Distros sareng program kanggo rumah sakit atanapi klinik

Seueur anu katingali dina net ngeunaan panggunaan parangkat lunak gratis di perusahaan ageung sareng alit, tapi sakedik pisan anu katingali ngeunaan panggunaan parangkat lunak gratis dina jinis perusahaan atanapi lembaga sanés sapertos rumah sakit atanapi klinik, anu janten topik anu kuring jalan keuna. dinten ayeuna.


Grup Biolinux Buenos Aires-Argentina ngalaksanakeun sababaraha taun ka pengker (2003) analisis anu lengkep ngeunaan kaayaan komputer rumah sakit Argentina anu nampilkeun, sapertos di Amérika Latin, anuansa khusus sapertos ...

  • Gelar komputerisasi rumah sakit sareng perséntase handap palaksanaan jaringan di rumah sakit
  • Teu aya sistem operasi tunggal di rumah sakit atanapi jaringan régional, kalayan akibatna teu aya standarisasi protokol komunikasi, ngabagi aplikasi, alat, sareng sajabana.
  • Teu aya sistem riwayat klinis tunggal di lembaga kasihatan, ngan ukur sistem lokal tanpa standarisasi.
  • Teu aya panerapan sistem komputer rumah sakit anu dihijikeun sareng manajemén gambar sareng telemedisin
  • Kaseueuran sistem parangkat lunak kapamilikan, parantos dikembangkeun ku programer atanapi perusahaan parangkat lunak, kalayan biaya pangwangunan sareng lisénsi anu luhur.
  • Salaku tambahan pikeun ieu, aya kurangna sistem operasi alternatif sareng alat komputer dina parangkat lunak gratis.
  • Sumber daya anu kawates dibuktikeun tina hal anu biasa pikeun hardware anu sayogi.
  • Wewengkon rumah sakit komputerisasi utama pakait sareng administrasi, akuntansi sareng tagihan.

Sakumaha anjeun bakal ningali, kasus-kasus ieu kedah ditepikeun di seueur nagara sareng henteu kedah diperyogikeun sabab sadayana ieu tiasa diliput ku ngamangpaatkeun parangkat lunak gratis. Teras kuring mairan sebaran naon sareng aplikasi anu aya pikeun éta.

SaluX mangrupikeun nami distribusi resmi grup, proyék anyar Grup BioLinux anu nyiptakeun distribusi GNU / Linux kanggo rumah sakit sareng lembaga kaséhatan diudag. SaluX dumasar kana Debian sareng bakal dirancang khusus pikeun pamasangan di rumah sakit sareng klinik. Inpormasi lengkep ngeunaan situs SaluX di http://www.salux-project.eu/es. Hanjakalna sistem ieu henteu nampi pembaruan deui salami sababaraha taun tapi kuring nempatkeunana kusabab éta parantos dikenal dina waktos éta.

CD-Médis
mangrupikeun sebaran dumasar Knoppix anu sanés ku sababaraha rupa simulator gambar médis, paningali DICOM sareng sistem PACS. Sayogi dina http://cdmedicpacsweb.sourceforge.net/cdmedic/es/index.html . Diantara aplikasi anu kalebet nyaéta: Amide (Image fusion), Aeskulap (DICOM viewer), Xmedcon (format converter), AFNI (analisis FMRI sareng visualisasi), DICOM to Analyze / SPM autoconverter, OpenOffice 2.0 (office suite), Medical Spell Checker, CUPS (manajemen cetak), Mozilla Firefox (browser), Thunderbird (email), Gimp (paningkatan poto), Imagemagick (paningkatan poto), XSane (scan), VLC (pamuter pidéo) sareng Xmms (pamuter pidéo). Audio) sareng anu sanésna. .

GNU-Med pa Knoppix
: vérsi énggal GNUMed parantos dipasang dina CD Knoppix. Ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun nguji GNUMed tanpa kedah masang GNU / Linux. GNU-Med mangrupikeun perangkat lunak palanggan-server multiplatform anu dikembangkeun di Python sareng nyambung kana basis data di PostgreSQL, Parangkat lunak gratis ieu kanggo ngatur rumah sakit, klinik sareng kantor. http://www.gnumed.org/

Debian-Med
mangrupikeun proyék internal pikeun ngembangkeun "Custom Debian Distribution" anu khusus cocog sareng kabutuhan prakték médis sareng panilitian. Tujuan tina Debian-Med mangrupikeun sistem anu lengkep pikeun sadaya padamelan anu dilakukeun dina ubar, diwangun sadayana ku perangkat lunak gratis. Debian-Med

Perhatosan2x
mangrupikeun kamekaran komputer anu sanés pikeun rumah sakit dumasar kana Apache, PHP sareng MYSQL. Sayogi dina basa Spanyol di antara basa-basa sanés. Éta ngagaduhan modul pikeun pangakuan sareng pendaptaran pasién sareng propésional, manajemén saham apoték, pergeseran sareng prakték laboratorium sareng radiologi, sareng anu sanésna. Diajar langkung lengkep ihwal http://sourceforge.net/projects/care2002/.

