Alamat MAC: Naon éta sareng kumaha ngarobihna tina Linux

La Alamat MAC (kontrol aksés média) mangrupikeun idéntifikasi 48-bit anu unik pakait sareng kartu jaringan atanapi alat. Éta ogé katelah alamat fisik, sareng nyaéta unik pikeun tiap alat, kumargi aranjeunna diserat langsung dina perangkat keras nalika didamel. Conto na nyaéta: 38:70:77:1D:51:00.

Kalayan kecap séjén, dina kanyataanana ku tulisan ieu kami moal diajar ngarobih MAC sacara permanen, tapi nyiptakeun klon kalayan tujuan anu béda. Salaku conto, dina salah sahiji pusat padamelan kuring pikeun kéngingkeun alamat IP nganggo aksés Internét, peryogi MAC anu kadaptar dina server DHCP. Nyaéta, IP dikirimkeun ngalawan MAC.

Masalahna nyaéta biasana kuring nyandak laptop abdi dimana-mana sareng langkung nyaman dianggo ti dinya tibatan dina komputer acak. Maka, anu kuring lakukeun nyaéta mengklon MAC tina komputer anu ditugaskeun ka kuring dina Laptop sareng ku cara ieu kuring tiasa ngaksés Internét.

3 padika pikeun ngarobih alamat MAC.

Ngaliwatan tautan ip

Cara anu paling saderhana (dina Archlinux) nganggo link ip. Pikeun ngalakukeun ieu, hal anu pangpayunna urang lakukeun nyaéta "ngetok" atanapi "ngeureunkeun" kartu jaringan, tapi urang kedah terang naon panganteur na, janten urang ngaéksekusi:

$ ip link show

Ieu bakal masihan kami daptar anu sami sareng ieu:

1: naon: mtu 65536 qdisc noqueue modus UNKNOWN mode DEFAULT grup standar link / loopback 00: 00: 00: 00: 00: 00 brd 00: 00: 00: 00: 00: 00 2: enp1s0: mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP mode DEFAULT group default qlen 1000 link / éter 20: 89: 84: f7: 4c: fa brd ff: ff: ff: ff: ff: ff 3: wlp2s0: mtu 1500 qdisc mq state mode Down DEFAULT grup standar qlen 1000 link / éter 68: 17: 29: janten: ff: 69 brd ff: ff: ff: ff: ff: ff 4: virbr0: mtu 1500 qdisc noqueue state mode Turun grup standar DEFAULT tautan / éter ca: 97: e2: 96: 15: b3 brd ff: ff: ff: ff: ff: ff

Dina hal ieu, anu dipikaresep ku urang nyaéta nomer 2, janten urang teraskeun ngaéksekusi (nami na tiasa robih gumantung kana PC atanapi distro):

$ sudo ip link set dev enp1s0 down

Sakali kartu handap urang ngajalankeun paréntah:

$ sudo ip link set dev enp1s0 address XX:XX:XX:XX:XX:XX

Dimana XX: XX: XX: XX: XX: XX mangrupikeun nomer MAC anu urang hoyong dikloning. Ayeuna urang angkat kartu:

$ sudo ip link set dev enp1s0 up

Ngalangkungan macchanger

Urang tiasa ngarobih MAC ngalangkungan aplikasi anu disebat tukang dagang:

# pacman -S macchanger

Sintaksis panggunaan nyaéta "macchanger -r ».

# macchanger -r enp1s0

Pikeun nyiptakeun alamat MAC acak, kecuali bait panyadia (upami aranjeunna mariksa MAC), anjeun kedah nganggo paréntah:

# macchanger -e enp1s0

Akhirna, pikeun ngarobih alamat MAC kana nilai khusus:

# macchanger --mac=XX:XX:XX:XX:XX:XX

Ngagunakeun NetworkManager

Nya, saatos sadayana pabalatak dina konsol, urang gaduh padika anu langkung saderhana pikeun ngarobih atanapi mengklon alamat MAC, sareng éta ngan saukur nganggo NetworkManager. Perhatoskeun dimana éta nyatakeun: Alamat MAC diklon.

Dirección Mac Hal anu pangsaéna ngeunaan metode ieu nyaéta bahkan nalika urang hirupkeun deui komputer, alamat MAC anu urang clone bakal tetep. Ogé, alat ieu ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun alamat MAC acak. Sareng ieu sadaya babaturan anu dipikacinta.

sumber: ArchLinux Wiki


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jeruk cenahna

    o
    ifconfig eth0 handap
    ifconfig eth0 hw éter 02: 01: 02: 03: 04: 08
    ifconfig eth0 ka luhur

    1.    alex cenahna

      Anjeun nempatkeun cara paling gampang ku lengkungan sareng cara anu paling gampang nyaéta anu nempatkeun jeruk, anu salah kuring ogé terang

  2.   eliotime3000 cenahna

    Pikaresepeun, tiasa aksés jaringan WiFi nganggo saringan alamat MAC (éta épémeral, tapi tétéla aya gunana).

