Versi anyar distro Rusia, Astra Linux Common Edition 2.12.29, aya di dieu


Rilis distribusi "Astra Linux Common Edition 2.12.29" Linux parantos nembé dileupaskeun lanu mana anu diwangun dumasar kana paket Debian 9 "Stretch" sareng dikantunkeun kalayan desktop Fly sorangan nganggo perpustakaan Qt.

Sakumaha seueur anjeun panginten anu terang, Astra Linux ngagaduhan versi anu béda anu sababaraha dianggo dina agénsi pamaréntah Rusia, tapi pikeun kaperluan umum Versi "Astra Linux Common Edition" ditawarkeun, anu kalebet solusi proprietari ti pangembang RusBITech sareng komponén parangkat lunak gratis anu ngamungkinkeun anjeun ngalegaan kamungkinan aplikasi anjeun salaku platform server atanapi dina workstation pangguna.

Distribusi disebarkeun dina perjanjian lisénsi anu maksa sababaraha larangan pikeun pangguna, khususna, panggunaan komérsial, dekompilasi sareng ngabongkar produk dilarang.

Naon anu énggal dina Astra Linux Common Edition 2.12.29

Pengumuman versi anyar Astra Linux Edisi Umum 2.12.29 nyorot sababaraha parobihan penting diantarana dukungan pikeun aplikasi fly-admin-ltsp pikeun nyiptakeun infrastruktur pikeun damel sareng klien ipis dumasar kana server LTSP (ngadamel sérver sareng ngahasilkeun gambar klien).

Sajaba ti éta sababaraha aplikasi anu ditambihan:

  • ngapung-admin-repo pikeun nyiptakeun Repository khusus sareng paket deb
  • fly-admin-sssd-client ngasupkeun domain Diréktori Aktif nganggo jasa sistem sssd, anu ngamungkinkeun aksés kana mékanisme otorisasina jauh
  • fly-admin-touchpad pikeun ngonpigurasikeun touchpad dina laptop
  • Jasa auténtikasi dua-faktor énggal dumasar libpam-csp sareng csp-monitor parantos dilaksanakeun
  • Dukungan eksperimen pikeun téma énggal pikeun manajer login (fly-qdm).
  • Dina laleur-xkbmap kamampuan pikeun ngonpigurasikeun langkung ti 2 perenah keyboard ditambihan.

Parobihan anu sanés dina vérsi énggal ieu nyaéta set anyar Utiliti Astra OEM Installer pikeun instalasi OEM gampang tina sistem operasi ngalangkungan konfigurasi sistem ti mimiti mimiti (konfigurasi nami pangurus sareng kecap akses, zona waktos sareng instalasi deui komponén-komponén anu diperyogikeun).

Dina ménu «Mimitian »sareng« Control Panel », milarian barang parantos ditambihan Aranjeunna tiasa dianggo paduli kasadiaan barang anu aya dina menu.

Pakakas panempatan sareng perenah diperbarui pikeun aplikasi pengelompokan dina taskbar, nambihan kamampuan pikeun nutup sakumpulan windows.

Dina file manager, kamampuan nunjukkeun ukuran file dina bait parantos ditambihan, damel sareng sajumlah ageung file dina diréktori parantos dioptimalkeun, kamampuan pikeun dianggo sareng témplat dokumén tina ménu kontéks parantos ditambihan, transisi gancang kana sumber daya éksternal parantos dilaksanakeun (ftp, smb) ngalangkungan palang alamat. Paningkatan dilakukeun pikeun digawe sareng sumberdaya usaha alit sareng sedeng, kalebet nyaluyukeun ukuran rohangan bébas pikeun sumberdaya usaha alit sareng sedeng.

Dina kagunaan pikeun ngarobah orientasi layar, aplikasi pikeun ngahurungkeun alat parantos dirarancang deui, dukungan pikeun sababaraha tampilan parantos ditambihan, kalibrasi sensor parantos ditambihan, sareng pamilihan orientasi standar parantos dilaksanakeun.

Dina panganteur pembaruan sistem (fly-update-notifier), kamampuan pikeun nunda panginget pembaruan parantos ditambihan.

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa mariksa perobihanna Dina tautan ieu.

Unduh sareng kéngingkeun

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa terang sareng uji distribusi ieu, kuring kedah nyebatkeun yén dina waktos ayeuna gambar ISO versi anyar ieu henteu sayogi pikeun diunduh, tapi gudang sareng binér sareng bungkusan na sumber ditawarkeun.

Atanapi pikeun anu hoyong ngantosan atanapi ngaunduh vérsi anu sayogi, aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana tina link ieu.

Pamungkase, kuring tiasa nyebatkeun yén installer distribusi na mirip pisan sareng Debian, kumargi Sababaraha hal robih, sabab naroskeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun sababaraha parameter kaamanan tambahan sareng ngagampangkeun pamasangan, langsung saatos mumbul sistem dina komputer anjeun anjeun tiasa ngarobih bahasa pamasang Turun nganggo tombol navigasi atanapi upami pilihan henteu ditepikeun, pencét waé tombol "F1" sareng ti saprak éta anjeun bakal tiasa ngalaksanakeun pamasangan sareng uji distribusi ku cara anu langkung raoseun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.