Blénder 2.90 hadir sareng paningkatan pikeun mesin na, kartu Nvidia, antarbeungeut pangguna sareng seueur deui

Nembe fSékrési versi anyar Blénder 2.90 parantos diumumkeun, versi dimana sababaraha parobihan penting dina parangkat lunak ditampilkeun, ogé pembaruan anu ningkatkeun kinerja.

Sareng éta contona dina versi anyar Blénder 2.90 mesin ieu Siklus nampilkeun modél awan Nishita anyar anu ngagunakeun generasi tékstur berbasis simulasi fisika.

Pikeun sinar nyukcruk ku CPU dina Siklus, Perpustakaan Intel Embree kalibet, anu ningkat sacara signifikan kinerja ku ngajadikeun pidangan kalayan épék kabur pikeun nganteurkeun dinamika obyék obyék (gerak blur) sareng sacara umum, éta ogé nyepetkeun paméran adegan ku géométri kompléks.

Salaku conto, waktos itungan pikeun tempat uji coba Agén 327 kalayan gerak kabur parantos dikirangan tina 54:15 dugi ka 5:00.

Mesin rendering tina Euweuh, anu ngadukung rendering anu sacara fisik sacara real-time sareng ngan ukur nganggo GPU (OpenGL) kanggo rendering, parantos nyerat nyerat deui pangaruh épék gerak kabur, parantos nambihan dukungan pikeun warping bolong sareng ningkat akurasi.

Dukungan pinuh pikeun pemodelan patung multi-résolusi dilaksanakeuns (Multires modifier): pangguna ayeuna tiasa milih sababaraha tingkat subdivisi permukaan (subdivision, sapotong konstruksi permukaan lemes nganggo bolong polygon) sareng ngalih antara tingkat.

Anjeun tiasa ogé ngarekonstruksikeun tingkat handap patok permukaan sareng ekstrak offset, anu tiasa dianggo pikeun ngimpor modél tina aplikasi modél patung naon waé kana grid sareng ngawangun deui sadaya tingkat patok permukaan pikeun ngédit dina modifier. Ayeuna anjeun tiasa ngadamel desain permukaan saderhana, linier, tanpa ngarobah jinis modifier.

waktu pikeun Linux, dukungan awal pikeun protokol Wayland dilaksanakeun, kanggo anu pilihan kompilasi WITH_GHOST_WAYLAND diajukeun. X11 masih dianggo sacara standar sabab sababaraha fitur Blénder henteu acan sayogi di lingkungan basis Wayland.

Sadaya GPU NVIDIA, dimimitian ku kulawarga Maxwell (GeForce 700, 800, 900, 1000), ngagaduhan pilihan nganggo mékanisme suprési noise OptiX.

Dua mode visualisasi ngeunaan struktur rambut diusulkeun: Mode Roundband Headband Gancang (méréskeun rambut salaku headband datar kalayan normal buleud) sareng mode 3D Curve intensif sumberdaya (ditampilkeun rambut salaku kurva 3D).

Ditambahkeun kamampuan pikeun nyetél Shadow Terminator scrolling nalika nyentak kana objék pikeun ngaleungitkeun artefak kalayan rata anu rata dina jerawat kalayan sakedik detil.

Ditambahkeun dukungan pikeun perpustakaan Intel OpenImageDenoise pikeun denoising interaktif dina viewport 3D sareng nalika rendering akhir (dianggo dina CPU Intel sareng AMD kalayan dukungan SSE 4.1).

Pikeun antarbeungeut pangguna operator pamilarian parantos ningkat ayeuna ogé nutupan barang ménu. Lapisan statistik anyar parantos ditambihan kana 3D viewport.

Bar status ayeuna ngan ukur nembongkeun vérsi standar, sareng data tambahan sapertos statistik sareng konsumsi memori diaktipkeun ngalangkungan ménu kontéks. Kamampuh nyeret sareng nyusun ulang modifier dina modeu sered sareng teundeun parantos dilaksanakeun.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Ditambahkeun saringan pikeun simulasi lawon dina bolong polygon nganggo opat modél modél.
  • Alat anyar parantos ditambihan kana pakakas modél pikeun otomatis ngabagi sareng nyabut rupa anu caket nalika operasi ékstrusi.
  • Alat sareng modél bevel nerapkeun modeu "Lengkep" pikeun ngagunakeun nilai absolut tibatan perséntase, sareng ogé ngagunakeun padika anu anyar pikeun ngahartikeun matéri sareng ngabongkar (UV) pikeun poligon tengah dina bagéan ganjil
  • Dukungan snap basis Bézier ayeuna sayogi dina mod mod khusus alat bevel.
  • Laut modifier ayeuna gaduh generasi peta pikeun arah percikan.
  • Dina éditor Unfold (UV), mindahkeun unsur-unsur bolong polgon nyayogikeun koreksi otomatis tina vertex sareng warna-warna anu kabuka.
  • Haseup sareng caching data cair parantos dilaksanakeun dina file .vdb pikeun unggal pigura.
  • Ningkat pangrojong pikeun impor sareng ékspor glTF 2.0.

Akhirna upami anjeun resep tiasa kéngingkeun vérsi énggal, anjeun tiasa ngalaksanakeunana tina tautan ieu 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.