Naon ari mono sareng kunaon tiasa bahaya?

Mono mangrupikeun nami proyék sumber terbuka anu digagas ku Ximian sareng ayeuna dipromosikeun ku Novell (saatos akuisisi Ximian) kanggo nyiptakeun sakumpulan pakakas gratis, dumasar kana GNU / Linux sareng cocog sareng .NET sakumaha anu parantos ditangtukeun ku ECMA. Naha éta dibenci ku seueur pangguna GNU / Linux?

Naon ari mono?

Henteu, éta teu aya hubunganana sareng Monkey Island. mono nyaéta palaksanaan gratis CLI (Infrastruktur Bahasa Biasa) sareng C # (duanana didamel ku Microsoft), numutkeun spésifikasi anu dikirim ka ECMA pikeun standarisasi na. Palaksanaan ieu sumber terbuka.

Mono kalebet CLI, anu ngandung mesin virtual anu tanggel waler pikeun ngamuat kelas, kompiler jit (Just-in-time) sareng tukang ngumpulkeun sampah; sadayana ieu ditulis ti mimiti numutkeun spec Ékma-334.

Mono ogé kalebet kompiler C #, anu sacara paradoks ditulis dina C # sareng sapertos CLI, panyusun ieu nuturkeun spésifikasi Ékma-335.

Salaku tambahan Mono gaduh katalog perpustakaan anu cocog sareng perpustakaan .Net Framework, tapi ogé ngagaduhan serangkaian perpustakaan anu teu aya dina Microsoft's .Net Framework; sapertos GTK # anu ngamungkinkeun nyiptakeun antar muka grafis asli tina toolkit GTK +, Mono.LDAP, Mono.Posix, jst.

Asalna mono

Mono dikandung ku Miguel De Icaza, janten proyék dina waktos éta disponsoran ku perusahaan na Ximian; ayeuna Novell mangrupikeun sponsor proyék Mono, kumargi Novell kéngingkeun Ximian.

Motivasi pikeun nyiptakeun Mono nyaéta kusabab milarian pakakas anu bakal ngabantosan gancang-gancang nyiptakeun aplikasi di lingkungan Linux.

Mono platform anu didukung

Mono ayeuna dijalankeun dina platform x86, PPC, SPARC, sareng S390 dina 32-bit; sareng x86-64 sareng SPARC dina 64 bit; dimungkinkeun pikeun nyiptakeun sareng ngaéksekusi aplikasi dina sistem operasi: Linux, Windows, OSX, BSD sareng Solaris.

Naha mono cocog sareng .Net Framework?

Salah sahiji tujuan Mono nyaéta pikeun ngahontal tingkat kasaluyuan anu luhur sareng API 1.1, sanaos parantos seueur damel ngeunaan kasaluyuan sareng API 2.0 tina .Net Framework.

Ieu dimaksudkan yén binér anu disusun dina Windows sareng .Net Framework tiasa dilaksanakeun dina salah sahiji platform Mono tanpa kedah ngahijikeun deui binér, sareng anu dina gilirannana tiasa ngamanfaatkeun Mono -Ej: Perpustakaan sistem. Data, Sistem .Xml, jsb -.

Perpustakaan anu disayogikeun ku Mono 100% cocog sareng réncangna .Net Framework. Versi panganyarna 2.6.1. kalebet diantara fitur penting sanésna:

  • The CLI
  • Panyusun C #
  • ADO.NET
  • ASP.NET
  • Palayanan Wéb
  • sistim
  • windowsforms

Mangrupikeun mahluk anu terakhir - WindowsForms - anu peryogi langkung padamelan pikeun direngsekeun sacara gembleng. Sanaos diperhatoskeun yén proyék henteu ngémutan nyiptakeun perpustakaan anu cocog pikeun Layanan Perusahaan.

Naon jinis aplikasi anu ayeuna kuring tiasa ngadamel sareng Mono?

Nya, dimungkinkeun pikeun nyiptakeun aplikasi jinis Wéb sareng Webservices kalayan ngagunakeun modul mod_mono anu ngamungkinkeun Apache Web server ngalayanan halaman ASP.NET (aspx) sareng Web Services (asmx).

Éta ogé dimungkinkeun pikeun nyiptakeun aplikasi anu ngaksés basis data sapertos Microsoft SQL, Oracle, Postgresql, jst.

Dina sisi aplikasi panganteur grafis, saran na nyaéta nganggo GTK #, kumargi toolkit anu dumasarkeunana (GTK +), ngamungkinkeun ngajalankeun aplikasi grafis di lingkungan Linux, Windows sareng OSX tanpa aya parobihan; Saran ieu janten penting, sabab palaksanaanna cocog sareng Windows Forms di Mono teu acan réngsé.

Naha aya sarat pikeun aplikasi kuring pikeun cocog sareng Mono sareng Framework .Net, nyaéta portabel?

