Versi anyar Java SE 14 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Saatos genep bulan pangwangunan, Oracle ngumumkeun pelepasan versi anyar Java SE 14. Platform ieu dianggo salaku open source implementasi rujukan OpenJDK. Java SE 14 ngajaga kasaluyuan mundur sareng platform Java; Sadaya proyék Java anu ditulis sateuacanna bakal tiasa dianggo henteu dirobah nalika dimimitian ku vérsi anu anyar.

Kompilasi Java SE 14 siap dipasang (JDK, JRE sareng Server JRE) parantos disiapkeun Linux (x86_64), Windows sareng macOS. Palaksanaan référénsi Java 14 anu dikembangkeun ku proyék OpenJDK kabuka dina lisénsi GPLv2 kalayan pangecualian GNU ClassPath anu ngamungkinkeun ngahijikeun dinamis pikeun produk komérsial.

Fitur anyar utama Java SE 14

Versi anyar ieu tina Java SE 14 diklasifikasikeun salaku periode dukungan rutin Pikeun pembaruan anu bakal dileupaskeun sateuacan vérsi salajengna salaku cabang LTS stabil ayeuna "Java SE 11" bakal aya pembaruan dugi ka 2026, sedengkeun cabang Java 8 LTS saacanna bakal didukung dugi ka Désémber 2020.

Diantara kabaruan utama vérsi ieu dukungan ékspérimén tina contona tinacatetan y pasangan dukungan ékspériménkana blok téks parantos dilegaan.

  • contona: Hal ieu dipaké pikeun cocog pola dina operator anu ngamungkinkeun pikeun langsung nangtoskeun variabel lokal pikeun ngaksés nilai anu parantos diverifikasi.
  • rékaman: nyayogikeun cara anu ringkes pikeun ngahartikeun kelas, nyingkahan definisi anu jelas tina sababaraha cara tingkat handap, sapertos sarua (), hashCode () y toString (), dina kasus dimana data na disimpen ngan ukur di lapangan.
  • Ékspansi dina blok téks: nyayogikeun bentuk anyar literal senar anu ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun data téks multi-garis dina kode sumber anjeun tanpa nganggo karakter kabur sareng ngalestarikeun pormat téks aslina di blok. Pigura blok dilakukeun ku tilu tanda petik ganda.
    Di Java 14, blok téks ngadukung urutan kabur "\ s" pikeun ngartikeun hiji rohangan sareng "\" pikeun ngahijikeun sareng garis salajengna.

Urang ogé tiasa mendakan éta pérsi sawangan ngeunaan utilitas jpackage dilaksanakeun, que ngamungkinkeun anjeun ngadamel bungkus kanggo aplikasi Java mandiri. Utilitasna didasarkeun kana JavaFX javapackager sareng ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun bungkus dina format pituin pikeun sababaraha platform (msi sareng exe pikeun Windows, pkg sareng dmg pikeun macOS, deb sareng rpm pikeun Linux).

Di sisi anu sanésna disebatkeun étae mékanisme alokasi mémori énggal parantos ditambihan ka tukang ngumpulkeun sampah G1, ngémutan ciri khusus damel di sistem ageung nganggo arsitéktur NUMA. Alokasi mémori énggal diaktipkeun nganggo bendera "+ XX: + UseNUMA" sareng tiasa ningkatkeun kinerja kana sistem NUMA sacara signifikan.

A sawangan API aksés mémori éksternal, que ngamungkinkeun aplikasi Java pikeun ngakséskeun daérah mémori luar sareng aman sareng épisién ti tumpukan Java ku ngamanipulasi abstraksi anyar MemorySegment, MemoryAddress, sareng MemoryLayout.

Palabuhan pikeun Solaris OS sareng Prosesor SPARC Déklarasikeun Luntur kalayan tujuan pikeun ngaleungitkeun ieu di pikahareupeun. Mindahkeun palabuhan ieu janten anu luntur bakal ngamungkinkeun masarakat pikeun ngagancangkeun pamekaran fitur OpenJDK énggal tanpa nyéépkeun waktos ngajaga fitur khusus pikeun Solaris sareng SPARC.

Ogé CMS kolektor sampah dihapus (Serentak Mark Sweep), anu luntur dua taun ka pengker sareng henteu ngiringan. Salajengna, panggunaan kombinasi algoritma pangumpulan sampah sareng ParallelScavenge SerialOld dinyatakeun luntur.

Tina parobihan anu sanés anu disebatkeun dina iklan:

  • Alat sareng API pikeun ngomprés file JAR nganggo algoritma Pack200 parantos dipiceun.
  • Ditambahkeun API pikeun ngalacak acara JFR sacara langsung (JDK Flight Recorder), contona pikeun ngatur monitoring anu teras-terasan.
  • Modul jdk.nio.mapmode parantos ditambihan, anu nawiskeun modeu énggal (READ_ONLY_SYNC, WRITE_ONLY_SYNC) pikeun nyiptakeun buffer byte (MappedByteBuffer) anu nuduhkeun mémori non-volatil (NVM).

Si anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa pengumuman vérsi anyar ieu Dina tautan ieu. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.