Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Pywal: Alat anu pikaresepeun pikeun ngarobih Terminal kami

Sakumaha biasana, ti jaman ka jaman, urang biasana ngaleupaskeun sababaraha alat, aplikasi, prosedur atanapi inpormasi anu manpaat, pikeun sadayana pencinta kustomisasi tina na pisan ngaapresiasi Sistem Operasi GNU / Linux. Janten dinten ieu, urang bakal nyarioskeun piwal.

Pondokna, urang tiasa nyarios yén, Pywal mangrupikeun utilitas parangkat lunak anu alit, tapi mangpaat pisan dumasarkeun kana python3, anu tiasa urang anggo ngahasilkeun palette warna tina warna dominan dina gambar, sapertos urang wallpaper, teras dilarapkeun ka sadayana Sistem Operasi sareng langsung dina program éta, sapertos anu urang setasion, dina raraga ningkatkeun anjeun personalisasi otomatis.

Komorebi: Eusi

Sakumaha urang nyarios di luhur, sareng sateuacan lebet dina lengkep piwal, Kanggo anu resep kana pribados sareng bagi sus nembak layar tina kustomisasi éndah anjeun didamel dina anjeun Desktop GNU / Linux, ogé rasa saderhana atanapi bersaing dina masing-masing grup atanapi komunitas online, urang tinggalkeun aranjeunna di handap, sababaraha patali tulisan saméméhna kalayan ruang lingkup éta, pikeun anjeun ngajajah sareng maca saatos réngsé nyebarkeun ieu.

Tulisan anu aya hubunganana:
Komorebi: Kumaha ngaropea Desk kami nganggo latar animasi?

Tulisan anu aya hubunganana:
Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?
Tulisan anu aya hubunganana:
XFCE: Kumaha ngarobih Lingkungan Desktop Mouse Linux?
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha ngarobih Sistem Operasi GNU / Linux kami?
Tulisan anu aya hubunganana:
GNU / Linux Desktop Days: Wallpaper Wéb pikeun Ngagungkeun

Pywal: Eusi

Pywal: Utilitas Python3

Naon ari Pywal?

Numutkeun ka anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, saur alat parangkat lunak dijelaskeun sapertos kieu:

"Pywal mangrupikeun alat anu ngahasilkeun palette warna tina warna dominan dina hiji gambar. Teras terapkeun kelirna kana sadaya sistem sareng dina laleur dina sadaya acara favorit anjeun. Ayeuna aya 5 backend generasi warna anu didukung, masing-masing nyayogikeun palette warna anu béda pikeun masing-masing gambar. Anjeun kamungkinan bakal mendakan skéma warna anu pikaresepeun. Pywal ogé ngadukung téma anu tos ditangtoskeun sareng ngagaduhan langkung ti 250 téma internal. Anjeun tiasa ogé nyiptakeun file téma anjeun nyalira kanggo dibagi ka anu sanés."

Katerangan anu sami sareng inpormasi anu langkung seueur anu aya gunana tiasa diala ku nganjang ka bagian Pywal dina halaman wéb Project. Indéks Paket Python (PyPI).

Pamasangan sareng dianggo dina XFCE

Pikeun conto praktis kami ngeunaan cara masang sareng nganggo alat ieu, pikeun khusus ngarobih Terminal kami, kami bakal nganggo sapertos biasa, a Respin khusus de MX Linuxdisebut Kaajaiban, janten prosedur anu dipedar bakal diluyukeun sareng Lingkungan Desktop (Desktop Enviroment - DE) disebut XFCE. Nanging, sapertos anu bakal anjeun tingali engké, éta tiasa diadaptasi pikeun dianggo dina DE anu sanés, kalayan sakedik parobihan. Sakumaha tiasa ditingali engké ku ngajajah, ieu di handap video.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

sudo apt install imagemagick python3-pip
sudo pip3 install pywal

eksekusi

wal -n -q -i ./Descargas/fondo-escritorio-actual.jpeg

Automation

Pikeun ngajadikeun otomatis kustomisasi di XFCE urang kedah lebetkeun garis-garis ieu tina paréntah paréntah ngeunaan anjeunna «.bashrc file » tina pangguna kami sahingga éta dilaksanakeun:

#Automatizar fondos de pantalla estableciéndolo desde una ruta fija
#registrowallpaper=$(cat ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-desktop.xml | grep 'name="last-image"' | grep 'value="/home/sysadmin/Descargas/' | awk '{print $4}' | sed 's/value="//' | sed 's/"//g') ; wallpaper=${registrowallpaper%??}
#Automatizar fondos de pantalla estableciendolo desde una ruta dinámica vía Explorador de archivos Thunar
#registrowallpaper=$(cat ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-desktop.xml | grep 'name="image-path"' | sed -n '1p' | awk '{print $4}' | sed 's/value="//' | sed 's/"//g') ; wallpaper=${registrowallpaper%??}
#Automatizar fondos de pantalla estableciéndolo desde una ruta dinámica vía Gestor de Fondos de Escritorios de XFCE
registrowallpaper=$(cat ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-desktop.xml | grep 'name="last-image"' | sed -n '9p' | awk '{print $4}' | sed 's/value="//' | sed 's/"//g') ; wallpaper=${registrowallpaper%??}
#Ejecutar personalización con Pywal en XFCE
wal -n -q -i $wallpaper

Sakumaha anjeun tiasa tingali, dina kasus kuring, tinggalkeun formulir katilu diaktipkeun, nyaéta, anu saluyu sarengna "Otomatiskeun wallpaper ku netepkeun tina jalur dinamis via XFCE Desktop Background Manager" supados parobihan setélan langkung gampang sareng gancang.

Poto layar

Sakali sadayana ngonpigurasi, sareng ngarobih urang Wallpaper jeung XFCE Desktop Fund Manager, unggal-unggal urang nutup sareng muka, éta setasion bakal disaluyukeun sacara otomatis, sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

Pywal: Potret layar 1

Pywal: Potret layar 2

Pywal: Potret layar 3

Pywal: Potret layar 4

nyatet: Inpormasi luhur anu ditingalikeun dina terminal sok kaluar warna-warni, sabab mangrupikeun campuran Neofetch sareng Lolcat, sapertos anu ditingali di handap ieu:

neofetch --backend off --stdout | lolcat
toilet -f small -F metal "MilagrOS GNU/Linux"
figlet -ltf small -w 100 "DesdeLinux"
toilet -f small -F metal "blog.desdelinux.net"
printf %80s |tr " " "=" ; echo "" ; echo "Autor: Linux Post Install Twitter: @albertccs1976 Telegram: @Linux_Post_Install" ; printf %80s |tr " " "=" ; echo ""

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Pywal», Mangpaat parangkat lunak leutik tapi praktis pisan dumasar kana Python3, anu tiasa urang anggo ngahasilkeun palette warna ti warna dominan urang wallpaper, teras diterapkeun sami pikeun urang setasion, kanggo anjeun personalization; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)