Henteu leres-leres aya anu khusus, salami éta aplikasi berbasis CLI; sanaos aya sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun:

  1. Linux sénsitip kasus dina nami file sareng diréktori; janten perlu aya konsistensi sareng nami-nami anu urang anggo.
  2. Separator jalur béda dina Windows () dibandingkeun dina Linux (/), ku sabab éta disarankeun nganggo API Path.DirectoryPathSeparator, pikeun kéngingkeun pemisah anu leres nalika ngajalankeun aplikasi.
  3. Upami perpustakaan non-CLI dianggo (misal: perpustakaan di C, C ++ jsb), nganggo p / Invoke, pastikeun perpustakaan aya di lingkungan anu béda-béda tempat aplikasi bakal dieksekusi.
  4. Entong nganggo téknologi anu ngan ukur aya di lingkungan anu khusus (Ex: Registri dina Windows atanapi GConf dina Linux -Gnome-); atanapi nyayogikeun solusi anu ngamungkinkeun aplikasi pikeun beroperasi leres dina lingkungan dimana éta ngajalankeun.
  5. Aplikasi dumasar kana Windows Forms sareng anu rumit pisan panginten henteu tiasa dianggo ayeuna-ayeuna, kusabab Windows Forms di Mono henteu lengkep.

Pakakas pangwangunan naon waé anu aya di Mono?

Nya mungkin tina Windows pikeun ngembangkeun aplikasi nganggo Visual Studio. Di sisi Linux aya MonoDevelopkeun, IDE dumasar kana SharpDevelop.

MonoDevelop ngamungkinkeun manajemén proyék, pewarnaan sintaksis, kode lengkep otomatis, nyusun sareng ngajalankeun aplikasi ti IDE anu sami.
Ngaliwatan tambihan (tambihan) fungsionalitasna parantos diperpanjang, contona:

  • Sambungkeun kana basis data tina IDE
  • Kalebetkeun debugger anu ngamungkinkeun, sapertos Visual Studio, ngaéksekusi garis kode ku garis, sareng marios nilai-nilai variabel.

Ayeuna damel pikeun ngahijikeun desainer bentuk, sanaos desainer ieu difokuskeun nyiptakeun bentuk pikeun GTK # sareng sanés Wangun Windows.

Aplikasi anu didamel pikeun Mono.

Aya sababaraha aplikasi anu dikembangkeun pikeun Linux di Mono, pikeun kéngingkeun ide, ieu aya 2 daptar sareng aplikasi ieu:

Tina aplikasi anu hadé ieu nyaéta:

  • MonoDevelop: Mangrupikeun IDE pikeun program program Mono di Linux. IDE didamel dina C #.
  • F-Titik: Program pikeun katalog poto, salian ti sanggup nyieun sababaraha modifikasi digital pikeun poto.
  • Beagle: Alat anu ngaindéks sareng milari inpormasi diantara sababaraha jinis dokumén dina Linux.
  • tomboy: Program pikeun nyimpen catetan anu dikaitkeun ku kecap konci.
  • muih: Éta pamuter audio dumasar kana GStreamer.
  • PyMusique: Program anu nyayogikeun antarmuka grafis pikeun aksés mésér musik kalayan layanan iTunes Apple.
  • MonoUML: Éta mangrupikeun éditor kanggo ngadamel diagram sareng standar UML.
  • Gnome ngalakukeun: Peluncur aplikasi gancang sareng efektif.
  • Docky: Dok pikeun desktop anjeun.
  • Banshee: Pamuter média basis Gstreamer.

Monyét sareng lisénsi

Mono mangrupikeun palaksanaan open source Microsoft's .Net Framework, dumasar kana standar anu dileupaskeun ka ECMA; Kusabab éta mangrupikeun palaksanaan dumasar kana produk Microsoft, panggunaan Mono dina Linux parantos nyababkeun kontropérsi - di antara pangguna Linux sareng pangembang - argumenna nyaéta Mono tiasa ngalanggar patén-patén Microsoft, anu tiasa janten gugatan ngalawan Monyét.

Nurutkeun kana pagina proyék Mono, salami CLI sareng kompiler C # taat kana standar anu ditampi ku ECMA, 2 lembar ieu aman, anu aya hubunganana sareng perpustakaan khusus mono, aranjeunna henteu ngagaduhan résiko; tapi palaksanaan perpustakaan anu aya hubunganana sareng ASP.NET, ADO.NET sareng Windows Forms sénsitip pikeun ngalanggar sababaraha patén Microsoft - sanaos ayeuna henteu aya kanyaho yén ieu anu terjadi -; Kusabab kitu, proyék Mono nunjukkeun 3 pilihan pikeun kasus anu terakhir:

  • Ngalaksanakeun fungsionalitas - pikeun nyingkahan patén -, nyobian tetep API cocog.
  • Ngaleungitkeun hal-hal anu teu tiasa dilaksanakeun deui.
  • Pilari elemen anu tiasa ngabatalkeun patén.

