukeun usaha anu diperyogikeun pikeun ngalengkepan blok anu ditugaskeun sareng nampi hadiah anu saluyu na.

Tambang Digital sareng Komputer (CPU / GPU)

Dina Pertambangan Digital, «Algoritma Konsensus» teu langkung ti set aturan pikeun nangtoskeun salinan Blockchain mana anu leres mana anu henteu leres. Aturan ieu tiasa waé dijelaskeun salaku: "Ranté pangpanjangna anu bakal dianggap paling bener nyaéta tina Blockchain anu paling seueur blok" sareng "Ranté blok kalayan pangrojongna bakal dianggap valid." Aya seueur «Algoritma Konsensus» ayeuna pikeun ngukur dukungan jaringan, tapi diantara anu paling dikenal nyaéta: Bukti Gawé / POW sareng Bukti Taruhan / POS.

Salain ti «Algoritma Konsensus», anu dikenal «Énkripsi atanapi Algoritma Énkripsi »anu mangrupikeun fungsi anu ngarobah pesen kana séri anu tétéla acak teu kabaca. Dina Blockchain ieu dianggo pikeun mastikeun transaksi. Sababaraha diantarana nyaéta: CryptoNote, CryptoNight, Equihash, Scrypt, SHA sareng X11.

Token, Cryptoassets sareng cryptocurrency

Dina Blockchain a, Token biasana dihartikeun salaku token cryptographic anu ngagambarkeun satuan nilai anu tiasa kaala ngalangkunganana supados tiasa dianggo engké pikeun kéngingkeun barang-barang sareng jasa. Diantara seueur hal, Token tiasa dianggo pikeun masihan hak, mayar padamelan anu parantos dilakukeun atanapi dilaksanakeun, ngalirkeun data, atanapi salaku insentif atanapi gateway pikeun jasa anu aya hubunganana atanapi perbaikan fungsionalitas.

Sedengkeun a Cryptoactive biasana dihartikeun salaku token khusus anu dikaluarkeun sareng diperdagangkan dina platform blockchain. Éta ogé biasana ngarujuk kana masing-masing token anu aya (cryptocurrency, kontrak pinter, sistem pamaréntahan, sareng anu sanés) sareng bentuk barang sareng jasa anu sanés anu nganggo kriptografi pikeun fungsina.

Aset Crypto sareng Cryptocurrencies: Kacindekan

Tungtungna, Cryptocurrency mangrupikeun salah sahiji seueur jinis Cryptoasset, anu dina gilirannana, mangrupikeun kategori anu katelah Digital Asset. Dimana Aset Digital dianggap salaku hal anu aya dina format binér sareng sumping sareng hak panggunaanna masing-masing, yén upami henteu dipimilik, éta moal tiasa dianggap salaku aset digital. Aset Digital tiasa janten dokumén anu didigitalkeun atanapi file multimédia (téks, audio, video, gambar) dina sirkulasi atanapi disimpen dina alat digital.

Bursa Cryptocurrency

Bursa (Bursa) Cryptocurrencies nujul kana halaman wéb anu mana tindakan dilakukeun jual beuli cryptocurrency. Ieu ogé biasana ngamungkinkeun operasi sareng jinis aset sanés sapertos saham atanapi jaminan kauangan anu ditampi ku anggota masarakat anu ngawangun éta.

Tujuan utama a Bursa tradisional atanapi desentralisasi (DEX), Nyaéta ngamungkinkeun anjeun pangguna (Padagang) Aranjeunna tiasa ilubiung dina pasar crypto anu dikokolakeun pikeun ngahontal kauntungan dumasar kana variasi harga (nilai gratis) anu kajantenan.

Salaku tambahan, seuseueurna biasana platform anu diatur pisan, anu saluyu sareng standar tina KYC (Terang palanggan anjeun) y AML (Anti Pencucian Uang). Sareng aranjeunna biasana muatan pikeun jasa aranjeunna sareng netepkeun pasti watesan modal pikeun ilubiung dina platform na.

Tungtungna, éta Bursa Desentralisasi (DEX) Béda jeung Tukeuran tradisionalAranjeunna dianggo ku cara anu sami pisan, nanging, anu baheula ngagaduhan kamampuan pikeun jalan sacara terdesentralisasi. maksudna, anu di antarana teu aya perantara sareng platform na mandiri kusabab program na. Kusabab kitu, aranjeunna biasana ngawartosan tingkat luhur privasi komo anonimitas.

Cryptocurrency Spanyol sareng Amérika Latin

kacindekan

Aya seueur deui anu kedah diajar, khususna langkung jéntré sareng jero ngeunaan Crypto Assets sareng Cryptocurrencies, Financial Technologies sareng Blockchain. Tapi dasarna, naon anu dieksploitasi di dieu globalisasi poin-poin anu paling penting yén unggal jalma anu anyar atanapi henteu dikenal kedah ngamimitian ngajajah sareng diajar nyiapkeun parobihan anu bentukna artos éléktronik atanapi digital ieu bakal hartosna, anu sakedik-sakedik ngancam ngaleungit artos kas sareng kasatiaan, ti sadaya nagara sami, bahkan mimiti bersaing sareng artos komoditi, sapertos Emas, Pérak, Tambaga, sareng anu sanésna; sareng ngagentos artos virtual tina sababaraha halaman wéb anu aya.

Upami anjeun kersa, baca tulisan sanés anu aya hubunganana sareng topik dina blog kami, kami nyarankeun tulisan ieu: «Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?"Jeung"Amérika Latin sareng Spanyol: Proyék Blockchain kalayan Cryptocurrencies".


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luis Jose Larez cenahna

    Tulisan ieu katingalina pikaresepeun pisan pikeun kuring, sabab éta dikedalkeun dina basa anu jelas sareng gampang dipikaharti, bahkan pikeun urang anu henteu ngagaduhan élmu téknis ngeunaan topik aset crypto sareng cryptocurrency, kuring nganggap éta mangpaat pisan pikeun neraskeun milarian élmu ieu, ti saprak ditampi tina mata uang virtual ieu kedah ku pertumbuhanana ayeuna, cara paling aman pikeun ngalaksanakeun transaksi ékonomi sareng kauangan dina waktos anu caket.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Luis! Hatur nuhun pisan kana koméntar positip anjeun. Kami bungah yén tulisan éta mangpaat pisan pikeun sadaya jinis masarakat, khususna anu ngamimitian terang ngeunaan dunya ieu.

  2.   Otto Gutman cenahna

    narik bebeneran

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Hernán. Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, kuring ngaharepkeun bacaan anu parantos ngabantosan anjeun pisan pikeun anjeun ngamimitian dina suku katuhu dina élmu ngeunaan bidang penting ieu pengetahuan ayeuna.

bool (leres)