    1.    Raphael Castro cenahna

      Kuba biasa pisan, salam.

  3.   Statik cenahna

    Saé pisan, di universitas kuring sering mengkloning MAC tina hiji atanapi pangguna sanés pikeun ningkatkeun konéktip dina unduhan, tangtosna éta henteu serius tapi éta ngabantosan kuring dina unduh OS sareng pembelajaran kahareupna, hatur nuhun kanggo pos na

  4.   Tulang cenahna

    Matak tiasa nyaring internét ku alamat MAC, kuring tipayun yén kuring kedah diajar ngalakukeun éta. Pos anu saé

  5.   Jorge cenahna

    Narikna, sanaos masih penting pikeun netelakeun yén prosés na «Spoofing» atanapi «MAC Masking», kumargi konsép de facto sareng de jure ngarobih MAC sacara praktis mustahil nunjukkeun yén éta alamat fisik. Tapi éta tetep topéng dugi saatos reboot, éta berharga, manpaat dina waktos Inok kaamanan jaringan.

    Ku jalan kitu, font naon anu anjeun anggo dina tangkepan layar? : v

    1.    elav cenahna

      Leres, éta sababna kuring nyarios dina tulisan yén urang bakal dikloning, henteu sacara fisik ngarobih MAC 😀 font na nyaéta Aller.

  6.   SirMvM cenahna

    Tulisan anu saé

  7.   Surfer cenahna

    macchanger ogé ngagaduhan antar muka GTK paket saur kuring mah macchanger-gtk

  8.   tukang ngangon cenahna

    Naha ieu dianggo bisi MAC ngablokir dina sérver domain atanapi dina nirkabel? Kuring nyarios ieu kusabab di perusahaan dimana kuring damel, Mac tina alat sélular sareng laptop dipeungpeuk ku nirkabel. Upami alat anu diblokir ku MAC ngarobih, naha éta bakal gratis deui?

  9.   poékkeun cenahna

    Inpormasi na kapaké pisan, hatur nuhun pikeun ngabagi na.

  10.   sina kire cenahna

    Sakumaha anjeun nyebatkeun, dina kde éta tiasa dilakukeun, dina gnome ogé 🙂 sanaos éta henteu ngagaduhan pilihan Acak: 'c

  11.   jamin-samuél cenahna

    Dina gnome Network Manager éta ogé mempermudah éta sacara grafis

  12.   Radex urang cenahna

    tulisan anu hadé pikeun anu ngamimitian dina linux

  13.   daryo cenahna

    Éta ogé ngagaduhan panggunaan anu kirang dikenal pikeun ngarobih mac. Nalika isp kuring gaduh ip statik kuring ngaganti mac router sareng ngabalikan deui sareng aranjeunna masihan kuring ip anyar

  14.   mat1986 cenahna

    Abdi émut nalika kuring nganggo aircrack-ng aranjeunna nyarios yén salaku sarat penting nalika ngaudit jaringan perlu ngarobih MAC, bayangkeun upami pikeun sababaraha alesan aranjeunna mendakan anjeun: milarian MAC fisik aranjeunna mendakan komputer anjeun ...

  15.   pisan cenahna

    Naha pangurus forum tiasa ningali mac anjeun? Naha ngarobah éta gunana pikeun anu langkung seueur tibatan nyaring router?

  16.   Absalomon cenahna

    Salam kuring ngagaduhan masalah Kuring parantos ngalaksanakeun prosedur tina tilu cara nganggo kartu wifi kuring tapi nalika dipegatkeun tina jaringan mac na dirobih, nalika kuring nyambung kana jaringan éta mulih ka mac asli sareng anu anyar henteu cicing. Ku sabab éta henteu nyambung, Anu anéh nyaéta kuring parantos ngalaksanakeunana tina jandéla sareng upami éta jalan sareng éta nyambung tapi tina linux henteu ... Mungkin sababaraha solusi pikeun dilema ieu ... ????

  17.   Jose de Alonso cenahna

    Huy bueno!

    Di dieu kuring mendakan link anu sanés dina basa Spanyol anu ngajelaskeun sababaraha cara pikeun terang alamat MAC anjeun dina Linux:

    http://www.sysadmit.com/2018/01/linux-saber-direccion-mac.html