Numutkeun kana Wikipedia, panerapan Mono pikeun komponén .NET henteu ditumpukeun ECMA pikeun standarisasi na parantos ngahudangkeun sababaraha masalah ngeunaan kamungkinan ngalanggar patén-patén parangkat lunak nalika hirup di proyek. Khususna, sawala dikembangkeun pikeun naha Microsoft henteu tiasa ngancurkeun proyék mono ngalangkungan gugatan hukum patén anu dilanggar.

Ayeuna aya perdebatan anu meriah ngeunaan (dina) genah nampi sareng nganggo Mono dina komunitas pamekar ti Lisénsi / Linux Ubuntu. Argumen utama ngalawan Mono nyaéta yén éta henteu bébas tina patén-patén parangkat lunak, sareng aya résiko yén Microsoft peryogi lisénsi pikeun nganggo C # / CLI.

Di sisi séjén, proyék éta Gnome ngembangkeun basa alternatif, Vala, didamel khusus pikeun ngembangkeun aplikasi pikeun Gnome, tapi bébas tina ancaman poténsial ti Microsoft.

Saran kuring

Ayeuna aya sababaraha program anu saé pisan ditulis dina Mono. Anjeun ngan tiasa mikirkeun F-Spot, Gnome Do atanapi Docky. Tapi, ngagaduhan alternatif gratis anu henteu ngagaduhan sadayana masalah ieu, kuring langkung resep henteu gumantung kana Mono.
Dina kaputusan kontroversial anu anyar ku Debian sareng Ubuntu pikeun kalebetkeun mono dina pamasangan standar na, teu sapertos Fedora anu ngaleungitkeunana, ngan ku kalebet populer aplikasi tomboy, ditulis dina C #, Richard Stallman gaduh sababaraha kecap hikmah anu kedah inspirasi distros sanés.

Ngandelkeun C # bahaya, janten urang kedah ngaleungitkeun panggunaan na.
Masalahna sanés khusus pikeun mono, palaksanaan C # gratis bakal ngagaduhan masalah anu sami. Bahayanya nyaéta Microsoft meureun ngarencanakeun maksa sadayana panerapan C # gratis di luar kotak hiji dinten nganggo patén parangkat lunak (aranjeunna). Ieu bahaya serius sareng ngan jalma bodo anu bakal maliré dugi ka dinten éta leres-leres kajadian. Urang kedah ati-ati pikeun nyalindungan diri.
Urang kedah ngatur hal-hal pikeun ngandelkeun implementasi C # gratis sakedik-gancangna. Kalayan kecap sanésna, urang kedah ngencarkeun jalma tina nyerat program C #. Kituna urang henteu kedah ngalebetkeun palaksanaan C # dina pamasangan standar distribusi GNU / Linux, sareng urang kedah ngadistribusikaeun sareng nyarankeun aplikasi anu sanés C # sanés aplikasi C # anu tiasa dibandingkeun sabisana.

Pupus Mono

Abdi hoyong miceun mono tina distribusi Ubuntu kuring (sahingga, ngahemat seueur rohangan anu katergantungan na sareng, dina kasus Ubuntu, teu aya sanés ngan ukur "ngadukung" 2 aplikasi anu dipasang sacara standar: F-Spot sareng Tomboy). Upami anjeun henteu nganggo anu dua ieu, uninstall tina Synaptic ogé sadayana paket anu nyarios Mono atanapi CLI.

Pikeun ngaleungitkeun Mono di Ubuntu, anjeun ogé tiasa muka terminal sareng ngetik:

sudo apt-get Delete --purge mono-common libmono0 libgdiplus sudo rm -rf / usr / lib / mono

Alternatipna pikeun Mono

Sapertos anu urang tingali, mimiti sadayana, upami anjeun programmer, tong program di C #. Aya basa anu henteu kaetung, bahkan anu langkung saé. Salaku tambahan, Gnome nembé ngaluarkeun basa énggal kalayan fungsionalitas siga Mono anu disebut Vala.
Kuring nembé dihapus Mono sareng sababaraha acara favorit kuring dihapus ... naon acara alternatif anu aya pikeun ngagantikeunana:

Informationmbaran leuwih lengkep

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan proyék Mono, buka halaman wéb resmi di Inggris, Di sagigireun éta monolog anu agrégator pikeun blog pangembang mono; atanapi dina basa Spanyol dina situs Mono Hispano, salian ti blog jalma anu ngajaga situs ieu.
Tong hilap tinggalkeun koméntar anjeun ngeunaan Mono… =)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ariel cenahna

