Konpigurasikeun konci Windows dina Linux

Kaseueuran urang biasa ngagunakeun konci Windows dina keyboard urang pikeun muka menu mimiti, janten nalika urang ngamimitian nganggo Ubuntu atanapi sebaran Linux anu sanés ku Gnome kami mendakan yén konci ieu sacara praktis kaleungitan kagunaan na sacara standar éta henteu biasa dibuka ménu Gnome anu bakal sami sareng menu mimiti di Windows, kusabab kombinasi konci standar pikeun tindakan ieu nyaéta "Alt + F1", tapi ieu tiasa gampang diatur.


Di Gnome aya utiliti anu disebat "gconf-editor" anu mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaksés konfigurasi Gnome, sareng dimana urang tiasa ngarobih kombinasi tombol anu dianggo pikeun gancang aksés kana panel liwat keyboard.

Pikeun muka alat ieu kami bakal pencét "Alt + F2" sareng dina jandéla anu ditingalikeun kami bakal nyerat "gconf-editor" tanpa tanda petik, sareng kami bakal pencét "Execut":

Éditor konfigurasi bakal ditingalikeun dimana urang kedah napigasi ngalangkungan map dugi ka dugi ka jalur ieu:

/ aktip / metacity / global_keybindings

Sareng di dinya urang bakal milarian entri anu disebat "panel_main_menu" kami pencét katuhu dina éta sareng pilih "Edit Key" sareng kami bakal ngagentos nilai anu dipibanda (biasana Alt + F1) pikeun "Super_L" tanpa tanda petik.

Siap! Kami nutup jandéla sareng ayeuna urang tiasa nganggo kenop Windows di Ubuntu atanapi dina distribusi naon waé anu nganggo Gnome salaku desktop.

Ayeuna, upami anjeun hoyong ngahemat diri anjeun sadaya léngkah éta sareng milih cara anu langkung gancang pikeun ngalakukeunana sanaos ku cara anu kirang grafis, anjeun kedah muka terminal sareng nganggo paréntah ieu:

gconftool-2 --type string --set /apps/metacity/global_keybindings/panel_main_menu "Super_L"

Kuring miharep éta mangpaat pikeun anjeun, penting pikeun diémutan yén upami anjeun nganggo tombol "Windows" kanggo fungsi sanés maka éta moal deui ngalaksanakeun tujuan éta, tapi éta bakal teras muka ménu panel.

Ditempo dina | Gigabrions


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jmartin2710 cenahna

    Gawé Anu Saé ... ngan ukur anu kuring peryogikeun. Nuhun manusa!

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Teu nanaon! Kuring bungah kuring dibantuan! rangkulan!

  3.   william gamboa diaz cenahna

    hi abdi hoyong terang kumaha kuring tiasa ngaktipkeun jandéla $ konci dina xubuntu 12.04? janten anjeun tiasa ngakses alat anu disebat Menu-Whisker. Hatur nuhun sateuacana. (^ __ ^.)

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna
      1.    william diaz cenahna

        Hatur nuhun pisan pikeun ngabagi inpormasi ieu, éta parantos ngabantosan pisan pikeun kuring. suksés sareng pendak deui (^ __ ^.)