Firefox 105 kalebet perbaikan stabilitas sareng perbaikan touchpad

Logo Firefox

Firefox mangrupikeun browser wéb anu populér

Mozilla dileupaskeun nembé diluncurkeun vérsi anyar tina browser wéb anjeun «Firefox 105″ dimana Mozilla ningkat kinerja, ditambah mangpaat sarupa geus direalisasikeun dina Linux Ubuntu, sakumaha Firefox ayeuna kurang kamungkinan kana kaluar memori. Dina waktos anu sami, ngagulung touchpad macOS parantos langkung diaksés ku "ngurangan ngagulung diagonal anu teu dihaja jauh tina sumbu ngagugulung anu dimaksud."

Dina Windows aranjeunna ogé geus dijieun ku cara ngarobah cara Firefox nanganan kaayaan memori low. Sareng nyaéta Firefox 105 sigana langkung difokuskeun kana perbaikan kinerja sareng aksésibilitas. Salah sahiji parobahan utama dina Firefox 105 nyaéta pangurangan signifikan Mozilla dina jumlah kacilakaan browser anu teu aya mémori dina Windows.

Modifikasi ieu, nu sigana cukup basajan, ensures yén prosés browser utama teu kapangaruhan lamun sistem ngalir kaluar memori. Gantina, prosés eusi pencét heula pikeun ngosongkeun mémori. Ngeureunkeun prosés utama nutup sadaya browser, sedengkeun ngeureunkeun prosés eusi ngan ukur nutup halaman wéb anu dibuka dina browser. Ogé, Firefox kurang kamungkinan kana kehabisan mémori dina Linux sareng tiasa dianggo langkung éfisién pikeun sesa sistem nalika mémori rendah.

Pikeun bagian tina versi tina ios, ieu mangrupikeun perbaikan leutik dina desain sareng halaman bumi, sedengkeun vérsi Android update UI pikeun ngagunakeun font standar Android. Nya kitu, Firefox pikeun Android ogé ngalereskeun masalah muka tab anu dibagikeun tina alat Firefox anu sanés. Pembaruan desktop sareng mobile dilengkepan ku seueur patch kaamanan.

Salian ti éta, ogé parobahan sarta koréksi geus dijieun diantarana anu dilaksanakeun dina dialog sawangan print nu boga pilihan pikeun nyitak ngan kaca ayeuna langsung ti dinya, dina alat Windows anu diaktipkeun touch, Firefox ayeuna ngadukung sapuan rampa gesek-to-napigasi (dua ramo dina trackpad digesek ka kenca atanapi ka katuhu pikeun ngagulung ka tukang atanapi ka hareup), sareng ngagulung dina trackpad parantos ningkat dina macOS.

Dina bagian tina Pembaruan sareng patch kaamanan dilaksanakeun dina Firefox 105:

  • CVE-2022-40959: bypass FeaturePolicy larangan dina kaca fana. Nalika ngotéktak kerangka, sababaraha halaman henteu gaduh FeaturePolicy anu diinisialisasi pinuh, anu nyababkeun solusi anu ngabocorkeun idin alat dina subdocuments anu teu dipercaya;
  • CVE-2022-40960: Kaayaan balapan nalika nga-parsing URL non-UTF-8 dina benang. Pamakéan sakaligus tina parser URL sareng data non-UTF-8 henteu aman.
  • CVE-2022-40958: ngalangkungan larangan kontéks aman pikeun cookies anu diawalan ku __Host sareng __Secure. Ku nyuntik cookie nganggo karakter khusus anu tangtu, panyerang dina subdomain anu dibagi anu henteu dipercaya ku kontéks tiasa nyetél sahingga nimpa cookies anu dipercaya tina kontéks, ngarah kana fiksasi sési sareng serangan sanésna;
  • CVE-2022-40961: Numpuk panyangga mudal salila inisialisasi grafik. Salila ngamimitian, supir grafik kalawan ngaran teu kaduga bisa ngabalukarkeun tumpukan panyangga mudal sarta ngabalukarkeun kacilakaan berpotensi exploitable. Masalah ieu ngan mangaruhan Firefox pikeun Android. Sistem operasi anu sanés henteu kapangaruhan;
  • CVE-2022-40956: Bypass base-uri kawijakan kaamanan eusi . Nalika nyuntik unsur HTML dasar, sababaraha pamundut teu malire parameter dasar CSP sareng nampi dasar unsur anu disuntikkeun;
  • CVE-2022-40957: Cache instruksi anu teu konsisten nalika nyusun WASM dina ARM64. Data anu teu konsisten dina instruksi sareng cache data nalika nyiptakeun kode WASM tiasa nyababkeun kacilakaan anu tiasa dieksploitasi. Bug ieu ngan mangaruhan Firefox dina platform ARM64.

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 105 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeun tina éta:

sudo dnf install firefox

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.