    Sigana mah Microsoft moal nganggo patén-patén ngalawan Mono, Monodevelop, Xamarine kapayunna. Naon deui, kuring yakin yén alat ieu kumaha waé bakal ngajantenkeun anjeun gampang ngagedéan kana platform anu sanés anu ngarebut tempat istiméwa na di dunya pamekaran parangkat lunak sacara umum unggal dinten. Saur Mono ngalakukeun padamelan anu saé pikeun porting téknologi C # sareng .NET kana platform anu sanés, anu ngajantenkeun aranjeunna ngeuyeuban ku kasempetan téknologi anyar sajauh anu lemes. Mono terang naon patén hartosna sareng pastina ngalakukeun sagala pancegahan pikeun nyingkahan pelanggaran. Di sisi anu sanésna, JAVA nyandak jabatan kapamimpinan na sareng platform JAVA EE6 na, anu pikeun rasa kuring ngalangkungan kamampuan anu ditawarkeun ku Visual Studio. Kusabab ieu langkung ti naon waé anu kuring pikir Microsoft bakal raoseun pikeun port na C # ka Linux, MacOSX, BSD, Solaris, Android, jst ... Di sisi anu sanésna, kuring henteu satuju nyandak anu rada fanatik ieu posisi nyarios NO ka Microsoft dina Linux atanapi nyarios Henteu ka Linux di Microsoft, kuring yakin yén évolusi anu leres aya dina rupa-rupa sareng nolak kana bebeneran nyaéta régrési.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Dugi ka ayeuna teu aya anu robih. Upami anjeun resep ngajalankeun program anjeun dina sistem anu béda, kuring nyarankeun Java atanapi python. Upami anjeun raoseun sareng sintaksis c #, vala ogé mangrupikeun alternatif anu saé.
    Peluk! Paul.

  3.   Pablo cenahna

    Hello.

    Henteu lami ka tukang kuring mutuskeun migrasi basa sareng milih C #, pikeun tiasa ngagunakeun kode sareng nyusunna kanggo dianggo dina platform Linux sareng Windows.

    Ayeuna, ningali tulisan ieu, kuring panasaran naha kuring leres (kuring nyebatkeun ieu ti tulisan Richard Stallman).

    Naha anjeun tiasa ngawartosan kuring upami kaayaan ieu parantos ngarobah hal anu ayeuna?

    (Kuring terang tulisan ieu sahenteuna umur 2 taun)

  4.   Sergio cenahna

    Sakumaha namesake mairan, kuring henteu nyangka yén Microsoft kedah ngawatesan kamampuan ékspansi na, mémang, éta henteu milarian artos tina éta. Kuring ningali aranjeunna malah sanggup ngalibetkeun basa, sabab ngahasilkeun artos tina panerapan, kerangka sareng IDE.

    Kuring mimiti mikir yén Tuan Stallman rada lami pikeun hal-hal ieu ayeuna. Kuring resep maca cutatan sareng pamikiran anjeun, yén nalika masarakat netepkeun C #, Oracle ngajukeun gugatan anu mimiti ngalawan Android, yén sanaos misan miskin, éta henteu kedah hilap yén éta téh Linux, pikeun palanggaran patén pikeun panggunaan… JAVA!

    Pendapat kuring nyaéta komunitas Linux teu tiasa diijinkeun, ngan ukur pikeun kareueus, nutup panon na ka alternatip sareng panto na pikeun sajumlah ageung pangembang kualitas, nganggo slogan "adaptasi atanapi péngkolan." Dina kapencilna aya maot, sanaos éta laun.

    Entong hilap yén basa pamrograman mangrupikeun konsép anu bénten pisan sareng aplikasi, éta mangrupikeun hal anu universal. Saha anu bakal tiasa sénsor Inggris nyarios yén éta basa kapitalisme?

    1.    Javier L. cenahna

      Aranjeunna nyarioskeun perkawis MS saolah-olah aranjeunna henteu terang gerakanana dina tingkat pamasaran, atanapi aranjeunna parantos hilap kajadian 99 nalika MS ngarobih bagian tina platform JAVA supados parangkat lunak anu ditulis dina suite na sorangan moal jalan dina panyungsi anu sanés. IE6, nalika Dunya sadar, gugatan hukum hujan turun di mana-mana, tapi anu paling penting, seueur parangkat lunak anu ditulis kedah dianggo deui. MS mangrupikeun perusahaan anu hoyong nguntungkeun ku sadayana. Pikeun aranjeunna anu ngagaduhan parangkat lunak gratis, henteu merenah pikeun nganggo alat propriétari upami aya seueur alat gratis anu sayogi.