OpenClinic
ngagabungkeun solusi open source pikeun nyayogikeun platform pangwangunan gratis sareng terbuka. Éta tiasa dijalankeun dina server wéb anu ngadukung PHP3 atanapi PHP4, tanpa aya masalah atanapi sarat khusus. Antarbeungeut pangguna na gampang dianggo, kalayan panel administrasi saderhana sareng bagian pitulung anu teras-terasan aya. Fungsina kalebet: administrasi file médis, generasi laporan, administrasi anggota, kalungguhan, jst. Inpormasi lengkep dina http://openclinic.sourceforge.net/openclinic/index.html.

Worldvista
mangrupikeun sistem manajemen rumah sakit. Ayeuna 70% modul aya dina basa Spanyol. Éta tiasa ngadamel rumah sakit alit, bahkan jaringan rumah sakit. Diantara modul anu paling luar biasa nyaéta

  • Manajemén gambar radiologi, kardiogram, jst.
  • Riwayat pasién ngalangkungan wéb.
  • Manajemén dokter cicing sareng éksternal
  • Manajemén kamar, gudang ubar sareng tiasa diintegrasikeun sareng sistem mesen kanggo bahan laboratorium.
  • Manajemén darurat, konsultasi éksternal.

http://www.worldvista.org

Aplikasi khusus sanés sapertos Odontolinux, parangkat lunak manajemén pikeun kantor gigi, ditulis dina PHP4 sareng anu nganggo PostgreSQL salaku manajer database. Inpormasi lengkep dina http://sourceforge.net/projects/odontolinux/.

Ditempo dina | Warta GNU / Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   VIRGINIA PALACIOS cenahna

    Abdi hoyong terang langkung seueur perkawis sistem anjeun, kami mangrupikeun rumah sakit anu ayeuna gaduh 16 kamar sareng médis médis sareng urang dina ngarobih / nambihan 36 kamar deui, janten urang peryogi sistem anu épisién, ramah sareng gampang. Abdi ngantosan inpormasi, hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Virginia: Saran kuring nyaéta anjeun milarian halaman masing-masing proyék pikeun ningali anu mana waé anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun.
      Peluk! Paul.

  2.   Álvaro cenahna

    Parangkat lunak DriCloud tiasa dianggo saé pisan, kami resep pisan kana sistemna. Sadayana jalan ti awan sareng éta anu paling cocog anu kantos kami mendakan, sabab éta sami dianggo pikeun Windows, pikeun Mac, Linux sareng sadaya modél telepon sélulér sareng iPad, Android.
    Sanaos hargana murah pisan, éta henteu gratis, tapi anjeun tiasa kéngingkeun gratis upami anjeun nampi iklan.
    Tingali kana naon anu kuring béjakeun ka anjeun sareng ngawartosan naon anu anjeun pikirkeun.
    http://www.dricloud.com

    Sambutan

  3.   rékaman médis éléktronik cenahna

    Kuring parantos gaduh Care2x di klinik kuring parantos lami sareng anu leres mah henteu ngarobahna kanggo naon waé. Éta henteu ngagaduhan seueur hal anu dilebetkeun ku perangkat lunak canggih, tapi éta praktis pisan sareng gampang dianggo.

  4.   Luis Enrique cenahna

    Awan dirancang supados sadaya pembaruan dilakukeun dina sérver dina awan, janten anjeun kedah milarian Software Médis. Janten teu kedah dijaga komputer sadayana wengi kanggo dipiara. Masing-masing klinik dipastikeun janten paling anyar sareng parangkat lunak médis, tanpa komplikasi sareng résiko anu ditimbulkeun ku pembaruan kana komputer nyalira.

  5.   Luis Enrique cenahna

    Pokokna, upami anjeun hoyong mendakan software médis pangalusna lebetkeun tautan anu kuring parantos tandai. Éta babandingan anu paling saé anu kuring tingali. Janten anjeun tiasa nyandak kaputusan anu saé sateuacan mésér perangkat lunak kanggo klinik anjeun.
    Tuah!

  6.   software huntu cenahna

    Kuring parantos ngatur prakték huntu kuring pikeun waktos anu lami sareng XDental Dental Software. Abdi super senang.