Pitunjuk Instalasi Xubuntu 18.04 LTS

Xubuntu

Ya kalayan sékrési Ubuntu 18.04 LTS, rasa anu sanés na ngadamel langkah anu sami pikeun ngaluncurkeun vérsi anu stabil ieu. Dina hal ieu Kuring datang pikeun ngabagi ieu panduan instalasi saeutik ieu ngeunaan Xubuntu 18.04 LTS.

Xubuntu parantos dicirikeun ku janten rasa tina Ubuntu éta henteu meryogikeun seueur sumber sistem, janten dikategorikeun salaku sebaran cahaya, salian ti éta distribusi ieu masih ngajaga dukungan pikeun sistem 32-bit henteu sapertos Ubuntu.

Sateuacan ngaunduh, perlu terang syarat anu tim kami kedah tiasa ngajalankeun Xubuntu 18.04 LTS.

Syarat pikeun ngajalankeun Xubuntu 18.04 LTS

Dina raraga ngajalankeun sistem sareng tiasa nganggo kabutuhan poko dina ieu urang peryogi sahenteuna di tim kami:

  • Prosesor kalayan dukungan PAE
  • 512MB RAM
  • 8 GB rohangan disk bébas
  • Kartu grafis 800 × 600 résolusi minimum
  • DVD drive atanapi port USB

Syarat anu disarankeun gaduh pangalaman tanpa watesan dina sistem nyaéta:

  • Prosesor kalayan dukungan PAE
  • 1 RAM ka hareup
  • 20 GB rohangan disk bébas
  • Kartu grafik anu ngadukung sahenteuna 1024 × 1280
  • DVD drive atanapi port USB

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS

Urang bakal teraskeun ngaunduh tina situs resmi iso tina sistem, Abdi nyarankeun unduhan ngalangkungan tautan Torrent atanapi Magnet.

Sakali unduhan réngsé, anjeun tiasa ngaduruk iso dina DVD atanapi USB. Cara pikeun ngalakukeunana tina DVD:

  • Windows: Urang tiasa ngarekam iso ku Imgburn, UltraISO, Nero atanapi program sanésna bahkan tanpa aranjeunna dina Windows sareng engké masihan kami pilihan pikeun pencét katuhu dina ISO.
  • Linux: Aranjeunna khususna tiasa nganggo anu aya sareng lingkungan grafis, diantarana nyaéta, Brasero, k3b, sareng Xfburn.

Média instalasi USB

  • Windows: Éta tiasa dianggo Pamasang USB Universal atanapi Linux Live USB Creator, duanana gampang dianggo.

Linux: Pilihan anu disarankeun nyaéta nganggo paréntah dd, penting pikeun anjeun parios dina drive USB mana anu dipasang pikeun neraskeun ngarékam data dina éta:

dd bs=4M if=/ruta/a/Xubuntu-18.04-LTS.iso of=/dev/sdx && sync

Xubuntu 18.04 prosés pamasangan LTS

Saatos nyiapkeun média instalasi, urang teraskeun ngalebetkeun kana alat-alat urang pikeun boot.

Sakali ieu dilakukeun dina layar munggaran, kami bakal milih masang Xubuntu sareng ngantep éta ngamuat sadayana anu diperyogikeun pikeun sistem.

Xubuntu 18.04 LTS

Sakali sistem dimuat dina komputer, sihir instalasi Xubuntu bakal muncul, dina layar mimiti ieu bakal naros ka kami hayu urang pilih basa anu bakal dipasang sistem Xubuntu 18.04 LTS énggal.

Dina conto ieu kuring milih Spanyol sareng pencét teraskeun.

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS (1)

Rengse ieu ayeuna kuring terang Éta bakal naros kami masang parangkat lunak pihak katilu ogé masang pembaruan Xubuntu nalika prosés instalasi dina prosés.

Supados urang milih ieu, kedah disambungkeun kana Internét, upami urang parantos milih anu dipikahoyong, urang pencét salajengna.

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS (2)

Dina pilihan ieu, Éta bakal nunjukkeun urang jinis pamasangan sareng partisi disk.

Dimana dasarna atanapi urang mupus sadayana disk sareng masang Xubuntu di dinya (ati-ati sareng pilihan ieu, éta tiasa ngahasilkeun total leungitna data)

Atanapi dina langkung seueur pilihan, urang bakal tiasa masihan disk pikeun masang Xubuntu atanapi urang ogé tiasa nyiptakeun atanapi napelkeun partisi anu ditakdirkeun pikeun sistem anu urang kedah masihan format anu saluyu, tetep sapertos kieu.

Ketik partisi "ext4" sareng mount point salaku root "/".

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS (3)

Ya sadar kana parobihan anu dilakukeun, urang nampi sareng urang bakal kéngingkeun layar béwara ngeunaan parobihan anu badé dilakukeun dina disk upami urang wareg sareng satuju nampi.

Upami teu kitu, kuring nyarankeun anjeun marios partisi anjeun sareng ngaidentipikasi bagian mana anjeun ngagaduhan inpormasi anu penting sareng ulah aya anu némpél.

Kalayan instalasi ieu sistem bakal dimimitian, dina pilihan salajengna éta bakal naros ka kami pikeun milih zona waktos urang pikeun ngonpigurasikeun kana sistem.

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS (4)

Pikeun ngarengsekeun urang kedah nyiptakeun rekening pangguna pribadi sareng kecap akses, Sandi ieu penting pikeun urang émut deui sabab éta anu bakal kami lebet sareng dianggo dina sistem.

Kumaha carana masang Xubuntu 18.04 LTS (5)

Dina akhir pamasangan kami ngan ukur kedah ngabalikan komputer sareng nyabut média sareng instalasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Raul Plazas G cenahna

    Wilujeng sonten. Kuring gaduh ubuntu 17 sareng éta moal ngantep kuring ningkatkeun ka 18, kuring sieun éta kusabab kurangna kapasitas mesin. Kuring ngan ukur masihan pembaruan, sareng nalika pilihan pikeun ngapdet ubuntu kaluar, éta henteu némbalan pisan. Maca dina internét, sigana xubuntu ngadukung mesin anu langkung saderhana, sareng panginten éta solusina. Nanging, kuring henteu pati ngartos kumaha xubuntu bakal dipasang, tibatan ubuntu .. Kumaha kuring mendakan drive USB mana anu dipasang?
    hatur nuhun

  2.   Katy cenahna

    Halo, kuring hoyong terang naha kuring tiasa milarian nami pangguna sareng kecap konci tina PC lami kuring (2006), anu disimpen tanpa dianggo sareng kuring hoyong ngémutan file anu parantos disimpen, salami kuring hilap nami pangguna sareng kecap konci, kuring henteu tiasa muka PC.
    naha aya cara pikeun méréskeun ieu?
    Gracias

    1.    Allan cenahna

      Anjeun tiasa masang hard drive dina PC linux anu sanés sareng nyalin sadayana kana drive internal anjeun (upami henteu énkripsi)

  3.   Willi cenahna

    Gawéna lumayan rutin. Aya hal anu kuring henteu acan terang, tapi kantor tiasa dianggo sareng dina kimia kami nyarios yén upami hiji hal tiasa hasil, éta bakal jalan.