    2.    jlboch cenahna

      Sergio, anjeun naif dina mopohokeun yén gringos henteu ngalakukeun nanaon, leres-leres teu nanaon, atanapi ngalakukeun padamelan amal upami aranjeunna henteu mastikeun sateuacanna éta bakal ngahasilkeun jutaan dolar bahkan saatos kalakuan na,
      Anu paling dipikacinta ku gringos di dunya ieu nyaéta narkoba sareng dolar (dina urutan éta)
      Éta sababna aranjeunna ngadominasi dunya sareng pasar ku kapitalismeu: ngagunakeun hukum iteuk sareng hukum dolar, TUHAN sajati tina gringos mangrupikeun dolar, bahkan upami jalma munafik ngarusak dada di candi Protestan atanapi di gereja . katolik

      1.    MaxAC. cenahna

        Anti-Microsoft bakal teras-terasan seueur prakték monopoli anu disangka, sareng sanaos leres yén salami mangtaun-taun Microsoft nunjukkeun paripolah anu henteu pikaresepeun pikeun pangguna akhir, tong hilap yén éta mangrupikeun perusahaan bisnis sareng naon anu aranjeunna bakal teras-terasan. ngalakukeun sareng produkna nyaéta bisnis. Tapi dunya parantos robih, éta parantos globalisasi, sareng Microsoft nolak nampi éta dina waktos éta, tapi éta henteu pilihan, integrasi standar Buka-XML dina MSOffice ngabuktoskeunana, malahan kapaksa "ngabagi" kode platform na dipaksa ku aturan anti monopoli sareng éta kedah ngalaksanakeunana, Kerangka Bersih sareng bahasa na didaptarkeun dina badan Éropa ECMA anu tujuanana pikeun ngabakukeun Téhnologi Émbaran, pikeun C # éta pakait sareng ECMA-334, pikeun CLI (anu nerapkeun Mono) ECMA-335 sareng C ++ / CLI nyaéta ECMA-372, ieu mastikeun yén basa sareng platform ieu sayogi pikeun masarakat umum, janten Microsoft moal maksa nanaon di hareupna kalayan hormat kana basa-basa éta. Usaha Anti-Microsoft pikeun ngahambat panggunaan basa C # henteu masuk akal, éta mangrupikeun gim anu kotor sapertos anu dikecam ku Microsoft, spésifikasi basa kabuka, aya basa anu sanés sareng di dunya ieu anu pangsaéna nyaéta persaingan anu nyababkeun paningkatan di sadaya daérah, programmer nyalira kedah mendakan basa sareng téknologi anu béda sareng terang ciri-cirina sareng anjeunna bakal janten anu mutuskeun dirina mana anu bakal tetep dilakukeun pikeun ngalaksanakeun kamajuanana.

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kontribusi anu saé. Hatur nuhun!

  6.   Adrian cenahna

    Stalmann Ieu !! Tingali konspirator Microsoft nepi handapeun ranjang XD anjeun.

  7.   Sergio cenahna

    Upami urang tumut kana akun anu dipikahoyong ku Microsoft .net nyaéta kéngingkeun jawa, sigana mah alus teuing pikeun nerapkeun dina linux pikeun motong kamungkinan na.

    pendapat abdi nyaéta upami microsoft henteu resep ieu, éta moal ngabantosan pikeun nyiptakeun standar-standar éta sareng éta bakal nangtayungan perpustakaan net na pikeun nyingkahan (atanapi sahenteuna ngajadikeun hésé) pikeun ngadekomposisi aranjeunna. Sareng sanés urang parantos aya dina vérsi 4.0 upami teu lepat sareng sadaya perpustakaan na didékompilérkeun tanpa masalah sareng masih henteu kabingung, anu kinerja arsitéktur bakal ningkat.

    Éta ogé leres yén Microsoft parantos sering ngeusi batre bahkan pikeun aplikasi anu paling bodo sareng ayeuna ngagaduhan dina répertoir na, salaku conto, versi gratis pikeun studio visual pikeun fungsina kalayan net sareng tanpa watesan lisénsi sareng éta sanés hiji-hijina conto ogé parantos angkat ka samping tina gratis).

    Ieu mangrupikeun perang antara Java sareng .Net sareng, sapertos dina sadaya perang, sekutu naon waé ogé anu ditampi.

    Sareng kaleresanna, naha urang resep atanapi henteu, yén urang hirup di dunya anu pinuh ku lisénsi ... nyatana, sababaraha portal nyorot patén-patén "dilanggar" dina halaman Wéb anu saderhana sareng éta umum sahingga urang bahkan henteu nganggap éta tiasa dipaténkeun hal anu saderhana pisan. Patén-paténna aya sareng, upami aya anu badé ngarobih anjeun hiji proyek, mungkin waé aranjeunna bakal tungtungna mendakan patén anu dilanggar.

    Upami éta henteu jelas, kuring henteu maksad pikeun ngamimitian konflik di dieu anu milari terang naha Windows atanapi Linux langkung saé, aranjeunna ngan saukur béda sareng masing-masing ngagaduhan kaunggulan sareng karugian, sapertos anu sanésna. Tapi éta carita sanés.

    Hiji salam.

  8.   e2fletcher cenahna

    Kalayan Microsoft anjeun moal terang.

  9.   ken torrealba cenahna

    Salam,

    Sawatara waktos ka pengker, kuring nuturkeun tutorial, bab 1, ngeunaan Mono, sareng katingalina super gampang sareng langkung alami tibatan Java, kuring resep anu terakhir. Hanjakal kuring henteu tiasa kéngingkeun terbitan majalah salajengna.

