PineNote, sumber terbuka e64eader PineXNUMX urang tiasa sumping taun ayeuna

Sababaraha dinten ka pengker masarakat Pine64 (didaptarkeun pikeun nyiptakeun alat kabuka) ngumumkeun yén anjeunna parantos ngagarap buku éléktronik «PineNote», ieu saatos sababaraha taun di mana masarakat parantos naroskeun pikeun nyiptakeun alat sapertos kitu.

Ayeuna spésifikasi anu ditonjolkeun tina PineNote, éta ieu bakal dilengkepan layar 10,3 inci luhur dasar e-ink, sajaba ti éta alat dumasar kana SoC Rockchip RK3566 kalayan prosésor AQuad-core RM Cortex-A55, AI akselerator RK NN (0.8Tops) sareng Mali G52 2EE GPU (OpenGL ES 3.2, Vulkan 1.1, OpenCL 2.0), ngajantenkeun alat janten salah sahiji alat anu paling luhur dina kelasna.

Éta parantos naroskeun ka kami pikeun nyiptakeun alat e-ink salami mangtaun-taun, sareng kami leres-leres ngarepkeun pikeun ngadamel éta ti mimiti 2017. Kuring bahkan émut ngabahas ide umum sareng anggota komunitas nalika éta sareng nalungtik mana SoC anu paling pas pikeun alat. . tina jenis ieu. 

Alatna bakal dikirimkeun 4 GB RAM (LPDDR4) sareng mémori flash eMMC 128 GB. Layar 10,3 inci diwangun ku dasar tinta éléktronik (e-ink), ngadukung résolusi 1404 × 1872 piksel (227 DPI), 16 warna abu-abu, lampu latar kalayan kacaangan anu variabel, ogé dua lapisan pikeun ngatur input : toél. (kaca kapasitif) pikeun kontrol touch sareng EMR (résonansi éléktromagnétik) pikeun input nganggo pulpén éléktronik (EMR pen).

PineNote ogé ngagaduhan dua mikropon sareng dua speaker pikeun sora, ngadukung WiFi 802.11 b / g / n / ac (5Ghz) sareng dilengkepan port USB-C sareng batréna 4000mAh. Bezel payun didamel tina alloy magnésium sareng panutup tukangna didamel tina plastik. Paranti ukur kandel 7mm.

Dina waktos éta, kami milarian nyiptakeun alternatif pikeun Éntri tingkat lebet sareng e-pamaca mérek ageung sanés. Nanging, urang gancang terang yén mérek ageung pisan nyubsidi e-readerna ku penjualan buku sareng sanaos kami ngajual e-reader terbuka kalayan biaya (atanapi rugi), kami tetep moal tiasa nyocogkeun sareng harga alat populér. .

Untungna, bentang téknologi sareng naon anu tiasa dihontal ku e-ink parantos robih sacara signifikan ti saprak 2017. Kusabab pengumuman Rockchip's RK3566, kami terang kasempetan urang pikeun nyiptakeun alat e-ink kabuka parantos sumping.

Sedengkeun pikeun bagian tina software pikeun tuang «PineNote» ieu dumasar kana linux kalayan dukungan pikeun Rockchip RK3566 SoC anu parantos kalebetkeun kana inti Linux utama nalika pamekaran dewan Quartz64.

Controllers tampilan e-paper masih dina prosés pamekaran, tapi bakal siap produksi. Hal ieu direncanakeun yén kumpulan anu munggaran bakal diterbitkeun sareng Manjaro Linux tos dipasang sareng kernel Linux 4.19.

Éta rencanana pikeun dianggo KDE Plasma Mobile atanapi desktop desktop KDE Plasma anu rada dirobih salaku cangkang adat. Nanging, pangwangunan henteu acan réngsé sareng ngeusian akhir parangkat lunak bakal gumantung kana kumaha téknologi anu dipilih ngalaksanakeun tampilan berbasis kertas éléktronik.

Bulan ieu mawa beja yén seueur diantara anjeun anu parantos ngantosan mangtaun-taun: Ngenalkeun PineNote, alat e-tinta high-end dumasar kana komputer papan tunggal Quartz64 anu kuat.

Tapi wartos anu saéna henteu réngsé di dieu, keyboard PinePhone parantos produksi, para pengembang parantos ngamimitian damel dina kasus-kasus tukangna PinePhone, pamekaran PineDio maju sareng kami parantos ningali versi firmware anyar pikeun touchpad Pinebook Pro. Aya seueur lapangan pikeun nutupan bulan ieu, janten hayu urang ngahontal éta.

tungtungna pikeun aranjeunna anu resep kana PineNoteAnjeun kedah terang yén ayeuna dina tahap prototipe pre-produksi sareng dijadwalkeun badé dijual (upami sadayana lancar) taun ayeuna $ 399.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.