    Sakumaha kuring ngartos éta C # mangrupikeun épolusi J ++
    Éta palaksanaan masalah Java anu ngagaduhan Microsoft gugatan hukum ku Sun, anu dimeunangkeun ku Sun, kumargi Microsoft ngagaduhan perpustakaan (paket) anu ngan tiasa dilaksanakeun di Windows, anu sabalikna tina motto Java «anjeun nyerat anu anjeun tingali, anjeun ngaéksekusi iraha sareng dimana waé ».

    Microsoft scrap J ++ sareng C # layout

    Ayeuna, kanyataanna sapertos kieu: Microsoft "nyumbangkeun" bagian tina C # pikeun ngajantenkeun Mono sah, janten bagian-bagian éta moal sangsara gugatan hukum di masa depan, tapi naon anu henteu disumbangkeun ku Microsoft upami ngagaduhan kasempetan anu saé yén Microsoft nungtut saha waé anu ngagunakeunana , ieu Éta sapertos kieu, sabab éta parantos kajantenan sateuacanna, kalayan parangkat lunak sanés, tapi ieu bakal kajadian upami Mono mimiti maling konsumén, atanapi upami sababaraha perusahaan mimiti ngasilkeun artos (seueur) ku dukungan sareng palaksanaan basa atanapi hoyong atribut éta salaku milikna, bari pisan aranjeunna ngan bakal ningali éta mekar.

    Akhirna, diperhatoskeun yén Miguel de Izcasa, ngagaduhan hanjelu kusabab henteu tiasa dianggo pikeun Microsoft, kusabab paspor na ..., ieu ngajantenkeun anjeunna ngadamel parangkat lunak anu cocog sareng Windows ti Linux, janten aranjeunna bakal sadar "naon anu aranjeunna lasut "

  10.   kuk cenahna

    Abdi henteu resep ieu 🙁

  11.   Pamekar cenahna

    Kuring pikir yén salah sahiji alesan ngagunakeun GNU / Linux sabab éta sumber terbuka sareng upami urang ngamimitian nganggo parangkat lunak anu diciptakeun ku Microsoft kami bakal aub dina kontradiksi, ogé naha anjeun peryogi parangkat lunak Microsoft nalika aya komunitas ageung dunya sumber terbuka pikeun silih rojong (asal sumber terbuka) sahingga ningkatkeun aplikasi anu sanés sumber terbuka, saur anjeun henteu?

    Hayu urang émut yén mimitina .NET henteu gratis sareng upami dileupaskeun (bagian anu dileupaskeun) éta kusabab pangembang henteu nganggo éta kusabab aplikasi anu kawates sareng ku éta Microsoft kaleungitan ayana di antara sadaya pangembang.

    Upami anu kami hoyongkeun nyaéta aplikasi kami dianggo dina platform anu sanés, naha henteu nganggo Java atanapi Python. Aplikasi anyar anu diciptakeun ku Xamarin kanggo ngembangkeun ios atanapi android, mangrupikeun hiji cara pikeun #monopolisasi pangwangunan dina hiji basa, sabab sakumaha urang terang, langkung hadé ngagunakeun basa asli.

    Ngeunaan Richard Stallman, kuring pikir anjeunna jalma anu paling seueur pangalaman dina sumber terbuka sareng kusabab éta sahenteuna urang kedah lirén nganalisis sakedik masalah anu parantos disanghareupan, kumargi terang sejarahna tiasa ngajantenkeun kasalahan anu sami.

    Sapertos anu sanésna, pangembang kedah mayar tagihan (tuangeun, kaséhatan, jst), sareng ku sabab éta urang kedah kéngingkeun manpaat ékonomi pikeun padamelan urang, tapi urang gaduh cara anu béda pikeun kéngingkeunana (kabeneran), sapertos sumbangan, konsultasi, pamekaran dumasar dina sumber terbuka, jst. Urang kedah ngamangpaatkeun katerampilan sareng kapinteran urang, sabab dunya anyar ieu "ngabalikkeun" cara éta berkat masing-masing pangembang anu aya sareng aranjeunna ngajantenkeun sadayana jalan sakumaha mistina. Tina sudut pandang kuring kami pondasi téknologi anyar sareng masarakat anyar sanés perusahaan.

    Teu percanten ???

  12.   Adrian Fernandez cenahna

    Saur M $ moal ngalakukeun nanaon tentang néwak jalma-jalma anu ngalanggar patén-patén C #. Anjeunna henteu ngalaksanakeunna sateuacanna, anjeunna henteu ngerjakeun ayeuna, janten anjeunna boro-boro ngalakukeun éta kapan waé. Di sisi anu sanésna, Stallman dipikaterang ku paranoia anu pengkuh ngalawan naon anu sanés perangkat lunak gratis (anjeunna bahkan henteu sugema sareng kernel Linux), ngabayangkeun salami 20 taun, dunya pangembang dianiaya pikeun M $.
    Kumaha waé ogé. Monodevelop mangrupikeun alat anu saé pikeun dianggo. Sareng upami aya anu sieun nganggo C # tina naon anu anjeun kantos tingali, masih aya Dasar, anu ayeuna sanggupeun C # dina kaseueuran pamekaran.

  13.   Daniel Noriega cenahna

    Nya, kuring ogé satuju sareng sababaraha koméntar, kuring mangrupikeun Insinyur Éléktronik tapi kuring salawasna sadar kana warta pamrograman sareng sok nyobian diajar hiji basa. Anu parantos sesah pisan pikeun kuring nyaéta nyobian milih basa mana anu kedah dipelajari, kuring ngatur C ++ tapi kuring henteu terang API janten ampir teu aya nanaon, éta sababna kuring nyobian ningali API anu bade difokuskeun. Tapi anu kuring pikahoyong nyaéta kamungkinan ngembangkeun kode cross-platform, sareng jelas anu munggaran anu menonjol nyaéta JDK atanapi .Net.

    Teras kuring ningali tulisan ieu sareng kuring jujur ​​ningali yén aya teuing paranoia. Ku teu sangka Microsoft badé nungtut mono, saur kuring sabalikna, Microsoft nguntungkeun sahingga basa na meunang kauntungan di antara programer ku janten basa anu tiasa diperpanjang ka platform anu sanés. Abdi pangguna Linux tapi kuring ogé pangguna Windows sareng kuring resep Linux, tapi upami aya hiji hal anu kuring henteu ngadukung ngeunaan Linux éta mangrupikeun bagian anu saé tina komunitas bangga sareng sosobatan sareng hirup merjuangkeun unggal dinten kusabab omong kosong, ngahina jeung ngahinakeun jelema anu kurang dipikanyaho.

  14.   Gambar placeholder Jose Manuel Alcaraz cenahna

    Tangtosna, tong ngahaturkeun diri kana peramal ... parantos dipaku .... net ayeuna janten sumber terbuka ... xD

  15.   Alexis cenahna

    ehhh sakumaha anu kuring parantos nyarioskeun sababaraha kali ... kuring ngaheureuyan ka Richard Stallman ... anjeunna nganyatakeun pendapatna sareng fanboys luncat saolah-olah kecap na mangrupikeun paréntah suci ... sanaos MS tiasa nganggo patén na di payun, éta henteu kirang leres yén (sahenteuna sahenteuna dimana kuring cicing) platform anu dominan di tingkat perusahaan nyaéta .NET sareng Java ... janten diajar pikeun ngatasi Mono bakal tungtungna nguntungkeun karir anu mungkin salaku pamekar; Henteu séhat pikeun dunya Linux pikeun ngagubris alternatif naon waé anu bénten sareng "cita-cita" Mr. Stallman, sacara pribadi kuring nganggo Mono pikeun ékspérimén sareng diajar (kumargi kuring henteu masang windows dina komputer kuring, tapi kuring henteu tiasa maksakeun anu dina postingan padamelan kuring) sareng kuring henteu rumaos jelema dosa hahahaha salam.

  16.   JOU cenahna

    Kuring henteu paduli pisan lamun C # bahaya atanapi upami basa sanésna kabuka ATAWA jsb, salami éta adaptasi sareng sistem operasi naon waé sareng nguntungkeun sareng ngahasilkeun artos, ieu henteu kunanaon, ayeuna kuring programmer udang Linux anu nganggo basa Dasar sami sareng Windows Visual Basic sareng upami kuring ningali éta ngagampangkeun program anu gampang, propésional sareng mekarkeun seueur platform, wilujeng sumping.

  17.   Teror cenahna

    Saderek, kumargi Microsoft parantos ngagaleuh Xamarin di 2016, Mono masih panjang jalanna. Eureun fanatisme anu murah sareng ngerjakeun pilihan pamrograman anu sanés. .NET parantos sacara resmi dibabawa dina platform non-Windows ti saprak 2014 (kalayan didamelna DotNet Foundation) sareng palaksanaan .NET di lingkungan non-Windows parantos dipelak sakedik. Henteu ngan ukur anjeun mikirkeun hal-hal ngeunaan Layanan Émbaran Internét atanapi sérver Windows sapertos sateuacanna, tapi anjeun kedah mikirkeun Apache Web Server / Nginx sareng .NET. Dina hal kuring: Kuring parantos ngarancang aplikasi ASP.NET MVC 4/5 dina IIS teras kana Apache Web Server dina Linux Ubuntu kirang langkung sataun ayeuna, sareng dugi ka ayeuna, kuring teu ngagaduhan masalah ngajalankeun aplikasi ASP.NET MVC dina dua platform wéb anu béda.

    Ieu kontribusi kuring, upami anjeun resep migrasi aplikasi ASP.NET MVC ka Apache / Ubuntu:

    Bagéan 1:
    https://radioterrormexico.wordpress.com/2016/06/22/ejecutar-aplicaciones-asp-net-en-plataformas-no-windows-parte-13/

    Bagéan 2:
    https://radioterrormexico.wordpress.com/2016/06/23/ejecutar-aplicaciones-asp-net-linux-ubuntu-server-parte-23/

    Conto Github:
    https://github.com/boraolim/MonoServe-2016

  18.   Hector cenahna

    Perdebatan ieu ngagaduhan masalah politik anu kuat ... hahahaaaa XD

  19.   Jérman A. COPERTINO cenahna

    Hal anu sami bakal kajadian sareng Java, upami Oracle resep, éta ngajantenkeun PAYABLE java sareng hartana sareng urang sadayana disada. Éta pisan subyektif. Sareng kuring henteu nyangka yén perusahaan atanapi Linux éta nyalira ngadorong jenis pangwangunan ieu upami ka hareupna bakal janten masalah pikeun pangguna. -

  20.   Elvino leungit cenahna

    Janten dina jaman globalisasi sareng deglobalisasi, saé émut pikeun manuver sababaraha monopoli sababaraha
    atanapi tingkah paripolah pikeun ngamanipulasi, sanés nanaon Novel kéngingkeun Ximian, tapi maca
    naon anu kajantenan sareng Mysql / Sun Microsystm teras Oracle nguseup Matahari sareng kalayan éta Mysql supados ngaleungit
    Butuh waktos kanggo Monty (pencipta Mysql) pikeun ngawujudkeunana tapi anjeunna ngamajukeun deui proyekna sareng ngalahirkeun MariaDB sareng tungtungna janten nyeri dina burit di Oracle
    tapi hal anu sami tiasa kajadian sareng Mono.
    Kuring programmer Cobol, C, Java sareng Harbour Multilanguage Networking, sareng dina urutan Under Aix, Linux sareng Windows
    Kuring nyampur aplikasi ku Socket, kuring komunikasi aplikasi antara basa anu béda sareng platform anu béda pikeun Bank

    Jigana upami proyek ageung, nyaéta, éta bakal kalebet rébuan garis kode, anjeun kedah maénkeun éta aman pikeun mastikeun pertumbuhanana / modifikasi sareng skalabilitas
    ayeuna upami kode na sakedik, abdi moal ngagaduhan masalah ngalaksanakeunnana dina C #, upami éta saé, kuat sareng leres-leres ngajawab masalah pikeun kuring henteu kunanaon.
    Wasalam

  21.   smitty cenahna

    .Net Core + C # = Kahareup

  22.   Jesu Arce cenahna

    Catetan éta saé dugi ka "upami anjeun programmer, tong nganggo C #" nembongan ... dina waktos éta aranjeunna kaleungitan kredibilitasna.

  23.   Japheth Granados cenahna

    Dina 2020, éta parantos kabuktosan yén henteu aya anu nyarios dina postingan ieu kajantenan. Microsoft nyiptakeun .NET Core sareng ngajantenkeun gratis. Ayeuna ku 3 platform sareng perpustakaan dasar anu sami pisan tapi tungtungna béda (kumargi didamelna ti mimiti), léngkah salajengna nyaéta ngahijikeun tilu janten hiji, sareng éta anu pasti dilakukeun .NET 5 (tanpa kecap "Inti" atanapi "Kerangka") anu, sapertos anu dicarioskeun, mangrupikeun platform énggal, tapi ayeuna sumber terbuka, multiplatform, sareng anu tiasa dianggo pikeun ngembangkeun aplikasi wéb, aplikasi desktop, aplikasi mobile, IoT, AI, Cloud, sareng anu sanésna . Évolusi ieu kusabab seueur pamekar anu parantos nyumbang berkat kanyataan yén .NET ayeuna janten sumber terbuka. Ieu kedah kajantenan sabab sabab aya langkung seueur perusahaan sareng pamekar anu ngagunakeun .NET dina cara kabuka, Microsoft muka kamungkinan ngajual jasa na (utamina dina Cloud), anu henteu diwatesan ku ngagunakeun .NET atanapi C # ogé. Microsoft henteu bodo, mareuman parangkat lunak maranéhanana sareng ngamimitian gugatan mangrupikeun hal anu bahaya pikeun aranjeunna. Tapi hei, kuring henteu nikah ka .NET atanapi basa anu sanés. Tapi kuring ningali kataji pisan naon anu dilakukeun di komunitas éta. Ku gaduh dukungan ti perusahaan ageung, komunitas gratis tiasa janten langkung saé, langkung-langkung kumargi aya .NET Foundation, anu tanggel waler pikeun ngarobih proyék sumber terbuka anu aya di .NET, anu ngajamin yén aya tatanan, prosés debugging ti Microsoft sorangan pikeun ulasan ngeunaan proyék-proyék ieu.